Hirdetés

LG 42LM620S: 3D Smart tévé megfizethető áron

Tuner, EPG, 3D

A tévé a beépített tuner révén képes a földfelszíni digitális adások közvetlen vételére set-top box vagy egyéb külső eszköz nélkül. Ehhez nem kell mást tenni, mint csatlakoztatni egy antennát, elindítani a csatornakeresést, és pár percet várni. A jelfeldolgozó egység remekül muzsikál, egy átlagos, kisméretű szobaantennával is kiválóan elboldogult (legalábbis a főváros közepén). A kép csak komoly légköri zavarok, viharok esetén robbant atomjaira, de rövid idő után ekkor is minden visszatért a rendes kerékvágásba. Az Info gomb megnyomásával természetesen lekérhető az aktuálisan futó műsor tartalma. A csatornák sorrendje megváltoztatható, a kedvencek pedig egy külön csoportba gyűjthetők, és egy gombnyomással előhívhatók.

Digitális tévéújság

Naná, hogy az Elekronikus Programmagazin is megtalálható a funkciók között. Ez ugyan nem a legszebb megoldás, amit valaha láttunk, viszont funkcionálisnak funkcionális: egyszerre nyolc különböző adó háromórányi műsora látható a képernyőn. Sajnos ezek típusuk (tehát például film, sport, hír stb.) szerint nem listázhatóak, viszont az Info gomb megnyomásával a kijelölt adás tartalma lekérhető. Az is beprogramozható, hogy egy kijelölt műsorra annak indulásának pillanatában azonnal váltson át, sőt ezekből egy komplett lista is összeállítható. A digitális adások USB-re csatlakoztatott külső merevlemezre rögzíthetőek, és ilyenkor működik a csúsztatott tévézés, azaz a time-shift is.

3D

Ha LG és 3D, akkor az csak egyet jelent: passzív polarizációs képalkotási eljárást, a vállalat ugyanis már csak ilyen készülékeket dob piacra az idei évtől. Ennek egyetlen hátránya, hogy a Full HD felbontást a térhatású tartalmak esetén el lehet felejteni, viszont cserébe a szemüvegek könnyebbek, olcsóbbak és nincs szükségük akkumulátorra sem.

Négy előre beprogramozott 3D beállítást kínál a készülék. A Mozi és a Sport kifejezetten visszafogott, a Normál már erőteljesebb, az Extrém pedig nevéhez méltóan olykor már zavaróan agresszív. A mélység és a nézőpont (ez közelíti vagy távolítja a 3D képeket) erőssége húszfokozatú skálán állítható, ha valaki mégis inkább a saját kezébe venné az irányítást. Ezenkívül bekapcsolható a 3D zooming funkció is, amely a térhatású képhez optimalizálja a hangot. Amennyiben valaki szédülne, akkor ezen a 3D képkorrekció bekapcsolása segíthet, de mivel velünk ilyesmi nem történt, ezért nem tudjuk megmondani, hogy ez tényleg működik-e.

Természetesen nem hiányzik a kétdimenziós tartalmakból térhatásút varázsoló 2D-3D konverzió sem. Bár a vállalat hazai képviselete szerint sokat fejlesztettek rajta, olyan ordító különbség nem fedezhető fel a tavalyi modellekhez képest. Magától értetődően még mindig sokkal jobb egy direkt 3D-s anyag, de mondjuk rajz- és természetfilmek, beszélgetős műsorok, stúdiós vetélkedők, statikus hátterű sportadások esetén jó szolgálatot tehet. Viszont az is igaz, hogy pergő akciófilmek, gyorsan változó hátterű sportműsorok vagy épp videoklipek esetén nem az igazi. Akadozással, szellemképesedéssel nem nagyon találkoztunk, úgyhogy aki szereti a 3D megjelenítést, az nyugodtan tegyen ezzel egy próbát.

A Smart rendszeren keresztül egyébként elérhető az LG saját háromdimenziós tartalomszolgáltatása is, a 3D World, mely öt kategóriában kínál 150 filmet, magazin- és showműsort, klipet, ajánlót, animációs rövidfilmet. A kezelés pofonegyszerű, és a minőségre sem lehet panasz. Végülis igaza van az LG-nek, ha a stúdiók és tévétársaságok nem lépnek, akkor nekik kell tenniük azért, hogy meggyőzzék a potenciális vásárlókat: igenis szükségük van 3D tévére. További érv lehet az LG modellek mellett, hogy ezek az anyagok értelemszerűen nem tekinthetőek meg más gyártó televízióin.

A tévé támogatja a Dual Play technológiát, azaz egy polarizált szemüveg segítségével lehetővé teszi, hogy a felhasználók ugyanazon a tévén két, teljesen különböző képet lássanak a hagyományos, osztott képernyős megoldással szemben. Ez egyelőre csak játékoknál használható egyébként.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés