Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
egykori #120883 üzenetére
A 2,5 perces indulási időt már sikerült ~2 percre lecsökkenteni. Ma a kutakodásom során észrevettem egy beállítást, ami nem tudom, hogy befolyásolja-e a boot időt. A linkelt képen látható a 30 mp-es várakozás, ami talán feleslegesen lehet bekapcsolva, mert csak egy rendszer van a gépemen, a W10. Ezt a pipát ki lehet venni, csökkenti az indulási időt? Ha kikapcsolom, akkor nem okoz-e valamilyen más problémát?
-
válasz
egykori #120883 üzenetére
Az általam említett 840-esnél is bazi lassan indult a gép. Azt gondoltam, hogy vinyó van benne. Szétszedem, jéé ez itt egy SSD, akkor meg mi a f...? Rémlett a lassulós történet, rákerestem, igen a Samsung 840 volt az. Rákerestem a javított fw-re, igen fel volt már telepítve.
Átklónoztam az SSD-t egy újra, több óráig eltartott, helyenként 10 mega/sec-re is beesett a sebesség...
Új SSD-vel a gép száguld. A megmaradt 840-est el kezdtem tesztelgetni, annak a végeredményét írtam korábban.Arra tippelek, hogy ez a helyzet nálad is. Induláskor leginkább olyan fájlokat tölt be, amik egyszer régen fel lettek írva, és azóta nem változtak. Amikor használod, a legtöbb program folyton frissül, így újra van írva. Lapozófájl folyton újra van írva. Általad éppen használt adatok, valószínűleg szintén nem túl régen lettek elmentve.
Ha gyorsindítást használsz, akkor a memóriát kiírja a hibernációs fájlba, így aztán induláskor frissen írt adatot tölt be.Ezért javaslom, hogy nézzél meg egy teljes olvasás tesztet (az biztosan nem bánt semmit), és nézd végig a sebesség grafikont, ha vannak benne csúnya beszakadások, akkor az a helyzet amire tippelek.
Az említett gép után még több másik 840-es is befutott hozzám, szintén bazira lelassulva. Itt már egyből az újraírós trükkel kezdtem.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Gombászkönyvek egyben
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest