- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nem szabad futtatni az új Red Magic csúcstelefonokon a 3DMarkot
- Hobby elektronika
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
Sipi
addikt
Csak azért igyekszem lehetőleg mindig így írni, hogy eloszlassam a félreértéseket.
A Linux csak a kernelt jelenti (a memória-, diszk-, IO-kezelő rendszert), ezt írta Linus Torvalds.
Ehhez programok is kellettek (pl. hogy be lehessen lépni), ezt jórészt a GNU (GNU is Not Unix) alapítvány készítette. Ezért illik inkább GNU/Linuxnak nevezni a teljes rendszert, hiszen a többezer programot nem Linus írta. :)
Az UHU teljesen magyar fejlesztésű, grafikusan kezelhető rendszer, főleg asztali gépnek.
Az ingyenes SuSE-ban nincsenek fizetős programok, papíralapú dokumentáció, kevesebb a support. De egy CD-n minden lényeges dolog elfér. Ha pedig kell még valami, letöltöd. :)
Személy szerint inkább az UHU-t ajánlanám, a SuSE elég elvadult mára. (Szerintem ők a Microsoft előtt sikeresen megvalúsították a szöveges alapú registry-t.) A Mandrake sem rossz, ez már szerver célra is jó. Nekem jobban tetszik, de az UHU magyar nyelvű. Viszont ezt egyszer próbáltam és voltak vele gubancok.
Sipi
Aktív témák
- Behringer B-CONTROL BCF2000 USB/MIDI kontroller
- Apple iPhone 17 Sage 256GB használt karcmentes 100% akku (4 ciklus) garancia 2027.03.01.-ig
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Steelseries Arctis Gamebuds (Playstation) Gamer vezeték nélküli fülhallgató
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest