IFA 2012 blog: óriási OLED tévével tarolt az LG a gigászi 4K LED LCD mellett

Az LG évekkel ezelőtt kitört a másodvonalbeli játékos szerepéből, hiszen régóta az iparág egyik leginnovatívabb szereplője. 2012-ben folytatták a megkezdett utat, és mostanra minden korábbinál magasabbra jutottak. Szórakoztatóelektronikai szempontból ugyanis talán az övék a legerősebb stand az egész IFA-n, köszönhetően többek között a világ jelenlegi legnagyobb kereskedelmi forgalomban kapható OLED tévéjének, és holtversenyben a legnagyobb 4K kompatibilis LCD modellnek.

LG 55EM9600
LG 55EM9600

Bár a Samsung is rendelkezik 55 hüvelykes OLED kijelzővel, azonban az LG nyár óta megvásárolható készülékével szemben egyelőre még nem elérhető. Így az LG jelenleg monopolhelyzetben van. A WOLED technológiára épülő modell a valóságban is elég ütősnek tűnt, hiszen a mozgás teljesen folyamatos és a színek is nagyon szépek, de azért ebben biztos nagy szerepet játszik a direkt e termékre optimalizált forrásanyag is. Mindenesetre a termék nagyon meggyőzőnek tűnik, amibe természetesen bejátszik a hihetetlen "vastagsága" is. Mint a képen is látható, vékonyabb, mint egy ember körme, pedig nincs kimondott lapátkezem.

LG 55EM9600
LG 55EM9600

A méretes OLED mellett a stand egyik ékessége a cég 84 hüvelykes 4K felbontású, LED háttérvilágítású LCD televíziója volt. Ez pedig a Sony és a Toshiba mellett holtversenyben a világ jelenlegi legnagyobb ilyen tévéje. A 84LM9600 típusjelzésű termékbe egy 2.2 csatornás audiorendszer került és természetesen az LG-féle Smart TV sem hiányzik belőle.

LG LM9600
LG LM9600

A háromdimenziós anyagok kezeléséhez magától értetődően a passzív technológiát használja, és a 4K (3840x2160 képpont) felbontásnak köszönhetően biztosított a Full HD 3D tartalmak megjelenítése is. E készülék a konkurensek termékeivel ellentétben már meg is vásárolható néhány exkluzív üzletben. Tömegtermék egyelőre nem lesz belőle, hiszen 22000 dollárba kerül, ami egyben azt is jelzi, hogy várhatóan a konkurens modellek sem lesznek olcsók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés