Hirdetés

Mobilitás Acer módra

Hirdetés

Aspire 9104WLMi - II.

Bekapcsolás után a gép viszonylagos csendben tette a dolgát, ahhoz képest legalábbis mindenképpen, hogy a vizsgált modellek közül ez a notesz tartalmazta a legnagyobb órajelű (2 GHz-es) Pentium M processzort. A CPU mellett ugyanakkor nem DDR2 memória dolgozott, jóllehet az i915PM lapkakészlet elsősorban ilyen típusú memóriák fogadására van felkészítve (DDR memóriákat csak egycsatornás üzemmódban kezel az alaplapi vezérlő). A memória mennyisége elégségesnek tekinthető, és a 80 GB-os merevlemez sem mondható szűkösnek, legalábbis általános feladatokat alapul véve. Abban az esetben, ha a gépbe bekerülne egy TV-vevő, mozgóképrögzítő modul, talán elkelhetne az izmosabb tárolórendszer és a több memória, így azonban jól kiegyensúlyozott konfiguráció az Aspire 9104WLMi.

A gép grafikus motorja a noteszgépeknél megszokottakhoz képest átlagon felüli teljesítményt nyújt, a Mobility Radeon X600-as vezérlő itt már 128 MB memóriát kapott, ezzel talán jobban megfelelve a modern FPS játékok által támasztott követelményeknek. A WXGA (1280x800 pixeles) felbontású kijelző a CrystalBrite technológiának köszönhetően nagyon szép, kontrasztos képet nyújtott, viszont a normál panellel felszerelt modelleknél jobban is tükröződött.

 

Acer Aspire 9104WLMi
Processzor Pentium M 760 (2 GHz)
Lapkakészlet Intel i915PM
Memória 2 x 256 MB DDR-333 SDRAM
Merevlemez 80 GB Ultra-ATA100, 4200 rpm, 8 MB cache
Kijelző 15,4" WXGA (1280x800 pixel)
Grafika Mobility Radeon X600, 128 MB VRAM
Hang ICH6-M – High Definition Audio Controller
Optikai meghajtó DVD±R/RW DL író
Kommunikáció V.92/V.90 modem, Gigabit Ethernet, 802.11b/g WLAN
Interfészek 3 x USB 2.0, 1 x Firewire, D-Sub, TV-kimenet, PC Card slot
Akkumulátor teljesítménye 65 Wh
Méret, tömeg 360 x 265,7 x 35 mm, 2,9 kg
Jótállás 1 év nemzetközi utazógarancia
Fogyasztói ár 562 375 Ft

Végső soron pusztán a minőséget és a működést vizsgálva nemigen tudtunk lényeges különbséget felfedezni bemutatónk egyetlen Aspire modellje és a TravelMate vonalhoz tartozó termékek között. Éppen ezért úgy gondoljuk, az Aspire gépek semmilyen tekintetben nem alacsonyabb rendűek a TravelMate szériás társaiknál. Nyers számolási teljesítményét és fogyasztói árát tekintve ez utóbbi modell áll az élen az öt gép versenyében, ami azért elég jól érzékelteti, hogy Aspire ide, Aspire oda, az Acer odafigyel arra, hogy ne vetüljön árnyék a nevére. Ettől függetlenül persze lehet, hogy ez a gép kevésbé bírja a tartós használatot, mint a „business class” modelljei, netán silányabb minőségű alkatrészekből készült, ennek azonban vajmi kevés az esélye.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Acer

Azóta történt

 • Turion 64-belépő

  Bemutatjuk a hazai piac jelentős szereplőinek három, SiS lapkakészletre épülő turionos noteszét.

 • Notebook-iránytű

  Cikkünkben útmutatóval szolgálunk az ideális noteszgép kiválasztásához, és persze pár konkrét tippet is adunk.

 • Asus W2V csúcsnotesz

  Az Asus W sorozatú noteszgépei mindig is kategóriájuk csúcsát képezték. Írásunk a W2V modellt mutatja be.

 • Acer-ász

  Athénben jártunk az Acer sajtókonferenciáján, ahol megismerhettük a cég üzleti eredményeit és legújabb termékeit.

Előzmények

Hirdetés