Hirdetés

Samsung ES8000: erődemonstráció

Samsung UE55ES8000

A Samsung évek óta meghatározó szereplője a tévés iparágnak. Az egyik leginnovatívabb vállalatnak számítanak, például az elsők között voltak, akik piacra dobtak Full HD felbontású, aktív shutteres 3D televíziót; úttörő szerepet játszottak a médialejátszók tévébe építésében is, és ugyanez mondható el többek között az úgynevezett Smart TV rendszerekről. Úgyhogy egy topkategóriás Samsung tévét kipróbálni mindig érdemes, hiszen így nagyjából képben lehet az ember azzal kapcsolatban, hogy mire is számíthat a termékcsoporttól az adott évben.

Ráadásul a hírek, és a termékbemutatók arról szóltak, hogy kétmagos processzor került a felsőkategóriás televíziókba, továbbá ezeket felszerelték beépített kamerával és mikrofonnal is, így téve lehetővé a hang- és mozgásalapú vezérlést. A stock fotók alapján a dizájnban is újítottak, úgyhogy azonnal lecsaptunk a lehetőségre, amikor a cég magyarországi képviselete lehetővé tette, hogy néhány napig kipróbáljunk egy csúcsmodellt, konkrétan az UE55ES8000 típusjelzésű, 55 hüvelyk képátlójú terméket.

Hirdetés

Külső

Az már első pillantásra látszik, hogy itt nem egy hétköznapi modellről van szó. A vállalat mindig is a bátor versenyzők közé tartozott, sosem féltek váratlant húzni, ha a dizájnról volt szó, elég ha csak a színezett élű Crystal Design koncepcióra gondolunk. De itt minden korábbinál tovább léptek. A mindössze 0,4 milliméter vastag fém keretek már megadják az alaphangot. Az anyagválasztás is remek, a szín is kellően elegáns-futurisztikus, ráadásul egyáltalán nem tolakodó, hiszen konkrétan alig látszik. A szennyeződéseket és a port is jól viseli, a kávával gyakorlatilag egy síkban lévő képernyő viszont túlságosan is tükröződik. A felső kávára került a beépített kamera a mikrofonok társaságában.

A cég már tavaly is kísérletezett különleges, nyakkal egybeépített talppal. A krómozott, csillag alakú kialakítás nem aratott osztatlan sikert, de ez az Organikus Talpnak nevezett kialakítás talán népszerűbb lesz. Az egész olyan, mintha egy szánkóra építettek volna egy tévét, de mivel színében tökéletesen illeszkedik a fém kerethez, ezért a végeredmény kifejezetten ízléses lett. Az egy darab kékesen derengő (kikapcsolható a világítás, ha bárkit zavar) logón kívül semmilyen egyéb díszítés nem került a tévére, habár erre nem is lett volna nagyon hely.

Az alkalmazott Edge-LED háttérvilágításnak köszönhetően a vastagságot sikerült három centiméterre csökkenteni. A három 1.4-es HDMI mellett (az egyik ARC támogatású) elhelyeztek három USB portot a mini jack, az Ethernet, a komponens, a kompozit, a digitális-, illetve analóg audió, a D-Sub és a Scart (adapterrel) csatlakozó társaságában. Az érintgombokat elengedték, és egy kisméretű joystickkal váltották fel őket. Ennek használata valamivel kényelmesebb, de még mindig össze sem lehet hasonlítani egy távirányítóval, úgyhogy ez tényleg csak akkor jöhet szóba, ha minden kötél szakadt. A fogyasztás ideális beállítások mellett 103 watt körül alakult, ami egészen jó szám egy ilyen méretű tévé esetében.

Samsung UE55ES8000
Panel Ultra Clear 3D LCD panel
Képernyőméret 55 hüvelyk
Maximális felbontás Full HD
Háttérvilágítás Edge LED
Maximális kontrasztarány n.a.
Válaszidő n. a.
Maximális fényerő n. a.
Betekintési szög kb. 155°/155°
24p lejátszás Támogatott
Kép beállítások Természetes, Kiemelt, Film, Normál, PC
Hang beállítások Normál, Zene, Film, Tiszta hang, Hangosított
Hangszórók 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C, DVB-S2
Interfész 3 db 1.4 HDMI, 3 db USB 2.0, komponens, kompozit, Scart, analóg és digitális audio, D-Sub, Mini Jack, CI Slot, Ethernet
Extrák 800 Hz Clear Motion rate , digitális zajcsökkentés, Smart TV rendszer, Eco szenzor, HDMI Simplink, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, 3D Explore, Előzmények, hangvezérlés, mozgásvezérlés, aktív 3D, 2D-3D konverzió, távirányító, klaviatúra és egér kezelése, saját Bluetooth alapú egérrel kombinált klaviatúra, beépített kamera és mikrofon
Teljesítményfelvétel 107 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret 1230,3 x 761,6 x 30,8 (állvánnyal 210) mm
Tömeg 16,6 kg (19,3 talppal)
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung UE55ES8000
Fogyasztói ár kb. 800 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés