Újabb turionos notesszel bővül az Acer flottája

Miközben számos gyártó mindeddig egyetlen Turion 64 processzorra épülő mobil számítógépet sem jelentett be, a tajvani Acer immáron harmadik szériáját mutatja be az AMD új mobiltechnológiájára épülő noteszgépeinek. A múlt héten útjára indított új modellcsalád, a TravelMate sorozat első turionos szériája a 4400-as típusszámot viseli.

Hirdetés

A TravelMate 4400 kiépítésében és külsejében rendkívül sok hasonlóságot mutat a gyártó Intel Centrino platformra épülő 4000-es szériájával, ugyanakkor könnyen elképzelhető, hogy az AMD processzorára épülő gép költséghatékonyabb megoldást fog jelenteni az árra érzékeny cégeknek, magánszemélyeknek.

Az Acer országonként esetenként más-más kiépítéssel hozza forgalomba noteszgépeit, így a magyar piacra kerülő modellekről egyelőre nem áll rendelkezésre részletes információ. A gép kiépítéséről mindössze annyit tudni, hogy a Turion 64 mobilprocesszor mellett az ATI Radeon Xpress 200 lapkakészlete teljesít szolgálatot, a számítógép vagy 256, vagy 512 MB DDR333-as memóriát fog tartalmazni, a merevlemez pedig a csúcsmodellnél 100 GB kapacitású lesz. A tárolórendszert kombó egység vagy DVD-író teszi teljessé, illetve a TravelMate 4400-asok 6 az 1-ben kártyaolvasóval is fel lesznek szerelve.

A nagyfelbontású grafikát kedvelőknek talán rossz hír, hogy az új Acer gépek csak XGA (1024x768) pixeles felbontású TFT-panellel lesznek szerelve, amit vagy a lapkakészletbe integrált, maximum 64 MB erejéig a rendszermemóriából táplálkozó vezérlő, vagy a szintén ATI gyártmány Mobility Radeon X700-as, 64 MB dedikált memóriával ellátott változata fog kiszolgálni.

A TravelMate 4400 természetesen nem lesz híján a manapság általánosan használt kommunikációs technológiáknak sem; a modem és a gigabites Ethernet vezérlő mellett a gépbe építettek egy Wi-Fi egységet is, a Bluetooth modul azonban csak opciós tartozék lesz.

A Turion 64 mobil technológiára épülő új Acer noteszgépek a cég többi hasonló termékével egyezően egy év nemzetközi utazógaranciával kerülnek forgalomba, mely többféle konstrukcióval kibővíthető maximum három évig.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés