Hirdetés
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Plazma TV topic
-
PROHARDVER!
A jól bevált formula, ezúttal a II. világháború tengeri legendáival.

0.8.9 Patch Notes
----------------------------------------------------
Magyar WoWs Discord Közösség
Ajánlott Buildek
I Battleships I Cruisers I Destroyers I Aircraft Carriers I
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordic
Közösségépítő
Ideálisak lesznek HE dmg farmra, mert böhöm nagyok, és elmenekülni se tudnak, hála a T6 BB speednek. Cserébe legalább szar a sigmájuk, lassú a reload, használhatatlan a secondary. Van rajtuk egy relatív rendes AA, de az tuti nerfelve lesz. Szerintem mindent elmondtam.
Ha a Massához hasonló brawler BB-k lettek volna, akkor azt mondom még oké is, de ezek csak arra jók, hogy hátul üljenek a spawn-on, és lődözzenek mindenre.
-
Nordic
Közösségépítő
Coal-t írt, nem steel-t... Szóval hiába is ajánlotok Stalint vagy Yosi-t

Ha tényleg szén, akkor Georgia szerintem(mivel smolensk már nincs, se JB). Kisebb szenes hajót meg nem ajánlanék.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Kolbi_30
üzenetére
Nem volt semmi titkos nerf, kár a hülyeséget terjeszteni. Közelről akkor tudod citázni, ha úgy próbál szögelni, mint pl egy yamato, mert akkor az első torony alatt meglőve beadhatja a citát, messziről meg(20+km), csak plunging fire tudja, amikor felülről esik be a nagy kaliberű lövedék, mert ott nem véd a turtle back. Ez a két lehetőség van, máskor képtelenség. Az már más kérdés, hogy a nagy test miatt eszi a full pent, mint mókus a mogyorót.
-
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
RedAngel79
üzenetére
Hatalmas +1, meg a csapattársakra való torpedózás/lövöldözés.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
belaazallat
üzenetére
Hát ez alsó hangon egy tiszta 1,5M credit lett volna prémmel/zászlókkal. Amúgy JB-re jellemzően a credites zászlókat kell felrakni, nem az xp-seket. Azok úgyse kellenek ahhoz, hogy húzz egy ágat.
-
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Kolbi_30
üzenetére
Hát egy normális DD player, aki nem suicide-ol az első percekben illetve nem megy el CV-re vadászni azért hasznos. Ha dd-zek, én sem érzem magam hasztalannak, mert nem ész nélkül játszom. Viszont Subok ez csak rontani fogják. Én pl tuti eladom az accom, ha bekerülnek core game-be, és nem maradnak külön játékmódban.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Kolbi_30
üzenetére
Csak azt felejted el hogy nem illik a játékba, eggyel több szar ami permaspottol 30 sec-re, eltalálni nem lehet, és pont azok a hajók tudnak velük mit kezdeni, amik a legnagyobb papírok a játékban(dd-k, light cruiserek). Ezeknek a concealment a védelmük, de a subok fixen spottolják oket. Sőt, nem elég, hogy a dd-knek cap-elni kell, de sportoljon is, harcoljon az enemy dd-vel, próbálja túlélni a cv-ket, a radarokat, és akkor még aktívan vadásszon a sub-ra. Na sok sikert hozzá, főleg ha valaki abban bízik nem lesznek magasabb tierben subok.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
olivera88
üzenetére
"Amúgy meg más nemzetek is vannak/ voltak OP hajoi, azok miatt bezzeg senki se sírt.
De Oroszok miatt bezzeg... Unalmas már h mindig Orosz hajók miatt sírnak...
Csak h említsem pl Henryt... Az mekkora egy cancer hajó volt.. Aztán most nemrégen kapott egy jokora nerfet amit overkill volt sokak szerint...
Vagy ott van mondjuk Thunderer ami szintén OP egyesek szerint..." - talán azért sírnak az orosz hajók miatt, mert igaz?A probléma az, hogy nem látod a problémát. Szarrá nerfelték a HIV-et, de hogy? Azt nerfelték rajta ami nem volt probléma, a speed-et ,ahelyett, hogy az armor sémát változtatták volna meg. És ezért volt overkill a nerf. A speed miatt volt egyedi az a hajó, de az armor miatt volt OP.
Thunderer? Ja elég konzisztens, ami az ágyúit illeti, pontos mint a halál, de semmennyire se tanky, nincs superheal, HE-től, vagy mino spamtől, elolvad mint a szar. Akkor hol is OP? Ellenben a Kremlin, ami 20km-ről is tol neked 2 citát, és cserébe, még leégetni se lehet, sőt citázni se, max atom close range-ben. Érzed a különbséget? Vagy felhozhatnám a Slava-t is, amit annyira vársz, mint etióp kisgyerek az élelmet...

Az a baj, hogy bármennyire is görcsölsz, hogy miért mindenki az orosz hajók miatt sír, attól még nem változtat a tényen, akár unalmas, akár nem. Az orosz hajók OP-k, tetszik vagy sem.
Az meg, hogy a Petro pontatlan lesz messzire, láttuk milyen jól működik a kremlinen is.

(#46899) eventus: én eddig 2 T7-est mentem végig Fiji-vel. Eléggé jó hajó. De ott a Sinop/Nagato/scharhorst/Lazo....Inkább ezeket vinném, mint a Yorck-ot. De mivel csak Fiji-m van meg, így maradni fog az

-
Nordic
Közösségépítő
Miért szarok a csapatok - itt is megmondják az igazat. 3 loss utál ki kell lépni ennyi...
-
Nordic
Közösségépítő
Persze, mindenki abban hisz amiben akar, csak akkor ne akard már tényként beállítani a saját hiedelmed. Hidd el aki akar játszani/költeni az játszik/költ a játékra, akár van sikerélménye akár nincs. És csak hogy a fizetős konteódra reagáljak. Több mint egy évig költöttem a játékra havi szinten, és ugyanúgy kaptam a retardált csapatokat mint most. Ugyanúgy voltak napok amikor nem ment és voltak amikor ment. Akkor most hogy van? Az én pénzem büdös? Nem azért szar a playerbase mert a WG belenyúl, hanem mert sok régi player itt hagyta a játékot, és jöttek az újak. Cserélődött a játékosállomány. Hogy ez mi miatt van, azt senki se vitatja.
Az hogy neked miért nem adja be a hitet úgy amit a másiknak bead? Lehet nem jó helyre lősz. Egy csomó ideig hittem én is azt, hogy szar a DM-em mert engem orrból szögelve becitáztak az enemy cruiserek, míg én nem tudtam az enemy DM-et citázni, aztán valahol láttam másnál, hogy totál szar helyre célzok. És láss csodát, azóta nem gond egy orrból beálló DM.
- = Zk = -: Az nem elmélet, hogy a német szar lesz, ez tény. Én az elméletektől kapok agyfaszt, amikor előkerülnek a konteók, amivel próbáljátok megmagyarázni, hogy miért szar nektek minden.
A botolásról annyit ,hogy értelmes ember sose fogja megérteni miért kellenek botok, bármilyen játékban amiből nem lehet valódi pénzt szerezni. Erre nem tőlem fogod megkapni a választ.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Nem attól lesz valaki feltétlen szar, mert gyorsabban lesz neki T10-es hajója. Láttam olyan playereket, akik 10k csata után se tudták mire jó a radar, mert nem érdekli őket. Mindent a WG-re fogni hülyeség, a playerbase nagy része csak játszani, "hajókázni" akar, ennyi. A kisebbik része akar jobb lenni/fejlődni, ez meg vagy összejön vagy nem. Az már inkább gond, hogy nincs feltételhez kötve a prém hajók vásárlása, és sokan megveszik a prémet, mert azzal biztos jobban megy, de nem.
De az, hogy konteókat gyártotok arra, hogy a WG belenyúl a meccsekbe, az lassan már nem is vicces, inkább szánni való. A WG nem is játszik a saját játékával(lásd balance), mi a rákért nyúlna bele a meccsekbe? Mit nyer vele?
Erre fogadok nincs logikus válaszod se neked, se másnak.Ha szopórolleren vagy akkor ki kell lépni, ennyi. Magadat is stresszeled, ha van egy vereségi sorozatod, és játszol tovább, és attól még nem fog jobban menni.
Az meg a másik külön kategória, amikor sorra jönnek, a "hirtelen elfelejtettem játszani/célozni" kommentek. Ilyen nincs. Desync, az van, és sokszor azért kapsz overpent cit helyett, és ehhez elég egy pár tized másodperces desync, amit szinte észre se veszel. És nem nem a wg csinálja, hanem a kódban/szerver oldalon van gebasz(jó tény, a wg tehet róla). Játszottam már más játékkal ahol volt desync, ott se azt mondtam, hogy a készítő manipulál. Itt sincs másképp.
Tüzi: Az hogy nem hiszel a véletlenekben az a te dolgod, csak ne lepődj meg, ha hülyeségnek tartják, amit írsz, mert az.
-
Nordic
Közösségépítő
Most akkor hogy van? Engem szeret a WG azért lett meg gyorsan a rank1, idegeskedés nélkül?

-
Nordic
Közösségépítő
válasz
- = Zk = -
üzenetére

A Kremlin nagyságrendekkel jobb, mint a tündi, pedig azzal is jó volt játszani. Viszont az orosszal beálltam középre, és amíg engem próbáltak megölni, addig a csapatom nyert kb. Volt olyan meccsem vele, hogy a heal buffokkal, tankoltam több mint 3,5M dmg-et és majdnem full hp-n fejeztem be a csatát

-
Nordic
Közösségépítő
16 meccs kellett a rank-1hez. Jó hajót kell választani, és levan a gond

-
Nordic
Közösségépítő
Azon nem kell meglepődni(mármint a Helena-s részen). Az nem a te hibád, egyszerűen annyira papír az armorja, hogy majdnem mindennel overpen-t lősz rá ami felette van tier-ben. Ugyanilyen a Cleaveland is, amikor T10-el próbálsz neki citát lőni. Ha full broadsideban áll előtted, majdnem smolensk lesz belőle. Ez a túl nagy kaliber hátránya.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Flamuu már elég sokszor emlegette, hogy lehet visszadobja a CC titulusa, mi el úgysincs sok értelme. Főleg, hogy a legutóbbi teszthajókat már nem kapta meg, mert olyan véleménnyel volt az új dolgokról, ami a wg-nek nem tetszett. Előbb utóbb tuti visszadobja a CC-t, viszont ez nem jelenti azt automatikusan, hogy nem hajokázik tovább.
Szerintem idén ez tuti kiderül.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
FoxiestFox
üzenetére
De legalább az új orosz cirkáknak jobb lesz a smoke-firing pen LUL.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A franc se vesz annyiért kapitányt.... Amúgy is megint összejött egy hajóra való coal, és most megy a vacilálás, hogy yoshino/georgia/smolensk trióból melyik legyen.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hát picit sajnálom annó, hogy nem szedtem ki a spec commandert, csak akkor valamiért nem jött be az olasz ág. Most meg ,hogy játszom, totál élvezem, még akkor is, ha szarul sikerül 1-1 meccs, mert végre más a gameplay egy kicsit. Az amalfit is elég jól zártam(majdnem 72% wr-el, meg 71k átlag dmg-el).
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Hát igen vannak olyan emberek akiknek 5 év kevés, hogy megtanulják a játékot...

-
Nordic
Közösségépítő
Csak hogy tisztában légy a kép értelmével... Az Ibuki egy sniper cruiser aki messziről osztja a HE-t, csakúgy mint a Conq, ami nem egy brawler BB, és még nerfelték is az armorját, amikor megemelték a citadelljét, ergó soha a retkes büdös életben nem fogsz normális Ibukit/Conq-ot elől látni csak hátul. Ha ezek után nálad megy a blacklistre, akkor a hiba nálad van.
Vicces, hogy itt nyomjátok a teamkillt, meg mindenki retardált csak ti vagytok helikopter, de azért legalább azzal tisztában kellene lenni, hogy melyik hajónak mi a szerepe. Ebből adódóan valószínűsítem, hogy a blacklisted fele totál téves.
Ha meg frusztrál a játék lépjetek ki, uninstalláljátok a játékot. Nektek is jobb lesz, meg azoknak is, akiket teamkillelnétek, csak mert úri kedvetek úgy tarja. Mert az tisztán látszik, hogy ha azt se értitek meg, hogy ha rögtön az elején nyomtok egy teamkillt, akkor miért kerültök hátrányba, így azt se fogjátok fel ,hogy ti is beálltok a balfékek közé, sőt ugyanolyanok vagytok, mint akik 30-40% WR között vannak.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Kivéve mikor retardál a csapat [link]

-
Nordic
Közösségépítő
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Csatlakozom, ez nem igazán kiégés. Számomra a kiégés az, ahogy a Path of Exile-al vagyok. 2013 óta tolom. Az első 4-5 év konkrétan napi 10 óra minimum játék idő volt. Onnantól kezdett visszaesni, jöttek a kisebb nagyobb szünetek. Még most is élő veszem 2-3 hétig, de aztán jön a 2 hónap szünet. Na nálam ez a kiégés, pedig a játék folyamatosan változik.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
SoulReaver
üzenetére
Képletesen értsd... A Kremlint leégetni mondjuk 5-6 perc, egy montit 2... prém javítással
-
Nordic
Közösségépítő
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
project640
üzenetére
T8 cv ritkán tudja eldönteni a csatát. Ami ilyen volt az se én voltam,hanem az enemy lila cv bővel 60% feletti WR-el(elég sűrűn futottam bele ilyenbe). De ő simán kiszedte a hajóinkat, főleg, ha GZ-vel volt. És igen, attól hogy én mentem 15 csatát T8-ban, az ne legyen már döntő példa a komplett classra. Én béna vagyok mivel kvázi max belekóstoltam a classba, de az aki napi szinten 10-20 csatát lenyom cv-vel heteken keresztül, tuti jobban klikkel mint én.
Arra hogy farmolásra sem túl jó meg annyit, hogy talán ha több meccsem lenne 10 perc időtartam felett, akkor relevánsabb véleményt tudnék mondani. Az biztos 2-3 meccsen kívül olyanom nem volt, hogy kifogytam volna a gépekből.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ha lenne hozzá kedvem... Nem csak a cv-zés a gond, hanem a csapatok. Konkrétan rendszeresen 7 perces meccseket megyek, az még dmg-farmra is kevés, nemhogy jobb cv-s legyek
A lexi meg olyan mumus nálam, mint a kremlin meg a monti. Egyik se akar úgy működni ahogy kellene. -
Nordic
Közösségépítő
Csak hogy felkavarjam az állóvizet... rövid tapasztalataim a CV-kről

Kb másfél hete van T8 CV-m(Shokaku/Lexi). Röviden a kettő közül számomra a lexi egy kalap *** se ér. Lehet én vagyok béna de a torpok lassúak, a bombák nem gyújtanak(sőt T6 cruiseren képesek shatterbe menni, amit a shokaku AP bombái is megcsináltak nem is értem hogy). A rakétákból néztem mindkettőt, nem tudnám eldönteni melyik volt szarabb. És ez mind független volt attól mennyire voltam bottom tier. Szinte ugyanazon leosztássak a japóban sokkal több lehetőség van.
Ami az uptier mizériát illeti... valóban jobban át kell gondolni, hogy mit támadsz, mert ténylegesen potyognak a gépek, viszont ha találsz egy 1-2 hajós csoportot, onnantól tiéd a pálya... gond nélkül farmolhatóak... lettek volna, ha nem lenne olyan szar a meccsek sokasága. És itt el is értem ,hogy miért ér véget a cv-s pályafutásom, és miért is nem fogok menni t10-re.
Vagy a te csapatod tarol vagy a tiédet tarolja le az enemy, 10 perc dmg farm, ahol kb alig csinálsz valamit mert nincs rá idő. Nem sok meccsem van CV-kkel(10-15), de ennyi merítés pont elég volt ahhoz, hogy tudjam nem ez az én classom, és nem ezért játszom a játékot. Nem cv hajókkal sokkal élvezetesebb az a 10 perces gameplay, pedig majdnem rendszeresen 1vs23-at játszom, annyira szar csapatokat ad. És ráadásul CV-zés közben jobban kijött mennyire bénák a játékosok, mert több holtidő volt amikor sasoltam a minimapot, és ezért jobban is idegesített az egész.
Azt elismerem, hogy T8 cv-vel tényleg nem egyszerű a játék(t10-et sosem fogom tudni szerintem). Egyikkel se értem el fényes WR-t, de kb a WR nem is rajtam múlott. Én klikkelgettem unalmasan, amíg valamelyik csapat meg nem ölette magát a béna játékával. Ennyi.
Ennyire futotta a két cv-vel(meg jól elbaszott átlag PR-ra
): -
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Runner azért repült mert idő előtt kilépett 2 game-ből, majd ment a stat-shame. Nem volt semmi rasszista kijelentése, tudom, mert láttam azt a streamet, amire a wg hivatkozott.
Más: Notserről meg annyit, hogy nála elvakultabb wg CC-t nem nagyon láttam még.
-
Nordic
Közösségépítő
Majd toboroznak újakat, akiknek mindegy, mert nincsenek azon a szinten, hogy komolyabb kritikát fogalmazzanak meg. Azért elég sokat elárul a CC-khez való hozzáállásról a wg részéről a tavalyi Runner-es eset, amikor kirúgták a programból, mert meg merte jegyezni, hogy milyen balfasz playerek vannak(flamuu is azután állt le a stat-shaming-ről).
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hát szerencsére én már tojok rájuk. Kb másfél éve egy fityinget se fizettem nekik. Még most is az az 1 éves prém idő pörög amit 2k19 elején vettem, és meg mindig van vagy 140 napom belőle(fogalmam sincs mi lesz, ha egyszer lejár). Pl szeretnék egy ohio-t is, de nincs az az isten, hogy reseteljem az ágakat.
-
Nordic
Közösségépítő
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Ezen nem kell meglepődni. Én pl minden Yoshino-tól fosok ami a csapatomba van, mert valamiért mindegyik késztetést érez arra, hogy seggbe torpozza a saját társait. Ma pl az egyik konkrétak szisztematikusan kinyírta az egyik hindinket, mert mániája volt a torpozás, szegény hindi meg mindig onnan kapta, ahonnan nem számított rá. Kértem a tagot, hogy szokjon már le róla, mire közölte, hogy ne szólja bele a dolgába, ő akkor torpozik amikor akar. Mondom ok, talán nem is meglepő amiért pink, és van 43% WR-je. Reakció tőle... STFU. Itt elengedtem. Ilyen véglényekkel nem lehet mit kezdeni.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Kolbi_30
üzenetére
"Lehetne jobb is, de vagy dozer kört megyünk és időm nincs sebezni mert mire elinditok 3 torpedót meg 2 bombát már kvázi vége és nyertünk vagy minket dozerolnak mert a sok istenbarmak broadside fordul 8 hajónak aztán rinyal hogy szarok vagyunk.. Cappelni meg se próbálják a pontokat... Stb Ez a baj, hogy sok a retardált és a bot." - A minap belefutottam pár profilba... Egyre több olyan játékot látok, hogy a profilja tele van T8-9-10-es prém hajókkal, össz meccs száma meg nincs 2k. Persze ez jó a WG-nek mert dől a lé, a játékosbázisnak meg nem, mert pontosan az alapokkal nincsenek tisztában ezek a játékosok. Eleve az általad említett nem megyek az objective-re játékosok, mert véletlen eltalálnak, vagy a HE-t lövöldöző BB játékosok(pl láttam már ilyet Kremlintől is). És ebből adódóan jönnek a gyors körök, mivel nem tudás alapján dob össze a MM, és ahova a döntő többségű xar játékos kerül az veszít, átlagban 8-10 perc alatt. A nagy átlagban kb az első 5-8 perc alatt látni lehet ki fog nyerni, kivéve ha fellép a win harder effektus, mert akkor simán eldobja az ellen a meccset. Néha már azon veszem észre magam, hogy a meccs elején tippelgetem melyik DD hal meg az első 2 percben

Ja és inkább a tudatlan játékosokból van több mint botokból, mert a botokat legalább felismered a furcsa mozgásukról(pl összevissza hajókázó DD, vagy az első 5 percben semmit se csináló CV, vagy a hátsó sorban hajókázó cruiser/BB, aki percenként max egyet lő).
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
project640
üzenetére
"én ezt elkönyveltem úgy, hogy a shokaku ügyes volt, a 4 játkosunk meg béna ... eszembe nem jut, hogy a shokaku-t szentségeljem" - az még véletlenül se jut eszedbe, hogy itt nyilvánul meg igazán a cv elleni counterplay hiánya, és nem azért vesztettetek, mert a többi játékos gyengébb? Csak gondolj bele... közeledik a meccs vége... a maradék nem cv hajók AA mountjainak nagy része hiányzik, valószínűleg a consumable dolgok is, szóval mi esélye van akkor 4 hajónak egy CV ellen? Közlöm... semmi, tudom voltam ilyen helyzetben én is, csak én láttam is a végeredményt, azaz, hogy miért vesztett a csapatunk 5 v 1-ben egy cv ellen. Nem egy ilyet látni a rework óta. Minél hosszabb a meccs, a cv annál erősebb. Pontosabban nem ő lesz erősebb, hanem a többi hajó "gyengébb".
-
Nordic
Közösségépítő
40 meccs után ilyet sikerült összehozni...mid tier, volt 5-6-7-es hajóde inkább 6-7. Végeredményem nincs(uccsó másodpercek), mert szokásosan dc-zett a game a végén, de röviden. a BB-k semmit se tudtak csinálni ellenem, egy Nelson-t 2x is megdobtam úgy bombával, hogy alig vesztettem plane-t, mert ugye fun a slingshot. DD-kkel nehezebb volt bánni, mert okosan kikapcsolták az AA-t, így inkább csak spottoltam őket, de arra pont elég volt, hogy hasztalanak legyenek.
A következtetéseket majd mindenki levonja.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
project640
üzenetére
Hányszor láttam már, hogy kilőtték az összes enemy dd-t, és akkor a csapatod úgy döntött, hogy mehet a suicide üzemmód, és eldobják a meccset...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Nordic
Közösségépítő
Banyek... Elmegyek egy Sabaton koncertre, hogy élőben is meghalgassam a Bismarck-ot, erre mire visszajövök lesz 100+ hsz... Olvashatók megint egy fél napot

-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Nordic
üzenetére
És csak egy friss példa... Első T10 meccs az én hindim vs UK CV(még csak nem is a legerősebb CV szerintem dmg szempontjából). 5 percet éltem Def AA + sector mellett. Első 2 bomba salvója nem csak 3 helyen gyújtott ki, hanem leszedett 30k hp-t, miközben spoton tartva kaptam egy 10k-s dmg-et egy yama-tól, de második fullos(ismétlem fullos) bomba rajával ki is végzett(értsd maradt 1500 hp-m). Mindkét rajjal 2x támadott meg. És akkor el is mondtam én is mi a bajom. És a hindinek elvileg jó az AA-ja, nem wooster szint, de nem is DD szint, és öltem kemény 11 gépet... Erről ennyit.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
project640
üzenetére
Azt sose vitattam ,hogy bottom tier-ben hátrányban van a CV, de ez igaz minden hajóra. Viszont azonos tier-ben ha jól választasz célpontot mindennek lef*sol a torkán komolyabb negatív hátrány nélkül. Ez viszont már nem minden hajóra igaz. A DD ezt nem tudja megcsinálni, mert van radar ,meg enemy DD(meg CV), egy cruiser nem tudja ezt megcsinálni mert van BB, és egy BB sem, mert van HE spam meg DD-k. Csak a CV ellen nincs counter mechanika azonos tierben, max maga a CV, ha szarul választ célpontot, de az már emberi dolog.
Az egyik legnagyobb baj, hogy nincs CV-CV counter. Régen a saját cv-d meg tudott védeni, most nincs ilyen. Én simán tennék bele valami CV vs CV mechanikát(a fighter consumable nem az), és skippelném a f*szba a rakétákat. Még akár balance-olt is lehetne talán a class akkor. DMG-et úgyse rakétásokkal farmolsz....
LK: Nem hiszem, hogy rá fogok szokni, szerintem T8 se biztos hogy idén meglesz, mert napi 3-4 meccs levesz az életről totálba(napi 3-4k xp-vel meg nem lesz olyan gyorsan 160k xp-m a T8-ra). Annyira uncsi a T6.

-
Nordic
Közösségépítő
Na akkor én is beleszólok egy kicsit...(bocs ha összeszedetlen lesz, így sikerült)
Először is hozzáteszem(páran majd meglepődnek), hogy tisztán lássam a dolgokat igen elkezdtem 2 CV ágat(USA+JAP), egyrészt kíváncsiság, másrészt kicsit relaxál a dolog, főleg így T6-ban. Miért relaxál? mert egyrészt még tuti béna vagyok(jó ha összejön 40-50k dmg), másrészt, mert tudom, hogy sok carry potenciál még nincs a T6 cv-kben(legalábbis ahogy a meccs végi eredményeimet nézem), így nem izgulok, hogy rajtam múlik az eredmény. Sokszor hamarabb elhullik a csapatom ,minthogy legyen 20k dmg-em.

Szóval. Már T6-ban is azt látom, hogy 2-3 hajó kivételével azonos tierben, bármit/bármivel megdobok. Az a 2-3 általában valami prém csoda. Up tier az már más tészta. Ott totál useless a T6 CV(elég sűrűn van ilyen, gondolom ez annak tudható be, hogy nincs páratlan tierben CV). Fentebbi tier nem tudom milyen még(gondolom több olyan hajó lesz ami nofly zone), nagy a kísértés freexp-zni T8-ra legalább az egyik ágat, de fájna a szívem érte, főleg, hogy ott is sok uptier meccs lesz valószínű.
Még egyszer leírom nem sok meccsem van(30-40 között, sokszor hamar megunom) ,de ha jól választ az ember célpontot, akkor a cv leszarja az AA-t. És tudom, hogy DD-k esetében 1-2 DD kivételével az összes DD esélytelen. És ez így nagyon nem jó. Az biztos, hogy a rakétások teljesen feleslegesek a játékba, mert már azzal, hogy fighterrel spoton tartasz egy DD-t pont eléggé megkeseríted az életét(vagy besmoke-ol - ami már pont elég szar neki, mivel kevés van belőle -, vagy nem, de akkor meg szétszedik a többiek, akik lőnek rá, ha lőnek), de hogy még egy rajjal nagyjából ki is nullázhatod a hp-ját az sok.
Slingshot... Erről hagy ne beszéljek, kis gyakorlással, végtelen bobázó. Jó mechanika, az esetek 70-80%-ban még nekem is összejön.
Viszont Én eddig csak nem CV- hajóval mentem. Egy kezemen nem tudom megszámolni, hányszor haltam CV miatt mino-ban/DM-ben/Woosterben az új AA rework óta. Ne mondjátok rájuk légyszi, hogy no fly zone hajók, mert nem azok. Ilyenek már nincsenek a játékban(jó van Balensk, meg Kremlin). Aláírom, ha több hajó van egyben amiknek a flak-jei már veszélyesek, persze hogy veszít az ember gépeket, de ismétlem, a sima hajók consumable cuccai(DefAA pl) végesek, a gépek nem. 35 meccsből talán 2x volt olyanom, hogy elfogytak a gépeim, minden alkalommal uptier meccs volt, ilyen T10-ben nincs, pl(mármint ahol bottom tier vagy).
Annyiban igazatok van, hogy relatív könnyen lehet gépet veszteni, elég hozzá egy komolyabb flak ,de kis gyakorlással ezek könnyen kikerülhetők, és ha már belekezdtél a támadásba, onnantól már kvázi ignorálható is a flak, mert 80% dmg reductiont kap, ez tény. Ami gépet már azalatt vesztek, az csak a folyamatos AA dmg miatt van.
Viszont erre adjon valaki magyarázatot...Elég sok streamert néztem már CV-zni(pl. Flambass - őt szerintem nem kell bemutatni, vagy Citizen9 - egy amcsi O7-es tag), érdekes módon nekik nem volt gondjuk T10-ben a hajócsoportokkal, lazán megdobták őket, klikkelték ki a DD-t vagy alkalom adtán egy DM-et/mino-t. Akkor most hogy van? Veszélyesek a hajó csoportok vagy nem?Ők játszanak buffolt hajókkal, vagy esetleg ti vagytok kicsit bénábbak, és azért vesztetek sok gépet?(no offense). Mert én amikor nem CV-vel vagyok nagyon nem tapasztalom azt, hogy bármi esélyem is lenne, hajótípustól függetlenül.
Jöhetnek a kövek...

-
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
project640
üzenetére
Majd meglátom hogy vélekedsz, ha t10-ben egy haku 3 klikkelj az AP bombáival...

Az a baj veled, hogy nem látod be mi a baj a cv-vel, és nem is akarod megérteni. Koncepcionalisan hívás az egész class, mert nem illik a játékba, ahogy a subok se fognak.
-
Nordic
Közösségépítő
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
project640
üzenetére
cv-knek alapból semmi értelme a játékban, mert nem lehet rájuk balace-olni a játékot. Arról meg ,hogy Vannak olyan hajók amik szedik a gépeket csak annyit, hogy a blaensk/friesland/colbert trión kívül ha cv kinéz magának akkor annyi, legyél te BB-vel/DD-vel vagy cruiserrel, és igen ebbe a mino is beletartozik. Semmi értelme AA-ra gyúrni semmilyen hajóval, mert előnyöd se lesz belőle. Def AA egy vicc.
-
Nordic
Közösségépítő
Ez már egy ideje benne van a játékban... amikor a vízvonalra célozva a shellek 90%-a a cél előtt a vízbe esik, és nem csak közelről működik, random beadja bármilyen távról. Vagy ott van pl a lock-on bug, amikor a monitoron azt látod, hogy lockolva van a target, viszont a minimapon nem mutatja, és úgy is veszi, ezért a shellek mennek összevissza.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
frame>24
üzenetére
Ha T10, akkor Thunderer, csak vigyázni kell vele, óvatosabb játékot igényel a csaták első 5-10 percében, mert cseppet sem tanky, ha T9, akkor mindkettő jó, szóval te rejted múlik. A JB agilisabb, fun hajó, viszont eléggé érzékeny arra, hogy tudd mikor milyen lövedékkel lőjj, mert kicsi az ágyú kaliber. Én még a George-án gondolkodnék el, mert egyrészt a Yoshino kb olyan mint ez Zao, ami nagyobbat csap. A George viszont a JB-hez képest pontosabb, tankybb, és ugyanúgy van speed boost.
(#44411) Akagi pl kezdetnek jó lenne ha nem 50 sec lenne az időtartam. Lehetne mondjuk 1,5-2 perc amíg a hajó felett köröznek, és megtámadnak minden enemy plane-t, ha a zónába ér, és azonnal, nem 10 sec késéssel, mint ahogy most működik. Ja és attack esetén nem tűnne el a semmibe, hanem a hajó felett maradna. Persze op-nak hangzik, de pl lenne 2 perc nyugalom, aztán meg cooldown, ami alatt támadhatnak ugyanúgy a CV. Viszont legalább így lenne némi counter. A consumable úgyis véges, de legalább értelme lenne.
-
-
Nordic
Közösségépítő
Az a baj, hogy inkább így néz ki a dolog: a komplett rajból lelősz pár szúnyogot, a többi meg hátulról mellbe módon sz*rrá sz*pat. Főleg, ha DD-zel. Nem elég, hogy a playerek nagy része azt se tudja mi az a support, szimplán hagynak megdögleni, még erre is figyelni kell. Amúgy pont elég lenne a cv-knek, ha megszűnnének a rocket plane-ek, mert már az is pont elég rák, hogy spoton tart és kapod a focus fire-t, de így meg csak simán OP.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
ddt500hu
üzenetére
Van 1200-as is (mondjuk ebbe van pár szép darab)

Tüzi: Nem akarlak elkeseríteni, de én előrébb vagyok mint te(nekem már megvan a mega konti is), és még a direktívákat is leszarom. A 4. már tuti nem lesz meg, ergó boosterem se lesz, és amiylen tempóban megy az automata építés, kb 100 nap körülire számoltam a 4. stage megépítését. Szóval, ha nem nyúlsz a zsebedbe nem lesz meg ingyé.
(#44363) ddt500hu: Bolond vagy? Ha kenyérre kell, akkor tuti ezt adom el, a hasam az első
. -
Nordic
Közösségépítő
válasz
olivera88
üzenetére
Még ha le is farmolja a fél squadront, akkor is 1 percen belül jön vissza fullossal, mert ugye a te consumable cuccod véges, az ő repcsijei nem. A másik vicc az a CV által ledobott figher. Nem egyszer láttam, hogy konkrétan mindent ignorálnak, csak spotra jók. Egy hajótípusnak van op AA-ja, a CV-knek, akiknek pont nincs rá szüksége, de hát mit is várhatnánk ilyen cv rework után...
-
Nordic
Közösségépítő
Pedig vannak ilyenek. Hidd el a playerbase nagy százaléka nem úgy fogja fel, mint mondjuk én. Simán megvenném pl a massát meg az alaskát kp-ért, ha azt látnám hogy legalább jó irányba haladnak a fejlesztéssel, de mivel 0.8.0 óta egyre szarabb így nem fogom. Van más amire elverhetem a pénzem. Inkább veszek PoE Mtx-eket, ott legalább megérdemlik a fejlesztők.
Van egy sanda gyanúm, hogy mire pár éven belül 1.0 lesz a játék, már játszhatatlanná fog válni. Még azt is kinézem belőlük, hogy ide is bevezetik majd a prém lőszert...
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Azért amikor replay-eket néz vissza streamen még mindig baszott jól ad tanácsokat, csak kár ,hogy k*rvaritkán csinálja.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
- = Zk = -
üzenetére
A wooster is elég papír lesz, majdhogynem semmivel sem jobb armor téren, viszont egy előnye van a t9-hez képest, jobb szögben lőnek a tornyok. Ez az egy baj van a seattle-vel, ahhoz hogy minden ágyúval tudj lőni, majdnem full broadside kell lenned, ezért is annyira szopós vele.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Chabe89
üzenetére
Sorry, rohadtul nem emlékszem(olyan sok nem lehetett, mert alig van szakaszban elkövetett meccsem, a profilom szerint), és ezt nem kell magadra venni, sokszor arra se emlékszem mi volt 1 hete. Azt viszont kikérem magamnak, hogy bárki seggébe is lenne a nyelvem.
Leszarom, ha rajtam csattan valami, mert pont szar napod van, de azért nem kellene olyat állítani ami nem így van, mert ez is elég szánalmas. De akkor erre is megpróbálok odafigyelni, hogy ne értsék egyet senkivel se itt se discordon, mert nehogy véletlen másnak a seggét kezdjem el nyalni hirtelen a nagy odanemfigyelésben...

-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Chabe89
üzenetére
Na csak hogy tisztázzak egy két dolgot. Ha nem veszed a poént arról nem én tehetek. És nem azért tartom a Bismarck-ot szarnak mert te nem, hanem mert nálam 2nem jön be. Ez egy kurva játék, amin lassan csak röhögni lehet, nem komolyan venni. Ok nem kérdezett engem senki, ezentúl majd ignorálok mindent ami nem nekem jön comment.
A szakaszozásról annyit, hogy kb egyszer játszottunk szakaszban, ha jól emlékszem. Ha valaki hív azzal megyek szakaszba, ha nem akkor nem. Én ugyanúgy el vagyok soloba is, szarok a statra. Nem hiszem hogy bármikor is mondtam volna itt, vagy discordon bárkiről bármi sértőt, viszont egy poént ennyire mellre szívni is kicsit hisztis dolog.
A stílusom meg nem foxi miatt ilyen, maradjunk annyiban, csak ugye ahhoz ismerni kellene a másikat.
A klánok közötti balherol meg annyit, hogy azon csak nevetni tudok, azaz szobát egy emberen aki elkezdte gerjeszteni a balhét discordon. Ott is leírtam kulturáltan mi a véleményem a klánok kozotti hisztiről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

- Ezért nem nyertél.... minden meccs előtt meg kell számolni, hogy akkor most 20 vagy 23 játékos ellen játszol. Ha csak 12 ellenfelet számolsz, akkor bukod a játékot 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)