- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Medical #22705 üzenetére
Most már tudod, hogy mivel kell, illetve lehet visszaállítani, ha valami félresikerülne. Ameddig működik a rendszer, addig megy az adb, addig lehet recovery-t cserélni. Ha még működik részben a recovery, tehát legalább az adb megy, ahogy nálad ment, még mindig nincs nagy gond. A baj akkor van, ha nem megy...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Medical #22698 üzenetére
Szia!
A Skate v2 gyári alapra épített rom. Ha azzal nem megy a wifi, akkor ott nagy gáz van! Első körben a gyári romot kéne rá maradéktalanul visszaállítani.
Kell neked egy telepített adb kapcsolat. A legegyszerűbb ehhez, ha letöltesz az XDA fórumról egy MTKDroidTools-t. Mielőtt még valaki felhördül, hogy ez nem MTK-s. Valóban nem, viszont nem is ez a lényeg, hanem az hogy abban rengeteg azonosító van az adb mellé. Van benne jobbra ezenfelül egy bazi nagy "adb shell" gomb. Ha azt megnyomod, akkor bejön egy parancskonzol. Rögtön ott áll a program adb könyvtárában. ide másold be a recovery fájlod egyelőre.
Itt van egy fastboot csomag is (ebben is van adb is) >> [link]
Ebből a telepítése után mindent másolj az előző progi adb könyvtárába! Nem baj, ha az adb.exe esetleg felül lesz írva vagy bármi ott! A lényeg, hogy az adb és a fastboot is működjön. A fastboot mód mellé lehet majd driverért is siránkozni fog a Windows, de ne szaladjunk előre. Ez a két eszközöd elég ugyanis a helyreállításhoz.
Nos, ha elindul a kis parancssorod, dogd be a telót, úgy, hogy a recovery alatt van, ilyenkor ugye ment az adb felismerése.
Lássuk mennyire!
Írd be a kis ablakba ezt a parancsot:
adb devices
Ha a list of devices alatt van egy név, akkor minden oké. Ha nem, arra ráérünk akkor visszatérni.
Ha megjelent az eszköz és remélhetőleg nem passzivált (ezt is később), akkor most ezzel a paranccsal váltsd át bootloader módba!
adb reboot bootloader
Ilyenkor kilép a recovery alól, bebootol az Android figuráig és ott megakad. Közben a Windows valószínű driverér visít. Keresd meg valahol, meg kell lennie! Google: "fastboot driver".
Na most ha felismerte végre, még mindig ott áll a készülék a kis zöld robottal. Kellene egy recovery, amit rá akarsz tenni és tudod, hogy jó is volt. Most legyen ez a recovery a példa kedvéért xyz.img nevű fájl. Nyilván majd azt a nevet add meg, ami a tiéd neve, amit rá akarsz tenni!
Másold a válaszott recovery img-t is az adb mappába és add ki ezt a parancsot:
fastboot flash recovery xyz.img
Nyilván a TE recovery fájlod neve legyen az xyz.img helyén, ahogy már írtam is. Ha jól csináltad, akkor két "OKAY!" felirat is megjelent most. Majdnem készen vagy!
Most add ki ezt a parancsot:
fastboot reboot
Kilép a bootloader módból és megpróbál bootolni. Nem fog menni neki, nincs rendszer fent, vagy hibás ugye...
Akku ki, akku vissza. Most próbálj a recovery alá belépni. Ha minden jól ment, akkor most már annak kell rajta lenni, amit rátettél és talán még működik is!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Medical #22687 üzenetére
Előfordulhat, hogy csak a CWM-ben/hez nem jók a gombok, nyilván. Könnyen ki lehet deríteni! Akku kiszed, vissza. Semmit sem nyomsz mást, csak a két hangerő gombot egyszerre. Így tartod, nem engeded fel. Így tartva csatlakoztatod a PC-hez. Ha működnek a gombok, akkor most nem kapcsol be a kijelző és a Windows új hardvert talál, egy bizonyos diagnosztikai portot... ellenben ha nem, akkor bizony a hangerőgombok nem működnek és azt nem a recovery okozta, ami lett velük...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Medical #22684 üzenetére
Fogalmam nincs mi baja lehet a gomboknak, tehát kérdéses a javítás megvalósíthatósága egyáltalán. Az anyagköltsége filléres, a gond inkább a "honnan" és nem a "mennyiért". A postaköltség viszont mindenképp ugrik,akkor is, ha esetleg nem lehet vagy nem tudom megcsinálni...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Medical #22681 üzenetére
Szia!
Továbbra is célravezetőnek tartanám, ha kínlódás helyett hozzám jutna, hogy meg tudjuk nézni mi lehet a baj. A hangerő gombok hibája fizikainak tűnik, nem szoftveresnek. Sajnos ahhoz nincsen felszerelés kéznél igazán. Bár ha nem SMD hiba, akkor talán le tudom cserélni őket.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Medical #22637 üzenetére
Tudom, nem azért linkeltem, hogy ezzel kínlódj, csak oldani akartam kicsit a hangulatot.
Azt kéne megnézni, hogy akár a "fagyos" reco alól kommunikál-e PC-vel a teló. Ha felismeri, akkor egy adb-vel át lehet innen bootol bootloader módba, ahonnan már pofon egyszerű egy másik recovery felrakása.
Bár nekem olyan emlékeim vannak, mintha a Skate bizonyos példányaiban menne a bootloader a hang FEL-t nyomva bootolás közben.
-
-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
Tényleg segítsen valaki neki: ne álszenteskedjetek, aki otthon függetlenítette a telót, annál van ilyen fájl! Most az nem számít, hogy arra is fel lehet használni, úgysem részletezzük hogyan, csupán valaki küldjön neki vagy nekem egy ilyen fájlt, mert enélkül nem lehet megcsinálni azt a telót!
-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
Felejtsétek el azt a készüléket. Nem tudjátok megcsinálni. Megpusztult benne valószínű az EMMC ahogy van. Teljesen újra kellene flashelni, nem csak ezeket részeket, amit a TPT érint...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
DessertFox #22028 üzenetére
Ez esetben én voltam a hibás: én úgy tudtam nem megy a TPT helper a Skate-en, de ezek szerint lemaradtam...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
faggyasgergo #21996 üzenetére
Ajaj... Én szoftveresen nem tolnám fel a hangot. Recseg ez nélküle is eléggé....
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
faggyasgergo #21981 üzenetére
Hát nálam nagyon úgy néz ki, hogy bizony a configból ez elmarad. Az egy dolog, hogy a defconfigban szerepel, de ha nincs meg a driver, ahonnan felvehetné ide is, akkor ugye hiába...
"szóval nekem is működik a kijelző pedig nem kéne.."
Dehogy is nem kéne. Neked, ahogy az emberek 90%-nak Synaptics paneled van és nem FTS. Nem zavarja, ha nincs FTS támogatás...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
faggyasgergo #21971 üzenetére
Szia! Én voltam az elkövető.
Nincsen Fts támogatás a kernelben, az a gond. Nálam a 3.4-es Blade G kernelben ez a "CONFIG_TOUCHSCREEN_FOCALTECH_NEW=y"-el van biztosítva, de nálad sem ki, sem bekapcsolva nem szerepel. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a gyári kernelt nem néztem a Skate-hez, de a gyári rom nem használ idc fájlokat a ZTE-nél soha, semmikor, szóval abból az, aki konfigolta a kernelt utólag, nem következtethette ki, hogy létezik egy olyan modell, amiben ez a touch van...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Attesz #21934 üzenetére
Tökéletes, csak nem kellett volna ide beszúrni, jöhetett volna pü.ben, nem harapok érte!
A feladat a következő, ami megoldja gondot (miután megtanultam írni, ezt a szó már negyedszer gépeltem félre...
)... Szóval:
Hozz létre egy mezei szöveges fájlt valahol. Ne doc legyen, sima txt, a word nem játszik...
Ez legyen benne:
touch.deviceType = touchScreen
touch.orientationAware = 1keyboard.layout = qwerty
keyboard.characterMap = qwerty2
keyboard.orientationAware = 1
keyboard.builtIn = 1cursor.mode = navigation
cursor.orientationAware = 1Mentsd el a fájlt Fts-touchscreen.idc néven. Ez nagyon fontos! Pontosan ez KELL hogy legyen a neve. Anélkül hogy kibontanád az adott romot, fogd meg ezt a fájlt és húzd bele a zip fájlba, mégpedig a system/usr/idc mappába!
Ha megvagy, akkor telepítsd a romot. Menni fog a touch.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Attesz #21929 üzenetére
Szerencsés lenne PC-ről elvégezni és ezzel az SDK telepítése is képbe.
Újabban inkább videón mutogatom, mert már vagy 300 alkalommal leírtam és tudom hogy hiába, mert nem szokták érteni...
Android SDK telepítés
adb logcatEnnek az utóbbinak a kimenete kell. Annyit hozzátennék, hogy a CM romok esetén ezt lehet színezni, úgy látványosabb, de az a kimenetben nem fog látszani mentés után nyilván...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Attesz #21927 üzenetére
Azt a kis karikát lehet birizgálni, csak nehéz. Ha kitartó vagy, akkor arrébb megy. A helyzet az, hogy a custom romok alá kötelező egy idc fájlt készíteni, ami átkapcsolja a touchpanelt pointer módból touch módba. Számos ilyen fájl elkészült, de neked sikerült egy olyan touchpanelt venni, amihez még nincs...
Egyféleképp tudjuk megcsinálni: valahogy be kell kapcsolni az USB hibakeresést, akármilyen úton-módon. Ha megy akkor le kell logolni a bekapcsolási folyamatot. Onnan már egyszerű.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
vizslakutya #21920 üzenetére
Meglehet hogy én voltam.Nem szeretjük a CLS-10-et, mert kis fájloknál drámaian lassul és az Android elég ergya ilyen téren, mert sok kis fájllal dolgozik...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Dexter68 #21850 üzenetére
Más a megközelítés. Itt az apróbbnak tűnő is jelentősen befolyásolhatja a használatot és nem lehet, nem tehetem megy, hogy "bocs, de ez nem lesz benne". Pl. zölden villog a kamera... na puff... ha ezt egy weblap egy beépített flash része csinálja, akkor megmondod a megrendelőnek, hogy az a modul nem kerül be egyelőre (...és ugrik a pénzed, ami nyilván nem jó), de a kapott tartalom nem szenved csorbát. ...de én pl. hogy mondjam hogy: "Oké srácok, hát kamera az nem lesz benne..." ?
A másik dolog az, hogy mikor adott pl. egy javítás, akkor hiába a nyílt kód, sok hülye tűzzel-vassal védi és véletlen sem adná oda. Na most ezzel kontrába jön, hogy az ember megunja, hogy még te vért izzadtál vele két hónapig mire kitalálod, holott másnak megvolt, valaki jön és a már kész munkád saját neve alatt viszi tovább, úgy hogy téged szépen kihagy említés szinten is....
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Dexter68 #21848 üzenetére
Sajnos vannak olyan hibák, amik bár tökre egyszerűnek tűnnek, de felülmúlják a készítő tudását. Nálam pl. most kezd el a Blade G fejlesztése ebbe az irányba haladni. Hiába minden erőfeszítés, mikor a problémák a tudásszint fölé emelkednek, amivel a készítő rendelkezik. Két lehetőség van: segítséget kérni és kapni, vagy feladni. Ő nyilván az utóbbira jutott...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
vizslakutya #21668 üzenetére
A panelen van egy kis fül a csatlakozón... amit ha letörsz, akkor jobb ha eldobod az egészet....
-
Keeperv85
nagyúr
A rablás ott kezdődik, hogy egy alig két perces műveletért elkér valaki 3500Ft-ot, úgy, hogy esetleg azt sem tudja garantálni hogy pl. a WiFi még az életben menni fog a készülékben. Félreértés elkerülése végett: nem korrekt a T-s ár sem, nyilván az is magasan van, de ott azért legalább adnak is valamit, ellenben egy suttyó köcsöggel, aki azt hiszi hogy ért hozzá, aztán utána két hét múlva a készülék nálam köt ki, mert nem megy a WiFi és esetleg semmi hálózatra nem megy fel, ő meg lelépett a pénzeddel. Ugye érzed mi a különbség?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
vizslakutya #21449 üzenetére
Berakod bootloader módba, majd a letöltött kernel fájlodat fastboot-tal vagy bebootolod az új kernel.img fájl:
fastboot boot kernelneve.img
...vagy ráflasheled a régi helyett:
fastboot flash boot kernelneve.img
-
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
vizslakutya #20720 üzenetére
Csak ne felejtsd el melyik mi volt. ÉN úgy szoktam régebben.
-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
Lejárt a szerkesztés, mire eszembe jutott, hogy lehet a TPT megoldaná a nyűgjeit... de én sok reményt nem fűznék hozzá.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
badmad #20570 üzenetére
Van egy QPST nevű szoftver, amivel (ha meglenne az nvram tartalma), vissza lehet állítani gyári állapotba. Azonban igen kevés esélyét látom, hogy az a qcn fájlba csomagolt mentés ott lapul, és bizony az egyedi: abban lakik az IMEI szám. Én eléggé ismerem ezt a típust, de azt, hogy azt itt milyen kódolással kell szerkeszteni, arról fogalmam nincs. Mert hogy egy egyszerű hexa editorral nem írod át, azt már fél éve megtapasztaltam. A WiFi MAC címe sem a legegyszerűbb, de az még megoldható
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone-t használók OFF topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Crucial 240GB SSD eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged