- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Micro Four Thirds
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fitzgerald
veterán
Szerintem is, de számomra teljesen más okból. Amit írsz, az rengeteg egyéb játékra igaz, de ettől még szerintem nem lesznek ezek szar játékok.
Pl. a Withcer 3-ról ugyanezt el lehet mondani, mégis tökéletesen az ellenkezője a véleményem arról a játékról, mint a Cyberpunkról.
Számomra a beleélés hiányzik leginkább, és ez most nem csak a világgal való interakciót, illetve annak hiányát jelenti, hanem a beleélést megtörő, illúzióromboló dolgok tömkelegét, amelyekkel tele van a játék.
És akkor ott van még az is, hogy mivel én a '90-es években sokat játszottam a Cyberpunk alapját adó Cyberpunk 2020 tabletop játékkal, így nyilvánvalóan elég határozott elvárásokkal, prekoncepciókkal ugrottam neki a videójátéknak.
Volt egy elképzelésem arról, hogy hogyan nézhet ki ez a világ, milyen lehet az overall hangulata...milyenek lehetnek a hangok ebben a világban...milyen a zene...stb.
Most attól tekintsünk el, hogy 50 évvel később járunk - attól még, hogy a korabeli retrofuturizmus 2020 környékére lőtte be a tabletop játékban megismert világot, az ott bemutatott setting tökre lehetne 2077 is.
Ezeket az elképzeléseimet/fantáziáimat jórészt a tabletop játék szabálykönyveiben megjelent leírásokra, grafikákra/artra alapoztam, illetve a cyberpunk műfajt meghatározó kötöttségekre (megint csak zárójelben, de a 2012-es Dredd film hangulata, vizualitása áll talán a legközelebb ahhoz, amit én elképzeltem).
Ha egy általam ismert, de az én ízlésvilágomtól merőben eltérő módon prezentált világ igényes, koherens (úgy esztétikailag, mint overall hangulatában), illetve a beleélés élménye adott, akkor el tudom fogadni, hogy nem egyezik azzal a képpel, ami az én fejemben létezett róla.
Még akár szeretni is képes lehetek egy ilyen világot (pl. a Peter Jackson-féle The Lord of the Rings nálam tipikusan ilyen).
De sajnos ezzel a világgal nem igazán tudok azonosulni. Nincs cyberpunk hangulata.
Az elején ezt még észre sem vettem, mert helyenként azért működik a dolog.
A Konpeki Plaza-s küldetés végéig még eléggé pozitív voltam a játék kapcsán (az csak érdekesség, hogy az a küldetés lett volna az utolsó a játékban, csak bekerült a képbe Keanu, és átírták miatta az egész sztorit).
Ugye a játéknak azon a pontján még nem elérhető a teljes játéktér, illetve igyekszik olyan utakon terelgetni a játékost, hogy az ne vegye észre, hogy pocsolya mélységű az egész...
De aztán megnyílik a világ, és szépen darabokra esik minden. -
gyimger
őstag
válasz
Fitzgerald #18 üzenetére
Szerintem egy rakás húgy a játék, annak ellenére, hogy több száz órával befejeztem. Miért? Mert a legjobb dolog benne a harc. Az egész játék során magadat fejleszted, egyre erősebb vagy és tényleg kimondottan élvezet az ellenfeleken végigrohanni tankként vagy ninjaként, mégis, a végére nincs benne kihívás. Szerintem az utolsó act-ben nincs is kivel/miért harcolni, akivel meg igen, az semmi kihívást nem jelent. A végén búvárkodunk, nyomozunk, homár randizunk, zenélünk, megint homár randizunk, a végére egyre jobban elmarad a harc. Naaaaagyon lapos a játék utolsó harmada.
-
prolad
addikt
Remélem egy New Game+ lehetőséget is kap a játék, nem értem miért maradr ki.
-
Fitzgerald
veterán
Na, az utolsó hsz-ed rá is cáfolt erre.
Legalább is reméljük, hogy mindez most már tényleg igaz lesz.
Ennek ellenére én ezt a kieget akkor is csak féláron fogom megvenni, ha tényleg, igazán jól sikerül.
Egyszerűen azért, mert nem érdemlik meg a pénzemet (pénzünket) CDPR-ék.De egyébként én a QOL jellegű, illetve a beleélést elmélyítő változásokat az új tartalomnál is sokkal jobban várom, ahogy a topikjában is írtam néhány hónapja (viszont nem látogatom már a topikot, mert radikális progresszív echo chamber hangulat alakult ki ott a játékot bármiféle kritikától védő fanok miatt - múltkor a Prohardver nick törölte a mindenféle személyeskedéstől mentes, de a játékot kritizáló hozzászólásaimat (!), mert pár arc felszívta magát miattuk
).
-
gyimger
őstag
Azért ez se semmi adalék:
"Nem is értem, hogy a stúdió miért nem ezt hangsúlyozta ki az Xbox Games Showcase során, de a Phantom Liberty a tartalomgyártók és újságírók beszámolói szerint nagyon nagy mértékben átalakítja az alapjátékot. Pawel Sasko kreatív rendező egyenesen azt mondta a VGC-nek, hogy "gyakorlatilag nincs olyan rendszer az eredeti játékban, ami érintetlen marad." Vegyük például a képességfát! A CP2077 mostani változatában egy rakás, passzív értéket adó perk közül lehet választani, amelyek nem valami érdekesek, a jövőben viszont a képességfákon aktív skillek lesznek, melyek ténylegesen használni lehet a játékban. Lesz például vetődés, egy olyan mozdulat, amivel elhárítjuk a lövedékeket, illetve kivégzések is. Ezekhez módosítók is járnak, tehát személyre lehet szabni őket. A kiberver is máshogy fog működni, az új Relic képességfán ezeket lehet módosítani, így például a sáskapengéhez új mozdulatokat lehet adni (ehhez az új városrészben kell nyersanyagot gyűjteni). Ráadásul a kibervernél most már arra is figyelni kell, hogy ha túl sok hardver telepítünk magunkra, akkor átmehetünk kiberpszichóba.
Emellett alaposan át fogják alakítani az autós üldözéseket, vagyis hát végre normálisan kidolgozzák őket. Ki lehet majd lőni a szélvédőn és az ablakokon át, a motorokon ülve katanát lehet lóbálni, a kocsik némelyikén pedig ágyúk és golyószórók lesznek. Járgányokat az új Courier küldetéseken keresztül lehet szerezni, és ezek változatosak lesznek, van, amelyik során sérülés nélkül kell leszállítani a járgányt, és van, amelyik pedig hackelést igényel. Egyébként a rendőrök rendszerét is átalakítják, öt szintje lesz annak, hogy mennyire jön nyakunkra a yard, és ezek mindegyikén másfajta NPC-k erednek a nyomunkba.
És akkor még fejlődik a mesterséges intelligencia, az ellenfelek változatosabbak lesznek, a lootot máshogy fogja szórni a játék, a felhasználói felületet alaposan átszabják, az egymással ellenséges frakciók pedig random járműves harcba kezdhetnek az utcán.
Sasko szerint még nem döntötték el, hogy az új rendszereket mikor és hogyan fogják megkapni az alapjáték tulajdonosai, de az a terv, hogy ingyen oda fogják adni nekik." -
Cyrusv10
tag
Preorder, miután a játék talán 70%-ig van befejezve a mai napig?! Pofámról le sül a bőr.
-
rdt89
addikt
válasz
Neurotoxin #1 üzenetére
Amit a John Wick-ben csinál szerintem minden csak nem a tönkremenésnek a jele! De én értem mire akarsz gondolni, de ez a szó nem volt idevaló
-
markknight
veterán
válasz
Neurotoxin #1 üzenetére
de érezhetően kezd tönkremenni.
Ilyet leírni.. látatlanban is bizton állítom, hogy szeretnél te 60 évesen majd így tönkremenni.
-
gyimger
őstag
válasz
Fitzgerald #11 üzenetére
Ha nem lenne ott a mértéktelen hazugság, amit akkor végigvittek, akkor sem venném meg. Nem érzem szükségét ennek a DLC-nek. Befejeztem a játékot mindenhogy, ahogy csak lehetett, eléggé teljesnek érződött a végére (bár csalódás volt). Ez gondolom egy méretes küldetéscsomag lesz, meg pár fegyver/ruha, de ezért nem venném elő megint a játékot.
-
TESCO-Zsömle
titán
Játszani nem játszottam vele, mert nem futott el a gépen, de ott a gyűjtői a polcon + egy Silverhand figura. Meg egy könyv.
-
.LnB
titán
válasz
TESCO-Zsömle #7 üzenetére
Én az alapjátékot is élveztem, szerettem a megjelenéskor. Fulloztam + az összes endinget megcsináltam. Szóval én nem voltam annyira csalódott, és nem játszottam túl ezt a haterkedést, mint oly' sokan.
-
.LnB
titán
Úú Metal Gear Cyberpunk!
És még a címe is Phantom Pain - Phantom Liberty.. Én itt összefüggést látok?!
-
Healbacsi
őstag
válasz
Neurotoxin #1 üzenetére
tönkremenni? O egy oregedo ferfi, nem egy auto vagy egy szeneslapat.
-
rdt89
addikt
Idris Elba és Keanu Reeves nagyon várós
-
Neurotoxin
őstag
Király volt, ahogyan Keanu felkonferálta, nagyon bírom a csókát
, de érezhetően kezd tönkremenni.
Abszolút várós!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A méretes DLC-ben ismét V bőrébe bújhatunk majd, akinek ezúttal még komolyabb galibába sikerült beleugrania.
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest