Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
Zebu
addikt
FYI:
[L]http://www.dolby.com/Consumer/HomeEntertainment/Setup/[/L] -
PapaMaci
őstag
A centerböl /mozis keverés szerint/ a párbaszédek jönnek, a mélyböl a ''dübörgés''. A frontbol a zenék, a hátsokbol pedig effektek.
Az 5.1 ezt jelenti: 5 a két front, a center, két hátso a .1 pedig a mély. -
Zebu
addikt
Center + mély + 2 front + 2 surround.
A centerből általában kevesebb hangod jön... nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
2 front a lényeg meg a 2 surround (surround lehet kisebb de akkor olyan erősítő kell ahol pontosan be tudod pozícionálni).
Jah a subwoofer mindenképp egy aktív darab legyen. -
czizs
csendes tag
naszóval dolbi az az 5 darab; minimum prologic, de jó az digitalnak is,ha azt nézzük, hogy valszeg azokat a hangfalakat egy erősítőhöz adták(mármint árulják), amihez általában a mélytartományt egy aktív(azaz saját belső erősítővel hajtott)mélyláda biztosítja. tehát máris megvan a sima dolby digital azaz 5.1(2front+2rear+center+.1=sub). Ha nemcsak lájtosan akarsz majd zenét hallgatni, és valamiféle mélyet is akarsz hallgatni, ami tényleg mély, akkor ezekkel a kis izékkel ne kezdj, főleg ha pénzed is van rá, hiszen egy rendszer sokkal többe kerül, mint ezek a kis pöcsök. a picik hátrányai általánosságban: a center-rear(néha még a front is) azonos pocsék minőségű műanyagdobozos hangszórók, néha teljesen azonos méretben, ami talán nem is volna baj, de ez a méret eléggé kicsi (az 5 kishangszóróról teljesen le van vágva a mélytartomány annak érdekében, hogy bírják azért valamivel magasabb hangerőn is, de ezzel elég furcsa hangzásviláguk lesz -(míg egy különhangszórós szett lehet lehet, hogy nem teljesít hangban rosszul mélyláda nélkül sem, addig hallgatnád meg ezeket a csöppségeket a mély nélkül, enyhén siralmas))egy normális háborús film megnézéséhez bizony kevesek. Mindez persze pénzkérdés, tehát ha abból kevés van, akkor talán az egyik legjobb megoldás mégiscsak ilyen összedobott rendszer 5.1 vagy hasonló, lehetőleg fadobozos hangszórókkal (mind fadobozos!!!).
nekem otthon 4 külön erősítő van a 6 hangszóróhoz -
aurum
senior tag
na gondoltam egy nagyot es elhatarztam, hogy veszek egy hazimozi cuccot otthonra. el is mentem par bevasarlo helyre es lattam par ilyen kepzodmenyt.
mindig ugy gondoltam, hogy nagy hangszoro -a jo hangszoro. ezeken pedig amolyan pc-speeker meretu bigyok vannak. hat ez kell nekem? nem sokol egy kicsit? 30..150k penzert?
mellette lattam szep nagy haromutas hangszorokat szetben 176k-ert. van benne ket front ket hatso meg egy center nevu valami. mintha a dolbihoz nem ez kellene...
akkor most mit is vegyek?
Aktív témák
- Retro Lenovo ThinkPad laptop csomag (T400, T61, X61s) - 3 db egyben
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest