Hirdetés
- Milyen Blu-ray írót?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Autós kamerák
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3DMark05 eredmények
- A komplett platformot kínáló cégeknek kedvez Donald Trump vámpolitikája
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
exciplite
tag
Terminálban lekérdezed:
volumio@volumio:~$ sudo vcgencmd measure_temp
temp=46.2'C
volumio@volumio:~$Az ssh-t engedélyezni kell: https://help.volumio.com/help/how-do-i-enable-ssh-connection
Windows alól gondolom putty, macos/linux alól meg terminálból lehet indítani az ssh kapcsolatot. -
turho
addikt
Én pl. tettem rá egy túlméretezett, házi gyártású bordát, meg 3 kisebbet, így passzívan, bezárva is remekül elmegy. Innentől nem izgat a hőfok
és mégcsak nem is oc-ztem. (De bírná a 2.2 Ghz-et).
(Volumio pl. egy system pluginnel mutatja a hőmérsékletet, órajelet, helyet, stb.).
-
exciplite
tag
A birtoklási vágy/mánia az már csak ilyen. Nem olyan sok ez, 11524 óra zene egy pici kis szelete a világ összes zenéjének.
Ezért örülök a Qobuz-nak mert minőségben ugyan azt tudja mint a HDtracks-ről vásárolt albumok. Le is lőhetném talán a nast, csak eszi a villanyt feleslegesen, nagyon ritkán hallgatok róla, tulajdonképp ha nincs internet. -
exciplite
tag
Nagyon jó a Pi4 egy TMP táppal, ha nem vagy végtelenül vájtfülű akkor van egy szuper streamer-ed ami a piacon található készülékekkel kb 300ezerig felveszi a versenyt (de a többiek majd kijavítanak, vannak itt sokkal többet látott tagok), a lényeg szerintem az, ha teheted olyan DAC-al társítsd amelyiknek az USB-je az erőssége.
Hát ez olyan szerintem, hogy DAC-ja válogatja, az enyém (Topping E70 Velvet) coax-on szól nekem a legszebben. TMP kábelt használok és nagyon meg vagyok vele elégedve, ebben a láncban megállja a helyét. -
exciplite
tag
A pi-t azt alulról az alsó kártyával táplálom, abba megy a TMP táp.
Igen, a 3A bőven elegendő lesz (100mA a kártya kb., a Pi-vel 1A induláskor, utána 0,6A zenelejátszás közben, tehát marad tartalék is a tápban bőven)A bluesound pedig ilyen pl.: https://www.bluesound.com/products/node/
-
exciplite
tag
Nem kell a pi-nek hűtés, max kis borda a cpura meg a ramra ha nagyon aggódsz, de felesleges, zenelejátszóként nem melegszik annyit, hogy gond legyen. 45-51 fokos szokott lenni nekem a PI3, valami gagyi ragasztott borda van rajta ami kb 1-2 fokot hozott csak. A slim kivitelű hűtőborda házakra simán rámegy elvileg, de létezik távtartó/toldó a GPIO-hoz.
Igen az egy TMP táp, egy a sok közül ami itthon van
nagyon jót tesz a PI-nek, sima USB streamerként is nagyon jó, főleg azért az árért ami egy táp+pi ára kiad. Nekem a hangja a bluesound-nál jobban tetszett, de ez ízlés kérdése.
-
Melorin
addikt
Semmi gond
Egyébként ha igazán jót akarsz kimenetnek és össz-vissz egy kártyával szeretnéd megoldani a dolgot, ezt ajánlom: [link]
Alapból nagyon jó oszcillátorok vannak benne és úgy alapvetően nagyon jó cucc! Volt ilyenem. Most is az lenne ha közben nem találtam volna ki, hogy egy DAC-t építek modulokból. -
lapalapa
senior tag
Ja alapról kell kezdeni, aztán építkezni, ha van rá igény.
Hat az kellhet igen. -
Melorin
addikt
Mármint mi okoz jittert? Az, hogy UTP-vel csatlakozik a Raspberry?
Amúgy meg ilyen "marhaságokkal", hogy kábelen, wifin, HDD-ről vagy NAS-ról streameled a zenét, addig nem érdemes foglalkoznod, amíg nincs egy jó alapod, egy jó láncod. És szerintem utána sem. A jitter nem az adatfeldolgozás előtt alakul ki, mint például egy zenelejátszó/streamer előtt, hanem az után. Tehát a Raspberry és a DAC között, legyen az egy HAT a Raspberry-n vagy egy külső DAC. -
wassermann
addikt
"... Az SD kártyát gondolom egy SSD-vel lehet helyettesíteni... "
Ha jó minőségű és gyors a kártya, nem biztos hogy kell ám! Kicsik ezek az op.rendszerek és belül valószínűleg a gyors kártya is egy csipetnyi SSD. Nekem több éve megy gond nélkül egy gyors Sandisk, pedig a kikapcsolás nálam nem is szabályos: egyszerűen lekapcsolom az elosztót...
-
turho
addikt
A gyári táp helyett főleg akkor van értelme minőségibb tápnak, ha pl. nem külső DAC-ot hazsnálsz, hanem valami HAT megoldást. Én a hangját meg a Volumio -t nagyon csípem, de kell még próbálni, fejlődni.
(Érdemi infokat egy kezdő nem könnyen szerez...engem is néznek néha hülyének, illetve tojnak rá ha kérdezek valamit. Vagy úgy beszélnek rébuszokban, hogy még jobban belezavarodok. Amúgy utálok pl. kevésbé használható hardvert venni, csak azért, mert nem tudtam meg eleget...) -
turho
addikt
Itt vettem az aprón egy rpi4b 8gb kártyát gyári táppal, egy 64gb minőségi MicroSD kártyát, és egy 10.1 coll 1280x800 kijelzőt. A kártya eladója segített annyit, hogy feltette rá a Volumio szoftvert, amíg beletanulok. Dac HAT nekem nem kellett, külső DAC van, USB -n csatlakozom. Csatlakoztam a Volumio fórumhoz is, meg 1-2 Raspberry csoporthoz a fészen.
Pár nap után összeállt a cucc meg némi tudás. Ennyi. Pazarul szól.csak streamernek használom egyelőre. Az rpi4 tudtommal 1080p filmet sem visz rendesen....de még abba nem is másztam bele, se a Retropie jellegű emulátor cuccokba (akarok venni ssd-t meg még ehhez tudásbővítés is kell).
De mondom, simán hoz egy Bluesound Node minőséget is, töredék áron, zenestreamernek. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen Blu-ray írót?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Életre szóló garancia Bennem bízhatsz!
- Expressz kézbesítés 5 percen belül e-mailben!
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Windows 11 Pro + AJÁNDÉK AAA játék!
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/256 4K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest