Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
FTP: gftp -> Bővebben: link
böngésző: Firefox -> Bővebben: link
Email: Thunderbird -> Bővebben: link -
-
vtechun
veterán
Lives-ről Bővebben: link ki mit tud? Mennyire használható?
-
vtechun
veterán
jah oké, én direct stream copy-val nyomom a hangot, mert ac3-ban hagyom.... tehát az nem változik...
-
Sipi
addikt
Naszóval. Pl. 700 megás CD-re akarod elkészíteni, és az tuti, hogy több menetben kódolsz, mert úgy lesz szép.
Ha úgy csinálod, mint szokták, hogy első menetben tömöríted egyik módon, elemzed, majd a második menetben ténylegesen tömöríted az első menetben meghatározott paraméterek alapján, akkor egy olyan videót fogsz analizálni és tömöríteni, amiben a hangsáv is benne van. Holott azt teljesen máshogy kell kezelni, mint a videósávot.
Vagyis az első menet végén kapsz ugyan egy bitrátát, hogy ennyivel kell a másodikban ténylegesen tömöríteni, hogy 700 megára ráférjen, de ez a bitráta nem pontos, mert az eredeti, első menetben elemzett videóban a hang is benne van, és azt nem tudhatod, hogy a későbbiekben betömörítendő audio mennyi helyet fog foglalni! Vagyis hiába kapod azt, hogy pl. 1000kbps-sel tömöríthetsz, ez valószínűleg egy nagyfokú becslés, ugyanis az első menet végén nem tudod, a kész videóban mennyi helyet foglal a csak későbbiekben kódolandó hang. Azt kvázi egy menetben kódolod le a videóval, vagyis az elemzésnél még nem tudod a pontos helyigényét.
3 menetnél először kivágod a hangot és kódolod pl. mp3-ba. Ekkor pontosan tudod, hogy 50 megát foglal a kész hang, vagyis marad 700-50=650 megád a videóra. A videófolyamot analizálod a második menetben max. minőségre, és mivel tudod, hogy max. 650 megát foglalhat, halálpontosan kiszámolod a bitrátát, ezzel nyomod össze a harmadikban.
Sipi
[Szerkesztve] -
vtechun
veterán
ez a lives mennyire használható? Bővebben: link
-
asturel
őstag
-
Sipi
addikt
Az mplayer/mencoder első (inkább nulladik) menetben kikapja a hangot a folyamból, és beteszi abba, amibe akarod.
A későbbiekben ugyanis semmi köze nem lesz a videóhoz, fölösleges beleszámolni. Ha nem szeded ki, akkor egy ismeretlen nagyságú folyam lesz az anyagban, így nem tudod annyira pontosan meghatározni a bitrate-et.
Na, érthetőbben: ha benne marad a hang, azt csak a második menet végén, miután a hangot is betömörítetted, tudod megmondani, mekkora helyet fog. De akkor már mindegy, mert kész a tömörített anyagod pl. 1 CD-re.
Ha az elején kiszeded belőle, betömöríted, akkor egyszerűen 700 mega mínusz a hangfolyam nagysága helyed marad a videóra, így pontosan tudod számolni, mekkora lehet a bitrátád.
Ezt semmelyik másik programban nem láttam még, és egyetlen Windows-on tömörítő ember sem tudta elmagyarázni nekem, miért lesz ugyanaz a 2, mint a 3.
De a 2 esetében tudtommal akkor is az a helyzet, hogy 700 megába kell sűrítened ismeretlen nagyságú videót _és_ ismeretlen nagyságű audiót.
Sipi -
tildy
nagyúr
Képszerkesztő: Gimp
Szerintem bitang jó, olyannyira, hogy win alatt sem photoshopot használok, hanem gimpet (jó amir ekell nekem arra bőven jó a gimp is)
Videólejátszó: win alatt is és linux alatt is mplayer. Midnent visz. -
zLegolas
őstag
Window$ programok Linux megfelelői:
Bővebben: link
pontosabban:
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Az avidemux-ról sokszor hallottam már ezt, szeritnem a saját fórumán olvass utána, mi lehet az oka, mert elvileg elég jó kis program, kizárólag erre való, tehát nem biztos, hogy programhiba miatt csúszkálnak el.
Az autogk-t nem ismerem... A minőséggel cak az a bajom, hogy a legtöbb csúszka ide, csúszka oda a film egyes jelenetein (amiket ellenőrzésképpen megnézel) jó, de minden filmben vannak jelenetek, melyekre jobban oda kell figyelni (túl mozgalmas, túl színes, vagy éppen fekete-fehér, robbanás, füst, felirat jelenik meg, stb.). Ezekben pedig jól szétesnek...
Az a gáz, hogy az emberekkel elhitetik ezek a programok, hogy a DVD-DivX kódolás egyszerű feladat. Pedig nem az. Rengeteg paramétert lehet (és sokszor kell) finomhangolni, ha DVD-minőséget akarsz.
Az ügyes rippelő kölykök persze nem ilyeneket tesznek ki a Netre, de azokon látszik is.
Mindenesetre az acidrip elég tuti kis programnak néz ki.
Egyébként meg amíg nem 3 menetben tömörít valami, addig nem is lehet jó.
Sipi -
maniac
senior tag
Az uj wine mar kompatibilis HL2-vel is. Es ha jol tudom dx9-et is igen jol viszi. Mondjuk en hulye minden FSAA-t meg ilyeneket belottem a kartyanak, aztan csodalkoztam hogy kb 60%-os teljesitmennyel ment
. Ha ezeket kikapcsolod es ugy hasznalod mint windows alatt a szurokkel, akkor szvsz olyan 10% koruli sebessegveszteseg lehet
-
Sipi
addikt
Nagyon szépen áll, a D8-ast egyre jobban viszi, és a D9-nek is nekiálltak.
Ha jól tudom, lényegében az összes Quake, régi Doom engine-es játékot viszi.
És persze az is jó, hogy a régi, akár DirectX 3-as játékokat is vinni szokta, amelyeket Windows alatt én már a büdös életben nem tudtam elindítani.
(És mielőtt valami Windows-ügyes beszólna, a kompatibilitási mód NEM működik, nekem semmivel sem ment és nem is fog.)
Sipi -
Sipi
addikt
Ezek egy része nem divx-be ment, hanem DVD9-et (Video DVD) nyom át akkorára, hogy elférjen írható DVD5-ön.
Nem túlzottan ismerem őket, annyit tudok, hogy az acidrip-et istenítik.
A nem jó tapasztalat mi lenne? SZVSZ parancssorból tök kényelmesen lehet buherálni.
Igaz, ha Windows-alapú ''megnyomo a gúd kvalityit oszt jó'' tömörítésre gondolsz (természetesen a film egyes részein nézhetetlenül szar minőséget produkálva), akkor azt nemigen találsz.
Olyat igen, amiben már csak pár paramétert kell állítani.
De nekem eddig még gond nélkül ment a bash nevű mencoder felület.
Sipi -
anulu
félisten
egy olyam kérdésem lenne, hogy a wine mostanság hogy áll? anno 4-5éve amikor láttam, a DirectX5-ös Total Annihilation gyönyörteljesen ment alatta. dx8.1, esetleg 9-es progik futnak alatta?
-
vtechun
veterán
videoszerkesztő progi? virtualdub szintü jo lenne
-
vtechun
veterán
ez az avidemux máris megbukott
2 avi összefűzésénél csúszik a hang
[Szerkesztve] -
vtechun
veterán
valamilyen az autogordianknothoz hasonloan egyzserüen használható és mégi jó minőséget produkáló dvd > avi program van linuxra? hangsúlyozom, hogy egyzserü és nagyszerű legyen, a mencoder frontendeket eddig nem nagyon találtam annak...
-
hz hefti
tag
ezt regebben kaptam, de meg muxik nezd meg -
vtechun
veterán
Hello!
Az imént láttam egy topicban, hogy valaki videoszerkesztő programot keresett és pont egy olyat ajánlottak neki, ami linux alá is létezik (avidemux). Ekkor ötlött belém, hogy indítok egy ilyen topicot ami segíthet átállni a winről linuxra... Én valami jó tv-néző progit keresek most linuxra ami tud időzítve felvenni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo IV
- Napelem
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Prohardver app (nem hivatalos)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest