LG 42LM620S: 3D Smart tévé megfizethető áron

Képminőség

A tévébe az LG saját fejlesztésű és gyártású IPS panelje került, így nem meglepő, hogy a betekintési szögekkel nincs gond. Normális használat mellett egyáltalán nem torzulnak a színek, még a sötét árnyalatok sem. Mivel az Edge-LED háttérvilágítás mellett döntöttek, ezért arra lehetett számítani, hogy a háttérfény nem lesz teljesen homogén. Ebben sajnos nem is okozott meglepetést, viszont az is igaz, hogy a foltok, felhők csak teljesen egyszínű képtartalom esetén látszanak, tehát átlagos, hétköznapi működés közben ezzel nem kell számolni.

Hirdetés

Mint ahogyan az utánhúzással sem, azaz a gyorsan mozgó objektumokat sem követi uszály vagy csóva, ami a régebbi LCD tévéknél gyakran előforduló zavaró effekt volt. Az akadozással már nem ilyen rózsás a helyzet, ugyanis – főleg satnya forrásból származó tartalmak esetén – elő-előfordul, hogy megdöccen a kép. Ezen segíthet az interpolációs technológiát használó TruMotion bekapcsolása, arra azonban érdemes figyelni, hogy ez a mozifilmekre rossz hatással lehet, mert alkalmazása természetellenes végeredménnyel járhat.

A Szuper felbontás képjavító eljárást SD tartalmak esetén érdemes bekapcsolni, mert csökkenti az esetleges pixelesedést, elmosódottságot. Ugyanez igaz a Zajcsökkentés funkcióra, de itt figyelni kell arra, hogy agresszívre állítva kicsit elmaszatolódhat a kép, úgyhogy ha nincs rá szükség, jobb kilőni. Az Élkiemelővel és a Dinamikus kontraszttal nem érdemes szórakozni, az a legjobb, ha már az elején kikapcsolja őket az ember. Jó minőségű forrás, illetve számítógép használata esetén a Fekete szintet érdemes magas értéken tartani (ez ugyanis a beérkező jelekre vonatkozik), mert alacsonyra állítva a sötétebb képrészletek elveszhetnek.


A logók és a képernyőn átfutó feliratok megjelenítésére egy rossz szót sem lehet szólni: nem csúsznak szét, nem akadoznak. A zajosodásról el lehet mondani, hogy alig találkoztunk vele, és a színvilág is teljesen rendben van, legalábbis normál beállítások mellett. Meg lehet találni azokat a paramétereket, amikor a bőrszín megjelenítésével sincs semmi probléma, ami pedig kritikus pont szokott lenni a tévék esetében. Természetesen minőségi a különbség a kis- és nagyfelbontású tartalmak között, érthető módon csak a második esetben lehet kihozni a tévéből a maximumot. Egy DivX filmtől vagy a szolgáltatók gyenge tévéadásaitól egyelőre sajnos felesleges csodát várni.

Képarány

A szokásos 16:9, illetve 4:3 képarány mellett választható a 14:9 opció, illetve bekerült két nagyított profil is a kínálatba. Utóbbiaknak nincs sok értelme, ugyanis előfordulhat, hogy alkalmazásukkor elég sok képrészlet lelóg a képernyőről. A a legjobb az automatikára, azaz a Levágás nélküli menüpontra bízni az egészet, hiszen ilyenkor látványos torzítás nélkül tölti ki a teljes képernyőt tartalommal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés