- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
"....Egyébként itthon elvileg a NAIH fogja végezni az ellenőrzéseket és a büntetéseket is,...."
Valahol a neten azt olvastam, hogy 240 új alkalmazottat vett fel a NAIH ...
Vajon miért?Amúgy az egyik közeli ismerősöm hozzájutott valamilyen ügyvédi iroda által készített, borsos áron "árult", GDPR előírásainak állítólag megfelelő dokumentációnak ...., amit sikerült megkapnom/átolvasnom
Mit is mondhatnék róla, Talán egy mondatban megfogalmazva olyan az egész ami mindenfajta konkrétum nélkül csak általánosságokat tartalmaz, a virágárustól kezdve, a blogírón át mindenkire kiterjedően .....És a legszebb az egészben, hogy ebből a mindenki számára készült általánosságokat tartalmazó "kotyvalékból" kell a megvásárlónak valami épkézláb GDPR-nek megfelelő szabályzatot alkotnia ... Érted? Nem a készítőnek hanem a vásárlónak!
-
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4819 üzenetére
"... Sajnos nincs már sok idő 25-ig, de gondolom nem egyből fognak büntetni (ez a 20M euró kicsit durván is cseng), hanem első körben gondolom figyelmeztetik az embert...."
Tartok tőle, hogy egyből büntetni fogna, nem lesz figyelmeztetés, mert 2016 környékén lépett hatályba ez az EU-s rendelkezés és 2018.05.25-ig tartott a "türelmi idő".
(Arról nem is szólva, hogy sajnálatos mód a hazai hivatalok nagy többségére az a jellemző, hogy szinte mindenért azonnal büntetnek) -
sz.j
nagyúr
Srácok, hogy van ez?
Én amikor először olvastam a Swift Performance-ről, illetve amikor megvettem, a reklámjukban azt írták hogy 1 év támogatás (support) jár hozzá most meg az egyik hirdetésüknél azt látom, hogy "29,99$/year"?
Akkor most mire vonatkozik az egy év, a támogatásra vagy minden évben meg kellene venni a plugint?
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Mivel az Avada-t csak egyetlen domain alatt lehet használni, esetleg arra van valami jó ötleted/megoldásod, hogy amíg az oldal építése tart hogyan lehetne a teljes szolgáltatását használni regisztráció nélkül?
Természetesen az Avadával elkészült oldalakat a kívánt oldalra/domainre felrakva regisztrálnánk a sablont. -
sz.j
nagyúr
Egy referencia oldalt szeretnék készíteni ahol döntő többségben képek lennének.
Tudnátok erre a célra egy ingyenes, de jó plugint ajánlani? -
sz.j
nagyúr
A W3TC-t már nem használom, helyette a Swift Performance van az oldalon.
-
sz.j
nagyúr
Nem a Slow Score értékkel van a baj, mert az nálunk is 96%, hanem a Use a Content Delivery Network (CDN)-vel, mert az csak E (50) .....
Ezzel a "Use cookie-free domains" problémával ilyen formában nem találkoztam, legalábbis nem jelezte ezt eddig semmi.
-
sz.j
nagyúr
A GTmetrix oldalán nézegettem az egyik oldalunkkal kapcsolatos eredményeket, ahol a "YSlow" fülön lévő Use a Content Delivery Network (CDN)-re E (50) értékelést kaptunk.
Tulajdonképp mi ez és hogy lehet ezt az eredményt javítani?
-
sz.j
nagyúr
Ha erre gondolsz, akkor parancsolj: Cookie Notice
-
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4534 üzenetére
Először is köszi a képet.
Azt hiszem félreérthető lehettem, mert a kép szerint nem lett beírva semmi az üzenet mezőbe. Márpedig tapasztalatom szerint akkor nyúlik meg lefelé az üzenetmező és takarja el az alatta lévőket (előzőleg a Küldés gombot vagy most már az Egyéb mező feliratát) ha bármit beírtam a mezőbe.
Ezen kívül a küldött képen láthatóakkal szerintem nincs gond, mert csak feljebb kell húzni a tartalmat és látszani fog a Küldés gomb. -
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4532 üzenetére
Ez furcsa, mert nálam jól látható a Küldés gomb, csak az Egyéb mező feliratát takarja el ....
Esetleg tudnál betenni róla egy képet? -
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4529 üzenetére
Nálam egyik sem működik, de nem is ez a lényeg, sokkal inkább az, hogy annál aki android chromet használva jelentkezni fog ez a hiba, az nagy valószínűséggel nem fog "kísérletezni" hanem kilép és elesünk egy lehetséges üzlettől ....
A hozzáértőktől kérdezném, hogy valamiképp meg lehet ezt a hibát szüntetni?
-
sz.j
nagyúr
válasz
adatfalo #4524 üzenetére
Időközben annyi kiderült, hogy mobilon nézve csak a Chrome böngészőjénél jelentkezik a hiba, a Xiaomi Redmi 3S telcsi saját (gyári) böngészőjével hibátlan.
Arra viszont nagyon kíváncsi lennék, hogy csak az én telómon lévő Chrome-val jelentkezik a hiba vagy más telefonon lévő Chrome böngészővel is.
Ha esetleg mobilról megnéznétek és beírnátok az Üzenet mezőbe (nem kell elküldeni), akkor azt megköszönném.
-
sz.j
nagyúr
Továbbra is gondjaim vannak a Contact Form 7 bővítménnyel ....
Az előzőekben írtakon túl (a reCAPTCHA nem működik) most egy újabb problémám adódott a CF7-el.
Asztali gépen hibátlanul működik, de ha mobilon próbaként küldeni szeretnék egy üzenetet és az "Üzenet" mezőbe beütöm az első karaktert, akkor az üzenetmező megnyúlik és eltakarja a "Küldés" gombot és ezáltal nem lehet elküldeni a levelet.
Amikor még nincs beírva semmi a mezőbe akkor jól látható a Küldés gomb.Szerintetek hogy lehet ezt a hibát megszüntetni?
Ui.
Hátha ez segít a megoldásban:<label> Név
[text* your-name] </label><label> Email
[email* your-email] </label><label> Tárgy
[text your-subject] </label><label> Üzenet
[textarea your-message] </label>[submit "Küldés"]
-
sz.j
nagyúr
Volt egy kis időm és felraktam a Contact Form 7-t, ami hibátlanul működik, viszont a védelemnek szánt reCAPTCHA sajnos már nem, valamiért hibát dob "Érvénytelen webhely-kulcs" ...., pedig a kapott kulcsok lettek használva ...
Tudnátok segíteni a hiba megszüntetésében?
Esetleg nem az lehet a hiba oka, hogy valamit rossz helyre írtam be? -
sz.j
nagyúr
Lenne egy kezdő kérdésem ...
Ahhoz, hogy az oldalunkra látogatók, ha írni szeretnének nekünk, megadtuk az e-mail címünket és arra írtak, de most szeretnénk létrehozni a weboldalunkon belül egy olyan oldalt (sales vagy landing? nem tudom, hogy minek nevezik...) ahová közvetlenül beírva akár árajánlattal vagy bármi mással kapcsolatban írhatnak nekünk.
Lényeg, hogy ez az üzenet az e-mail címünkön jelenjen meg és ott tudjunk válaszolni.
(Tehát NEM hírlevélre történő féliratkozásra kellene!)Kérdésem az lenne, hogy ezt hogy lehet (pluginnel vagy mással) megoldani?
Esetleg van valahol egy olyan magyar nyelvű leírás ahol részletesen leírják ennek az oldalnak a létrehozásának menetét? -
sz.j
nagyúr
Közben rákerestem a neten, lassan kezd "tisztulni a köd", de azér jól jönne egy kis infó.
-
sz.j
nagyúr
A minap összehozott a sors egy SEO-val és marketinggel foglalkozó ügyféllel és többek között azt tanácsolta, hogy az Oldalak és a Bejegyzések tartalmát nagyobb betűmérettel kellene megjeleníteni.
Szerintetek az itt látható betűméret milyen, jó vagy valóban jobb lenne a betűméretet növelni? És ha igen, akkor mennyre és azt holt tudom a style css-ben megváltoztatni?
-
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4432 üzenetére
Tárhelyeink a www.mediacenter.hu szolgáltatónál vannak, ahol több SSL lehetőség közül lehet választani, mink az ingyeneset választottuk.
Idézet a szolgáltató oldaláról:
"A szolgáltatás hátterét az Internet Security Research Group díjmentes alapszolgáltatása biztosítja."Hogy mit kell csinálni? Ebben The DJ írása lehet segítségedre.
-
-
sz.j
nagyúr
Esetleg arra gondoltál, hogy ha nincs benne a .htaccess-ben, akkor az általad írtakat bele kellene írni?
Ha igen akkor
- a .htaccess fájl melyik részébe kell beírni a hiányzó két sort?
- azokkal a bővítményekkel ( WP Force SSL, illetve Batter Search Replace) amik eddig hibátlanul megoldották a https-re való átállást mi legyen, töröljem vagy maradhatnak? -
sz.j
nagyúr
Nincs benne
Ez a része a .htaccess-nak így néz ki:<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_METHOD} !POST
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^$
RewriteCond %{HTTP:Cookie} !^.*(wordpress_logged_in).*$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/wp-content/cache/swift-performance/([^/]*)/assetproxy
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} (Mobile|Android|Silk|Kindle|BlackBerry|Opera+Mini|Opera+Mobi) [NC]
RewriteCond /web/akarmi/akarmi.hu/wp-content/cache/swift-performance/%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}/mobile/unauthenticated/index.html -f
RewriteRule (.*) wp-content/cache/swift-performance/%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}/mobile/unauthenticated/index.html [L]
RewriteCond %{REQUEST_METHOD} !POST
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^$
RewriteCond %{HTTP:Cookie} !^.*(wordpress_logged_in).*$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/wp-content/cache/swift-performance/([^/]*)/assetproxy
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} !(Mobile|Android|Silk|Kindle|BlackBerry|Opera+Mini|Opera+Mobi) [NC]
RewriteCond /web/akarmi/akarmi.hu/wp-content/cache/swift-performance/%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}/desktop/unauthenticated/index.html -f
RewriteRule (.*) wp-content/cache/swift-performance/%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}/desktop/unauthenticated/index.html [L]
</IfModule> -
sz.j
nagyúr
Én is örülök az eredménynek csak sajnos utólag vettem észre, hogy a bővítmény vagy pedig a support által a .htaccess fájlba történő beírások következtében, az oldal elvesztette a "Biztonságos" oldal minősítését, pontosabban csak részben.
Mert ha csak a domint vagy www-vel vagy ha http://-vel írom be az oldal elérhetőségét bármelyik böngészőbe, akkor "Nem biztonságos" minősítést kapunk az oldalra. Viszont ha https://-el írjuk be, akkor már "Biztonságos" az oldal.
Természetesen a Swift Performance felrakásáig/beállításáig ezen az oldalunkon is hibátlanul működött a https-re történő átállás (bármilyen formában lett is a cím beírva), amit ez alapján csináltam. -
sz.j
nagyúr
Újabb 5 nap elteltével (jan. 22-én lett jelezve a supportnak) most kaptam választ a Swift Performance plugin hibájának javításáról: ".... most jobb is lett a pontszám"
Valóban jobb lett.., a mobil az eddigi 66-68/100 értéke 71/100 lett ....
Megjegyezném, hogy ha semmilyen gyorsító/tömörítő bővítményt nem használok, akkor a mobil betöltési sebessége 66/100.... (W3TC-vel meg 76/100)Ha a support csak ennyire képes, akkor kár hozzájuk fordulni ..., legalábbis nekem az volt.
-
-
sz.j
nagyúr
Magával az oldallal semmi gond nincs, nincs semmilyen megjelenési hiba csak a frissítés óta borzalmasan lassú lett, főleg mobilról (66-68/100, ill. 82/100)
Hagy kérdezzem meg tőled, hogy szerinted a swiftesek mennyire megbízhatóak/korrektek (bár ez nem a legjobb szó rá), mert tegnap óta még mindig nem reagáltak az e-mailen elküldött hibabejelentésre, még egy visszaigazolást sem kaptam tölük? (Azért egy supportnak enyhén szólva is másként kellene működnie ... (a válasz jöhet priviben is)
-
sz.j
nagyúr
Ennek alapján lett beállítva?
-
sz.j
nagyúr
Nem tudom határozottan kijelenteni, de feltételezhető, hogy a január 22-i több mint 56%-os csökkenés oka is a Swift-ben keresendő, mert a kulcsszavaink Google helyezése változatlan, azaz nem egy esetleges hátrasorolás/büntetés következménye.
-
sz.j
nagyúr
Nagyon kezdek besokallni a Swift Perfomance-val, sőt a supportjával is mert az utóbbi 10.33-kor elküldött e-mailre még csak egy visszajelzést sem küldött ....
Kíváncsi leszek, hogy egyáltalán reagálni fognak e az e-mailemre .Ami a Swift-et illeti ....
Ma délelőtt frissült a Swift (1.6.1), ami további problémákat szült.
Az addigi értékek közül a mobilra kapott eddigi 100/98-ról 100/68-ra esett vissza, az asztali értéke változatlan maradt.
A beállítások a frissítés előtt és után is ugyanaz voltak/maradtak ...."Ideiglenesen azt lehetne meglépni, hogy kimásolni a .htaccess-ből ...."
Köszönöm a segítőkészségedet, de most nagyon besokalltam és nincs idegem a Swift-el foglalkozni.., vagy gyorsan megoldja a hibát a support vagy lehet, hogy én leszek az első aki visszakéri a vételárat (14 napos garancia), bár ez nem jellemző rám ...
-
sz.j
nagyúr
A Swift Perfonance lesz a hunyó .., mert visszatettem a W3TC-t és azzal tökéletes (100%).
Ezzel kapcsolatban küldtem egy e-mailt a supportnak, kíváncsian várom, hogy mikor és mit fognak lépni .... -
sz.j
nagyúr
Igen benne van a .htaccess-ben (bár nem néztem át szóról szóra).
Közben kaptam egy linket is a szolgáltatótól a .htaccess-be írandóval kapcsolatban:
"Itt talál egy példa leírást:
https://www.a2hosting.com/kb/developer-corner/apache-web-server/data-compression-using-the-mod-deflate-module
Programonként eltérhet hogy mit hova, hogyan kell írni." -
sz.j
nagyúr
Ahogy néztem nem cPanel van fenn hanem phpMyAdmin
-
sz.j
nagyúr
A gtmetrix-en ezt az eredményt kaptam.
-
sz.j
nagyúr
Felraktam a Swift Performance-t és némi állítgatás után a mobil drasztikusan javult (72/100-ról 98/100), míg az asztali lényegesen csökkent (91/100-ról 82/100).
Szerintetek milyen beállításokon kellene változtatni ahhoz, hogy az alábbi hibák megszünjenek és még jobb eredményeket (főleg az asztalira) kapjak?
Idézet a tesztből:
"Az oldal statisztikái
A PSI becslései szerint ennek az oldalnak 0 további kérés-válaszra van szüksége a megjelenítésgátló források betöltéséhez, és 0.4 MB-ra a teljes megjelenítéshez. A medián oldalnak 4 kérés-válaszra és 3.4 MB-ra van szüksége. Minél kisebb a kérés-válaszok és a bájtok mennyisége, annál gyorsabbak lesznek az oldalak.
Optimalizálási tanácsok
Engedélyezze a tömörítést
A források gzip vagy deflate segítségével történő tömörítése csökkenti a hálózaton keresztül küldött bájtok számát.
Engedélyezze a tömörítést a következő forrásoknál, így 172,1 kB adatmennyiséggel csökkentheti az átviteli méretüket (64%-os csökkenés).
A(z) https://www.akarmi.hu/…u/js/43e378689345a96a11b63864340cf0b2.js tömörítése 73,9 kB adatmennyiséget takarítana meg (65%-os csökkenés).A(z) https://www.akarmi.hu/ tömörítése 56,6 kB adatmennyiséget takarítana meg (63%-os csökkenés).
A(z) https://www.akarmi.hu/…css/67b45c36be57e7f6044e9bc639f581fd.css tömörítése 41,6 kB adatmennyiséget takarítana meg (63%-os csökkenés).
Rangsorolja a látható tartalmat
Oldalának további utakat kell megtennie a hálózaton a hajtás feletti tartalom megjelenítéséhez. A legjobb teljesítmény érdekében csökkentse a hajtás feletti tartalom megjelenítéséhez szükséges HTML mennyiségét.
71,3 kB adatmennyiségre volt szükség a HTML-válaszból a hajtás feletti tartalom megjelenítéséhez. Ehhez 3 hálózati kérés-válasz szükséges. Ha azonban a HTML-válasz tömörítve lenne, akkor a hajtás feletti tartalom megjelenítéséhez szükséges HTML-kód 2 hálózati kérés-válasszal megjeleníthető lenne. Engedélyezze a HTML-válasz tömörítését, hogy előresorolja az oldal látható tartalmát.
Az oldal végső, hajtás feletti tartalmát nem lehetett megjeleníteni a(z) 2 kérés-válasszal megjelenített HTML felhasználásával."Előre is köszi a segítséget.
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Most már nem lehet a Swift Performance-t X napi próbával letölteni, mert régebben volt erre lehetőség?
[link] -
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4336 üzenetére
Lehet, hogy furcsa a kérdésem, de esetleg nem akarod "közkincsé" tenni a beállításaidat, mert az (legalábbis szerintem) sokunknak nagy segítség lenne?
Persze ha nem publikus akkor jöhet priviben is.Előzőleg The DJ által publikált beállításokkal próbálkoztam, sikertelenül ....
-
sz.j
nagyúr
"...A W3TC-ben ezek kivételként szerepelnek? Ha nem, akkor ezeket is bele kellene pakolnia a globális és összevont JavaScript fájlba (már ha be van kapcsolva a JS minify+combine)."
Hol lehet megnézni, hogy kivételkét szerepelnek e és ha nem hogy lehet őket oda betenni?
Ha a Minify --> JS --> JS Minify setting-re gondolsz, akkot ott nem volt kipipálva az Enable jelölőnégyzet.
Most bekapcsoltam (ha egyáltalán ezt kell) és így néz ki?
Ez így jó lesz? És ha jó, akkor a bekapcsolása után esetleg kell valamit ellenőrizni?"... a Swift Performance képes erre is automatikusan. És ahogy nézem minden fenti problémát lehet(ne) orvosolni vele helyes beállítások mellett."
A Swift Performance-vel próbálkoztam már, de sajnálatos mód sokkal rosszabb eredményeket kaptam mint a W3TC-vel.., hogy mit csinálhattam rosszul azt sajnos nem tudom.
Ui.
Közben próbaképp elmentettem a változtatást és üritettem is a cache-t, de semmi változás/javulás nem történt a Google PageSpeed Insights-n. -
sz.j
nagyúr
A Google PageSpeed Insights oldalbetöltés sebességének értékelése és annak kijelzése, valamint a hibák kijavításának leírása megváltozott.
Kérdéseim a következők lennének:
- az alul látható 3 db gátló szkriptforrás büntetlenül eltávolítható vagy esetleg ennek lennének hátrányos következményei is? És ezek hol találhatók?
- hogy kell optimalizálni a CSS megjelenítését a megadott linkek esetében?
- a gyorsítótárazást, a google-analytics esetében, hol lehet megváltoztatni/beállítani?"Optimalizálási tanácsok
A megjelenítést gátló JavaScript és CSS kizárása a hajtás feletti tartalomban
Az oldalon 3 gátló szkriptforrás és 2 gátló CSS-forrás van, amelyek késleltetik az oldal megjelenítését.
Az oldal hajtás feletti tartalmának semennyi részét sem lehetett megjeleníteni anélkül, hogy várakozni kellene a következő források betöltésére. Próbálja késleltetni vagy aszinkron módon betölteni a gátló forrásokat, vagy foglalja be közvetlenül a HTML-be e források kritikus részeit.
Távolítsa el a megjelenítést gátló JavaScriptet:https://www.akarmi.hu/…-includes/js/jquery/jquery.js?ver=1.12.4
https://www.akarmi.hu/…s/jquery/jquery-migrate.min.js?ver=1.4.1
https://www.akarmi.hu/…cookie-notice/js/front.min.js?ver=1.2.40Optimalizálja a CSS megjelenítését a következők esetében:
https://www.akarmi.hu/wp-content/cache/minify/d8de4.css
https://fonts.googleapis.com/…A400%2C700%7CArimo%3A400%2C700&ver=4.9.2Hasznosítsa a böngésző gyorsítótárazását a következő gyorsítótárazható források esetében:
https://www.google-analytics.com/analytics.js (2 óra)"
Előre is köszönöm a válaszokat
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
A Bővítményeknél van egy olyan menüpont hogy "Bedobott".
Kérdéseim ezzel kapcsolatban
- ez a Bedobott "lehetőség mi célt szolgál?
- a benne lévő fájlok hogy kerülhettek oda?
- egyáltalán jó helyen vannak, illetve szükség van rájuk, ha nincs akkor törölhetők? -
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4191 üzenetére
Találtam egy oldalt ahol az ingyenes WP Fastest Cache-el mérik össze a Swift Performance tudását, de itt még a fejlesztője által elvégzett beállításokkal is csak 91-es eredményt ért el .......
-
-
sz.j
nagyúr
válasz
Flowtation #4177 üzenetére
Köszi, hogy leírtad, biztos használatára lesz valakinek, de előzően mindent így csináltam ....
, csak abban nem voltam 100%-ig biztos, hogy a #-et kell beírni.
-
sz.j
nagyúr
Ugye azt jól tudom, hogy ha van egy menü aminek lenyíló almenüi vannak, de nem akarom, hogy a menü megnyíljon (csak az almenük) ha fölé viszik a kurzort, akkor hivatkozásnak a domain után egy #-t kell megadni (például www.akarmi.hu/# )?
-
sz.j
nagyúr
válasz
FIREBLADE78 #4157 üzenetére
Ha normál kikapcsolás/törlés nem megy akkor próbáld meg FTP-n keresztül törölni a nem kivánt bővítményt.
-
sz.j
nagyúr
Az mitől van, hogy a múlt héten feltöltött képek (az FTP-n keresztül nézve) a www.akarmi.hu/wp-content/uploads/2015/09/ mappába vannak?
-
sz.j
nagyúr
válasz
WestBam #3922 üzenetére
Ha ennyiszer gond van a tárhelyszolgáltatóddal talán érdemes lenne váltanod, mert például a mi szolgáltatónk (mediacenter) évek óta szinte hibátlan szolgáltatást nyújt és szinte rögtön reagál a felmerülő kérdéseinkre ...
Hibás szolgáltatásra/kimaradásra nem is emlékszem, hogy lett volna ... -
sz.j
nagyúr
válasz
Atomantiii #3885 üzenetére
Figyelmedbe ajánlom az alábbi cikket (én a linken lévő leírás szerint állítottam be és azóta is hibátlanul működik):
-
sz.j
nagyúr
Köszi az infókat, de ha módodban áll említsd meg nekik a magyar piac "igényeit/lehetőségeit".... vagy esetleg "egyedileg" megoldani.
@ Gabis
"... vagy a témádban legrelevánsabb konkurens oldalt és lehet pislogni fogsz."
Már megtettem egy párszor ..., van jobb de rosszabb is mint a miénk.
Amúgy a fontosabb kulcsszavaink némelyikénél csak egy-két oldal van (olykor) előttünk -
sz.j
nagyúr
Köszi az infót, kíváncsian várom azt amikor majd működés közben láthatom az eredményeket ...
Sajnos ahogy a neten több helyen is láttam ez a bővítmény főleg az asztali betöltését gyorsítja, pedig (legalábbis szerintem) a mobil lesz egyre fontosabb, azt lenne jó legalább 90+-ra felvinni ....
"... wpszaki kupont használva pedig szinte ingyen van az egy domaines licensz,...."
Ha lehet tudni mennyi lenne az a "szinte ingyen" van?
És ez éves vagy örök licensz?
És ha már magyar fejlesztőké a bővítmény forintért (pl átutalással) is lehet majd kapni? -
sz.j
nagyúr
@ The DJ
Olvastam az oldaladon a Swift Performance sebességoptimalizálóról írt cikked, ami felkeltette az érdeklődésemet.
Azt írtad, hogy a segítségével sikerült 95+ fölé vinni a PageSpeed Insights által mért értékeket.
Kíváncsiságból megnéztem a Google PageSpeed Insights-el az oldalatokat (többször is) és nekem csak 69/86-ot (mobil/asztali) dobott legjobb értéknek ...Ez mitől lehet, netán még mindig kísérleteztek/állítgattok a Swift Performance bővítményen vagy mitől?
-
sz.j
nagyúr
Remélem, hogy az alábbi linken olvashatók nem csak neked hanem másoknak is hasznára válik
-
sz.j
nagyúr
Elméletben igen, de azért arra ügyelni kell, hogy túlzásokba nem szabad esni ..., túl hosszúra sikeredett long tail kulcsszó helyett inkább két long tailt-t ajánlott használni.
Pl (bár ez nem túl hosszú, csak a példa kedvéért)
Hajdúszoboszló, számítógép szerviz, laptop javításHajdúszoboszló, számítógép szerviz
illetve
Hajdúszoboszló laptop javítás... stb...? -
sz.j
nagyúr
Már elég régóta olvasok érveket (pro és kontra), hogy melyik a jobb SEO-eszköz a Yoast vagy az All in one SEO, de sajnos olyanról még nem találtam konkrét tényekkel alátámasztott beszámolót (pl. képernyőkép a listáról, látogatószámról, stb), hogy valaki az All in one SEO-ról átállt a Yoast-ra és látványos javulást ért el ezzel a Google találati listán ....
Természetesen minden vita nélkül eltudom fogadni, hogy a Yoast-al (a színjelzések miatt) talán könnyebb egy seos oldalt létrehozni, de ettől még az All in one SEO-t is hasonlóan jónak tartom, igaz ki kell tapasztalni (akár a Yoast-t) és némiképp tudni kell használni is.
Mink, amióta áttértünk a WP-re, az All in one SEO-t használjuk, és több mint 60 főbb (nagyon és közepesen fontos) kulcsszavunk közül több mint ötven első oldalas és a WMT szerinti az átlag helyezéseik (az utóbbi hónapokban) 3-6 között mozog.
Ennek ellenére ha találnánk olyan beszámolókat hogy valakik All in one SEO-ről átálltak Yoast-ra és lényegesen javultak a kulcsszavaik helyezései és ezzel arányosan a látogatók száma is nőt, akkor nagy valószínűséggel mink is fontolóra vennénk a Yoast-ra történő átállást, de addig nem látom értelmét .... -
sz.j
nagyúr
"Jesszus, táblázatokkal kialakítani egy weboldal struktúráját menő volt a 90-es években, de mára már el kell felejteni. Nem reszponzív és nem is felhasználóbarát."
Na ezzel megleptél ....
Miért nem felhasználóbarát, valamint mi indokolja a táblázatok mellőzését?" .... Nem reszponzív ..."
Igaz, hogy én kissé "manipuláltam" az oldalunkon lévő táblázatokat, de akárhol nézem meg az oldalt (gépen vagy telefonon) mindig reszponzív a táblázatok megjelenése. Íme [link] , [link] -
sz.j
nagyúr
Ma délután volt egy kis időm amit a kevésbé fontos weboldalunk betöltési sebességének kísérletezésével töltöttem.
Töröltem minden eddig erre a célra felrakott bővítményt (W3TC, Autopimize, Scripts To Footer, stb) majd a WP Sweep-el "kitakarítottam" az oldalt.Több cache kipróbálását követően jutottam el a ingyenes WP Fastest Cache-ig amit a neten talált infók segítségével állítottam be (megjegyzés: nagyon egyszerű és problémamentes a beállítása). Érdemes megnézni A WPFC bővítmény oldalát is. mert itt összehasonlítják más toppon lévő cache bővítmények beállítási/tudási lehetőségeivel.
A weboldalunk betöltési sebessége, a WP Fastest Cache-vel, desktopnál ugyanannyi lett mint a W3TC-vel (100/90) míg a mobil 3 értékkel jobb lett (100/75) mint a W3TC-nél volt.
Ez utóbbi miatt (mert G-nek is és nekünk is egyre fontosabb a mobil !) úgy döntöttem, hogy egy darabig ezt a cachet fogom használni, sőt elgondolkoztam a prémium verzió megvételén is, bár az árát nem tudom ...A fentiek miatt ajánlom mindenki figyelmébe a WP Fastest Cache-t .., egy próbát megér
-
sz.j
nagyúr
Szerintetek az mitől lehet, hogy az egyik oldalunknál az Autopimize és a Sripts To Footer felrakása és külön valamint együttes bekapcsolását (a legkülönfélébb beállításokkal) követően nem hogy gyorsulna a betöltési sebesség hanem még lassul is?
Ugyanakkor a másik, eddig lassabb oldalunknál az Autopimize jelentős (9 pont) sebességnövelést eredményezett a desktop-nál. (A Sripts To Footer használata nem javított)
Ui.
Mindkét oldalon aktív a W3TC .... -
sz.j
nagyúr
Feltehetően megtaláltam a hiba okozóját ...
Villámgyorsan és hiba nélkül (pl. térkép) nyílik meg Chrome-al az oldalunk.
Most már csak az a kérdés, hogy az alkalmazott megoldással nem növelem e a gépeink veszélyeztetését ... -
sz.j
nagyúr
Mint ahogy előzőekben már írtam, nem kedvelem a Chrome-t ezért főként az FF-t és az Opera-t használom, ebből adódóan a Chrome-al sehová se, így a G fiókjába, illetve máshová sem vagyok belépve/bejelentkezve.
A G+ plugin fenn volt az oldalon, de már töröltem, viszont az oldal össze van kötve az Analytics-el .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest