Hirdetés

Mobilitás Acer módra

Hirdetés

TravelMate 4151LMi - I.

Bemutatónk második szereplője már igazi centrinós masina; az év elején megjelent TravelMate 4100-as széria átalakításából létrejött TravelMate 4150-es család 4151LMi típusjelzésű modellje. A TravelMate 2350-hez hasonlóan széltében ez a modell is összement az elődhöz képest, cserébe itt is le kell mondani a széles kijelzőről.


[+]

A keskeny méret ennél a típusnál megítélésünk szerint jobban megbosszulta magát, mint a Celeron processzort tartalmazó alapmodellnél, ugyanis a noteszgép fara lényegesen vastagabb lett, mint a széles TravelMate 4100 esetében. Mindenesetre a gép két oldalán és hátulján így több csatlakozó fért el; előre csak az ezüst keretbe foglalt hangszórók, a vezeték nélküli kommunikációs kapcsolat gombjai (amelyek visszajelzőlámpák is egyben) kerültek.


[+]

Jobbra egy 5 az 1-ben kártyaolvasót és egy CardBus csatolót helyezett el a gyártó, bal oldalt nyílik a DVD-író, itt találjuk a színkódolt hangkimenetet és mikrofonbemenetet, három USB 2.0 csatolót, a modem csatlakozóját, illetve a tápcsatlakozót. A hátoldal mindezeken kívül egy Firewire portot, Ethernet csatolót, D-Sub és TV-kimenetet és további egy USB kaput nyújt, két csatlakozónak azonban csak a hűlt helyét (pontosabban a feliratát) találjuk hátul; a DVI-D port, illetve a dokkolóegység csatlakozója erről a modellről lemaradt, csak a drágább TravelMate 4650-es gépeket szerelik fel ezekkel.


[+]

A kijelző kinyitása után ismerős billentyűzet köszön vissza ránk; a számos TravelMate modellnél alkalmazott, íves vonalvezetésű klaviatúra többekben ellenérzést vált ki, ugyanakkor több hónap tapasztalatának birtokában elmondhatjuk, hogy egyáltalán nem kényelmetlen vele a munka. A kiosztásra nem igazán lehet panaszunk, az „í” gombot kivéve minden a helyén van, a gombok jó minőségűek, mindazonáltal határozott leütést igényelnek.

Az érintőpad a TravelMate 2350-es modellekhez képest kapott egy négyirányú scrollozógombot, a bekapcsológomb és a visszajelzőfények pedig lényegében ugyanott találhatók, mint a belépőszintű modellnél. Kifejezetten hasznos lehet a beérkezett e-maileket jelző fény, mely egy segédprogram közreműködésével értesítést küld, ha új üzenet érkezik postafiókunkba.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Acer

Azóta történt

 • Turion 64-belépő

  Bemutatjuk a hazai piac jelentős szereplőinek három, SiS lapkakészletre épülő turionos noteszét.

 • Notebook-iránytű

  Cikkünkben útmutatóval szolgálunk az ideális noteszgép kiválasztásához, és persze pár konkrét tippet is adunk.

 • Asus W2V csúcsnotesz

  Az Asus W sorozatú noteszgépei mindig is kategóriájuk csúcsát képezték. Írásunk a W2V modellt mutatja be.

 • Acer-ász

  Athénben jártunk az Acer sajtókonferenciáján, ahol megismerhettük a cég üzleti eredményeit és legújabb termékeit.

Előzmények

Hirdetés