LG 42LM620S: 3D Smart tévé megfizethető áron

Ideális beállítások

Kép

Hirdetés

A vállalat korábbi tévéinél megszokott módon megfelelő az előzetesen beprogramozott képprofilok száma. Ezek jól bevált módon már nevükben jelzik, hogy milyen típusú tartalmakhoz szánja a gyártó. A Normál mellett így az Élénk, a Mozi és a Játék is megtalálható a kínálatban. Nem meglepő, hogy megint a Mozi a legjobb meleg színvilágának és viszonylag alacsony fényerejének köszönhetően. A Játék esetében automatikusan ki van kapcsolva minden képjavító elektronika, így ennél a legalacsonyabb az input lag. Az Élénk egy átlagos otthoni környezetben nem az igazi, hiszen túlságosan magas a a fényereje, és sokszor jelentkezik zavaró képzaj. A Normál jelenti a középutat, aki a hideg színvilágot kedveli, annak ez lehet a megoldás. Meg kell még említeni az Intelligens érzékelő funkciót is, aminek aktiválásakor egy fénymérő szenzor lép működésbe, és a fényerőt automatikusan a külső fényviszonyokhoz igazítja. Ez jól hangzik elméletben, viszont a végeredmény kicsit mindig sötét volt, így nekünk annyira nem tetszett.

Egy kalibrátorral, illetve a LaCie Blue Eye Pro névre hallgató alkalmazás segítségével vettük szemügyre tüzetesebben az előzetes beállításokat. Sorrendben ezek a következők: Élénk, Játék, Mozi, Normál. A kép jobb oldalán látható, hogy a bemért 18 szín milyen mértékben tér el a referenciától. Ennek meghatározására használatos a delta E, ami egy olyan numerikus érték, amely két különböző szín távolságát határozza meg egy színrendszeren belül. Minél kisebb a delta E értéke egy adott színnél, annál közelebb áll a referenciához, vagyis annál jobb.


Szimpatikus módon két felhasználói fiók is elérhető, így mindenki saját ízlése szerint kísréletezhet az egyes paraméterekkel, és el is mentheti a változtatásokat, tehát nem kell erre feláldoznia az egyik gyári profilt. Most pedig jöjjenek a legjobbnak tartott beállítások:

LG 42LM620s
Kontraszt 82
Fényerő 60
Háttérfény 33
Színtelítettség 48
Árnyalat 0
Dinamikus kontraszt ki
Szuper felbontás SD: Be, HD: Ki
Színskála Normál
Élkiemelő Ki
Gamma 2,2
Fehéregyensúly piros 15
Fehéregyensúly zöld -14
Fehéregyensúly kék -25
Zajcsökkentés Ki/Alacsony
Fekete szint Alacsony
TruMotion Ki/Sima

Hang

A gyári profilok számába itt sem lehet belekötni, hiszen összesen hat fiók közül lehet választani, igaz, óriási eltérés nem tapasztalható közöttük. Ez persze meglepő is lenne, hiszen a két tízwattos hangsugárzóval olyan nagy csodát nem könnyű művelni. Ebből fakadóan a beígért virtuális térhangzás sem működik igazán, viszont a beszédhang-kiemelésnek azért van némi értelme.

Emellett századmásodercenként el is tolható a hang, amennyiben szinkronizációs problémák merülnének fel. Bár a dinamika kissé hiányzik a megszólalásból, cserébe komolyabb hibákkal nem kell számolni. Nem cicereg, receg, és a készülékház sem pattog működés közben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés