Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• GP-Sz

senior tag

válasz God Vazzeg #65 üzenetére

Ha egy találmányt nem lehet eladni, akkor nem ér semmit. Képzeld, véletlenül az én apámnak is volt vagy 2 szabadalma, aztán ő sem fizette a díjat, röhögve mondta nekem, hogy mi a francnak fizesse, amikor nem ér semmit, senkinek nem kell. A bejegyzett szabadalmaknak a 90%-a ilyen, valakinek van egy ötlete, úgy érzi, lehet belőle valami, aztán kiderül, hogy üzletileg nem életképes a dolog.

De itt B+ nem usbs fogpiszkálóról van szó, hanem ingyen energiáról! Minden idők legértékesebb találmánya kéne, hogy legyen. Aki nekem olyan hülyeségekkel jön, hogy itt az új ingyen energiaforrása, csak nem tudja eladni, mert az olajlobbi mindenhol keresztbetesz neki, az elmehet a fenébe. Egy olajmamutot a pénzen kívül semmi más nem érdekel, márpedig egy ilyen találmányban messze több pénz lenne, mint amit olajjal valaha is kereshetnek, úgyhogy -bármilyen hihetetlen is- megvennék és kifejlesztenék a vízzel működő motort. Aztán a világ összes autógyára nekik tejelne elképesztő összegeket. És akkor ez még csak az autó, de persze áramot is ezzel termelnénk, ezzel fűtenénk, stb. Ugye nem kell magyarázni, hogy a Shell összes olajmezője nem ér annyit, mint egy ilyen találmány? Akkor nekem senki ne mondja, hogy tönkre akarják tenni. Az ÖSSZES tőkés egymást taposva tolongana a részesedésért egy ilyen találmányban, legyen az olajipari, vagy bankszektorbeli.

Persze a gróf úr esete egyedi, mert ő csak magyar partnerekkel tárgyal, de ne mondja nekem senki, hogy itthon nincs olyan ember, aki pár milliárdot bele tudna feccölni egy ilyen fejlesztésbe. Nem egy van, hanem több 100. Csak hát ehhez fel kéne mutatni valamit. Én több óra interjút néztem végig ezzel a faszival, összehordott hetet-havat és bemutatott egy saját bevallása szerint is más által gyártott eszközt, de azt is mindenféle mérés nélkül. Ha semmilyen bizonyítékot nem tud felmutatni arra nézve, amit kitalált, akkor kizárólag idióták fognak hinni neki, azoknak viszont általában nincs pénzük. Ez az ő pechje. Erre persze ő azt mondja, hogy nincs pénze a működő motor kifejlesztésére, erre kéne neki kb 500m - 1md. De ki a franc beszél itt motorról? Egy primitív hőfejlesztő készüléket kellene bemutatnia, ami demonstrálja a működőképességet: bemegy a víz, kijön a meleg, ennyi. Aztán hogy abból hogy lesz mechanikai energia, arra már több 100 éves technológiák vannak. Vagy pedig publikálnia kellene, amit kitalált. A szabadalmi védettség pont azért van, hogy ezt megtehesse. De blindre egy vasat nem fog adni neki senki és ez így van jól. Ezzel az erővel nekem is adhatnának 1 mdot, én még vadabb science fiction szintű találmányokat is ki tudnék agyalni papíron.

Új hozzászólás Aktív témák