- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Bluetooth hangszórók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Hi All!
Nagyon jópofák ezek a Dual-Band Wifi képes routerek (2x150/300/450Mbps), de ezt kliens oldalon hogyan lehet kamatoztatni? Értem ezalatt, hogy milyen Wifi kártyával tudok egyszerre mindkét sávban csatlakozni? Több laptopban találkoztam (és használtam is) az Intel Wifi Link sorozatú cuccait - 6100 , 6300 - amellyek tudják a 2,4 és 5GHz-t is, de egyszerre csak az egyiket :-(((
Esetleg 2db kártya használatával ez megoldható lenne? Gondolok itt olyasmire mint az LACP (Link Aggregation Control Protocol) vagy az Intel LAN adaptereknél használható "Adapter Teaming" szolgáltatásra. -
-
senior tag
Olyan eszközt keresek, ami Wifi oldalon kliensként tud működni, és így a hozzá kapcsolódó vezetékes eszközök tudnak kapcsolódni az adott hálózathoz.
Kutakodtam a Tp-Link háza táján, de igen nehezen találom meg. A leírásában "ez" szerepel, az "emulátor" oldal meg mást mutat :-(
Van erre valahol egy táblázat? Így könnyebb lenne olyan ezközt választani, amit azután meg is tudok venni egy boltban :-) -
senior tag
Üdv! Létezik olyan USB-s és/vagy mini PCIe-es WLAN eszköz ami egyidejűleg képes működni 2.4GHz-en és 5GHz-en is?
-
senior tag
válasz Gubek-Einste #45119 üzenetére
"Miért kellene azt, hogy egyszerre két külön frekvencián legyen kapcsolat?"
Miért van 2db (vagy több) hálózati kártya egy gépben? Talán azért, hogy használják. Mondjuk 2 (vagy több) hálózathoz lehessen csatlakozni egyszerre. Ugy gondolom ez 2016-ban már nem egy NASA technika.
És mivel létezik virtuális gép/környezet is, még inkább kihasznalható funkció.
De röviden megfogalmazva: mert így szeretném használni :-) -
senior tag
válasz Gubek-Einste #45463 üzenetére
Miért is gond a 12V. Nagyon sok eszköznek bőven elegendő. Ha viszont 24V kell, beraksz egy 12/24 konvertert. Ez már rég nem NASA technológia
-
senior tag
300 méter távolságra kéne linket csinálni, de egy fasor és egy gyümölcsös miatt nincs rálátás.
Ebből adódóan a 2.4 és 5 GHz megoldások szerinte kiestek. Létezik kisebb frekvenciájú eszköz is erre a célra. Max 10Mbps elég lenne. -
senior tag
válasz Gubek-Einste #46955 üzenetére
Kisebb frekin is ez a helyzet?
-
senior tag
"Ezek hagyományos a/n-szabványú eszközök, tehát nem alacsonyabb frekvenciákon üzemelnek, hanem 5 GHz-en. Mellesleg léteznek más, azoknál valamivel olcsóbb, kültéri multifunkciós integrált eszközök is, például: [link]. Persze az akadályok okozta árnyékolás hatását nem ismerjük."
"olcsóbb“?
Szerintem ganc egal[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
Köszi szépen a részletes választ!
Részemről MikroTik RouterOs-t nagyjából ismerem, még ha nem is professzionális fokon (ha másra nem, erre biztosan jó volt az a néhány MTCxyz tanfolyam).
Az Ubi termékeiről csak legendákat hallottam, de nem ismerem.
Tp-Link segítségével már csináltam "áthidalást" két Ethernet hálózat között, és az ott tapasztaltak alapján még egyszer nem szívesen használnám őket (TL-WA7510N). -
senior tag
válasz Ferenc. #46978 üzenetére
Kapcsolat van szépen, mindaddig amíg nem kezdek el köztük nagyobb forgalmat csinálni. Mondjuk 10Mbps. Ilyenkor megszakad a kapcsolat, és várni kell pár másodpercig amíg újra helyre áll. Ha jól emlékszem egyik cimbim is dolgozott már ilyenekkel. Majd rákérdek neki hogyan muzsikálnak.
-
senior tag
válasz tpeter77 #47340 üzenetére
Az Ubiquity háza táján is van ilyesmi :
https://www.aqua.hu/mobile/ubiquiti-eth-sp-ethernet-surge-protector-394844.html
Vagy:
http://www.intercrown.eu/cikk/cyberteam-negy-portos-netprotector-gigabit-poe-tapfelado-tulfeszultseg-vedelemmel-4x-101001000mbps-port-fekete-aluminim/4802
Ezek szerint te ilyeneket be sem építettél? Elég bátor[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest