- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
sfdrakex #49783 üzenetére
Helló!
Ezt a VGA 4:3-as problémát csak véletlenül fedeztem föl. Meg akartam nézni, hogy pl. a Vantage teljesítménye mennyit változik a Vistához képest. És ezért minden elérhető felbontásban le akartam tesztelni. Először a default beállítást használtam, ami 1280x1024. Mivel a monitorom úgy van beállítva, hogy meghagyja a képarányt, hogy a kép széthúzással ne torzuljon, Vista alatt ez jól is működött. De Win7 alatt nem. Akármilyen felbontást állítottam be, a képet széthúzta 1680x1050-re. Mondanom sem kell, hogy egy 4:3-as, vagy 5:4-es kép 16:10-re széthúzva borzasztóan ronda, és az arányok nagyon eltorzultak. Állíthattam én akárhová, akkor is 16:10-ben jelent meg a kép. De csak 3D-ben. 2D-ben nem vettem észre problémát. Ez biztos, hogy a Win7-es driver sara, mert Vistán, és XP-n tökéletesen működik ez a funkció.
-
törölt tag
válasz
nova001 #49778 üzenetére
A Win7 driveres támogatottsága még elég gyerekcipőben jár, a rendszer magja hiába azonos a vistáéval, sajnos a driverek nem egészen kompatibilisek. Hangkártya problémát még nem észleltem, de VGA-t igen.
Nekem Nvidia videokártyám van, de Win7 alatt ott is problémák vannak a megjelenítéssel. Nekem szélesvásznú képernyőm van, és úgy van beállítva, hogy 4:3-as képarányú felbontásoknál megtartsa a képarányt, és ne húzza ki teljes képernyőre. Ám a Win7-es driver fütyül rá, mindig kihúzza a képet, és ráadásul csak 60Hz-en hajlandó járatni a monitort. Beállítom 75Hz-re, és látszólag át is állítja, de ennek ellenére a monitor továbbra is 60Hz-et megy.
A Win7-nek még a driverek terén sokat kell fejlődnie, illetve inkább a hardvergyártóknak kellene jó drivereket kiadniuk Win7-re. -
törölt tag
Minden 32 bites op. rendszer összesen 4 GB memóriát tud megcímezni. Ebbe beletartozik a VGA memóriája is. Tehát ha valakinek 4GB memóriája van, akkor azt azért nem látja teljes egészében, mert ha így lenne, akkor nem láthatná a VGA memóriáját is. Ezért az alap 4096 megabyte memóriából levonja a videokártyában lévő memóriamennyiséget, és a maradék marad a RAM-nak. Pl. van egy 256 megabájtos VGA, akkor a 4096-ból ezt levonva marad 3840 MB. Ezt 1024-gyel visszaosztva az 3.75 GB. Ha a VGA 512-es, akkor többet von le, tehát kevesebb marad.
De ez az egész független attól, hogy XP, Vista, vagy Win7 van rajta. Az a lényeg, hogy 32 bites. -
törölt tag
A boot loader egyszerűen csak bejön, és lép is tovább a win betöltéséhez, vagy pedig választani is kell az oprendszerek közül? Mert ha csak bejön a Boot Loader felirat, meg néhány sor szöveg, és lép is tovább, akkor az a bizonyos OEM hack változat. Ilyen előfordult a Vistánál is, mert egyesek úgy kerülték ki az aktiválást, hogy megpiszkálták a Vista boot loderét, ami minden betöltéskor eredeti gyártóktól származó rendszernek álcázta a wint, amiket csak az OEM gyártók kaphattak meg tesztelésre. Ezeket nem kellett aktiválni.
Ám ha választani is kell, akkor mi történik, ha nem a Win 7-et választod?
-
törölt tag
Egyébként ha az slmgr.vbs script összes paraméterére kíváncsiak vagytok, írjátok be a következőt: slmgr.vbs /?
Ekkor több panel jelenik meg a képernyőn, ahol fel van sorolva az összes / jeles paraméter és azok leírása.
-
törölt tag
válasz
promisz #37262 üzenetére
Szívesen! Bár véleményem szerint ez a húzás csak egy kis kellemetlenkedés volt a Redmondi barátainktól, mert a Vista megjelenésekor ez a kis trükk túl hamar kiderült, és nagyon sokan éltek is vele. A Microsoftnál most biztos úgy gondolták, hogy: "Nehezítsük már meg egy kicsit a userek dolgát!"
Ez csak egy kis szurkálódás volt a részükről, de addig is miért ne szenvedjenek egy páran. -
törölt tag
Olvastam, hogy vannak páran, akiknek a rearm parancccsal nem sikerült meghosszabbítani a Win7 érvényességi idejét. Bizonyos internetes oldalakon sajnos rossz példát írnak, mert itt nem úgy kell csinálni, mint a Vista alatt.
Vista: slmgr.vbs -rearm
Win 7: slmgr.vbs /rearmMás a rearm előtti paraméter. Sok helyen tévesen írják a parancsot.
-
törölt tag
válasz
promisz #37217 üzenetére
Helló!
Nem tudom, hogy megvártad, hogy lejárjon a 30 nap, és utána próbáltad futtatni? Mert ha igen, akkor elképzelhető, hogy az a probléma. Ha ugyanis lejárt a 30 nap, az aktiváláson kívül mást nem enged futtatni a windows. Amikor én így használtam a wint, akkor ezt a rearm trükköt akkor vetettem be, amikor már csak 1 nap volt hátra, de a win még működött.
Ha viszont így sem működik, akkor nem tudom, hogy mi lehet a probléma. Ezek az információs panelek nem túl informatívak.
Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Óvodások homokozója
- Suzuki topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest