Hirdetés
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Autós kamerák
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3DMark05 eredmények
- Milyen Blu-ray írót?
- A komplett platformot kínáló cégeknek kedvez Donald Trump vámpolitikája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
válasz
SunMount3r #5751 üzenetére
Nem tudom milyen rádiók ezek, csak úgy hipp-hopp nem szoktak stream url-ket cserélgetni. Ha cserélik akkor a Tune.in és a többi is elvileg módosít előbb utóbb. Te sem tudsz mást tenni.
-
contaxg
veterán
válasz
SunMount3r #5749 üzenetére
Ha birtokában vagy a rédió stream adatainak nagyjából azt veheted fel azt állomások közém amelyiket szeretnéd.
-
contaxg
veterán
válasz
HUNNIA1920 #5694 üzenetére
-
contaxg
veterán
válasz
HUNNIA1920 #5691 üzenetére
Nekem Kubuntu linux alatt megy egy korábbi verziója telepítés nélkül. Valószínűleg az említett két rendszer nem tartalmazza alapból a driverét.
-
contaxg
veterán
válasz
dgyuri0123 #5629 üzenetére
N2-ben van dac, ezt se felejtsük el, ami szinte biztosan jobb, mint egy HRT.
Ebben nem lennék biztos.
-
contaxg
veterán
válasz
Mathiask #5618 üzenetére
Roon-nal simán megy egy előfizetéssel több végpont is. De ha valaki pl. mobilneten belép a város másik ponján a Tidal-ba és használja azt , akkor a Roon/Tidal is megáll és átvált a Tidal a mobilra.
Kedves gyermekem előszeretettel teszi ezt, persze erről nem tud csak néha morog velem ha én dobom ki őt a Tidal-ból a mobilján az otthoni Roon/Tidal rendszerrel. -
contaxg
veterán
válasz
Polllen #5614 üzenetére
Szoftveresen mindennél ismertnél jobb és az algoritmusok pl. Roon Radio az könnyen tanítható (kell is az elején!!) és meglepően jól dolgozik. Olyan előadókat tolt elém akiknek a nevét elfelejtettem már pár évtizede és most kitalálta a megadott thumb up / thumb down jelzésekkel, hogy nekem mi jöhet be.
A Kodi mint zenei lejátszót régebben próbáltam és emlékeim szerint egy sötét és nem igazán részletező hangképet adott. -
contaxg
veterán
válasz
Polllen #5608 üzenetére
Ha androidot használsz akkor csak is az UAPP-t hallgasd. Fényévekkel jobb bármely média játszónál és csak egyszer fizetsz kb, 2000Ft-ot (?) az MQA kiegészítő csomaggal.
Én nem nagyon hallok különbséget a saját rippelésem és a Tidal között a hálózati lejátszómmal (ami egyben Roon szerver is). -
contaxg
veterán
-
contaxg
veterán
Sziasztok, szerintetek egy Pi4/2GB Rop Ropieee-val igényel hűtést?
-
contaxg
veterán
Linux alá Roon remote programmal esetleg találkozott valaki?
-
contaxg
veterán
Raspberry Pi3-ra létezik Roon kliens??
-
contaxg
veterán
válasz
Polllen #5395 üzenetére
Az olcsóbb Topping DAC-okat nem ajánlom senkinek. Nagyon haloványak szegények. Kerüljétek el! Olcsó húsnak tényleg híg a leve.
Az RPI3 remek webrádióként háttérzenélésre egy régi minitoronyra kötve a belső hangkarijával.. Nálam egy régebbi Sbooster adja a tápot egy passzív szűrővel. VPN szerveren keresztül remekül jön vele Moode-val a BBC Radio3 320kbs AAC-je is.
(Bár gondolom kevesen hallgatnak itt komolyzenei rádiókat A Roon-t nem bírtam rá venni erre, ott csak a 96kbs AAC a max.) -
contaxg
veterán
Vettem egy Cisco Catalyst WS-C2960-8TC-L-t a gépek közé...Öreg mint a föld, de állítólag jobb hangja van mint a tömeg cuccoknak.
-
contaxg
veterán
Szinte kizárólag jókat írtak róla kedvenc angol fórumokon. PL. Naim. Nekem régóta fekszik az a vonal.
Videó a felületről
pkaresz
Szobabringa?
Mobilnet és fejhallgató az utcán
Ha azt nem egy kb 28 éves JVC mikrotornyot hallgattam most hónapokig. -
contaxg
veterán
Eladtam a lelkemet
A szeretett Pi+Moode+Sbooster triómat leváltottam egy Innuos Zen Mini Mk3-ra. Custom firmware, saját oprendszer (linux), stb... hát nem volt olcsó, de mióta meg van végre nem csak webrádiókat hallgatok bringázás közben. -
contaxg
veterán
Sziasztok, esetleg tudna valaki segíteni abban, hogy pl. a Moode rendszerrel AP Mode (access point) esetén, melyik apk és milyen beállításokkal használható? PC-ről nem volt gond, mert ott bepötyögtem a böngészőbe, hogy http://moode.local és simán működött a lejátszás a belső SD kártyáról.
-
contaxg
veterán
Valami isteni csoda folytán
sikerült a Moode ( 2018-07-11) utolsó kiadását úgy telepíteni Pi-re, hogy a Tidal végre hibátlanul működik. Bármely remote app Kazoo, Lumin, stb segítségével remekül lehet a zenék között keresgélni. Amit még nem értek, hogy miért dobja el néha a lejátszási listákat,de végül is így hangban és szolgáltatásokban teljesen élvezhető már a rendszer. Csak ajánlani tudom a használatát!
-
contaxg
veterán
Összeraktam egy magyar nyelvű leírást a Tidal beállításához Volumio alá
http://nomono.hu/blog/tidal-beallitasa-volumio-rendszeren/
Ha van vmi hiba a leírásban kérlek, szóljatok!
-
contaxg
veterán
A Volumio által is használt upmpdcli -ben be lehet a Tidalt paraméterezni, így nem kell már más (BubbleUPnP, stb) csak egy Volumio és pl egy Linn Kazoo vagy Lumin remote app.
Így most kb úgy működik mint egy Auralic Aries, de a Volumio felületén is elérhető a Tidal
Hogy az öröm ne legyen teljes, CD minőségnél jobb (Master) minőséget nem tudtam elérni.
-
contaxg
veterán
Finally!!
Sikerült elérnem, hogy a Pi renderelje a Tidal anyagokat (önmagában) és egy Linn Kazoo vagy a Lumin legyen a remote app iOS vagy Win 10 alól.
Nagyon, nagyon örülök!!
-
contaxg
veterán
Eccer próbáltam Spotify-t (talán SQBOX-szal?) és ott csak az elmentett playlisteket lehetett elérni. Keresgélni, rádiót hallgatni nem lehetett. talán máshol mások jobban megoldották ezt.
Ha már SQBox..remekül megy a piCoreplayer pi3-mal. Eddig ez a legjobb megoldás Azért ez sem 100%-os mert ha kikapcsolom zenét és pár óra múlva újra el akarom indítani, akkor csak a Squeezelite szoftveres újraindításával tudom ezt megtenni. Ez szerencsére böngészőben megoldható két kattintással.
-
contaxg
veterán
válasz
liszi70 #3155 üzenetére
Igen értem...de tényleg így van... a szaggatás a Windows könyvtárból történő kijátszásnál volt csak tapasztalható. Ez lehet a Windows hülyesége is. Nincs NAS-om így nem tudtam kipróbálni más hálózatos könyvtárból a lejátszást. Még a DLNA kapcsolatos zenélésre kíváncsi vagyok, mert az egy picit más mint NAS kapcsolat.
-
contaxg
veterán
válasz
liszi70 #3153 üzenetére
Ez a Rune... ha a Volumio-val teszem ezt nincs gond, egészen addig míg valamiért el kezd molyolni és onnan vagy reset vagy pár óra várakozás a megoldás. A Rune-nál nem tapasztaltam ilyet. A hálózatos DLNA kapcsolatot még nem próbáltam ki.
Az is lényeges, hogy a Pi3 belső wifi-je sokkal jobb, stabilabb, mint a külső USB-s TP-Link adapteres megoldás a Pi2-vel -
contaxg
veterán
Pi3+ Volumio 2.0 egy idő után elkezdett hülyeségeket csinálni. Megoldáskánt feltettem helyette a Rune-t és megdöbbentően stabilabb a Volumihoz képest. Érdekes, hogy ha a PC megosztott könyvtárából játszok ki zenét elég szépen szaggat a lejátszás. De ha webrádiót hallgatok és közben a belső memóriába zenét másolok gond nélkül működik minden. Hangilag most jobb mint a Volumio.
-
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #3125 üzenetére
Jó kis nagyfrekis "zajgenerátorok"
-
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #2871 üzenetére
Úgy néz ki, hogy egy rokon lecsapott a PI 2+-ra. Ha valaki szeretne vásárolni Pi3-at szóljon mert kb 10+Áfa és némi szállítási díj ellenében elvileg behozható a Pi 3 a Farnelltől
-
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #2828 üzenetére
Ennél finomabban nem is mondhatták volna, hogy ha teheted használj külső DAC-ot.
-
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #2786 üzenetére
ahhhh köszi ! de lehet, hogy ez a nyomi még nem bootol usb-ről
-
contaxg
veterán
válasz
Ereshkigal #2783 üzenetére
Nem sértődékeny, csak szégyenlős vagyok.
(#2781) Patice
Nálam is fel kellene tenni egy öregebb X86-ra vni linuxos RT rendszert....még egy ESI Juli@ is van benne! -
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #2780 üzenetére
Szerintem már hallottam.
(#2779) Ereshkigal
Ez így nem megy. Szégyenlős vagyok. -
contaxg
veterán
válasz
Ereshkigal #2777 üzenetére
zseniálisan....a hagyományos pécés zenélés egy picit már a múlté (nekem)
-
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #2775 üzenetére
Az a teszt hamar véget érne
-
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #2767 üzenetére
integrált wifi...
vége a linuxos driver telepítésnek...kulcsrakész rendszer lesz azonnal
-
contaxg
veterán
válasz
Ereshkigal #2691 üzenetére
heed obelisk da dac
-
contaxg
veterán
válasz
Alabástrom #2688 üzenetére
Ezt a komolyabb audio köröket hagyjuk....ami nincs átitatva a hegyi kecske tőgyének váladékával azt nem is lehet jó. Ne tudd meg, hogy kattogott az agyuk amikor elmeséltem, hogy bankkártya méretű gépről hallgatok zenét.
Tudod mi volt a gond ezzel?
Az, hogy egy ekkora processzoros gép biztos nem lehet jó hangú, mert az a tapasztalatuk, hogy ha nagyobb a proci akkor jobb a hang is.Visszakérdezvén, hogy akkor az Auralic Aries mi bánattól annyira jó, az volt a válasz, hogy tényleg olyan jó??
-
contaxg
veterán
aszem beújítok egy pi3-at
Van olyan rendszer pi-re amin fut a tidal? -
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #2366 üzenetére
-
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #2363 üzenetére
Megjött a Kínából rendelt táp adapterem. Így végre az 5V-os SBooster tápommal tudom használni a Pi2-öt. A magas hangok, illetve azok lecsengései javultak a legtöbbet és a dinamika. Szerintem piszok jól szól!
Vicces.. a Rasberry szerintem elférne a táp dobozában. -
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #2162 üzenetére
A csúcsok csúcsa.
.előre telepített DAC drájverek, 3 féle kernel ehhez további 3 féle beállítási lehetőség, csomó gyárilag telepített rádió időzíthető ki ill bekapcsolás..szóval nagyon fasza, csak éppen a WLAN kártyát nem ismerte fel alapból, amit a Rune megtett..így nekem az lesz a megoldás. Jah és Rune nem pattog, a Moode meg igen.Biztos be lehetne állítani, hogy ok legyen de nekem ehhez nincs türelmem.
-
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #2158 üzenetére
aszem nem...
-
contaxg
veterán
válasz
xxlongikaxx #2146 üzenetére
Bármely USB DAC jó hozzá ami az USB Audio 2.0 szabványt támogatja. 10-20eFt-tól a csillagos égig találsz erre megfelelőt
-
contaxg
veterán
-
contaxg
veterán
válasz
t.zolka #2098 üzenetére
Szerintem csodák nincsenek..mindenképpen kompromisszum lesz, de ha csak arra kell, hogy a minihifire rá tud kötni,akkora célnak tökéletes lesz. Az általad linkeltben az a jó, hogy van lehetőség némi alkatrész tuningra.
(#2099) simongab
Azért ezt így kijelenteni elég meredekÉn a tápoknak is nagy jelentőséget adok, de egyébként minden számít
(#2103) Polllen
-
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #2088 üzenetére
Nézhetjük a tömörített lemezképek méretét is
Akkor is egyértelmű, hogy ismét elkezdődött egy egyszerű rendszer elböhömösítése
-
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #2082 üzenetére
Kezdődik
-
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #2076 üzenetére
IIgen
Nem hiszem, hogy lenne óriási különbség a kettő között, de talán a Rune melegebb tónusú..talán.Viszont működik benne minden faszán,kisebb bénázás és szerintem szebb is.
A wlan USB-t azonnal kezelte, működik rendesen a rádió streamek kezelése és minden szempontból felhasználóbarátabb.
-
contaxg
veterán
VolumioRuneAudio -
contaxg
veterán
HDMI-ről ritka vacak a hang, szemben akár az usb-vel ami köröket ver rá. Én ugyan nem próbáltam nagy felbontású felvételekkel, de a rendszer adott lehetőséget arra, hogy 192kHz-ig az USB-re tudjam küldeni a jelet és simán vált a filmek 48k-ja és a zenék 44.1k-ja között.
-
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #2058 üzenetére
Azt azért nem mondanám,. De a Kodi nem álmaim álma. Egyébként meg elég jól belaktam., úgy hogy most a dual bottal (Volumio+Kodi) fogok inkább foglalkozni.
-
contaxg
veterán
Rasplex nem akarja az igazat, Az indításkor egy színes négyszögnél leáll a betöltés
-
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #2043 üzenetére
Igen még csak azt próbáltam ki
Szerinted van jobb? Ne sokkolj!!Hol? Melyik?
A kicsit nem hallottam. Azt ha igaz, egy jó hónapja szállítják .(#2044) dgyuri0123
Válaszoltam. -
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #2020 üzenetére
Ez a cikk tök rendben van.
A Pi2 brutál ahogy nyomja a 4k anyagokat a Vimeoról HD-ben. MIndezt 15eFT.ért (ebben a Wifi dongle és a MicroSD kártyis benne van már) és nagyon jó a hangja. Ennél jobbnak csak a nagy Auralic-ot hallottam., de az jó félmillió...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Ukrajnai háború
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Renault, Dacia topik
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Életre szóló garancia Bennem bízhatsz!
- Expressz kézbesítés 5 percen belül e-mailben!
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Windows 11 Pro + AJÁNDÉK AAA játék!
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/256 4K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest