Új hozzászólás Aktív témák
-
br.rak
őstag
partriciónáláshoz leírás és linkek (link)
recovery-clockwork-6.0.1.1-touch-blade-Snap.IT-20120830.zip
(md5: 864a6ed4e5fdd73101a17799cfada013)zte-handset-usb-driver-5.2066.1.11.exe
fastboot
http://data.hu/get/9375815/fastboot.zipA Rom és gappsot már linkeltem korábban
-
br.rak
őstag
válasz
marec1122 #30182 üzenetére
A Z-Rom ( CM 4.1.2 alapú) van az én blademen és jól müködik.
Most csak ex has írok, szóval sorry ha valami kimarad, illetve a többi linket most lusta vagy megkeresni, majd később
-1 kell egy SD kártya, amin van ext partíció is , vagyis egy kártyaolvasó sem hátrány ha kéznél van
0, leszedni a Blade-hez való drivereket
1 feltenni egy módosított partíció kiosztást (ezt elvileg gyári rom alól is meg lehet oldani mindenféle hókuszpók nélkül)
2 a recovery-t frissíteni a legújabbra
3 feltenni a romot recovery alól
4 feltenni a gappst (a play elvileg frissül majd a legújabbra ,azt hiszem 6.0.5 perpill)
5 sd2ext programot feltenni és beállítani.Ekkor lesz egy jól működő független Bladed, jobb esetben találsz is hozzá olyan programot, amivel tudod IP kamerának használni.
Linkeket majd valamikor holnap vadászok, de ha rákeresel a nevemre itt, annó én is lefutottam pár kört, amíg össze nem jött, hátha működnek még a linkek. Viszont ez a típus lassan a hatodik évét tapossa, lehet, hogy már "fárad" a rajta lévő memória és egy flash során elhalálozik.
BUÉK.
-
br.rak
őstag
válasz
pixelshader #30179 üzenetére
A telefon belső memóriáját nem látod pl windows intézőn keresztül?
-
br.rak
őstag
válasz
olasz69 #30172 üzenetére
Nagyon eszi az aksit mind a navi, mind a kijelző, még alacsony fényerőn is, ha nem tudom tölteni, akkor Bp-n visszafelé már nem tudtam volna használni.(és ez az aksi még rendben is van)
Legközelebb veszek egy power bankot és azzal kicsit nyugodtabb az ember. (bármilyen telefonnal) -
br.rak
őstag
háát, cii nem ciki, én tegnap Bp-n gyalogos navigálásra használtam Igo-val (szülinapp), meg még egy kisebb városban. Egyik kezemben táskás, ernyő másikban a telefon. Ezt egy nagy monstrummal nem tudtam volna előadni. Összviszz volt 3,5 óra navigálás, szerencsére tudtam tölteni egy kicsit. és a végére kis zenehallgatás is belefért, mivel a fő telefon is a végét járta szuflaügyileg..
Szóval korához képest jól tartja magát. -
br.rak
őstag
Egy ballaszt nélküli rom még egy ilyen vason is elfut (bár nagyon sokáig megszokott volt a 512Mb ram az alsó és sajnos a középkategóriában is)
Én sokad telefonnak vettem, netmegosztás céljából, a legutolsót másfél éve, azóta előlépett másodtelefonná, asi meglepően jól bírja, igaz amikor nem netezek fixen 2g-ra van állítva. GPS-t csak szökőévente használom rajta, így az első pozicionálás elég sokáig tart.
Jó a hangminőség, kijelző szép (bár lehet csak azért mert apró)
Én szeretem, hogy a gombok nem kapacitívak, hanem fizikaik, van értesítőled.
Ami nem tetszik, hogy az FM rádiót nem tudom kihangosítani ( tudom) illetve mintha lassan kikopna az USB (de lehet csak a kábeleim vacakolnak)
gyári böngésző és az opera mini is teszi a dolgát, igaz miután feltöltöm nem hátrány újraindítani. -
br.rak
őstag
Nekem van egy kernel lementve, nézd meg, hogy a filenév/méret/crc egyezik-e
http://data.hu/get/9125407/ZROM-testkernel_any_v3.zip
Ha jól rémlik a wifi driverrel próbált valami csinálni, talán hogy több ram legyen? De nem biztos. Ha jól megy, akkor szerintem ne tedd fel.
-
br.rak
őstag
válasz
aytukabozs #30128 üzenetére
Ilyen korú telefonok esetében sajnos már benne van a paliban, hogy szembejön egy hardverhiba (mondjuk az oxidos érintkező még határeset)
-
br.rak
őstag
Az a vicc, ha az ember nem tepsit (4coll felett) akar használni, akkor kénytelen ilyen "régi" daraboknál ( talán van pár SE ami hasonló mértben és felbontással készült).
Nekem közel 1,5 éve van a jelenlegi Blade, saccra olyan 4,5 éves lehet és nyilván a külseje viseltes, de az akksi jó és bármikor zsebrevágható, anélkül hogy vagy a telefon vagy én károsodnék -
br.rak
őstag
ziyan fél 4.1.2-es szerintem , mindent összevetve a legjobb választás ehhez a telefonhoz. (pl a szülinapos iGO is ment vele, és általában a 4.1 még sok programnak elegendő)
Ha nem vagy biztos, akkor tényleg kérj segítséget, még mindig jobb egy 2.2-es Blade mint egy nem működő -
br.rak
őstag
-
br.rak
őstag
válasz
helltp #30013 üzenetére
Nekem nincs tapasztalatom utángyártott aksival. Viszont ha nem Varta, akkor el tudom képzelni, hogy csak papíron 1500-as. Kérj egy pontos típusszámot és nézz utána neten. Ez jelenleg a legjobb tippem.
Illetve van két pozitív értékelés a hirdető adatlapján. Esetleg vedd fel a kapcsolatot a két vevővel és érdeklődj náluk. -
br.rak
őstag
válasz
Indiant #29998 üzenetére
Néha tényleg kell neki pár másodperc, amíg kapcsolódik. Ha pl gyorskapcsolón rányomok a wifire utána egyből böngészés, az első oldalbetöltés ált. nem jön össze.
Otthoni router? Lehet több wifi is van az adott csatornán ami bezavar stb. Nem feltétlenül a telefon/rom hibája.
-
br.rak
őstag
Az IGO SzülinAPP promóciós, csak Magyarország térképet tartalmazó navigáció működik a ziyan mester által elkészített 4.1-as romon. Április 29-ig van idő letölteni.
-
br.rak
őstag
válasz
aytukabozs #29977 üzenetére
Nem lehet minden tökéletes.
Próbáld kideríteni, mi lehet ezeknek a gyártási száma és utána neten szétnézni. -
br.rak
őstag
válasz
dvdbackuper #29942 üzenetére
Kb 7 hónap óta nem volt gond vele (azt leszámítva hogy a mindigtv és a nokia navi appot nem szereti), netmegosztás volt az oroigál profilja szegénynek és egy Sec Key bonusnak, majd idővel előlépet másodtelefonnak, szóval telefonálás és néha böngészés, ritkán kis játék ill GPS. Zenét és rádiót a főtelefonon hallgatok általában. Nekem bevált, egy 4s-t küldött nyugdíjba (igaz ott más szempontok is voltak)
-
br.rak
őstag
átettem data.hu-ra is
http://data.hu/get/8373147/recovery-clockworkmod-6.0.5.3-blade-TLS-v3-SWIPE.zip
-
br.rak
őstag
válasz
ebegab92 #29865 üzenetére
A Z féle rom agyon van haxolva, nálam kezdéskor 280-300mb szabad ram van, kötve hiszem hogy 4.4-es romoknál több lenne, és itt minden stabilan megy ( Wifi, BT, GPS,stb) és nagyon jó a készenléti idő
Nézd egy 600Mhz-es armv6-os SoC-ról beszélünk, míg a ram kb 4 éve ennyi a belépő szintű telefonokon, addig a procik eléggé sokat fejlődtek. Ennek ellenére a summoner wars elég pöpecül fut a telefonon, pedig kb 3 hónapos játék (igaz tartott az install vagy 40 percig míg netről lejött az a kb 2giga adatt)
-
br.rak
őstag
Z-féle romot használók felé lenne egy-két kérdésem
-mappázásnál kiírja hogy névtelen mappa, ha teszek bele egy szóközt akkor nem írja ki, a hely a névnek ott marad. Nem lehet kikapcsolni, hogy csak az ikonok legyenek benne és a névnek szán hely pedig tűnjön el
-alkalmazásokat lehet valahogy rendezni saját sorrendbe (ne ABC vagy telepítés ideje szerint)?
-
br.rak
őstag
Esetleg feltehetsz egy újabb recovery-t is amivel menne az SD mount.
-
br.rak
őstag
válasz
anonymus89 #29797 üzenetére
A Bladeben volt egy gyártói "hiba", ha nevezhetjük így, azóta én nem tudok még egy ilyen telefonról aminél ez előfordul. az említett defy-ben nem volt sim lock, mindhárom hazai szolgáltató független telefont forgalmazott.
-
br.rak
őstag
én flasheltem a recovery-t is ha jól emlékszek, de ahhoz kell driver és fastboot/adb is.
zte-handset-usb-driver-5.2066.1.11.exe
a fastboot szerintem megvan valahol a gépemen, ha nem boldogulsz holnap megkeresem és felteszem, de ha valaki kikeresi a linket az is jó.
-
br.rak
őstag
http://forum.kelzsoca.hu/androidfans//viewtopic.php?f=209&t=319
de ez alá kell még egy újabb recovery mivel eléggé régi van beintegrálva.szerk:
Itt az elveszett tuti cwm-ről még egy mirror
tuti nem veszik el még egyszer
recovery-clockwork-6.0.1.1-touch-blade-Snap.IT-20120830.zip
md5: 864a6ed4e5fdd73101a17799cfada013
-
br.rak
őstag
-
br.rak
őstag
Felraktam a gyári androis media player és az MX playert is, de ezekkel sem megy a mindig TV app 4.1.2 alatt, gondolom megosztom veletek
-
br.rak
őstag
A MindigTV appos kérdésemre az android alkalmazásos topickban azt írták, hogy lehet nincs driver a 4.1 alatt hardveres lejátszáshoz. Valaki aki 2.x-et használ, megtenné hogy kipróbálja a MindigTV appot és leírná hogy megy-e vagy sem.
Előre is köszi.Br
-
br.rak
őstag
Gondoltam kipróbálom a MindigTv appot, de sajnos csak a rádiók mentek. Kellene valami mediaplayer a telefonra vagy a proci nem támogatott?
-
br.rak
őstag
válasz
Nestor16 #29684 üzenetére
Igen, én is tiltottam le pár dolgot (picassa, Pico, stb) a számológép maradt, miután rájöttem hogy nem teljesen fapados
Csengőhangok engem nem zavarnak, az alap CM csengőhangot használom. a 136 sysen így is van 12 mega hely. Én azt mondom a Z-rom "gyári" állapotában is jó, a cpu freki elég konzervatívra van véve (245-604) ami szerintem jó ( NOOP és KSM nincs gyárilag bekapcsolva, de annyira nem létszükséglet, talán a NOOP)
Egy mount2SD-vel tökéletes#29687) Nestor16 :
Szerintem ennél jobb 4.1-es nincs, elég sok minden ki van pucolva, ahogy vosszaolvastam (nem csak alkalmazások, hanem mélyebben is vannak takarítások, amik önmagukban talán nem adnak sokat, de sok kicsi sokra megy alapon ...)
Ha kernelre gondolsz Ziyan blogján van egy tesztkernel, és hozzá changelog is -
br.rak
őstag
válasz
aytukabozs #29679 üzenetére
részvétem
remélem sikerül majd életre kelteni
Most megint ezen hallgatom a rádiót, egy idő után észre sem lehet venni, csak ha ki/be kapcsolom a rádiót. Az érzékenysége meglepően jó. -
br.rak
őstag
válasz
aytukabozs #29675 üzenetére
Nekem lenne egy kis "problémám" , bár egyáltalán nem vészes. Úgy alakult, hogy a kis Bladen kellett rádiót hallgatnom, de egy kicsit zajosnak tűnt, egyfajta alapzaj volt, amint bekapcsoltam a rádiót ( Z-féle legújabb rom) Ez másnak is így van vagy csak nálam. Illetve nem találtam kihangosítás lehetőséget a rádió appban.
-
br.rak
őstag
válasz
Winner_hun #29646 üzenetére
Másik sim kártyával (vagy a blade-ben lévő simet másik telefonban) próbáltad? Mert ilyet olvastam már más telefon topicjában is.
-
br.rak
őstag
válasz
aytukabozs #29640 üzenetére
Gen 1 vagy gen 2? (mert más más kombinációval lehet elérni a recovery-t,én is megjártam ezzel)
bekapcsoláskor rezeg egyet? (elvileg ekkor nem lehet nagy baja)
Xp-n próbáld meg, hátha. -
br.rak
őstag
válasz
aytukabozs #29638 üzenetére
Aksi/sim/sd nélkül próbáltad gépre csatlakoztatni illetve elindítani?
-
br.rak
őstag
válasz
derrik #29633 üzenetére
Lehet ext4 jobb lenne (vagy most lehet nagy marhaságot mondtam
)
Amúgy látja és használja az ext-et. a mount2sd, nem lesz gond vele.
Még egy hülye kérdés, az ext maximális mérete az sd 1/4-e lehet ? (most 16 gigás kártya van benne és particionáláskor 4 giga volt a max amit felajánlott) -
br.rak
őstag
válasz
lorcsi #29625 üzenetére
Szerintem ennyi elég (esetleg ext partíciót lepucolni, már ha van az SD-n)
(#29626) derrik:
passz, nekem a 4.1 alatt a mount2sd vált be, azzal 100%-ban átpakolhatóak ext-re programok, a másikat nem ismerem és a 2.x -es droidra már nem is igazán emlékszem. (max annyiban hogy akkor sok programnak jóval kevesebb erőfórrás is elég volt,ilyen ez a nosztalgia
)
-
br.rak
őstag
Mount2SD-t használd és az SD-n lévő ext-re tudsz pakolni alkalmazásokat, nem a telefon belső tárhelyét terheled (ez többet tud az átlag ilyen programnál, teljesen az ext-re teszi az alkalmazásokat)
(#29623) derrik:
Nézd át az ebben a hsz-ben lévő linket (link), hátha lesz olyan ami sikerre vezet. -
br.rak
őstag
(#29617) derrik és (#29618) Minty
szerintem jobban járnátok ha féltenetek Ziyan CM10 (4.1) alapú eléggé jól kipucolt romját (előtte akár a particiókat is átméretezve) utána a gapps-t ls mount2sd-t. Eléggé jó rom, alapból rootolt és könnyen lehet ext-et használni SD, olvassatok vissza, mind a recovery mind a rom limkelve van. -
br.rak
őstag
válasz
Vikunya #29608 üzenetére
Akár lehet az is. Minden át van mozgatva SD-re? ( Rendszer alkalmazások/Adat/Dalvik Cache)
Nem tudom hogy lehet logot kinyerni, nekem még ilyen összeomlásom nem volt jól működő rendszernél, gyanús a hardver vagy SD hiba. Ez az ID megváltozás mi lehet amúgy? A google szolgáltatások meg nekem is ezt csinálta, miután egyszer csak kéretlenül települt, én megszabadultam tőle, egy gonddal kevesebb, a Play anélkül is megy.szerk: A CPU húzva van? vagy kernelből a kísérleti van fent?
-
br.rak
őstag
válasz
Keeperv85 #29596 üzenetére
Nem vicc, nyilván nem egyből, de ha órákig( 8-10) bennfelejtem akkor merül rendesen, egyébként jó az akksija még. Mondjuk sokad telefonként használom, de amire nekem kell bőven megfelel. Néha ha ez vam kéznél akkor rádió, opera mini, office vagy egy egy minimális játék.
-
br.rak
őstag
válasz
ebegab92 #29594 üzenetére
Ezt én akkor tapasztalom ha véletlenül elsüllyesztem egy táskában sokáig, és elveszti a GSM jelent (látszik hogy átvált zöldről barnára a jelző csak a diagnosztikai képernyőn), akkor tényleg úgy merül mint egy léket kapott csatahajó. Mondjuk ilyenkor jó lenne ha automatán áttenné magát repülőgép üzemmódba.
-
br.rak
őstag
válasz
derrik #29592 üzenetére
Balga voltam és elfelejtettem linkelni.
http://logout.hu/blog/ziyan/index.html
Érdemes egy 6-os recovery-t is feltenni hozzá. (azt meg pár hsz fentebb linkelték)Br
Nekem egy gen1-es volt, arra tettem fel átméretezett partriciós kiosztást, majd 6-os recovery végül a rom és a gaaps
-
br.rak
őstag
Én a Z-féle romot használom. (4.1/CM10) nekem megfelel. Mondjuk én csak a marketet (play) meg a google Maps-ot használom a google cuccok közül. Tudok a Mount2SD-vel EXT particióra is telepíteni, nekem tökéletes. bár az fm rádió mintha zajosabb lenne
-
br.rak
őstag
A fentebb linkelt 4.4.4-es CM11 alapú rom mennyiben különbözik Z mester blogján linkelthez képest.
Gondolom megkapta ez is az új kitkat féle kinézetett meg az SD-re való telepíthetőség korlátozva lett, de azon kívül? pl üzemidő. -
br.rak
őstag
-
br.rak
őstag
Nekem a mounts2SD vált be, képes szinte mindent átpakolni, tud magyarul is, elég jól konfigolható.
Miért nem recoveryből formáztad meg a kártyát?más:
Z-Rom alatt:
1-megoldható hogy a menü gombra is feléledjen a képernyő ? (úgy mint töltés közben)
2- otg-vel külső mobilnet stick használata és net megosztás? (gondolom ehhez kellene driver a kernelbe....)Br
-
br.rak
őstag
Egy pár újraindítás megoldotta dolgot, az alkalmazások már az ext-en vannak. Bocsi a kommentfolyamért
-
br.rak
őstag
A google play szolgáltatások eltávolítása megoldotta a gondot, nincs már leállás és eltűnt a plusz google "alkalmazás" is. Próbáljátok meg t is törölni, lehet megvan mi okozza a leállást.
A Mounts2sd megtalálta és külső tárhelyként fel is csatolta az ext partriciót, de csak maga a program alatt látszik a beállítások/tárhely menüpont alatt nem. Indító script beállítva, mégsem tudok átpakolni semmit az ext-re. -
br.rak
őstag
Felmerült egy kis problem, de nagy valószínűséggel megint én szerencsétlenkedtem (user error lvl 99)
Szóval a telefon nem látja az sd kártyán (16gb( lévő) ext (4gb) particiót (recovery alól történt a formázás
És nem tudok sd kártyára alkalmazást mozgatni próbaként leszedtem a 2048 nevű játékot és nem engedte app2sd-vel?
Valami tipp?Br
-
br.rak
őstag
oké, kicsit balfaszkodtam
vol- + home + power a helyes kombó, de úgy nézz ki driver/windows gondom lehet, mert a van egy felkiáltójeles "android" nevű eszköz az eszközkezelőben. azt hiszem, innen már menni fog, csak keríteni kell egy gépet ahol felmennek a dirverek rendesen -
br.rak
őstag
recoveryből lehet újabb recovery-t feltenni? Nekem ez újdonság.
A telefon át lett particonálva és így lett rajta clockwork recovery 3.0.1.4 ami sajnos eléggi régi, újat felflashelni pedig nem tudok (driverek fent vannak) de a ha flashelni akarok akkor waiting for device üzenet fogad. a vol+ gomb megy, recoveryben tudom használni, de az ördögnek sem akar bootloader módba elindulni power és hang+-ra olyan mintha csak a power-t nyomtam volna... (nem áll meg a zöld robotnál, hane a zte feliratig megy és ivel nincs rendszer rajta a patricionálás után, ott is marad)
Ha valaki tudna linkelni olyan romot ami ezzel a recoveryvel is felmegy, akkor már beljebb lennék -
br.rak
őstag
sziasztok!
átpatricionálás után nem megy a power vol+ együtt így újabb recovery-t sem tudok felflashelni. Ami rajta van feljön power+ vol- de az régi sajnos. Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos a függetlenítés!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony Xperia Z2 - esszencia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest