-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MaCS_70 #1518 üzenetére
Folytatódik a telepítési mizéria...
Hárman szimultán próbálkoztunk, de csak ketten maradtunk -- az egyik fickó a közben elveszítette a türelmét és a földhöz csapta a NAS-t.
Ami érdemben történt (Mr. Dini és Tonyk a 310-es fórumban adott útmutatása alapján):
uwsiteloader.sh fájlt átmozgattam az ffp/sbin könytárből az /ffp/bin könyvtárba.
Kiadtam a következő parancsot:
/ffp/bin/wget --no-check-certificate http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.shUtána uwsiteloader.sh lefuttattam, a végén a szokásos FAILED-ig jutottam.
Az /ffp/etc/funpkg/sites fájlban az s-hez tartozó rsync címet erre cseréltem (rsync helyett http):
http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages
slacker -U futtattam, eredmény: "... FATAL: s: No CHECKSUMS.md5" (slacker -U.jpg)
Az uwsiteloader.sh file-ban a wget http://wolf-u.li/u/439 -O $TMPFILE1 sort lecseréltem erre:
/ffp/bin/wget --no-check-certificate http://wolf-u.li/u/439 -O $TMPFILE1
Az uwsiteloader.sh ezután lefutott, felajánlotta a repokat, és futtatta a slacker -U parancsot. Eredmény:
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
rsync: failed to connect to ffp.inreto.de (2a03:4000:6:80dd::80): Network is unreachable (101)
rsync: failed to connect to ffp.inreto.de (37.120.178.135): Connection refused (111)
rsync error: error in socket IO (code 10) at clientserver.c(122) [Receiver=3.0.9]
FATAL: s: No CHECKSUMS.md5
Thanks for using UW Site Loader!(A kollégánál itt szakadt el a cérna...)
Megpróbáltam még a chmod a+x /ffp/bin/uwsiteloader.sh parancsot, de a slacker -U továbbra sem csatlakozik.
És ez mindhármunk készülékén hajszálpontosan így ment végig.
Én, bár a NAS-t még nem törtem össze (mondjuk lent is van a pincében), de kezdek kicsit ideges lenni. Eddig nettó két és fél napom ment el az olvasgatásra és kísérletezgetésre, újratelepítésre. Ennyi időt egyszerűen nem ér meg a dolog, már régen ledolgoztam egy Synology felárát. (Nem is beszélve az összetört eszközről...)
Persze már nem tudom elengedni ezt a vacakot -- mit csinálok rosszul? Mi maradt ki, amiért nem csatlakozik a slacker???
Én legalább ötször végigolvastam az itteni cikkeket, hozzászólásokat meg egy csomó anyagot a neten. A többiek is belenéztek (ez sajnos az én felelősségem, én ajánlottam nekik), de nem találtunk megoldást vagy kimaradt részletet.Mivel próbálkozzak?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
tubika1972 #1521 üzenetére
Nem hiszem. Amikor rossz volt az FFp, akkor konkrétan használhatatlan lett tőle a NAS -- funkcionális hiba már nincs, éppen Mr. Dini lokalizálta és javította ki a hibát.
Itt és most szerintem valami nagyon banális linuxos belső logikai fiba áll fenn, amit egy hozzáértő (tehát aki magát a jelen csomagstruktúrát is ismeri) könnyen tud orvosolni.
MaCS
-
tubika1972
csendes újonc
Nem lehet hogy az új firmware miatt nem jó az egész?A régebbit visszalehet rakni?
Üdv:tubika1972
-
válasz
tubika1972 #1519 üzenetére
Akkor már négyen vagyunk...
És ebből a négyből minimum egy még finoman fogalmazva csak nem is Linux-fóbiás...
MaCS
-
válasz
MaCS_70 #1512 üzenetére
Vissza a kályhához...
Mindent töröltem, uninstalláltam a NAS-ról, kipucoltam a könyvtárakat.
Feltettem a web_prefix fájlt, vele feltettem a MetaRepót, onnan meg semmi mást, csak a Midnight Commandert és az FFp-t. Tehát elvben semmilyen szemét nem lehet a rendszerben, nincs beletúrva, elírva, minden úgy van, ahogy a alkotók szerint az a mai napon megfelel egy NAS326 v5.21 igényeinek.
Belépek SSH-n, root-ként.
uwsiteloader.sh
Elindul, végigvisz a kék keretes üzenetein, aztán a végén megint a képembe röhög:
A slacker nem különben, de az legalább gyorsan és körítésmentesen teszi: Failed to connect
Az EntWare-t egyelőre nem erőltetem, maradjon tiszta a helyzet a megoldásig.
Vajon hogyan tovább, hogy tudjak FFp-vel telepíteni (bár az EntWare hasznosabbnak tűnik.)Más: Látom, hogy a MetaRepo tartalmaz egy RandomTools nevű kis gyűjteményt, amiben van egy muzeális, 3.1.1-es rsync, aminél csak az FFp-s 3.0.9 ősibb. Tudom bármelyiket frissíteni?
-
-
Én éppen ott tartok (tegnap este óta csak olvastam, saját szakállamra nem nyúltam bele a rendszerbe -- hiszen fogalmam sincs róla), hogy:
uwsiteloader.sh -> Kipucolja a terminálablakot és kiír egyetlen "Exiting" szót a bal fels sarokba
Az opkg és slacker parancsokat nem ismeri: command not foundKérdés: meg lehet-e még ezt javítani, vagy töröljem-e az egész FFp-t, esetleg a MetaRepót, és kezdjem elölről? Ha törlés, akkor annak mi a helyes menete?
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #1476 üzenetére
Igen, én is úgy látom.
-
edem321
csendes tag
Sziasztok !
Nekem olyan problémám van, hogy eddig tökéletesen működött a lejátszás egy samsung tv-n uhd filmekkel, reggel óta akadoznak a filmek, és nem jövök rá mi lehet a probléma. A beállítások nem változtak,újra indítottam már mindent.
Van valakinek esetleg valami ötlete?
-
btomi9
aktív tag
válasz
Mr Dini #1490 üzenetére
Sziasztok!
Édesapám NAS326 -osán próbálnék összehozni egy sftp szervert. Felraktam az Entware-ng -t ezen leírás alapján: http://zyxel.nas-central.org/wiki/3rd_party_zypkgs#MetaRepository
192.168.1.2:5000/pkg/Entware-ng/pkgcgi.cgi?chapter=Packages
Ha felületről elindítom, bejön az oldal, de a packages alatt már 404 Not Found -ot kapok.
Nézem az oldalon a logfile(s), nem tetszik neki valami.
Opened logfile at Sun Mar 18 10:56:24 CET 2018
Flushing memory buffer
Starting up
Flushing done
[10:56:24] FATAL: /opt is a directory
Closed logfile at Sun Mar 18 10:56:24 CET 2018puttyal odamentem, a /opt alatt csak az sdk könyvtár van, ami alatt pedig ez:
/opt/sdk/arm-marvell-linux-gnueabihf/build/imagemagick-6.9.0-4 # ls
coders filters magick wandHogy tudnék egy sftp szervert letölteni, illetve mit kell még tennem, hogy működjön ez a repo?
-
tubika1972
csendes újonc
Sziasztok.
Ha esetleg van itt valaki Pécs környékéről aki tudna segíteni kérem jelentkezzen.Sajna nem jutok zöld ágra vele.Előre is köszönöm.Üdv:tubika1972
-
-
-
válasz
Mr Dini #1498 üzenetére
Le.
A slacker -U futtatása erre változott:
A háromsoros
echo "export PATH=/ffp/sbin:/ffp/bin:/usr/sbin:/sbin:/usr/bin:/bin" > /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh
chmod a+x /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh
source /ffp/etc/profile.d/pathfix.shóta viszont a helyzet annyit romlott, hogy az uwsiteloader.sh parancsra nem jelennek meg az uwsiteloader képernyői, hanem törlődik a képernyő, és annyi jelenik meg, hogy Exiting -- és a prompt.
-
válasz
Mr Dini #1495 üzenetére
FFp ikonom legalább van!
Ha rábökök, bejön egy hosszú szöveges információs lap, amiben van ez a rész:
Extra packages
There are several repositories. The easiest way to install a list of repositories on your NAS is by using uwsiteloader.sh (credits to Uli). Just type 'uwsiteloader.sh' on the (root) commandline.
You can install packages using a neat gui: slacker
Refresh database: slacker -U
Install packages: slacker -i
Remove packages: slacker -r
And more: slacker -hInnét jutok el oda, hogy beírjam az uwsiteloader.sh-t, ami elindul és a végén panaszkodik, illetve a nem kapcsolódó slacker-hez.
MaCS
-
válasz
tubika1972 #1494 üzenetére
Az én elméletem az, hogy a megoldás egyszerű, csak a profiknak annyira triviális, hogy nem gondolnak arra, hogy másnak, a témában nem otthonosan mozgónak esetleg egyáltalán nincs meg egy lépés.
Erre szerintem jó példa a pár napja folytatott Zyxel-Synology polémia. Akkor ugye az jött le, hogy a Synology-n ugyan egy kattintás a telepítés, de itt is éppen csak annyi hiányzik, hogy nem központi helyről jön az applikáció, hanem egy parancssorba kell egy kicsit írogatni. Számukra ez így is van, mert ismerik és átlátják a rendszert -- mi meg beleőrülünk.
Egy párhuzamos topicban én próbálok segíteni valakinek, és ott látom, hogy olyan, számomra magától értetődő lépések, mint "csatlakoztasd UTP-vel" is komoly problémát okoznak egy hétköznapi felhasználónak.
Egyébként, bár a Linux belső világához tökéletesen analfabéta vagyok, jó néhány routerre, NAS-ra telepítettem már OptWare-t/EntWare-t, sőt, FFp-t is (nyilván programokkal) -- de most meg vagyok lőve.
MaCS
-
-
válasz
tubika1972 #1492 üzenetére
Ez valamennyire megnyugtató -- különös tekintettel arra, hogy ismerek még valakit, akinek szó szerint azok a problémái, mint nekem /nekünk. (A dolog csak azért ciki, mert őt én beszéltem rá a Zyxelre azzal, hogy "egy kis" ügyeskedéssel telepíthetőek az EntWare alkalmazások.)
Ez minimum azt jelenti, hogy a megoldás nem annyira triviális, és van benne típusosan elkövethető buktató.
Ettől még persze sokkal jobb lenne, ha ugyanazok a panaszok NEM jelentkeznének.
MaCS
-
-
-
válasz
tubika1972 #1486 üzenetére
SSH-ra ne admin felhasználóval, hanem root-tal lépj be, vagy használd a
su
parancsot a root-ra váltáshoz!Illetve futtatási jog is kell a fájlnak:
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
-
válasz
MaCS_70 #1484 üzenetére
Hol dob 404-et?
Slacker frissítésre pedig ismét belinkelem. Vagyis:
sed -i 's|rsync://ffp.inreto|http://ffp.inreto|' /ffp/etc/funpkg/sites
Uwsiteloader bugra pedig az ezen összefoglaló path fix részét ajánlom. Sajnos nincs más megoldás, amíg Uli, a szkript tulajdonosa nem változtat rajta. De ahogy ott írtam, ez a parancssor megoldja:
echo "export PATH=/ffp/sbin:/ffp/bin:/usr/sbin:/sbin:/usr/bin:/bin" > /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh
chmod a+x /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh
source /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh -
-
válasz
MaCS_70 #1481 üzenetére
Nekem minden további nélkül bejön az entware-ng csomaglistája: [link]
A
/opt/bin/opkg update
parancson már túl vagy?FFp alatt kicsit más a helyzet. Annak van egy slacker nevezetű csomaglistázója. Igen ám, de valahonnan be kell szerezni ezeket a csomagokat (amelyek különböző repositorykban fellelhetőek). Ezért készített Uli egy uwsiteloader.sh nevű szkriptet, melyhez hozzáadta az ismert FFp repository-kat. Ha ezt lefuttatod, az hozzáadja a kijelölt repository-kat a slacker adatbázisához (elég egyszer lefuttatni).
Ha pedig a slacker kapott egy listát, akkor a
slacker -U
paranccsal lehet frissíteni bármikor a csomaglistát. Írja is a help:-U Update package lists
Utána pedig a
slacker -a
paranccsal tudod kilistázni az összes elérhető csomagot.Viszont, ha a bárhol hibát tapasztalnál, elképzelhető, hogy egy PATH rendberakás szükséges az FFp-nek, melyről itt írtam.
-
válasz
tubika1972 #1480 üzenetére
Ez eddig tökéletes.
Connecting to wolf-u.li|2a01:488:66:1000:2ea3:4c22:0:1|:80... failed: Network is unreachable.
Nem a Te hibád, az Uli szerver nem megy IPv6-on...
Connecting to wolf-u.li|46.163.76.34|:80... connected.
Megpróbálja leszedni IPv4 címről a fájlt --> rendben feloldja, majd csatlakozik is.
Aztán átírányít, s le is szedi.
Most futtass le egy
/ffp/bin/uwsiteloader.sh
parancsot! -
Valahogy nem jövök rá, hogy hogyan kell alkalmazásokat telepíteni akár FFp-re, akár EntWare-re.
Olvasgatom a leírásokat, de valami fontos lépés nekem nyilván kimarad az alapismereteimből.
Az Entware/Packages simán 404 Not Found/nginx/1.6.2 hibát dob.
Az FFp szerint: "Just type 'uwsiteloader.sh' on the (root) commandline." Ez rendben is volna, csakhogy az okék után: "Downloading packages FAILED"
"You can install packages using a neat gui: slacker"
De hogyan jön be ez a "neat gui"?
Ha beírom, hogy slacker, kapok egy opciólistát, ami szerint a "slacker -a" kiadja a telepíthető csomagokat. Hát, ez a lista elég rövidke: "No packages found"Pedig látja a netet, a Google-t 6 ms-mal pingeli.
-
tubika1972
csendes újonc
válasz
Mr Dini #1479 üzenetére
Szia.
Ha beírom ezt a sort : /ffp/bin/wget --no-check-certificate http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
Ezt dobja ki.login as: root
root@192.168.2.247's password:
== Welcome at FFP version 0.7/arm, running on NAS326 NAS326, firmware V5.21(AAZF .1) ==
root@NAS326:~# /ffp/bin/wget --no-check-certificate http://wolf-u.li/u/441 -O /f fp/bin/uwsiteloader.sh
--2018-03-17 13:16:02-- http://wolf-u.li/u/441
Resolving wolf-u.li... 2a01:488:66:1000:2ea3:4c22:0:1, 46.163.76.34
Connecting to wolf-u.li|2a01:488:66:1000:2ea3:4c22:0:1|:80... failed: Network is unreachable.
Connecting to wolf-u.li|46.163.76.34|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 302 Found
Location: https://wolf-u.li/downloads/4554-bff1e89e4cb361c3447f55661daa971a/uwsi teloader.sh [following]
--2018-03-17 13:16:02-- https://wolf-u.li/downloads/4554-bff1e89e4cb361c3447f55 661daa971a/uwsiteloader.sh
Connecting to wolf-u.li|46.163.76.34|:443... connected.
WARNING: cannot verify wolf-u.li's certificate, issued by `/C=US/O=Let\'s Encryp t/CN=Let\'s Encrypt Authority X3':
Unable to locally verify the issuer's authority.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 5066 (4.9K) [application/octet-stream]
Saving to: `/ffp/bin/uwsiteloader.sh'100%[======================================>] 5,066 --.-K/s in 0s
2018-03-17 13:16:02 (346 MB/s) - `/ffp/bin/uwsiteloader.sh' saved [5066/5066]
root@NAS326:~#
-
válasz
tubika1972 #1478 üzenetére
Ha mutatnál egy screenshotot, vagy bemásolnád, hogy mi történik pontosan, akkor tudunk segíteni!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #1476 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő...
Ahogy látom jó nehany dolgot azota javitottak -
válasz
zsolesz6 #1464 üzenetére
Akkor az lesz a probléma. Nem a ZYPKGS fájl kell Neked, azt majd a NAS lehúzza a megadott címről. Neked ezt a web_prefix nevű fájlt kell letöltened, át kell írnod a kiterjesztését semmire, ha a böngésző ellátta valamivel, majd el kell helyezni az admin megosztáson belül a zy-pkgs mappába. Utána csomaglista frissítés, s ott lesznek a plusz csomagok.
Egyébként a leírásod alapján nem csak a DHCP-vel van gond, az csak az IP-t osztja. De ha már ki van osztva, s úgy rosszalkodik az elérése a dolgoknak, ott más gond lesz. De ha tényleg csak DHCP bug lenne, lehet a NAS-ra dnsmasq-t telepíteni, ami ki tudja váltani a DHCP szerver szerepét is.
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
MaCS_70 #1472 üzenetére
Köszi mindenkinek a hozzászólást. Tuti a szolgáltató eszköze kavar be. Ráfrissítettem az alkalmazások listájára, de így azt írja hogy nem tudja letölteni. Szóval ez így kész katasztrófa.
Ha felhívom a szolgáltatót hogy állítsa át az eszközét csak modem módba, akkor az IP TV működni fog a saját routeremről?
-
válasz
tubika1972 #1468 üzenetére
Ismert hibajelenség sajnos, a régi repo tulajdonosok miatt... Tonyk kolléga itt jól összefoglalta a megoldást.
-
válasz
zsolesz6 #1461 üzenetére
Annak a fájlnak a tartalma egyetlen sor elérési út, magyarán, ha csak felmásoltad a NAS-ra és nem frissítettél rá a programkezelőben, akkor nem okozhatott semmi gondot. Egyébként akkor se nagyon, ha használatba vetted, mivel Mr. Dini a fennálló hibát rendszerszinten hárította el.
Mindenesetre érdekes a helyzeted, nem irigyellek érte.
A szolgáltatói hozzáállás meg olyan, amilyen. Tudni kell, hogy a szolgáltatók kifejezetten ellenérdekeltek abban, hogy az ember netes szolgáltatásokat vegyen igénybe, aminek remek eszköze a saját eszközükhöz kötöttség.
Nemrégiben volt szerencsém részese lenni egy ilyen szívatásnak, amiben a szolgáltató de facto belekényszerítette az ügyfelét egy olyan szolgáltatásba, amiben az addigi felügyeleti eszközök többé nem működtek a privát IP-cím miatt, és be is vallották, hogy ennek ők bizony nagyon örülnek, mert az adott környéken kezd kapacitáshiány lenni, nekik nem éri meg hálózatot fejleszteni, úgyhogy a felhasználói forgalmat lehetetlenítik el.A WAN port azért van, mert saját belső hálózatot vagy kénytelen létrehozni, saját címtartománnyal -- ergo dupla NAT-od lesz annak minden funkcióvesztésével --, a belső, saját router számára pedig a matávos maga a WAN.
MaCS
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
zsolesz6 #1469 üzenetére
Nah ez jo kérdés, ennyire nem vágom sajnos...
Lehet dupla NATolas lesz.
Amúgy nálam a dmz hostba a telekom eszközön a router ip cime van megadna.
Vagyis az az ip cim, amit ezen beállításokkal oszt ki a hgw a routernek.
Ha lan wan kapcsolat van, akkor lesz külön hálózat.
Ha lan lan kapcsolat, akkor meg egy halozat van, viszont a routered switch modban kell működnie es akkor a telekom eszköz osztja a dhcpt, amit te sem akarsz -
zsolesz6
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #1467 üzenetére
Így már világos. Az nem teljesen tiszta, hogy miért a WAN portba dugom be. De mindegy is. Kipróbálom így. A 2. hálózat felől nem lesz gond az átjárással? Pl NAS-on ddns, ftp, transmission?
-
tubika1972
csendes újonc
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
zsolesz6 #1466 üzenetére
Jaja, rosszul gondolod, ha az ip cim változik, vagyik ket kulon hálózaton van, xxx.xxx.1.x és xxx.xxx.0.x
Igaz, az igaz hogy egy hálózaton nem lehet két dhcp szerver, de a beállítással amit írtam, azzal ket kulon halozatod lesz.Szóval, a telekom eszköz egyik lan portjabol megy az utp kábel a router wan portjaba.
A router admin felületen atirod a dhcp szervere cimet ahohy az elozoben is irtam....
De ha nem egyértelmű akkor a halozatos topikban tuti van egyértelmű leírás, nézz be oda, szerintem -
zsolesz6
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #1465 üzenetére
Nem értem hogy így mi értelme, ha a saját routerem másik IP cím tartományban van. Akkor azon úgyis le kell tiltsam a DHCP-t mert kettő nem lehet egy hálózaton. Vagy rosszul gondolom? És így semmi nincs megoldva, mert ugyanúgy a SAGECOM DHCP-zik. Az viszont igaz hogy ha a SAGECOM-on letiltom a DHCP-t akkor IP TV elszáll...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
zsolesz6 #1464 üzenetére
Home Gate Way, vagyis az a 'mindenes' neve amit a telekom ad.
Nem kell letiltani rajta a dhcp t főleg ha van iptv-d, mert akkor nem fog működni.
A wifit letilhatod.
Egyszerűen ket hálózatot hozol létre.
A sagemcom marad a jelenlegi 192.168.0.1es tartományba, a saját routered meg mondjuk legyen 192.168.1.1,pl.
Nalam igy van beallitva es minden rendben van.
Azért a saját routered legyen combosabb ha sok eszköz csatlakozik rá -
zsolesz6
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #1462 üzenetére
Igen, sajnos pont ez a helyzet. Nekem is ez lesz a megoldás, berakom mögé a saját routeremet, a sagecomon letiltom a dhcp-t meg a wifi-t, ne terhelje feleslegesen. És minden eszközt a saját routerembe dugok be, kivéve a beltérit. Mi az a hgwt?
@Mr Dini: Nem, nem az a neve. Hanem ZYPKGS kiterjesztés nélkül. De ha berakom a saját routerem átnevezem és megint újraindítom. Mert ha most csinálnám kellene a SAGECOM dhcp-jének vagy 3 óra mire mindent megtalál
-
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
MaCS_70 #1460 üzenetére
Az alapján amit itt találtam. Volt egy link egy fájlhoz. Azt írták az be kell másolni a NAS gyökerébe a zy-pkgs mappába, újraindítani és kész.
De sztem 100% hogy a szolgáltató fos eszköze a hibás. Mióta az van betéve, nem a sajátom azóta tapasztalok érdekes anomáliákat.
A transmissiont meg a megosztást már elérem. Sőt már a nas felületét is. Nem értem ezt a f.s Sagecom cuccot. Kell neki egy kis idő mire észreveszi a dolgokat...
Viszont nem jelent meg az alkalmazásközpontban semmi új app.
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
Mr Dini #1458 üzenetére
Sajnos közben el kellett jönnöm. Annyit csináltam hogy a képen látható fájlokat fel másoltam a nas-rá abba a mappaba ami le volt írva, aztán újraindítottam. De nagy a gyanúm hogy a a szolgáltatótól kapott router lesz a ludas. Hazamegyek és berakom mögé a sajatomat, azon meg letiltok minden felesleges sz.rt...
-
-
-
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
MaCS_70 #1453 üzenetére
Szia,
Köszi a gyors választ. Annyit csináltam, hogy a képen látható fájlokat másolta be adott helyre, és nyomtam egy újraindítást.
A gyári visszaállítás nekem is eszembe jutott, de azzal úgy gondolom az a baj hogy a fájlok ugyanúgy ott lesznek a HDD-n és újra ezt fogja produkálni
-
válasz
zsolesz6 #1451 üzenetére
Pontosan mit csináltál, meddig jutottál?
Gyakorlatilag egyetlen "info" szövegfájlt kell bemásolni az admin könyvtáradban egy létrehozott almappába,amit maga a telepítő fog ujjongva észrevenni, és a gyári felületről maga intézi a MetaRepo telepítését.
Milyen verziószámú az alaprendszered? v5.21? Melyik leírás alapján jártál el?
Volt ugyanis egy verzióinkompatibilitás az FFp-vel, amit Mr. Dini hárított el, és én is beleszaladtam, még a megoldás megszületése előtt.
Ennek egy gyári visszaállítás lett a vége, HDD-k kivételével, ami viszont szerencsére nem jár adatvesztéssel, csak a beállításokat kell újrazongorázni.
Mr. Dini és Fagyi pontosan el tudja mondani, hogy mi történhetett és mi a teendőd!
MaCS
-
zsolesz6
aktív tag
Nabakker.
Próbáltam felrakni metareo-t meg ffp-t hogy tudjak telepíteni egy MC-t a NAS-ra. Annyit csináltam hogy letöltötem a linux fájlokat és bemásolam a NAS asmin\zy-pkgs mappába. Azóta nem tudom elérni se a NAS-t, se a transmission-t. A dlna-megy, de állandóan újraindulgat. Mi van ilyenkor?
Új hozzászólás Aktív témák
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Garmin FENIX 8 51mm AMOLED Sapphire, karbonszürke DLC titanium, fekete/sötétszürke szilikon szíjjal
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest