Hirdetés

LG 42LM620S: 3D Smart tévé megfizethető áron

Távvezérlő, kezelés, kislexikon

A smart tv rendszerre nem térünk ki most részletesen még egyszer, hiszen egy az egyben olyan, mint a korábban tesztelt LM765S tévénél. Röviden csak annyit, hogy az okostévé rendszer idéntől már nemcsak az internetes oldalak, a böngésző és az appok gyűjtőhelye, hanem egyfajta portál, ahonnan minden egyes funkció és menüpont elérhető. A médialejátszótól kezdve a rendszerbeállításokon, alkalmazásokon, bemeneteken át egészen a kislexikonig vagy az EPG-ig.

Ezek jó részéhez közvetlen út is vezet, így például a hang-, kép- vagy hálózati beállítások számára fenntartották a régi jól bevált grafikus kezelőfelületet, tehát megmaradt a szokásos hasábos menürendszer is. A struktúra logikus, világos és kellően sekély, ráadásul az egyes paraméterek használatát rövid, olykor illusztrációkkal megtámogatott magyarázat is kíséri. Emellett előhívható egy gyorsmenü, ahol csak a képarány, előzetes kép- és hangbeállítások, illetve bemenetek közül lehet választani, valamint bekapcsolható az elalvás-időzítő is. Ezek kezelése nagyon egyszerű, még a leglaikusabb felhasználó is igen hamar belejön majd a használatába. Ha pedig valami nem világos, akkor ott a Kislexikon.

Kislexikon

Ugyanis ez a funkció sem hiányzik a készülékből. Ez nem nevezhető világújdonságnak, hiszen már jó pár éve találkozhattunk az első hasonló darabokkal, de ez nem kisebbíti ennek érdemeit. Öt nagy csoportba sorolták az információkat (Csatorna; Kép és hang; Opció; LG Smart; Haladó), amelyek alatt természetesen almenüpontok fogadják a felhasználót. Szerencsére nem csak ráküldték a Google Fordítót a koreai vagy angol szövegre, hanem helyes magyarsággal megfogalmazott, minden részletre kiterjedő okosítás fogadja itt az embert.

Ráadásul sokszor még magyarázó ábrákat is bevetettek, illetve az is jó pont, hogy az éppen olvasott tartalomból azonnal a menürendszer aktuális helyére ugorhatunk, ahol rögtön lehet módosítani a beállításokon. Az pedig csak hab a tortán, hogy a bal felső sarokban közben folyamatosan fut az aktuális film vagy tévéadás. Így aki csak a reklám alatt ugrott ki ide, hogy utánanézzen valaminek, az sem fog lemaradni semmiről.

Távvezérlők

A tévé dobozából hiányzott a korábban már megénekelt, mozgásérzékelős Magic Remote távvezérlő. Kérdésünkre a vállalat képviselete azt közölte, hogy ez bizony nem baki, hanem opcionálisan vásárolható meg a kiegszítő körülbelül tízezer forintért. Így nem tudunk nyilatkozni róla, hogy mennyire szuperál, de azért meglepő lenne, ha problémák lennének vele. Véleményünk szerint mindenképp érdemes rá beruházni, mert jelentősen megkönnyíti a navigálást, így használata valóban hozzáadott érték.

A hagyományos távvezérlőről süt, hogy LG-s darab, üvöltenek róla a vállalat szokásos stílusjegyei: az eltérő méretű és kialakítású, dedikált funkciógombok, amelyek száma megfelelő, ráadásul ezek használatát feliratok és piktogramok is helyettesítik. A fogása jó, némi kritika egyedül a fekete fényes felületet illetheti. Háttérvilágítás nincs rajta, viszont cserébe a gombok foszforeszkálnak a sötétben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés