- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Tesztelo.hu #16 üzenetére
a 0x129 -es mikrokód az a második kör ; az elsőt az "Intel Baseline Profile" bevezetésével és ( elméletileg ) default kötelezővé tételével futották.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
Dragon3000 #26 üzenetére
Igen, opció volt teljes mértékben a kis fogyasztás, Mitx építés miatt amúgy is mindig problémás a hő elvezetése. Egy T jelzésű lett volna ideális, de szerencsére drágábban adják, mint erősebb társait
Mikor vettem már voltak hírek erről, hogy vannak bajok, de akkor is csak K-s és i7 i9 volt porondon, Ezeknél sokat nem változtattak, sőt ha jól tudom itt még van előző generációs magra épült 14gen is
-
Csabis
aktív tag
Eme CPU feszültség gond I9 9gen is előfordul.
Mégsem javították. -
sixpak
nagyúr
Köszi mindenki.
Ránézek arra is, passzolom az árakat is, 4 éve 120 volt a cpu és 70 a lap.
Most arra készülök, hogy 150 és 100 lap....de még tényleg nem néztem, nem sürgős annyira.Szerk.: ránéztem, tényleg annyi lesz 155 a R7.
Amúgy nem gáz, hogy 8 mag, 16 szál?
A 4 éves I7 is az.
Nem is játékokhoz, ahhoz gondolom elég, Photoshop, Lightroom, ilyesmikhez. -
bitblueduck
senior tag
válasz
A 0x129 a fix csak nemtudom az a végleges vagy még az sem 100%os. Mondjuk én eleve akkor vennék intelt ha már fél éve kinn lenne ez és elhalna a rinya
-
Ribi
nagyúr
válasz
Az még az előző, akkor még nem derültek ki ezek a dolgok.
Azok a power target beállítós dolgok voltak. -
Tesztelo.hu
senior tag
Asrock Z790 alaplapom van, ők már június 17-én kiadtak egy frissítést: "Optimize BIOS default for 13&14th Gen K SKU by Intel recommended settings." - Vajon ez ezt a javítást takarja? Azóta csak "Update CPU microcode to 0x129" nevű frissítés jött ki augusztus 9-én. Ők már júniusban megcsinálták volna a BIOS módosítást?
-
roseA580
tag
Milyen jó hogy anno csak i5 10 Gen-re fejlesztettem Gen háromról és nem a 13-14-re!
Gondoltam a 11 Gen-re is, de ez bizonyos szempontból visszalépés lenne számomra, persze a gyorsabb memória sebesség és a PCIe 4.0, nomeg a plusz M2 SSD csatlakozási lehetőség azért jól jönne. -
proci985
MODERÁTOR
nagyon szep nev a degradalodasra
-
yorgashx
tag
A megoldás persze az, hogy a 300 ezres proci teljesítményét fogd vissza 100 ezresére.
Gondolom az Intel is tisztában van vele, hogy az a "néhány százalék" teljesítmény nagyon meredeken dobta meg az árakat; ha most ezt a plusz elveszik, akkor illene kártéríteni is. -
sixpak
nagyúr
Pont év végén terveztem cpu cserét, 4 éve 10700 nonK-val tolom....4080 mellett.
Akkor elvileg mindegyik fos?
A non K modellek is, mert én azokat veszem mindig, 65W fogyasztás miatt...pontosabban a normális hőfokok miatt.
Az mondjuk pont nem érdekel, hogy xy-nál nem volt gond, ami szar, az szar.
Mindig Intel-t használtam, de gondolom az AMD-nek is vannak 65W-os cpu-ja. -
azbest
félisten
hááát, kb mindent
Mondjuk, nem tudom, ezek a nem érintett szériák miben különböznek a többitől. Ha ugyanott készültek, ugyanolyan technológiával, akkor lehet hogy úgy nem érintettek, hogy a degradáció csak később jön ki rajtuk, amikor már nem garisok.
Ahogyan a hibát javító mikrokód is csak lassítja valószínűleg a degradációt.
-
-
MrSealRD
veterán
Szerintem egyértelműbb lett volna, ha azokat említi a cikk amelyek érintettek.
-
Trailblazer
veterán
Nálam (i7 13700K) nincs is és nem is volt probléma. Igaz, nem is volt overvolt (hehe), inkább mínuszos offset. Valamint a bios-t (ASRock Z790 Steel Legend) is azonnal frissítettem, amint jött új.
-
Pfff, szép elnevezés. A gúnynévhez csak egy f betűt kell elvenni és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat nyilvánosságra hozta, hogy mely modelleket nem érint a jelenség, de ettől még szükség van a javítás telepítésére.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kínai robottaxi indul Európában
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 11
- EA Sports WRC '23
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest