Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Yaye

őstag

válasz micsi #5 üzenetére

Nem vagyok szakember, sajna. ''az ékszerteki mellett tényleg nehezebben lehet teherbeesni egy nőnek?'' Asszem ez ''No comment'' kategória. :U

Még nem voltam boltban, este megyek. Sajna az enyémnek méretéhez képest elég kis helye van csak, 50*70 alapterület, de régóta tervbe vettem egy nagyobb lakosztályt neki, csak ahhoz bazi vastag üveg és valami brutálisan merev váz kellene, és az egész lenne vagy 2 mázsa. Gőzöm sincs meddig él, de úgy nézem jó sokáig. Szerintem ha jól tartod akkor egy ötvenest ki lehet belőlük hozni simán. A nagy teknőcök nem egészen azt eszik mint a picik, az enyém pl földarabolt húst (konyhai előkészületekből maradó aprólék) és szeletben vásárolt halat szintén földarabolva. Mostanában vettem neki valami vitaminos vacakot, de nincs oda érte. Aztán nagyritkán kap salátalevelet, ezzel kész is. Tubifexet meg olyan icipici rákokat ezek a nagyok már nem esznek, nem azért mert nem szeretik, hanem mert egy alkalomra bekapnák egy pici teknős háromhavi adagját és az kicsit drága muri lenne. Szárított rák mondjuk van nagyobb méretben is, nagy teknősöknek való.
    Én a helyedben nem egészen picit vennék, mert lehet hogy ha a nagy nem komálja és megharapdálja akkor a kicsinek annyi. Egy 2-3 éves inkább egy súlycsoportban lenne vele és talán a túlélése is biztosabb. Persze te tudod.

• batya

csendes tag

válasz micsi #5 üzenetére

.Akkor azt is megkérdezném,hogy az igaz-e (mert ezt hallottam),hogy az ékszerteki mellett tényleg nehezebben lehet teherbeesni egy nőnek?
    Valszeg sokkal nehezebben, mint egy férfi mellett :DD :DD
    viccen kívül: meg nem hallottam ienről, és sztem nem is igaz.
    Az viszont igaz, hogy a vadon élő őshonos (mocsári) teknősünknek ''konkurenciája'' az ékszerteknős. A Fertő-tóban pl vannak szabadon élő/szaporodó ékszerteknőspopulációk.

Aktív témák