- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
-
Vagyok
senior tag
Sziasztok. Volt itt egy gondom. x800pro-ra felteszem az x800xt/oe biost és felálláskor vagy felállás után közvetlenül vagy a driver frissítés után fekete képernyő fogad. Hogy éppen mikor az attól függ, hogy melyik gyártó xt/pe bios-át rakom fel.
Erre mondtátok, hogy több gyátó bios-át is ki kell próbálni. Nos én kipróbáltam az összeset. Egyik sem jött be.
Ígértem, hogy beszámolok az eredményről. Hát ennyi. Mi a következő 5let??? -
screwdriver
tag
Nekem a Riva tuner ilyen időzítéseket ír ki, ha esetleg ez segít vmit.
Giga X800XT de nem PE.
És a device ID is 4B végű nem 50.
Vendor ID : 1002 (ATI)
$0000000002 Device ID : 4a4b
$ffffffffff Memory timings
$ffffffffff ----------------------------------------------------------------
$0900000100 WR latency : 1.5
$0900000101 CAS latency : 4
$0900000102 CMD latency : 0.0
$0900000103 STR latency : 1.5
$0900000110 tRCDRD,RAS to CAS read : 7
$0900000111 tRCDWR,RAS to CAS write : 4
$0900000112 tRP ,Row precharge : 5
$0900000113 tRAS ,Row active : 6
$0900000114 tRRD ,Row active to row active command : 6
$0900000115 tR2W ,Read to write turnaround : 6
$0900000116 tWR ,Write recovery : 7
$0900000117 TW2R ,Write to read turnaround : 1
$0900000118 tW2R ,Write to read turnaround / same bank : 7
$0900000119 tR2R ,Read to read turnaround : 3 -
DigitXT
félisten
Hol tudom megnézni hány fokos a mag?
Nem meglepő módon az ATI Tray Tools arra is képes, hogy játék közben az FPS érték megjelenítése mellett ilyen infókkal is szolgáljon.Viszont most már asszem ki kell jelentenem, hogy nem, nem én fejlesztettem a proggit, és semmi érdekeltségem nincs a reklámozásában.
Csak ez a két fő proggi van ATI vonalon, és mint látom, még csak az egyiket próbáltad, pedig a másik is hasznos.
Nekem is fent van mindkettő.
Mindenki pihen? Na mindegy később biztos jöttök.
Én speciel moziban voltam Barátnőmmel.Bocsi!
-
DigitXT
félisten
Miért lesz a gyári biosokkal fekete képernyő?
Ez marha érdekes kérdés, uis azt mondod, hogy a kari simán veszi a BIOS akadályt, és addig van is képed, ameddig újra nem indítod a Catalyst telepítése után: esetleg másik Catalysttal nem próbálod? Tudom, hogy az újabbak mellé már nincs kontrolpanel, de hogy őszinte legyek, egyetlen dologra használtam anno, mégpedig a DDC beállítások használatának letiltására (ugyanis a monitorom 5BNC-n csatlakozik a karihoz, tehát ilyen infót nem szolgáltat, ennek viszont egyenes következménye, hogy a Win és a Catalyst alapból nem hajlandó 60Hz fölé tenni szegényt: na ezt kell kilőni, és voilá), erre meg természetesen a már sokat emlegetett ATI Tray Tools is képes (ami nem ugyanaz, mint az ATI Tool, csak hasonló a neve, meg hasonló dolgokat tud, de szvsz jóval többet), szóval most azt használom.
Jól tudom vagy van valami egyéb különbség is?
Jól tudod, esetleg még annyi különbség lehet, hogy a RAM-ok más időzítéssel mennek (mint ugye a sima DDR-nél 2.5-3-3-7 és 3-4-4-8 között is van különbség ugyanazon frekvencián), és ez bekavarhat, ha az adott időzítéseket nem bíró RAM-ra erőltetsz olyan BIOS-t. Ezért mondom, hogy a legtutibb megoldás a működő BIOS órajeleinek felpöccintése (ha tényleg erre van szükséged).
Ha meg végképp nem bírsz vele zöldágra vergődni, cseréld el velem a karid: ezt XT-nek fogja látni a Win.Igaz, hogy 12pipe, de ha neked ennyire a név számít...
-
DigitXT
félisten
Valaki?
Ahogy Vigneau mondta, az ID átírása még nem biztos, hogy segít, legalábbis nálam sem segített.Viszont különböző BIOS-októl látta már a Windows X800GTO-nak is a karimat, meg XT-nek is: momentán is úgy tudja, hogy X800XT.
A dolog szépséghibája, hogy ettől függetlenül a karim 12 pipe-os, szóval...
Esetleg 4A4B device ID-t megpróbálhatnád, nálam azon van momentán és további érdekesség, hogy egy adott HIS, és egy adott ASUS BIOS (amit benthagytam végül) bitre megegyezik, LOL.
-
Vigneau
félisten
ATI Tool-ban az Overclocking menüsort legördítve a következő lesz a Temperature, ha jól emlékszem. Ott nézz körül.
Flashrom-ból amúgy a 16P-s megkülönböztetésűt használtad? Értem én, hogy a 16 pipa alapból megy rendesen. A RaBiT se rossz választás, de egy idő után be tud kavarni. Remélem, Neked nem lesz gondod.
Tapasztalataim szerint pár bios próbája után még nem szabad feladni a kísérletezést. Amúgy egyszerűbb a 16 pipás PRO-ként használni a karit és az ATI Tool-ban beállítani a bootnál betöltődő mag és RAM frekiket.
[Szerkesztve] -
screwdriver
tag
Hali.
AtiTool ki kéne hogy írja, még a tálcán is mutatja ha megy.
Bioshoz: nem vagyok benne otthon, mert én nem flash-altem be a promat, vettem xt-t.
De amikor vizsgálódtam a témában, mintha olyat olvastam volna, hogy kell elöbb egy gigabyte bios, esetleg amit Vigneau javasolt , és utána a gyári.
De lehet nagy hüleséget beszélek...de rémlik ilyesmi. -
DigitXT
félisten
Ezt akartam még javasolni, mint alternatívát.
Igen, működne: fogd azt a BIOS-t, amivel megy a 16 pipe rendesen, és abban írd át az órajelet. Mást nem kell.
Nem árt a kártyának, mert ugyanaz, mintha szoftveresen húznád, egyetlen különbség, hogy ez a húzás állandó, tehát az előző HSZ-m szerint én nem csinálnám, de mivel neked ez a célod, hát nosza.
Aztán később még mindig használhatsz ATT-t, hogy csökkentsd az órajelet, ha nincs rá szükség, és feleslegesen melegszik a cucc.
Ja, a driverre meg: én a 6.3-asat használom, Control Panel helyett szintén az ATT, és sanyi. De ez nem a reklám helye, csak bejövős a proggi.
-
DigitXT
félisten
Az sem volt jó.
Bocsi, csak abban voltam, hogy azért nem megy az XT BIOS-okkal, mert 2.0-ás, és ehhez linkeltem egy ilyen speciálisabbnak gondolt XT BIOS-t.Amúgy ha jó lett volna, sem lett volna értelme számodra mint írtad, mert nem XTPE BIOS, szóval 500/500, és 520/560-ra ugyanúgy vmi proggival kellett volna húznod.
Viszont ha már itt tartunk, javaslom az Ati Tray Tools-t, mivel abban különféle profilokat hozhatsz létre, és a Windows indításakor is be tud pöccinteni tetszőleges órajelet neked.
(Sőt, játékokhoz is lehet beállításokat menteni, pl. AA/AF, tuning, stb.)
Nálam sajna nem megy a +4 pipe (nem VIVO, lézeres, 2.0-ás RAM-ok), viszont a tuningot nagyon bírja (600/570), ennek ellenére eszembe sem jutna ezeket az értékeket beleégetni (500/500-at rögzítettem egy XT BIOS-szal), mivel soxor, amikor nem játszom, feleslegesen pörögne a kari, és hát melegedne is szépen, így viszont le van halkítva a Silencer, és nem parázom. Játék közben meg megtekerem, hogy ne lássam 60 fok fölött a GPU-t, és még mindig ott van a lehetőség, hogy egy billentyűkombót lenyomva az ATT menet közben felrakja XTPE órajelre. Vagy afölé.De nem mindig van értelme: procilimitnél pl. egy hangyányit sem gyorsul...
-
Vigneau
félisten
Látom, készültél, akkor ezzel nem lehet baj. A biosos honlapról még jó bármelyik AGP-s X800XT/PE bios, amelyik 1.6-os memóriákhoz készült. Tehát, ha az nem jönne be, amit mondtam, akkor még a ''klasszik'' Gigabyte X800 XT PE (AGP) 256 MB bios is jól jöhet. Sajna, van olyan, amikor kisérletezgetni kell.
Természetesen jó lehet az is. Én csak arra mutattam rá, ami általában menni szokott. Eszembe se jutott a gondolat, hogy nem akarsz az ATI Tool-lal húzni. Bocsi...
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Asszem pont a HIS-nek van egy trükkös XT karija, amin 2.0 ns-esek a ramok, hiszen elvileg bírják, az a névleges csúcssebességük.
Ami tuti, az az, hogy van hozzá egy megfelelő BIOS a linkelt oldalon!
Konkrétan: [link] Megnézni amúgy a legegyszerűbben magán a karin tudnád, de gondolom eltakarja a hűtő...
-
morfondőr
addikt
Ha nem vivo-s a kártyád, akkor valószínű, hogy más ramok vannak rajta, mint az xt pe-ken. Szerintem ezért nem megy azzal a biossal. A sima x800pro-kon 2,0 ns-os ramok vannak, az xt pe-ken meg 1,6 ns-osak. Az xt pe bios az 1,6-osra van írva!
Ha vivo-s a karid, akkor meg próbálj meg többféle biost: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest