- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HP notebook topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiss70
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy laptopom amin win10 van.
Készítettem két fiókot és a gyerekek sikeresen kizártak a fő fiókból mert nem tudták a jelszót.
A másik fiók persze csak korlátozottan használható.
Eredeti win 10 van persze rajta és szeretném pendrive-ról újra telepíteni. Hol tudom megnézni a serial kulcsot a gépből hogy újra tudjam telepíteni. -
King Unique
titán
válasz
default. #91623 üzenetére
Ha azon a hardveren nem történt a korábbi ingyenes időszakban upgrade Windows 10-re, akkor hivatalosan már nem vagy jogosult, mivel az ingyenes frissítési lehetőség már rég megszűnt... De gyakorlatilag még működhet, elfogadhatja a 10-es telepítője a 7 és 8.1 kulcsokat. Bár ilyenkor a hivatalos álláspont az, ami ennek a cikknek a végén is szerepel. Aztán az már az ő bajuk, ha továbbra is engedik és látszólag minden oké lesz, aktivált a rendszer stb.
Egyébként ez a második gépről szeretnél telepíteni nem teljesen világos. Azon a gépen kellene telepíteni, amire a 7-es licenc érvényes, nem pedig egy másikon, majd utána átrakni egy következőbe. Aztán fontos az is, hogy ha 7 Professional kiadáshoz van licenc, akkor a 10-esnél is az annak megfelelőt, a Pro kiadást kell telepíteni. A termékkulcsot pedig nem feltéten muszáj a telepítésnél megadni, a nincs termékkulcsom opciónak köszönhetően lehet akár utána is a gépházban.
-
default.
őstag
Szervusztok! Szeretnék segítséget kérni a tapasztalt kollégáktól
Windows 10-et szeretnék telepíteni egy SSD-re egy második gépről. Win 7 Pro kulcsom van. Ha jól értettem az összefoglalót, akkor így jogosult vagyok a Win 10-re is, igaz?
Hogy megy ez a folyamat? Így lehetséges?:
Az itthoni gépemre rádugom az SSD-t * Win10 letöltése közvetlenül a Microsoft-tól, ISO-ban * elindítom a telepítőt és kiválasztom az SSD-t, mint célmeghajtót * Beírom a Win7-hez kapott kulcsot, a Microsoft könnybe lábadt szemekkel megcsókolja a homlokomat, és továbbenged * Kész.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Üdv -
Morris
veterán
Sziasztok.
Szeretném megvásárolni a win 10-et.
Hol érdemes?
Ebay-en hirdetnek licensz kulcsokat.
Magyarországon az árukeresőn láttam home kiadást 15k-ért. -
adika4444
addikt
válasz
Döglött Róka #91381 üzenetére
Hali!
Ezt kifejtenéd picit részletesebben?
Eddig én is a tiszta telepítés híve voltam, de most 1803-on vagyok, itt az 1809, szóval egy kis technikai háttérismerettel erről az oldalról is kipróbálnám.
(#91402) nicu71
Telefonon hívd az MS supportot, alaplaphiba esetén segíteni szoktak átvinni a kulcsot.
(#91407) rokafiu77
Első körben a netsh wlan parancssori eszközt nézném át, ezzel parancssorból indítható a Wi-Fi osztás, szóval így pl. feladatütemezővel viszonylag könnyen kivitelezhető. -
nicu71
addikt
válasz
Döglött Róka #91392 üzenetére
pont ilyen egyszavas választól féltem.Az aktiválási segéd nem segitett,magyarán a support általam ismert része elutasított.Engedjem el ezt a sztorit, vegyek uj kulcsot,vagy érdemes még probálkozni mással?
-
nicu71
addikt
Sziasztok !Sajnos alaplapcserét kellett eszközölni,és az egyszeri,külön vásárolt gazdaságos OEM kulcs ugy tűnik elveszett..MS-fiókkal össze volt kapcsolva már 2-3 éve mint digitális licenc,de most ujratelepitéskor nem tudja aktiválni a hibaelhárító "hardverváltozás " menüje sem
.Mi lenne a járható út ?
-
Madara-san
aktív tag
válasz
Madara-san #90566 üzenetére
[MEGOLDVA]
Kiderült, hogy volt egy GPO bejegyzés, amely a környezeti változók PATH értékét módosította. REPLACE paraméterrel volt ellátva, viszont - hibásan - két értéket adott meg, pontosvesszővel ellátva. Ennek eredménye az lett, hogy folyamatosan írta bele az említett két értéket, addig amíg meg nem telt a kulcs. Miután ez bekövetkezett, a fentebb olvasható hibajelenség állt elő. A problémát végül mi oldottuk meg, az MS support nem tudott rájönni.
Megoldás:
- A helytelen GPO törlése
- A hibás gépeken registry-ből kipucolni a "PATH" értékből a felesleges sorokat@zolee001: Sajnos nincs jogosultságunk használni a DART-ot.
-
Archttila
veterán
Srácok volt egy alaplapcserém és egy OEM kulcsom, kérdés hogyan tovább mert ugye most szegénykém azt mondj, hogy nem valid ez az OEM kulcs.
Kiegészítő infó: az előző kulcs nem volt az MS fiókomhoz rendelve, így a Windows féle problémamegoldó nem listázza a régi gépem -
King Unique
titán
válasz
Tibicsucsu #91143 üzenetére
Leírtad magad is a megoldás kulcsát, a hozzáférési jogosultságokat, ami NTFS fájlrendszernél eleve adott. Az pedig annyira nem meglepő, hogy egy új telepítésnél, egy másik Windowsnál szükség lehet az újbóli beállításra. Ami a Windows 10-nél grafikus felületen pl. ezen és ezen leírások alapján, valamint parancssorban szintén megoldható. Tehát saját tulajdonba kellene venni a teljes meghajtót, megfelelő jogosultságokat adni az adott felhasználói csoportnak, vagy akár a "mindenki" csoportnak többgépes használatnál stb.
"amit most irtam ra azt egy ismerosom macbookon nem tudta olvasni"
Lehet szoftveresen nem választottad le előtte és az okozott gondot. Az hirtelen nem rémlik, hogy macOS kezelné-e NTFS-nél a Windowson beállított jogosultságokat, de pl. a Linux nem, ott kb. tökmindegy. Egy másik opció esetleg pl. az exFAT fájlrendszer lehet, vagy egy külön partíció olyan fájlrendszerrel. Azt a macOS is natívan olvassa és írja és nincsenek felhasználói jogosultságok.
-
SoldierL
senior tag
válasz
King Unique #90954 üzenetére
Megcsináltam a WindowsImageBackup mentést. Ha majd behal a Windows és vissza akarom tenni, mi a követendő eljárás? Rufus-al szoktam usb kulcsot késziteni, más módszert nem ismerek.
-
DeFranco
nagyúr
hasonló módszerrel telepítettem mint a kolléga, 10-est tettem fel 7-es kulccsal, szűz telepítésből. a rendszer státusza aktivált.
a kérdésem az lenne, hogy mostani ismereteink szerint mit lehet tudni a kulcs sorsáról? ezt most az MS "befogadta" és regisztrálta mint 10-es kulcsot, és ezek után ezzel ugyanarra a gépre már simán telepíthető a 10-es oprendszer a jövőben is?
bármilyen módon rögzül ez a státusz vagy csak simán arról van szó, hogy mint régen az ősi serialos időkben csak "átcsúszott" a szériaszám a telepítőn de mivel a frissítős kapu csukva (kivéve a kisegítő lehetőségest) a licensz státusza valahol a légüres térben lebeg?
-
SoldierL
senior tag
Csak egy egyszerű kérdést szeretnék feltenni. Ezek itt eredeti Windows 10 verziók? Azok vannak össze gyüjtve amik a Microsoft oldalán is szerepeltek? Egyáltalán létezik olyan, hogy magát a Windows-t feltörik? Vagy csak magával a kulcsokkal kereskednek? Hogy működik ez az egész? Csak kíváncsi vagyok. Következő a link:
https://www.itechtics.com/windows-10-anniversary-update-version-1607-direct-download-links-languages/
-
Stonerice
őstag
válasz
Stonerice #90760 üzenetére
Sziasztok!
Nemrég akadt gondom egy Retail win10 kulccsal.Sikerült távoli eléréssel megvitatni a Microsoft külföldi ügyintézőjével, hogy miért nem fogadja el az termékkulcsomat a Windows 10 szerver az aktiválás során!
Csatlakozott az ügyfélszolga a gépemhez, kikereste a beírt kulcsot és a firmware adatokat stb.. valami progival…. és azt felelte, hogy elértem a licenchez tartozó aktiválási limitet.
Ez lett volna kb a 4. alaplap mióta megvan ez a aktiváló retail Windows 10 home kulcs.
DE.. szivesen segít egy új vásárlásában
Nos, nem tudom hogy vagytok vele de én úgy tudtam az a Retail lényege hogy bárhol és akárhányszor csak akarom.. akkor használhatom egyszerre csak 1db PC-n.
Szerintem ez nem fair, és nem is láttam leírva ezt sehol még.
Azért kíváncsi vagyok hogy erről tudott-e itt bárki közületek ?Ennyit a black weekről
Szép napot mindenkinek! -
SoldierL
senior tag
Szerintetek melyik a legstabilabb win10 build? 1607? Ugy hallottam. Honnan lehetne eredetibe letölteni? Kulcsom az van hozzá.
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #90785 üzenetére
Ez teljesen rendben van én is így csinálom: ISO letölt, lemezkezelővel megnyit tartalom átmásolva egy pendrive-ra vagy akár RUFUS-t is lehet használni aztán a pedrive-ot beteszem a fiókba és ha kell csak előkapom és mehet a móka.
DE sokan nem így csinálják nem értenek hozzá stb. vagy akár az is lehet hogy Windows 7 van a gépükön ami nem tudja megnyitni natív módon az ISO fájlt, nem értik a RUFUS működését, nem is hallottak róla stb.
Bacusuz
Ezeken mindig elbizonytalanodom, mi van ha 1-2 hónap vagy év múlva lelövik a kulcsot? Nem office hanem mondjuk Windows 10 esetén.
pl. digitális licenc, nincs fizikai matrica stb.
-
TRob1
veterán
válasz
Stonerice #90760 üzenetére
Na itt a hiba. AMD.
Amúgy meg hívd nyugodtan MS supportot, segítenek.
Egyébként van MS fiókod? Illetve azzal használod a rendszert?(#90762) Stonerice:
Elvileg nem kérik. (De akkor már lehet tiltott is a kulcsod.) Mindenképp hívd őket, veszteni nem veszthetsz már többet, hisz így nem jó.
-
Stonerice
őstag
Illetve (#90757) csicso82
Természetesen Windows Home Retail kulcsom van. Emiatt tartom kib@szásnak.
Alaplapot és CPU-t cseréltem. Adathordozók maradtak!A nyáron is cseréltem Intelről Intelre és nem volt semmi gond az aktiválással. De most AMD-n 3. alkalommal már nem akar menni a dolog !
-
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Aktiválással kapcsolatos gondom akadt Windows 10 home verzióval!
Előzmények: Eladtam az előző konfigom!Jelenleg elfogadja a telepítést követően a licenckulcsot, de nem képes beaktiválni a Windowst.
Hibaüzenet: Nem tudja aktiválni a windowst mert nincs érvényes digitális licence 0xC004C003
Hibakód jelentése a Microsoft szerint: Ez a hiba akkor jelenhet meg, ha a megadott Windows 10-es termékkulcs érvénytelen. A termékkulcsok egyediek – egy adott felhasználóhoz tartoznak, egyetlen PC-n való telepítéshez. Ha egy kulcsot több PC-n is használtak (vagy próbáltak használni), akkor azt a kulcsot érvénytelennek nyilvánítjuk. A Windows aktiválásához egy másik Windows-kulcsot kell használnia, amely egyedi a PC-re vonatkozóan.Hibaelhárításban megjelenik mind a 2 konfig, kipipálom a mostanit és Aktiválásra klikkelve azt írja próbáljam meg később!
Most kajak érvénytelen lett a termékkulcsom?
Ez kib@szás
-
Cyrin
addikt
Én ma telepítettem használt brand gépre a 8.1-et, ami jár hozzá service tag alapján, aztán kiszedtem belőle egy parancssoros programmal a kulcsot, és feltettem tiszta telepítéssel a 10-et, megadtam neki a 8-as kulcsát, és aktiválódott
-
King Unique
titán
Ilyenkor esetleg az in-place upgrade jöhet szóba a fájlkezelőben az felcsatolt ISO-fájl gyökerében lévő
setup.exe
futtatásával. Vagy akár pl. az MCT-vel a screenshoton az első opciót (ezt a gépet frissíteni most) választva. Viszont egyrészt az ingyenes upgrade lehetősége hivatalosan már rég lejárt, még ha technikailag akár továbbra is működhet! Másrészt jó esetben elvileg régebbi Windowsról upgrade-elve is megmaradnak a telepített programok és a beállítások, de ez eleve inkább 10-10 között kiforrottabb.(#90730) libus:
Az ingyenes upgrade lehetősége 7/8.1 rendszerekről hivatalosan már megszűnt, tehát az alapján jelenleg nem lehetne ilyen formában váltani Windows 10-re. Viszont technikailag még manapság is működhet és elfogadhatja a 10-es a 8.1 kulcsát. A telepítésnél akkor nem kell termékkulcsot megadni, ha korábban az ingyenes időszakban már megtörtént azon a gépen 8.1-ről a váltás Windows 10-re. Ha nem, akkor viszont igen. -
togvau
senior tag
Hello
Nagyon régen telepítettem a vindózomat, még 7-et, ami 8.1-re lett frissítve, ami kéretlenül 10-re frisdült.
Valami home premium féle kiadás, de most 10 euroért vettem win10 pro kulcsot.Már így is elég lomha a 10-re frisdülés óta, frissíthetem pro-ra további lassulás nélkül, vagy inkább clean install, nullázva mindent?
-
rebugra
aktív tag
Sziasztok. Van egy windows 10 Pro kulcsom aktiválva. Ha új gépet veszek a másikat törlöm nem használom többet, és ráteszem a windowst akkor ugyan azzal a kulccsal tudom aktiválni? Vagy uj kulcs kell hozzá? Köszi
-
prabhu
senior tag
Ez vitatott terület. Elvileg a 10 elfogadja a 7-8 kulcsot most is, de ez már hivatalosan nem legális.
[Tisztaszoftver] -
Cyrin
addikt
Sziasztok!
Adott egy brand gép (dell 3020MT), amihez jár win 7 kulcs, meg lehet rá tenni legálisan win 8-at is (ezt is gyárilag), ezen kívül van OEM win7-em is, amit valahogy már több gépre is feltettem és sose reklamált.
Gyerek szeretne xbox játékokkal (play anywhere) játszani rajta, ehhez meg win10 kell.
Kérdések:
- Van-e ingyenes módja a win 10 telepítésének legálisan (upgrade)?
- Ha nincs akkor mi a legbiztosabb költséghatékony módja legális win10 beszerzésének? (hardveraprón láttam párat, de nagyon szórnak az árak, nem tudom melyik a jó.)
- A gyerek ált iskolás diák, nincs diákkedvezmény? Ha jól tudom Office ingyen tölthető nekik. Jól tudom?
Nagyon nem vagyok otthon win témakörben, nem használom már rég óta.
Köszönöm.
-
Fortitude444
csendes újonc
Sziasztok!
Ma kaptam egy új laptopot, (HP Probook 450 G5), első bejelentkezésnél a windows10 telepítő fogadott, amin végigmentem, licenc kulcsot seholsem kellett megadnom..
Szeretném újratelepíteni, mert a HP alapból egy rakat felesleges programot rátett, amire nekem nincsen szükségem.
Így, ha újratelepítem felfogja ismerni a digitális licencet, vagy sem?
-
z123456z
őstag
Sziasztok.
A héten a segítségetekkel tettem fel egy új free dos gépre egy win10-t. Namost, ha a hdd-t kicsrélem egy ssd-re, és újra rakom rá a Windows-t ( még egyetlen program sincs a gépen ), azt tudom majd aktíválni még egyszer ugyanazzal a kulccsal, vagy OEM kulcsot egyszer lehet felhasználni? Vagy inkább klónozni kéne valahogy?
Köszönöm. -
Van egy régebbi notim ahol minden teljesítmény számít ezért szeretném kérdezni hogy hogyan kapcsolhatnám/uninstallálhatnám a spectre/meltdown stb patch-eket?
Windows 10 1803 1713.407 Enterprise eredeti MAPS kulcsos.
Inspectre program ezt írja:System is Meltdown protected: YES
System is Spectre protected: NO!
Microcode Update Available: NO!
Performance: SLOWER
CPUID: 1067ARendszergazdaként hiába nyomok rá hogy disable meltdown protection, nem csinálja meg. Q9100-as proci van a notiban. Nem érdekel hogy nem lesz biztonságos a gép.
-
törölt tag
válasz
bulikavagyok #90504 üzenetére
Ha a linkelt cégtől veszel akkor szerintem szánj rá még kétezer forintot és Pro változatot vegyél. Annyit megér a kényelem nagy frissítések halasztása és Bitlocker lehetőség. Jogtisztaság szempontjából úgy tudom ezt a kulcsot a németek meglévő hardverről választják le és adják tovább valami EU döntés nyomán, erre hivatkoznak jogi témában. Ez még az elmegy kategória. Ami teljes kamu az ebayes 5 eurós kulcsok.
(#90503) Geth érdekes, nem tudom mitől függ. Nálam tiszta telepítéskor a March of Madness és a Disney ténylegesen települt magától, több clean install is volt és következetesen ezt a másfél gigát mindig el kellett távolítani. A többi placeholder vagy keveset foglaló csak vizuálisan zavart, tárhelyben nem. (Autodesk, Drawboard PDF, Candy, Bubble saga) Gyanakodtam az MS fiókra is, mégse lehet az én mindig úgy telepítek először helyi fiókkal azért én adhassam meg a C:\Users\Nevem mappa nevét, ne MS emailből generálja. Eltávolítás után a következő frissítéskor nem jönnek vissza nálam se, ezzel nem volt probléma. Csak tiszta telepítéskor az első benyomás bazári. Azt olvastam 19H1 verziónál bővítik a startból jobb klikkel eltávolítható cuccokat, ez örvendetes. (pl. 3D Viewer, Mixed Reality)
(#90505) zolee001: elhiszem, cserébe te is hidd el nálam ténylegesen települt
-
Döglött Róka
veterán
válasz
MasterMark #90282 üzenetére
Ati nem létezik már circa 12 éve. Mindemellett egy termékhiba miatti specifikus hibajavítási metódusra alapozol egy rossz gyakorlatot.
Mégegyszer. Ha egy szoftver ír a registry-be és uninstall után marad benn olyan kulcs, amire nincs szükség, felesleges takarítani mivel nem olvassa az OS. Ellenben egy harmadik féltől származó program csak is akkor tud takarítani ha rendelkezik ezen információval, hogy mely program milyen kulcsokat használ következésképpen sosem naprakész és csak symlink alapon képes törölni.
Sajnos sokszor láttam azt hogy ccleaner-rel tettek tönkre alkalmazásszervert, okosabbja még security hardening címszóval jogosultságokat is állítgatott és csodálkozott hogy nem megy semmi.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
tordaitibi #90257 üzenetére
Magasról teszek hozzá hogy vezetsz és hogy hogy barmolod szét az OS-t, attól még a barmolás az barmolás. Ez a szösszenet rávilágított arra hogy azért barmolsz mert halvány lila fingod sincs mit miért csinál az OS és csak fotelmérnöki berögződésekről van szó.
Tételesen:
- Candy Crush sosem volt fent a gépeden, csak az ikonja amire ha ráböksz akkor leszedi store-ból.
- Nem Gigákat szed le az update kéthetente, ha folyamatosan frissítesz akkor Delta csomagok jönnek le, amik security javításokon kívül bugfixeket is tartalmaz, méretük render 100-200 mega, nem 1-2-3-4 GB
- Defender kikapcsol, ha felraksz másik AV-t és nem nyúl a gépedhez, a filter drivere se töltődik be, ergó nem kell hozzányúlni.
- Registry-ből takarítani nincs értelme, adott kulcsot akkor olvas be futás közben az alkalmazás vagy a rendszer ha éppen szükség van rá. A registry mérete elenyésző és ilyen takarításokkal KB-okat takarítasz meg ellenben potenciális meghibásodási kockázatot hordoz magában.Csak a példa kedvért:
-a---- 11/24/2018 5:21 PM 44040192 COMPONENTS
-a---- 11/24/2018 5:10 PM 786432 DEFAULT
-a---- 11/24/2018 5:17 PM 3960832 DRIVERS
-a---- 11/14/2018 1:37 PM 32768 ELAM
-a---- 11/24/2018 5:10 PM 65536 SAM
-a---- 11/24/2018 5:10 PM 65536 SECURITY
-a---- 11/24/2018 5:10 PM 101449728 SOFTWARE
-a---- 11/24/2018 5:10 PM 22020096 SYSTEMA félkövérrel jelölt hive-ok (laikusoknak, a registry hive-ok a c:\Windows\system32\config folderben találhatóak) a legnagyobbak, összesen nem tesznek ki 180 MB-t ami be van töltve a virtuális memóriába (fizikai és pagefile). Törölgetéssel vajmi kevés helyet spórolsz és a mai világban amikor 4 gigával szalad egy átlagos pc, valljuk be, semmi ez a 180 MB.
Vannak a hittérítők akik órákat ölnek bele hogy kényelmi automatizmusokat írtsanak ki, csak azért hogy elmondhassák hogy az OS nincs értük, pedig pont azért építik be, hogy ne kelljen semmihez se nyúlni csak használod a programjaidat és kész. F*ck logic.
Szóval nincs két tabor. Van aki érti a rendszert, van aki nem és barmolja.
-
Cs1csó
titán
Ha a Windows 7 amit vettél majd frissítettél Windows 10-re RETAIL (ha nem tudod mit jelent keress rá) akkor semmi dolgod ha megjön a gép akkor telepíted rá a Windows 10-et és beírod a kulcsot. - persze a verzió megfelelő legyen tehát ha Home akkor ez is Home legyen.
HA OEM volt (keress rá a neten ha nem tudod mi az ) akkor egy esélyed van, hogy tovább tudd hordozni ha a korábbi gépedet MS fiókkal használtad mert akkor csak telepíted a Windows 10-et az új gépre majd belépsz az MS fiókoddal és vagy aktiválja vagy elindítasz egy Aktiválási hibaelhárító-t és reménykedsz, hogy aktiválja.
Ha nem fiókkal használtad és csak OEM Windows volt akkor lehet buktad.
-
Döglött Róka
veterán
Akkor ha javasolhatom innentől a REVO-t felejtsd el égesd el, ne is gondolj rá többet. Nem turkálunk a registry-ben hacsak pontosan nem vagyunk tudatában hogy az adott kulcs mire jó. Kicsit túltoltad az uninstall-t.
A Defender eltávolíthatatlan, alapesetben kapcsolgatja saját magát attól függően hogy van-e plusz víruskereső mint ilyen, erőteljesen függ a registry-től.
Regback irányba nem mehetünk biztosan, mert uninstall volt.
-
törölt tag
Jobb klikk tálcán beállítások, milyen ikonok jelenjenek meg résznél ott a Defender? Ja közben írtad rendben van. Ki-bekapcsolás itt? [link]
Windows újraindítás volt? (nem hibrid ki és bekapcs, hanem rendes tiszta boot)
ESET vagy Revo bekavarhatott, még ötletként megpróbálnám resetelni a system tray ikonokat:
Regeditben IconStreams (és ha van PastIconsStream) kulcsokat törölném innen:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\TrayNotify
-
djzolee91
tag
válasz
#86564352 #89978 üzenetére
Tehát a hardverről leválasztott kulcsok esetében semmi garancia nincs arra, hogy más, a hardver birtokában ne aktiválja előttem?
Mi a helyzet az MSDN volume kulcsokkal, az miért baj ha külön árulják?Ezek alapján szimpatikusabb az OEM mint a retail, az ára miatt.
Az a Windows 10 Home amit a Microsoft árul az oldalán kb 45.000 forintért, gondolom retail ha ilyen drága, ugye?
-
westlake
félisten
-
djzolee91
tag
-
törölt tag
válasz
djzolee91 #89975 üzenetére
Az olcsó kulcsok általában hardverről leválasztott továbbértékesített kulcsok, rosszabb esetben MSDN volume kulcsok.
OEM kulcs: adott alaplaphoz kötődik, halott lap esetén ha nem aktivál új vason akkor MS ügyfélszolgálaton múlik a dolog adnak-e másikat
Retail kulcs: akármilyen gépre felrakhatod, cserélheted az alaplapotzolee001: gonosz
-
-
King Unique
titán
válasz
oszi666 #89839 üzenetére
Ha az egyetemen Imagine (DreamSpark) hozzáférésed van, akkor az eleve retail kulcsot ad, ami hivatalosan átvihető másik gépre. Plusz arról is volt szó korábban, hogy az EULA szerint akár 2 gépen is használható egyszerre. Sőt, akár a jogviszony megszűnése után is használható tovább, mert a termékkulcs nem jár le. Max. talán új gépre nem lehet már utána felrakni hivatalosan, de gyakorlatilag meg... Ha még aktív a jogviszonyod, akkor meg pláne nem téma és nem feltétlen kell most az új géphez új licencet venned.
-
oszi666
őstag
válasz
darvinya #89838 üzenetére
Szia!
köszönöm, és honnan tudom, hogy fiókhoz kötött-e?
A BME honlapjáról le kellett tölteni egy ISO-t és kaptam hozzá egy kulcsot. Nem regisztráltam akkor új microsoft fiókot.
Akkor a kulcsot tovább tudom vinni?
Illetve ez tényleg azt jelenti, hogyha egyszer megveszem a Win10 licencet, akkor azt örökre használhatom egy gépen?illetve annyi, hogy ha ezeken a boltokon kívül lehet-e legálisan teljesen legális Win10-et vegyek, a microsoftnál olcsóbban?
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #89498 üzenetére
Kedves csicso82!
Hát azért ez sem egészen így van... Lehet olykor előfordult egy-egy összetettebb hozzászólásnál, de azért nyilván korántsem mindig. Valamint jelen esetben sem azért éppen erről volt szó. Ha megnézed azt a 2 hozzászólást, akkor azokban eleve nincsenek is másikakra mutató linkek. Szimplán csak screenshotok és leírások direkt linkjei, ráadásul lehetőség szerint mindig a kulcsszavakra téve a linkek, hogy minél egyértelműbb legyen. Ami állítólag most kifogásolva volt eredetileg és amire ment az a válasz, az ez volt. Viszont ott is, abban a szövegkörnyezetben, meg elolvasva a kérdést + a választ, kb. teljesen egyértelmű, hogy mire vonatkozik a linkelt hozzászólás. Amiben még a leírás is pont annál a szövegrésznél van, ami így megint jól kiemeli. Illetve egy nyúlfarknyi, néhány soros, magyar nyelvű szöveg értelmezése és abban a hivatkozott szövegrész megtalálása talán csak nem okoz akkora gondot, pláne ha még ki is emeli a link és ott vannak a hivatkozott kulcsszavak...
Egyébként meg felesleges itt könyvjelzőzni, amikor eleve van az ilyen topikoknak keresője. Amiben rá lehet keresni kulcsszavakra, kulcskifejezésekre, akár komplett mondatokra, szövegrészekre. Lehet a keresést adott felhasználó és felhasználók hozzászólásaira, valamint a hozzászólásoknál tól-ig szűkíteni. Pusztán csak használni kell(ene) a keresőt, ennyi, én is ezt teszem. Az pedig még mindig egy korrektebb megoldás szvsz, amikor valakinek konkrétan linkelnek egy korábbi hozzászólást, mint amikor azt mondják, hogy olvasson vissza X 100 db hsz-t, vagy több oldalt, amit általában sokan úgysem tesznek meg...
Az meg a másik, hogy itt egyrészt mindenki a szabadidejében, önkéntes alapon és teljesen ingyen válaszolgat, foglakozik mások kérdéseivel, problémáival. Tehát épp ezért túlzó és követelőző elvárásokat sem lehet támasztani a kérdezőnek, hogy pontosan milyen legyen az a válasz. Ha nem tetszik, akkor be lehet menni egy szervizbe, aztán megfizetni külön a segítségnyújtást, meg hívni a hivatalos gyártói helpdesket stb... Másrészt meg nincsen betűre pontosan előírva ha jól tudom, hogy milyen lehet egy hozzászólás. Ugyan vannak bizonyos tartalmi követelmények és korlátok, 5 percen belül ne írjon újat stb., de nincsen aprólékosan meghatározva. Van aki rövidebben, más hosszabban szeret válaszolni, van aki rak bele linkeket, más nem, van aki kiemel kivastagítással / aláhúzással / csupa nagybetűvel ugye bizonyos részeket, más nem stb. Ez mindenkinek a maga a dolga. De amíg érdemi és kulturált az a válasz, kapcsolódik a témához, addig rendben is van, akármilyen formában is írja meg valaki az előbbiek közül. Az pedig már a kérdező dolga, hogy elolvassa-e, vagy sem, megköszöni-e, vagy sem stb. Viszont az, hogy nekiáll kritizálni és firtatni, ezzel lényegében leminősítve a másik segítő szándékát és munkáját, az nem kicsit izé, sőt elég... Erre szokták azt (is) mondani, hogy akkor lehet különbül csinálni, különbet írni. Meg előbb tessék különbet írni, aztán majd csak utána kritizálni!
Szerintem!
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #89463 üzenetére
Ha erre gondolsz, akkor azért nem éppen úgy van... Ott eleve angol nyelvű Windowson mutatták be, magyarnál meg kiadják a keresőben a "helyreállítási", de akár a "recovery" kulcsszavak is. Viszont nem is ez a lényeg, hanem az, hogy megoldható és működik. Ráadásul 8 GB-os pendrive is max. akkor kell hozzá, ha ITT be van jelölve a rendszerfájlok másolása. Ha nincsen, akkor csak kb. pár-néhány 100 MB-ot másol rá a pendrive-ra, amiről bootolva szintén használható a helyreállítási környezet. Apropó pendrive, a Windows 10-nél lehet helyreállítási meghajtót készíteni arra is (kép), a Windows 7-nél van olyan korlát, hogy csak optikai lemezt (DVD) fogad el. De egyébként a Windows 10 telepítője is használható a lemezkép helyreállításához, amit a másik leírás szemléltet.
(#89464) Tiger.:
Ha a Defender mappavédelme be volt kapcsolva és nem tudott a Macrium írni ott a C-re, akkor nem meglepő a telepítési probléma. Azt pedig már a Defender kezelőfelületén kellene megnézni, hogy mi a gondja. Ha az a rezidens védelem és nincsen külső AV telepítve, akkor aprólékosan lecsekkolhatók a beállításai. Illetve indítsd újra a Windowst, egy restart sosem árt. De ha esetleg megint elállítottál valamit, akkor annyira nem lenne meglepő, ha nem működik rendesen... -
Ha valakinek előjött volna az, hogy nem eredti a W10 Pro-ja, (és nem virágbolti) az ne pánikoljon a hiba nem nála van.
Psngames.org-ról vettem régebben még egy termékkulcsot eddig nem is volt semmi gond, most meg csak a semmiből feljött egy ablak jobb alul, hogy nincs aktiválva.
Elsőnek azt hittem, a kulcs lesz a hibás, de aztán úgy néz ki MS balfaszkodik.
Microsoft Bug is Deactivating Windows 10 Pro Licenses and Downgrading to Home
Microsoft is having Activation Server issues right now
Oltári nagy hiba a Windows 10-ben -
jozsi252
veterán
válasz
Doky586 #89073 üzenetére
Köszönöm a választ, most már akkor tiszta. Közbe megnéztem a Rendszerinformációt és ott ki is írja hogy UEFI-s a BIOS típusa.
Közbe belefutottam a saját gépemen egy érdekes hibába. 1.5 éve vásároltam egy OEM kulcsot innen a fórumról, azóta minden hibátlanul működött, erre egy pár perccel ezelőtt kiírta a rendszer hogy aktiváljam a Windows-t. Elég WTF fejet vágtam, mivel direkt azért vettem OEM kulcsot hogy ne legyen semmi aktivációs gondom.
0xC004C003 hibakódot dob. Szerintetek ezt most mire véljem?
Közbe rámentem a hibaelhárításra és ezt dobta nekem. Pedig a kulcs Win 10 Pro egyértelműen (matrica szerint is) erre most feldobja ezt a hibát. -
joe999
tag
válasz
#07746304 #89060 üzenetére
Ma én is tapasztaltam egy Dell gépen. Egy ismerősöm hozta hozzám, hogy a 1809-re frissítés utána Conexant hangkeltő nagyon torzít, de csak akkor ha a Dell féle driver van fennt. A Microsoft-os driverrel teljesen rendben van a hang. A lényeg, hogy addig mókolt a driverekkel, amíg már egyáltalán nem lett hang és a Windows is megborult egy kicsit. Megkért, hogy mivel már úgyis régen volt telepítve, ezért húzzam neki újra a rendszert. A gépen gyárilag Windows 8 Pro volt, ami annak idején frissült Windows 10 Pro-ra. Emiatt gyorsan feltettem egy 10 Pro-t, ami nem aktiválódott be. A hibaelhárító szerint a gép Windows 10 Home digitális licenccel rendelkezik, ami természetesen nem igaz. Felhívtam a Microsoft Magyarország ügyfélszolgálatát, ahol leellenőrizték a kulcsot és azt mondták, hogy az teljesen rendben van és, hogy aktiválást végző szervereikkel van probléma. Rögzítették az esetet és azt ígérték, hogy meg fognak keresni, ha kijavították a hibát.
-
Geth
veterán
válasz
#42813184 #89052 üzenetére
Kulcsot? Store-ban árulják, MS account-tal lehet vásárolni, ahhoz köti a megvásárolt termékeket is, ezt is.
A leírás alapján ez a Windows Subsystem for Linux (WSL)-re épül, arra optimalizált disztró.
Mit szeretnél tisztán telepíteni? Elolvastad egyáltalán amit linkeltél? -
gyugyo79
addikt
Engem már hívtak azzal is, hogy megjavult.
A legszebb, hogy olyan helyről is ahol van 20+ Dell munkaállomás ami 1 hálózaton van és 90% lett rossz aminek a fel most megjavult ...
Annyit csináltak, hogy újra indították mindet .A legszebb pld. hogy egyiken ami nem javult meg megpróbálták újra beírni a kulcsot és a drága Win kidobta, hogy Az aktiváló kiszolgálók pillanatnyilag nem elérhetőek. De az eszközt úgy is aktiválhatják ha vesszenek a Store -ban egy "eredeti" (ez nyilván nincs így oda írva) Windowst
Komolyan mondom ezek hülyék, hogy ilyenekkel ugrálnak az ilyenkor amúgy is idegbeteg ügyfeleik idegein.
Mert ha 100% biztosak lennének, hogy ez csak nem jogtiszta szoftvernél jön fel akkor ok de így több mint pofátlan. -
adam89
csendes tag
válasz
Mika1227 #89025 üzenetére
Szia!
Nálam is ugyanez van. Az slui.exe kért hozzáférést az internethez pár perce, utána jött elő a gond. A hibaelhárítás lefut, majd közli, hogy Win10 Home licencem van, vegyek a Store-ban kulcsot, vagy telepítsem a Home verziót.
Szintén W10 Pro, se hardveres, se szoftveres változás nem volt jó ideje (kivétel Windows Update). -
Dicker
őstag
Sziasztok!
Valaki tudna adni nekem egy gyorstalpalót windows 10 kulcsokról, amik megvásárolhatóak itt-ott? Még lemaradtam a dobozos telepítők korában.
Ahogy néztem van három kategória. A boltiak drágán, egy közepes árkategória, amihez jár a matrica+adásvételi, és a nagyon olcsó e-mailben küldött kódok/licencek.Utolsó kettő, ami érdekel, hogy mennyire megbízható, lehet e gond belőle később, hogy akár elveszik az érvényessége a licencnek, vagy bármi egyéb oem illetve retail esetén?
Köszönöm a segítséget!
-
Van most elérhető angol chat support 0xc004c003 -ra kéne megoldás? Alaplapot / cpu t cseréltem harmadszor és besokallhatott nem engedi aktiválni mar a kulcsomat.
Magyar supprotal beszeltem de a csaj nem tudta megoldani holnap akar felhívni megint ha nem lesz jó addig.Amiket én találok mindig átdob magyarra.
-
törölt tag
válasz
_Atesz #88627 üzenetére
A cikkben azt írják nincs popup figyelmeztetés, csak a vízjelet látod. Tesztgépre jó így. Normál gépre az emberek többsége vett kulcsot, frissített ingyen 7-ről vagy 8-ról, benne volt az új gép árában stb. nem hiszem fogsz sok embert itt találni akinek három éves személyes tapasztalata van aktiválatlan rendszerrel.
-
AMD Power
titán
Buta kerdes de felteszem. Van nekem egy jogtiszta Win10-em egy notin. Ha en egy masik notira felrakom a win 10 ugyan azzal a kulcsal azt tudom hasznalni? Vagy ha a masik geprol azt leszedem!?
-
steele80
senior tag
válasz
Dexter-2000 #88563 üzenetére
Azt pedig aktiválnia kellene, ha nem inaktiválta a kulcsot a Microsoft. Akkor szokta inaktiválni, ha több gép is ugyanazzal a kulccsal fut. Illetve létezik olyan is, hogy rossz az aktiváló rendszer, de ez pár órás hiba szokott csak lenni.
-
válasz
Dexter-2000 #88551 üzenetére
Miféle kulcsal próbálkozol? Honnan való?
-
Dexter-2000
őstag
Sziasztok
Adott egy OEM home licenszes laptop, amire PRO-t tennék.
Szeretném azt elérni, hogy mikor telepítem a windows-t akkor kérje be a kulcsot, mert automatikusan skippeli azt a részt így hogy tudja hogy van már egy OEM home.ezzel a módszerrel ki tudom választani a win10 verzióját, viszont még mindíg nem kéri a kulcsot, amiből majd kitalálja automatikusan hogy milyen windows kulcsot adtam meg.
erre tudtok megoldást?
Köszi előre is -
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Ez mennyire legális oldal? Féláron adják a CD kulcsot a többi találathoz képest árukeresőn.
-
Geth
veterán
Stock keeping unit
Leegyszerűsítve MS Win esetén, amihez egyedi kulcs van.
Például külön SKU a "Pro" és a szerencsétlen "Pro N", de ugyanannak az SKU-nak számít egy Home 32-bit (x86) és egy Home 64-bit (amd64), azaz cserélhető a kulcs közöttük. -
Ga3rieL
senior tag
Sziasztok.
Ez az oldal amit pár hsz.-el korábban is linkeltek, itt lehet venni euróban is? És hogy kapom meg a kulcsot? És a home meg a pro közt nincs különbség játékok minőségének terén stb? Vagy csak a neve más? és a home-ban benne van működik a gpedit.msc ha beirod a futtatásba? Előre is köszönöm a segítő válaszokat.
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Ha online vásárolok Windows 10 Pro Retail verzióhoz való kulcsot, ahhoz jár matrica is ?
Üdv.
Astra
-
darvinya
titán
válasz
MaxxDamage #87972 üzenetére
Ha nem fogadja el, akkor telefonon kell kérni kulcs elfogadását.
-
szabonagyur
félisten
válasz
MaxxDamage #87972 üzenetére
Ez a kulcs elvben jó lesz, próbáld meg
-
darvinya
titán
válasz
MaxxDamage #87965 üzenetére
Ha van rajta Win7 kulcs, azt írd be.
-
szabonagyur
félisten
válasz
MaxxDamage #87967 üzenetére
Venni kell egy Windows 10 Pro kulcsot, amivel aktivalva van most mennyisegi kulcs volt, tehat csak beaktivaltak neked, hogy legyen valami.
-
válasz
Joker88 #87963 üzenetére
Sziasztok.
Az imént egyszer csak bejött Windows 10 alatt a kék képernyő az alábbi szöveggel "a számítógép problémát észlelt ezért újraindul". Ez nem sokkal azután történt hogy a regeditbe lépve a Control mappában egy új kulcsot akartam létrehozni egy pendrive irásvédettség levételéhez,de a kulcsot valamiért nem engedte úgy megcsinálni,ahogy írták, ezért csak egy alapértelmezett kulcsot hozott létre,amin semmit se állítottam. Viszont a probléma,hogy nem engedi törölni se. Gondolom ez a kulcs okozhatta az összeomlást is. Valami ötlet,hogy hogyan tudnám törölni? Esetleg meggyőződni róla,hogy ez okozza e? Bár semmi más módosítást nem végeztem a gépen és ez az első ilyen eset,szóval biztosan ez okozza,csak a kérdés,hogy töröljem? Köszönöm előre is!
[regedit kép]
[sikertelen törlés]szerk: Most vettem észre,hogy ez a alapértelmezett kulcs nem csak a Controlon belül látszik,hanem az összes mappában ott van. Nagyon nagyon hálás lennék ha valaki segítene megoldani. ja és visszaállítási pont se áll rendelkezésre.:/
-
szabonagyur
félisten
válasz
#17954112 #87937 üzenetére
Ha 10-re váltasz akkor a megfelelő kiadást válaszd, jelen esetben N nélküli Win10 (Home) sima kiadást.
Pont valamelyik nap próbáltam ki, hogy telepítéskor a Win7 még nem használt kulcsot adtam még Win10nek és simán beaktiválta.
Driverek néha érdekesek Win10 alatt ha nincs kimondott Win10 driver csak régebbi.
Adatot gyűjt már minden... Most ahogy ezt írom a Chrome is.
-
darvinya
titán
válasz
szabonagyur #87865 üzenetére
Átváltható, csak fiókhoz kötött aktíválás helyin meg fog működni és kéri majd a kulcsot.
-
válasz
Doky586 #87859 üzenetére
Full legális
Windows 7Windows 8.1 Prof volt(most néztem meg, hogy melyik kulcsot használtam ezen a gépen). Aztán jó pár hónapja csináltam egy tiszta Windows 10 Prof telepítést. Megadtam a Windows 8.1 kódját és szépen aktiválta magát, digitálisan is össze volt kötve az accounttal. Múlt héten cseréltem az alaplapot és procit és azóta nem hajlandó aktiválni. Írok majd a supportnak, remélem a kicsi indián megoldja nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 11
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Diablo IV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest