- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fujifilm X
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktor82
őstag
Üdv,olyan problémám lenne,hogy anno frissitettem az eredeti win 7-et 10-re,viszont minap beadta a laptopom az unalmast alaplap hiba na most vásároltam egy új lapost windows nélkül vadi újonnan viszont nem tudom aktiválni az előző gépem kulcsával amit aida-val olvastam ki!van erre valami megoldás vagy új wint kell vásárolnom?
-
pjen
félisten
válasz
Sidorovich #36627 üzenetére
Üdv Urak.Az előbb tisztán telepítettem a Win 10 et,szépen felment nem kért termék kulcsot,volt frissítve win7 ről,és egyszer már telepítettem tisztán.Viszont most nincs aktiválva.Azt írja próbáljam később ha akkorse forduljak a rendszer gazdához hibakód:0x8007007B.Szerintetek később aktiválódik?
-
Aguinaga
őstag
Sziasztok!
Kis segítség kellene: Win7 ultimate-em van, eredeti. Ajánlgatja a win10-re frissítést.
Ma délelőtt gondoltam, miért ne, már eltelt 3/4 év, csak van megfelelő támogatottság.
Elkezdtem letölteni, de aztán hirtelen el kellett mennem itthonról, leállítottam a letöltést. (Ki is írta, hogy később az Update-ból folytatható).
Gépet nem kapcsoltam ki, hagytam ahogy van (asztali konfig, nem laptop).Mire hazaértem, az a buborék fogadott a tálcán, hogy a Windowsom nem eredeti...
Próbáltam neten keresni megoldást, de biztos rosszul kerestem, mert ezen kívül (ami nem működött) csak warez megoldást találtam. A fenti linken elvégzett folyamat (ugye újraindtás az utolsó lépés). már a win10 frissítés kis ablaka sem látható jobb oldalt alul.... ilyenkor mi a rák van? A leállított W10 frissítés okozhatta ezt? Hogy lehet megoldani (valahol megvan az eredeti w7 kulcs, de a fene se akar ezért feltúrni mindent..) -
pjen
félisten
Üdv Urak.Szerintetek hogy csináljam?Van egy Asus laposom Win 7 home pró van rajta,gondolom OM.Az alján ott van a matrica a kulcsal és az azonosítóval.Kétszer felajánlotta a win10 et,de azóta nem.Megnéztem a MS oldalán, Win 10 hom ra frissíti.Szerintetek működne?leszedek egy Win 10 hom ot az MS ről,Rufussal csinálok egy telepítőt,felrakom és a win 7 kulcsot beírom?koszi.
-
törölt tag
válasz
B-L-A-C-K #36533 üzenetére
Ha újratelepítésre kerül sor, elvileg amikor 7-ről 10-re frissítettél az MS már megjegyezte magának a géped aktiválási kulcsát. Ha most Win10 alól Reset this PC módon csinálod úgy nem is kéri azt hiszem, ha clean install úgy meg ki lehet hagyni közben a kulcsbeírást és amikor bejelentkezel MS fiókkal már aktiválja magától. És hogy tényleg ne kelljen aggódni november óta már a Win10 telepítő is elfogadja a 7-es kulcsot is, pont hogy ne kelljen először a régi oprendszert felrakni, mehet egyből a 10. Erről itt olvashatsz media creation tool
(utorrentet én nagyon utálom évek óta amióta telerakták minden szarral és egyre bugosabb, a deluge, qbittorrent stb. legalább tiszták, nem fogják a gépet) -
Popes
őstag
válasz
ro_bert17 #36517 üzenetére
Tudomásom szerint igen.
A win7 kulcs beírásra meg már nem is lenne szükséged mivel ha már aktivált volt a win10 akkor már az MS hardver ID alapján aktivál. A lényeg hogy mielőtt lejár az ingyenes frissítési lehetőség legyen beaktiválva a win10, utána bármikor felrakhatod ugyan arra a hardverre. -
Vettem anno egy dobozos win 8 at amit ugye upgradeltem win 10-re es generált neki egy új kulcsot.
Eddig minden rendben van de úgy néz ki eladom az alaplap + proci + ram kombomat.
Vagy a live fiókomhoz van kötve a kulcs?
Clean win reinstallkor be se kell írnom a kulcsot magától aktiválja magát.
Mit lehet/kell tenni, hogy az új gépen is tudjam használni a kulcsot? -
DS39
nagyúr
válasz
deathtania #36323 üzenetére
ha upgradelsz eredeti win7-ről, nem kér kulcsot, akár lemezzel csinálod, akár a getwindows10 progival.
de érdemesebb tiszta telepítést csinálni, hosszútávon jobb megoldás. (ebben az esetben kér kulcsot)
-
vlevi
nagyúr
válasz
deathtania #36321 üzenetére
Töltsd le a microsoft oldaláról a media creation tollat, azzal csinálj egy pendriveot. Ha 8gigás pendriveod van, tudszolyan telepitomediat csinalni vele, amin egyszerre rajta van a 32/64/home/pro verzio is.
Aztán mehet a nulláról telepites, particiok törlésével. 7-es kulcsot el fogja fogadni. -
Fandango
veterán
válasz
deathtania #36323 üzenetére
Ha jól tudom akkor a TH2 óta elfogadja az installer a 7/8/8.1 kulcsokat.
-
deathtania
senior tag
válasz
Fandango #36322 üzenetére
akkor szerinted egy 10es pro installerrel húzzam inkább újra a rendszert fullosan ugyanazzal a kulcssal? kicsit félek tőle, hogy harakiri lesz a felhasználónál így is, mert egy xp-s gépről upgradeltünk win 7-re, a 10-et kicsit nagy ugrásnak érzem első körben...
btw ugyanez a kérdés, barátnőm gépén jó ideje van egy w7. egy kulcs beírásával tudom upgradelni, és a getwindows10-el befrissíteni?
a hozzászólásokból nemigen lettem okosabb...
-
Fandango
veterán
válasz
deathtania #36321 üzenetére
Felesleges volt win7-et telepiteni, mert mar a win10 installer is elfogadja a 7es kulcsat.
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
nekem egy olyan kérdésem volna, hogy vettem egy w7 kulcsot itt ph-n egy nagyon-nagyon régi tagtól
(hirdetés szövege szerint :
"Eladó Windows 7 Professional aktiváláshoz szükséges kulcs, 32/64 bites rendszerhez egyaránt. Minden nyelv támogatott, és természetesen aktiválva sosem volt még.
Windows 10-re való ingyenes frissítés egyértelműen lehetséges a WIn7 Pro rendszer aktiválása után"; üzenetben ezt írta:" Előretelepített Windows 7 Professional rendszert tudsz vele aktiválni.")egy msdn-ről származó vl-es iso-ból felpakoltam a win 7 pro sp 1-et, majd a telepítést követően a licenszkulcsot kicseréltem, aktiváltam (kiírta, hogy sikeres aktiválás), majd ezt követően elkezdtem frissíteni a rendszert, ~250 frissítés felment a gépre, de a win 10-et még mindig nem dobta ki, és már azt írja ki, hogy naprakész a windows-om.
mi lehet a gond? másik forrásból kellene telepítenem a windows-t? az alapcél persze a w 10 elérése volna hosszú távon (kommentek között írták páran, hogy nekik működött), van valakinek valamilyen ötlete?ha valaki válaszol, azt köszönöm előre is!
-
-
koxaman
tag
A tabletemrol asus t100ta -rol letoroltem fel eves linux hasznalat miatt az osszes particiom es mivel szuksegem volt a windows 10 re teljesen a win10 telepitore bizom a particionalast. Minden rendben ment,annyi hogy windows home N 32 bitet raktam fel. Utanna olvastam es az N az direkt europainak keszult nincsenek benne multimedias dolgok. (egyszerusitve) . Az oem keyt kiolvastam a biosbol de meg se engedi aktivalni.
pedig a windows 10 (build szam 1511) lehet aktivalni mar win 7, 8, 8.1 serial kulcsokkal. Valakinek talalkozott hasonlo eset megoldasaval ? -
ViTToRe
aktív tag
Sziasztok,
Következőben kérném a segítségeteket:
- Adott egy laptop amihez külön lett vásárolva Win8.1 (számla, papírok, kulcs megvan) 1,5 éve
- Egy újabb laptop lett vásárolva a másik helyett, op. rendszer nélkül, amire egy Win10 kerülne telepítésre.
- Régi laptop nem lenne már használatban.A kérdéseim:
- Miként oldható meg az új laptopra a Win10 ,,tiszta telepítése"? (Arra gondolok, hogy ne kelljen előbb win8.1 telepíteni majd frissíteni)
- Win10 elfogadja a Win8.1 kulcsot?Köszönöm
-
westlake
félisten
válasz
Dexter-2000 #36005 üzenetére
Ingoványos terület. Attól, hogy valamiről kapsz egy számlát, még nem jelenti, hogy a számla tárgyát képező valami legális. Egy lopott autóról is ki lehet állítani számlát. Nyilván attól még nem lesz legális az üzlet.
Sokan árulnak MSDN kulcsot, de azt csak az használhatja legálisan, akié az MSDN account. Nem fogják a TEK-esek rádtörni az ajtót, ha ilyen kulcsot használsz, de annyira lenne legális, mintha aktivátorral aktiválnád a Windows-t. A különbség annyi lenne, hogy kidobnál az ablakon jónéhány ezer forintot.Ha legálisan körülbelül bruttó 36k egy Home verzió, akkor hogy adhatná valaki a feléért, vagy kevesebbért?
Ha az ÁFA-t nem vesszük, akkor is 28k-ba kerülne. Nem néztem nagyon utána, de hivatalosan 99$-ba kerül egy licensz. -
Dexter-2000
őstag
a kérdésem az, hogy mikortól lesz úgymond legális a windows-om?
ha van egy eredeti kulcsom, illetve valamiféle számlaszerűségem, hogy mégis én vettem az már jónak számít?az alábbi oldalon jó áron illetve gyorsan be lehet szerezni, kulcsokat ami hasonló a g2a-hoz.
ha bármiféle szabályt megszegtem volna akkor elnézést, személyesen szólok az adminoknak.
-
yanna
addikt
válasz
PumpkinSeed #35956 üzenetére
Itt valami para jelenség kell hogy legyen. A windowsnak szerintem mindenhogy fel kellene települnie, de ez a kulcsos ütközés (amikor nincs is kulcs) nagyon érdekes.
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyat, hogy a BitLocker titkosítás nem működik akkor, ha BIOS-ban engedélyezve van a "Fast boot" vagy hasonló funkció?
A rendszerpartíciót akarnám titkosítani, amihez a BitLocker varázslóban megadom a kívánt kulcsot, elmentem a recovery keyt pendrivera, aztán újraindul a gép, eddig a szokásosan történt minden. Újrainduláskor viszont fel kellett volna jönnie a BitLocker képernyőnek, hogy adjam meg a kulcsot a bootoláshoz. Ehelyett simán bootolt a gép, és a Windowsba belépve egy hibaüzenet fogad, hogy nem sikerült beállítani a titkosítást.
ASRock B150M Pro4 alaplapról van szó. Ha a BIOS-ban a "Fast boot" opciót kikapcsolom, akkor már működik, és sikerült rendben beállítani.
-
törölt tag
Én úgy tudom, hogy egyféle telepítőt (teljes telepítés és frissítés ugyanaz) lehet letölteni. Azt most hirtelen nem tudom, hogy előbb vannak-e a licensz feltételek, mint a kulcs megadása / átlépése, de logikus lenne, hogy igen.
(#35950) yanna: Én is jártam úgy, hogy nem ment az aktiváció, de akkor még nem volt olyan telepítő, ami megette a régebbi OS kulcsát. Ott még ment előröl az egész frissítés, de másodszorra jó lett.
-
törölt tag
(#35936) ksanc válaszára írtam, nem a konkrét kérdésre:
Ha még nem aktiváltad a Windows 10-et arra a gépre egy meglévő Win 7 vagy 8 oprendszerre frissítéssel, akkor teljesen önálló, friss telepítést szerintem nem tudsz csinálni a letöltött képfájllal.
Tud csinálni, csak kell hozzá egy 7-es vagy 8-as sorozatszám.
A Lenovos dolgot passzolom, de az biztos, hogy nem a friss telepítés miatt nem sikerül.
Meg kellene próbálni visszarakni az eredeti vinyót és kiolvasni a sorozatszámot, nem biztos, hogy a BIOS kijelzi a kulcsot. (Nekem a Lenovo tablet sem írja ki.) -
ksanc
őstag
válasz
PumpkinSeed #35932 üzenetére
Üdv!
Ha még nem aktiváltad a Windows 10-et arra a gépre egy meglévő Win 7 vagy 8 oprendszerre frissítéssel, akkor teljesen önálló, friss telepítést szerintem nem tudsz csinálni a letöltött képfájllal.
Milyen kulcsod van? -
netpeti98
addikt
válasz
Dr Bubo #35914 üzenetére
A Media Creation Tool-al letöltöd az ISO-t és abból már tudsz tiszta telepítést csinálni.
Ha még nem volt Windows 10 a gépen 2 lehetőséged van:
1. Frissítesz és utána csinálsz egy tiszta telepítést.
2. A frissítés során nem tartasz meg semmit, így majdnem egy tiszta telepítésed lesz.
3. A telepítőnek megadod a Windows 8 kulcsát, vagy kiolvassa, ha BIOS-ba égetett kulcs. -
kisapa
senior tag
válasz
t72killer #35866 üzenetére
Akkor neked szerencséd volt. Nálam előfordult,hogy ténylegesen megvásároltam egy OEM Win 7-t és kb 3 hónap múlva tönkre ment az alaplapom. Kicseréltem és természetesen nem aktiválódott. Hiába hívtam a MS-t azt mondták,hogy ez egy OEM kulcs ezért nem aktiválják. Vennem kellett egy másik kulcsot.
-
Franklin
addikt
válasz
t72killer #35869 üzenetére
Igazából az a kérdés szerintem, hogy ha kimegy valakihez a rendőrség és lefoglalják a gépét, akkor hogyan ellenőrzik/bizonyítják, hogy a rajta lévő oprendszer (és egyéb programok) legálisak-e vagy sem?
Kiolvassák a Win kulcsát és lekérdezik a MS-tól? Mert akkor egy mezei MSDN-es kulcsot is valódinak fognak látni, nem?
-
maci25
aktív tag
Sziasztok
Win kulcsot szeretnék venni a laptopomhoz, de nem tudom érdemes e foglalkozni a hardverapron lévőkkel. Legolcsóbban most 6999 ft. Nekem ez több mint gyanús, de mint a témában nem járatos inkább kérdeznélek titeket, hogy érdemes ezekkel foglalkozni?
-
darkhorse
tag
válasz
#95456768 #35835 üzenetére
Nem lesz jogtiszta. Legalábbis amiket én nézegettem néhány hónapja, azok olyan hirdetések voltak, hogy az eladó csak kulcsot küldött volna (win10 pro retail, olyan 8-10k körül, gondolom MSDN kulcsok). De ha alaposan szétnézel, találhatsz az aprón olyan hirdetést is ami jogtiszta szoftvert kínál kedvező áron.
-
törölt tag
Sziasztok!
A hardverapron árulnak win 10 retail kulcsokat 7ezer ft környékén, ez mit takar?
Ha ezzel telepítem fel akkor egy teljesen jogtiszta szoftvert kapok, ami rendszeresen frissíti magát amikor kell, többször is használhatom ha például újra telepítem a gépem??
Gyanús hogy jóval olcsóbb így mint boltban!
Üdv.
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Új gépre költözés miatt szeretném a Win8.1-gyet lecserélni a 10-esre. Már megnéztem, érvényesen tudom aktiválni a régi kulcsommal.
A telepítéssel kapcsolatban viszont tanácstalan vagyok, főleg a partíciók felosztásával kapcsolatban. Hogy érdemes?
Nekem eddig mindig 1 partícióm volt és azon minden (a mappák rendezettségére azért figyeltem)Sokan arra esküsznek, hogy egy „OS” partíció, meg egy „Adat”
Ti hogy csináljátok? Mi a praktikusabb, logikusabb?Illetve a telepítés utáni első teendőkkel kapcsolatosan miket kell végrehajtani?
Van valamiféle leírás, beállítási útmutató, amit érdemes megcsinálni?Segítségeteket köszönöm!
-
Szancsó
aktív tag
Na, azt hiszem befejeztem a béta teszter szerepét, hétvégén visszakanyarodok a Win7 -hez.
Ha a Win7 pro kulcsommal telepítettem tisztán a 10 -est, attól még a Win7 el fogja fogadni aktiválásnál?Szerk: gondoltam nem lemezről telepítek és MS oldalról lehúzom az aktuális ISO -t SP1 -el: ott be kellett írni a kulcsot és felismerte rendben, szóval valószínűleg menni fog.
-
twollah1976
őstag
válasz
kekigyu #35796 üzenetére
A frissítéssel vigyázz, mert úgymond egy OEM Windows 10et kapsz.
Magyarra fordítva az adott hardverhez köti magát a Win 10, tehát ha elpukkan az alaplap akkor ugrott a Win 10 is.
Jobban jársz ha egy egy felhasználós dobozos (teljes értékű, nem OEM) licencet veszel.
Annyiszor és olyan hardverű gépre rakod fel amire csak tudod, arra kell vigyázni, hogy egy időben csak egy Windows 10 mehet.A legegyszerűbb módja a vételnek egy bankkártya ami terhelhető a megfelelő összeggel.
Felhívod a Microsoft Online Store ügyfélszolgálatát (06-1-267-4636 és követed a menüpontokat).Én ott vásároltam az egy felhasználós Windows 10 Home licencem 41 ezer pár száz forintért.
Felhívod az ügyfélszolgálatot, elmondod, hogy mit szeretnél venni.
Bediktálod a bankkártya, email adataid, kapsz visszaigazoló emailt benne biztonsági kóddal amivel igazolod, hogy te vagy te.
Kell egy Microsoft fiók is amit pár pillanat regisztrálni.
Ha jól emlékszem 2x1 dollárral terhelik a bankszámlád, hogy minden ok.
Utána megkezdődik a tényleges vásárlás, a support nagyon segítőkész.
Ahogy megtörtént a vásárlás elküldik emailben a termékkódot, a termék nevét, a termékkulcsot, stbt.
A következő emailben kapsz egy linket ahonnan le tudod tölteni azt a MS programot amivel vagy ISOt vagy USB kulcsot tudsz készíteni a programmal letöltött Windows 10-ből.Az installálás menetét gondolom nem kell leírnom.
A vásárlás után 30 nap elállási időd van, erre még nem kérdeztem rá, hogy hogyan működik.
U.i.: mindenkit arra bíztatok, hogy használjon legális programokat, oprendszert.
Tudom húzós összeg egyben kiadni azt a 41 ezer forintot, de később egy rakat felesleges idegeskedéstől óvja meg magát az ember (szar a crack, az aktivátor teleszemeteli a gépet vírussal, lebukik a Windows, hogy lopott stb).
Ha már napi szinten használunk valamit akkor legalább az ne lopott legyen.
Mintha megvennénk a Mercedes-Benz SLS AMG-t és a benzinkútról lopnánk bele a benzint. -
Racecam
nagyúr
-
Racecam
nagyúr
válasz
kekigyu #35796 üzenetére
A Hardveraprós kulcsok származásával nem vagyok tisztában, de home home-ra pro és ultimate pro-ra frissül. 32, vagy 64 bit az mindegy, mert akármelyik van, a másik verziót ugyanabból felteheted később tiszta telepítéssel. (Azért célszerű elsősorban 64 bit-es verziót venni és használni.) Ugyanarra gépre (alaplapra
) amennyiben legális OEM kulcsról van szó, bármennyiszer újra felteheted. -
kekigyu
aktív tag
Üdv!
Szeretnék egy legális windows 10-et, gondoltam egy eredeti win 7-ről frissítenék. A hardveraprón elég jó ajánlatok vannak kulcsokra, ezeknél mire kell figyelni, melyik az ajánlott? Windows 10 Pro-ra lenne szükségem, értelem szerint win 7 pro-t vennék. Amivel nem vagyok tisztában:
- a 32/64 bites verzióra kell figyelni, vagy mindegy milyen a win 7, bármelyikből lehet 64 bites win 10?
- egy ilyen kulccsal hányszor tudom legálisan feltenni ugyanarra a gépre a win 10-et? -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy Windows 7 Professional kulcsot (azt nem tudom , hogy egyszer használatos-e , az az ,hogy ha letörölöm akkor fel tudom-e újra rakni azzal a kulccsal) - Ha felrakom a gépre azzal a kulccsal és fel upgradelem W10-re akkor melyik W10 editiont kapom ? Illetve , ez mennyire tesz "rosszat" az OS-nek ?Előre is köszi a segítségeket !
-
-
DS39
nagyúr
A legfrissebb mindenki számára elérhető build: 10586 (ez a 1511-es kiadás)
ez a kiadás tiszta telepítésnél is elfogadja pl. a Win7 kulcsot, vagy előbb frissítőtelepítést kell végrehajtani, aktiválni, és utána lehet csak adott gépek tiszta telepítést csinálni?
másik kérdésem, ha frissítő telepítést csinálok, a Windows.old mappával tisztában vagyok, de a particionáláshoz hozzányúl a 10 telepítő ilyenkor?
jelenleg így néz ki a laptopom vinyója:
| 100 MB-os system reserved | 70 GB C: Rendszer | 227 GB D: Adatok |
meghagyja-e így, vagy megszűnteti a 100 megásat, létrehozza a saját 500-asát? de az lenne a lényeg, hogy az Adatok partícióhoz remélem semmiképp nem nyúl így, ugye?
-
venomka1
aktív tag
De ugy tudom hogy csak 2016 juliusig lehet ingyenesen leszedni. Azert kerdezem ha en most leszedem,most meg van, es majd 1 ev mulva akarom telepiteni, akkor is mukodni fog vagy akkor mar kulcsot fog kerni mert, 2016 nyara utan telepitettem a win 10 et. Ezt nem vagom. Tehat most vagy soha? Vagyis most ingyen juliusig, vagy utana penzert. ez itt a kerdes
-
venomka1
aktív tag
Sziasztok. Nem lehetne az iso fajlt letolteni valahonnan? Mert mondjuk lehet 1 ev mulva fogom feltenni a win 10 et. Akkor sem ker majd termek kulcsot semmit? Vagy most nyarig kell feltelepitenem amikor feldobja a frissites lehetoseget win 10 re?
-
kisspepe
tag
válasz
netpeti98 #35223 üzenetére
Próbáltam., nem fogadja el azt a kulcsot amit kaptam.
Viszont ha a régi telepítővel telepítem, akkor telepítés közben kéri a serialt, és megadva neki működik. Épp most lett kész, és most már így van rajta egy aktivált Windows 10 Pro.
Amúgy ez nekem új. Nem tudtam róla, hogy a Bios tárolhatja az eredeti serialt.
-
netpeti98
addikt
válasz
kisspepe #35222 üzenetére
Akkor az a probléma, a Windows 10 telepítő automatikusan kiolvasta az eredeti Windows 8 kulcsát a BIOS-ból és azt használta aktiválásra.
Esetleg megpróbálhatod telepítés után a PRO kulcsot beadni neki a gépházon keresztül, elvileg a Home->Pro váltás le tudja kezelni a rendszer.
-
sb
veterán
Kérdeztem már, de nem érkezett válasz:
1. Admin approval disabled módban van rá mód, hogy az app indításoknál ne jöjjön fel hibaüzenet? Vagy el sem indulnak vagy dobja a hibát de utána elindul.Friss kérdések:
2. Firefox összeomlásra hw accel és webgl kikapcsolást olvastam megoldásként, de jó lenne nem kilőni őket. Más megoldás, ami már bevált valakinél?3. Virtualbox-ot használ valaki? Integrációs nézet módban, de néha máskor is szétesik a kép. Néha el is száll a VM magától. Úgy tűnik mintha az integrációs szolgáltatással lenne gondja, de nem biztos. Win10 x64-en próbáltam Win8.1 x64 és Win10 x64 guest-et. Mindkettő hasonló volt.
4. Biztos volt róla szó, de nem találtam. Jogtiszta 8.1-et szeretnék a notin cserélni, de nem upgrade lenne, hanem friss install. Mi a menete? Melyik verzió, milyen kulcsokkal? Hw kulcs van gondolom, mert sehol semmit nem találtam erről a noti mellett. De abszolút nem értek ehhez a részhez...
Köszi!
-
-
Tails111
aktív tag
-
StLui
veterán
sajna ez angol, google ezt fordította a végén, de már most be vagyok tojva mit csináltam, mert nem találom a
Product ID gombot, és sikerült ott létrehoznom egy "új kulcs: #1" nevű mappát4. Kattintson jobb gombbal a ProductID gombot, és válassza a Módosítás . Tekintse meg a szám jelenik meg. Ez az a termék kulcs Windows. Nyomja meg a "Mégsem" gombra, hogy elkerüljék, hogy megváltoztatja az értéke
és akkor még most sem tudom, hogy most ez a szám is jó lesz a win10-hez, mert mindenki csak a win7 kulcsról ír?
-
cigam
titán
válasz
Sidorovich #35070 üzenetére
én vagyok paranoiás
Ige, az vagy.Kis odafigyeléssel elég a beépített védelem. Pl.
pornóinkognitó módban bankoljanak, stb...
Az külső kergetők csak a + szolgáltatásokkal tudnak jobbak lenni. Ha ez kérdésként felmerül(mármint hogy kell-e külső víruskergető, vagy tűzfal), akkor nincs rá igazán szükséged.Bitlocker: Egy kulcs, egy rendszer, sok partíción is. Tudod, egy kulcs mind felet ... ;-)
Pro: Ezt megint csak neked kell eldöntened, hogy ad-e neked annyi pluszt, mint amennyivel töbe kerül. Nekem szerencsém van, a 8-as pro verziója alapján a 10 is pro lett. Nálam be van kapcsolva a bitlocker mind a belső, mind a külső meghajtón. Pl. s pendrive-hoz csak akkor férek hozzá, ha beírom a jelszót. Más rendszereken sem kell külön program(esetleg egy update), és ha el is hagyom/lopják, biztonságban maradnak az adataim. Szóval igen, nekem határozottan megérte a Pro.
A remote desktop is gördülékenyebb mint egy vnc kapcsolat.Ad abszurdum linux-ot is felpakolhatsz, ha nem használnak Windows specifikus programokat. Ami kell, azt kiteszed az asztalra, és onnantól ugyanaz a Firefox, LibreOffice,... indul mint Windows-on.
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan nem régi/nem elavult cikket (pl. Logouton), ami a Windows biztonságosabbá konfigurálását összegzi, vagy esetleg tudtok itt adni néhány tanácsot? (otthoni használatra értve)
Ősöknek most lett új gép, Windows 10-el, és mivel erről netbankolnak is pl, szeretném amennyire lehet nyugodtan egyedül hagyni őket a géppel. De persze lehet csak én vagyok paranoiás, szóljatok ha így van.Ami adott az az eredeti Windows, up to date tartva, minden alapértelmezetten bekapcsolt védelmet úgy hagytam. (Defender, UAC, stb.)
Lenne néhány kérdésem is pl.:
Pl. szerintetek elegendő a beépített Windows tűzfal és Windows Defender, vagy érdemes pl. megvenni az ESET Smart Security csomagot? A család összesen 4 számítógépére ez a diákkedvezményemmel összesen kb. 50.000 forint lenne, nem tudom pénzkidobás-e, vagy megéri, mert mondjuk lényegesen jobb védelmet ad.A másik kérdésem a BitLockerrel kapcsolatos: Az én laptopomon 3 nem rendszer partíciót már titkosítottam. Ennek ellenére a OneDriveomon, amikor a recovery keyt megnézném, csak egy kulcsot látok. Ez normális? Egy ilyen recovery key egy gépre való, nem partíciónként? A gép újratelepítése esetén, amennyiben ezen háttérpartíciókat békén hagyom, az újratelepített Windowson (pl. 8.1 -> 10 váltás clean install esetén) is gond nélkül tovább használhatóak, unlockolhatóak lesznek ezek?
Új számítógép esetén, otthoni használatra szerintetek van értelme a Windows 10 Pro kiadás többlet költségének? Amivel többet tud és esetleg használnánk, az a Bitlocker és a Remote desktop host, esetleg az updatek késleltetése. De a legutóbbit kivéve igazából kiválthatóak third party eszközökkel. (pl. VeraCrypt és TeamViewer)
Előre is köszönöm a tippeket!
-
hati
addikt
Működik az alábbi?
W7 van használatban.
HDD csere, W10 telepítése, W7 kulcs beadása, aktiválás.
Régi HDD visszarakása, W7 tovább használata.Később, ha mégis beleszeretek a W10-be, akkor W10 telepítése, MS a gépet felismeri és aktiválja.
-
Milgram1
aktív tag
Hali,
Win 10 Pro-n nem lehet beaktivalni valahogy a win7-es kulcsot? Semmi kedvem win7-et telepitgetni aztan meg frissiteni is.
Valaszokat elore is koszonom!
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Az apróban jópáran hirdetnek eladó kulcsokat, ezek vajon lopott kulcsok vagy miért ilyen olcsók? Be merjem vállalni? Sajnos a student offeres win8.1-ről lemaradtam.
-
Üdv!
A Windows 10 a hivatalos Media Creation Tool-al létrehozott iso-s telepítőlemezeknél ugyanúgy beveszi a Windows 7-es kulcsot, mint az USB-s telepítőnél? Gondolom nincs különbség...
Az ok prózai: hirtelen nem tudok felhajtani egy nélkülözhető pendrive-ot, írható DVD-m viszont annyi maradt, mint a szemét.
-
Mister_X
nagyúr
Üdv!
Lenne egy kis gondom a telepítésekkel. Nemrég, ha egy új programot telepítek fel, azt egy láthatatlan könyvtárba (VTRoot) és azon belül egy HardDiskVolume2 helyre rakja és onnantól ugyan az a gyökér, mint amit telepítéseknél megadok - tehát C:/Program Files/xy helyett C:/VTRoot/HardDiskVolume2/Program Files/xy helyre rakja.
A gond ezzel leginkább az, hogy mintha fel se telepítené. Nem rak ki ikont, nem látom a start menü/minden program alatt.
Kib*szottul idegesítő dolog és remélem tudtok segíteni
A Windows 10-em eredeti, Win7 kulcs lett felhasználva, jönnek a frissítések, nincs vírus (Comodo és MAB nem dobott semmit sem) és SSD-t használok, egy partícióval. Előre is köszönöm, még egyszer.
-
törölt tag
válasz
Eyesis #34937 üzenetére
Bocsi, hosszú lett, meg kicsit másoknak is írom.
Mivel állításod szerint nem volt még dolgod a 10-zel, eloszlatnék pár tévhitet.
A 10 nem "kémkedik" többet, mint a 8.1, a 7, vagy egyéb programok, mint például a Steam. A 10-ben 4 helyett csak 3 lehetőség van a telemetria szabályozására, vagyis az egyes hibajelenségeknél legalább az alapvető adatokat elküldi a gépről. Itt le is írják, hogy ez mit jelent.A telemetria létjogosultságáról annyit, hogy vajon mikor küldtél utoljára hibajelentést, ha XY program összeomlott? Mikor írtál emailt valamelyik fejlesztőnek, csupa hasznos infóval (semmi sallang, meg magyarázkodás, csak fájladatok, memóriakép, stb)? Főként warez-körökben szokás minden kommunikációt blokkolni, majd esetleg a megfelelő fórumokon hőbörögni. Az Adobe is gyűjt névtelen adatokat, a Valve és az EA is, sőt, elég sok játék és program teszi ezt ezektől függetlenül. A fejlesztő látja, ha valami nem jó (ha elég sok jelentés írja ugyanazt), nem kell várni az önkéntesekre. Csak azt lehet javítani, amiről kellő mennyiségű adat áll rendelkezésre, és ha az adott szoftvert éppen több millió gépen használják, akkor nem elég 10 visszajelzés. Mint írtam, ez a korábbi rendszerekben is ott volt, esetleg már előre bekapcsolva (pl. CEIP).
A 10-nek is szerves részei az appok és az Áruház. Az appok 99%-ban netre mennek, például mikrotranzakció, statisztika, toplista, multi, Xbox-profil, vagy valamilyen API miatt. Ebben semmi érthetetlen vagy szokatlan nincs, és teljesen normális, hogy annyi címmel van kapcsolat egyszerre.
A különféle "kémelhárító" megoldások önmagukban is komoly veszélyt jelentenek, hiszen átlagban nem tudod, hogy pontosan mit csinálnak, vagy ha mégis, akkor azt nem tudod, hogy a letiltott portok vagy szolgáltatások mire és minek kellettek. Többet is linkeltek már ide, és nem egy tiltott le alapvető szolgáltatásokat (pl. WSearch) és címeket, ami után jött az illető ide (és máshova), hogy valamiért ez meg az sem jó. Ha egy ilyen "megoldás" olyan szolgáltatásokat is letilt, amik csak akkor futnak, ha valaminek kellenek (ezt írja is a rendszer), vagy már nincsenek is használva, akkor nagyon erős a gyanú, hogy az illetőnek fogalma sincs semmiről.
A 10 még mindig nem egy ingyenes rendszer, csak a 7 és 8.1 tulajdonosai egyelőre még ingyenesen frissíthetnek rá. Ennek az a célja, hogy egyre többen használják ugyanazt a folyamatosan fejlesztett rendszert, mellé persze az Áruházat is, így meg terjed tableten és mobilon is.
Nem, még mindig nincsenek reklámok a rendszerben, csak ha az adott kapcsolót bekapcsolod. A start menüben appok jelenhetnek meg (nem telepítve), mint javaslatok, de ezt azonnal kilőheted. A zárképernyős "botrány" megint tudatlanságból ered, és ezen nem segítenek a kattintásvadász cikkek sem. A Windows Spotlight arra való, hogy a netről jelenjenek meg képek a lock screenen. A kép sarkában lehet jelezni, hogy tetszik-e az adott téma, és ha igen, akkor több hasonló kép jelenik meg. Van egy beállítás a Spotlight alatt, ami lehetővé teszi, hogy márkák és szoftverek "reklámja" jelenhessen meg. Nekem egy gépen sincs ott, nem is jelent meg sehol semmi ilyesmi, de ha neked ott lenne, akkor tessék, [link], így lehet kikapcsolni.
Ha mindenképpen keresel valamilyen leírást, akkor kövesd ezt, ebben nincs olyan, ami a rendszert megakasztaná, viszont így tényleg csak minimális a visszajelzés. Ha meg nem hiszel senkinek, vagy attól rettegsz, hogy ellopja a személyes adataidat a Windows, akkor javaslom egy másik rendszer használatát, mert senki sem tudja megnézni, hogy mikor mi megy ki, vagy hogy a kapcsolók mellett mi hogy zajlik. Ott vannak a Microsoft nyilatkozatai és szerződései, amik kötik, hiába nagy cég, plusz a vállalati ügyfelek sem díjaznák az adatszivárgást, ami a legvégsőbb esetben a cég veszte is lehetne. A telepítéshez úgyis el kell(ene) olvasnod, ha nem értesz egyet, nem folytatod.
És hogy a korábbi kérdésedre válaszoljak: 99%, hogy bontott, vagy MSDN-es kulcs az, amit 5 ezerért árulnak, ezzel pedig nem lesz jogtiszta a rendszered. Vagy kell egy digitális vásárlást igazoló e-számla, vagy kell a matrica és a számla. Az ilyen kódokat amúgy nyugodtan blokkolhatják bármikor, és nem lesz kinél reklamálnod.
-
brickm
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre fordulok-e a kérdésemmel, de megpróbálom:Adott egy dell vostro notebook, amit eredeti win7 pro operációs rendszerrel vásároltam.
Mivel a rendszer OEM, az alaplapomhoz van regisztrálva a kulcs.
Frissítettem a rendszert windows10-re, tehát a kulcsom át lett regisztrálva win10 pro rendszerre, ugyan ehhez az alaplaphoz.Na a csavar ott kezdődik, hogy szükségem lenne a win7-re ismét. Viszont mellette megtartanám a 10-et is.
A kérdés, hogy ilyen formában, ha a 2 rendszer egymás mellé van telepítve, ugyan azzal a kulccsal, jogtiszta-e mindkét rendszer? Vagy csak a 10? Vagy csak a 7? -
Üdv!
Új rendszert szeretnék telepíteni, W10-zel, de még W7-es licensz-el, és azt olvastam valahol, hogy a legfrissebb verziók esetében nem kell a már telepített W7-et külön frissíteni, hanem az oprendszer nélküli gépre rögtön mehet fel a W10, és közvetlenül "beveszi" a W7-es kulcsot.
Ez igaz, vagy mindenképpen szükséges először a 7-et telepítenem?
-
Tails111
aktív tag
Van egy C2D-s Asus notim win VISTA lett hozzá véve anno.
Win7 et használtam rajta (virágboltit) évekig ,ráhúztam a win 10 et fél évvel ezelőtt. Wifi kártyával szarakodott erősen ezért leszedtem. Úgy két hete volt kis időm újra felraktam a win 10 et tiszta telepítéssel. Gondoltam hátha javítottak a wifi problémámon. Meglepetésemre azt írja a Windows aktiválva van.
Ha jól olvastam bárki felteheti a win 10 et frissítheti virágbolti win7 , 8, 8.1 verziójára is.
Viszont aktiválni csak az tudja régebbi verzióról akinek eredeti win7 , 8, 8.1 van.A családban van még két noti egyik Win 7 Pro matricás (termékkulcs aksi alatt) értem hogy
ezen aktiválható a win 10.
Win 7 kulcsot adtam meg a win 10 nek tiszta telepítéskor Elfogadta és aktiválta is a win 10 et.Másik Win 8 matricás(kulcs nélkül) win 8 ra ráhúztam Win 10 et aktiválta a gépet. Leszedtem a wint mert így szarul ment tisztán feltoltam a win10 et. Ez is rendben van aktivált.
Az első gépem viszont nem értem miért lett aktivált. Lehet én tudok valamit rosszul?
-
wjbhbdux
veterán
válasz
#48613632 #34776 üzenetére
Ha jön a rendőrség és elviszik bezacskózva a géped, te egy utalással egy random olasz magánszemélynek nem tudod igazolni, hogy valaha is vettél eredeti Windowst. Egy kulcsot venni online olyan, mintha bementnél volna egy könyvtárba és kiírtad volna az ottani gép kódját és azt használnád, működik, de papíron nem a tiéd.
-
emmm
őstag
Sziasztok!
Állapot: újra feltenném egy új konfigra a meglévő win 8.1 prof dobozos upgrade-elt win 10-emet. Hétvégén lenne a gép összeszerelése, és ugye a boxos win miatt elvileg nem kellene gond legyen az újratelepítéssel, mert el kell hogy fogadja a meglévő, win 8.1-es kulcsomat. Viszont nincs már meg az az ISO fájlom, amiből anno egy pendrive-ról clean install-t csináltam a régi gépemre.
Kérdés: honnan tudok leszedni egy ilyen ISO-t a microfostól? Esküszöm, keresgéltem vagy 20 percet és nem találtam ilyet. Csak azt, hogyan tudok upgradelni 7 vagy 8.1 -ről win 10-re, de belépve a saját accountommal, nem tudtam letölteni sehonnan az ISO telepítőt.
Az 1. hozzászólásban lévő linket néztem, az is csak upgrade link, nem ISO letöltés, tehát azzal sokra nem megyek.Szerk.: megnéztem a microsoft store-ban is a saját windows-omat, mert ott vettem a boxos win 8.1-et, de csak azt tudom letölteni, mint ISO. Pedig upgrade, clean install is megvolt, és rendben regisztrálta is.
F@szért nem lehet megjeleníteni, hogy win 10 ISO letöltés, ha már egyszer megvolt az upgrade!
-
válasz
gulac12 #34667 üzenetére
NE aggódj, az egy régebbi információra van alapozva, júliusban még gond volt hogy egy új telepítésen nem lehetett 7-8 kulcsokat aktiválni, mivel nem lett frissités által aktiválva a windows 10re a kulcs.
A novemberi win 10 kiadás óta, viszont nem feltétele, nem kell megtenni a frissitést 7,8.1-->10 hogy aktiválhassuk a kulcsot.
forrás -
válasz
Racecam #34663 üzenetére
Ebben is igazad van, változott a dolog, én úgy tudtam nem lehet. Már látom hogy az őszi update óta lehet 7,8 kulcsal 10et telepíteni.
Q2: Can I Use My Windows 7/8/8.1 Key for a Clean Windows 10 Install?
Yes. Starting with Windows 10 version 1511 (the Fall Update), you can activate Windows 10 using a Windows 7, 8, or 8.1 product key. -
azbest
félisten
válasz
bobalazs #34662 üzenetére
a bit nem számít, hogy 32/64, a nyelv sem, a nem géphez kötődő kulcsot pedig használhatja másik géppel, ha az előzőn már törölte. Semmi baj a jogtisztasággal. A telepített win7-re nem kell feltenni a frissítéseket, mert az 1-2 nap mire végigmegy. Lehet 10 telepítő pendrivet csinálni a hivatalos ms toollal. Azzal befrissítve a 10-et , netre engedve aktiválódik. Utána már tiszta telepítést is csinálhat, mert az ms megjegyezte a gép jogosultságát.
Korábban volt hivatalos 10 image, ami 7 kullcsal is telepíthető volt, de visszavonták. Az ms toollal generált telepítő nem tudom hogyan viszonyul a win7 kulcs direkt használatához.
(#34663) Racecam
áh, szóval akkor a toolal generált telepítőbe is bekerült ez? Ezt jó tudni, felesleges kört lehet megspóroltni.(#34666) bobalazs: faja
-
válasz
gulac12 #34661 üzenetére
Mehet fel a 7, ugyanaz a verzió mint amire a kód vonatkozik, pl. home premium 32bit.
majd frissitéseket felnyomod, és végül felkinálkozik a win10re frissités lehetősége, ha kompatibilis, alkalmas rá a géped.
Ettől ez még nem jogtiszta módszer.(#34663) Racecam
Oké igazad van, elnézést. Atvihető a retail kulcs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Fotók, videók mobillal
- Futás, futópályák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- Medence topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magisk
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest