-
PROHARDVER!
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
Norbi.Sz
üzenetére
Természetesen ax3600, és persze, hogy openwrt fut rajta, gyárilag is azzal jön ki, menne azzal is, hiszen ott is tudsz külső dns-t megadni, csak az egy kicsit butítottabb változat, de itt a jelenleg is futó telepíthető verzió van fent.
A csatolók- dhcp és dns menüpontnál találod, de amúgy ez nyilván a wan oldalnál történik meg, pont úgy, ahogy pl a google, cloudfare, stb dns-t állítanád. Amúgy ha a névfeloldásért felelős dns szerver funkciót tolod a pihole-ra, és nem a belső ip címek kiosztásárért felelős dhcp szervert funkciót, akkor ne csodálkozz, hogy a dhcp szerver marad a routeren, és ő maga küld mindent a pihole-nak, ami a fekete vagy fehérlisták alapján dönti el, megkapod-e az éppen beírt oldalt, vagy blokkolja. tehát ha a pihole szól, hogy esetleg elérted a limitet az egy helyről érkező kérésekkel, ne lepődj meg.
Ugyan nem vagyok hozzáértő, de meg tudtam csinálni, a dns szerver részt azért nem bántottam, mert egyrészt a belső háló menjen akkor is, ha kiveszem, frissítem a nast, másrészt semmi hátrányát nem látom a külön eszközönkénti szabályozhatóságon kívül...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós kamerák
- Formula-1
- Epson nyomtatók
- Gumi és felni topik
- Építő/felújító topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eladó egy fekete Yamaha AG03 MKII keverő / külső hangkártya!
- Gigabyte GA-P35-DS4 LGA775 alaplap, Xeon X5450 CPU, 4 GB DDR2 RAM
- Meta Quest 3 (512 Gb) + Elite strap + 3m link kábel
- Hibátlan HP 250 G4 notebook (laptop) eladó
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055, 100% Akkumulátor
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
trance89