- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Home server / házi szerver építése
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- DUNE médialejátszók topicja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz akoska07 #29047 üzenetére
Ez igen. Duplatáp, Mora/Nova hely ráadásul keresztben.
A körök jók, a lényeg hogy a tartályból a szivattyúra menjen a víz, az nagyon megkönnyíti a feltöltést, légtelenítést. A többi már közel lényegtelen, ahogy a csövezés a legjobban kiadja. Viszont a vga körön az a váltogatás, az minek bele? Ezek szerint a 3 vga sorosan lesz kötve? azokat párhuzamosítani kéne. A radiátorokat nem muszáj. Főleg hogy neked van a duplaDDC-d?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BlackSoft #29001 üzenetére
Az majd kijön idővel. Nekem a csöveken voltak ilyen buborékok, de kellett két hét is mire teljesen eltűntek.
Ismét légen. A durva az hogy halkabb lett idle. Azért van hangja az Eheimnek is, nem véletlenül D5 a király. Persze load hangosabb a gép, de load nem sűrűn fog menni úgyse, meg sokáig se mert lecserélem a fenébe.
A másik, hogy a prociblokk alig volt meghúzva, nem sanyargattam a plexit direkt meg nem is érdemes megtépni. Ha megfogtam két ujjal a blokkot kicsit erősebben meghúztam simán eltávolodott a procitól, ugye rugós. Ehhez képest az alaplap úgy ki volt gömbölyödve mögötte mintha két proci lenne a slotba. De mondom egyáltalán nem volt meghúzva durvára. Úgyhogy kicsit átértékelődött bennem a hátlapok jelentősége.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Utolsó percek, oszt állok neki leereszteni, szétszedni.
Már csak az a kérdés, hova a fenébe tettem a léghűtőket. -
törölt tag
Asszem eladom a vízhűtést. Nekem ez csak addig jó hobbi amíg összerakom meg buzerálgatom, amíg foglalkozni kell vele, de aztán meg annyi. Megy két hónapja tökéletesen, még csak az üres desztvíz se volt hajlandó algás lenni, teljesen tiszta. Arra nincs pénzem, hogy újabb és újabb elemeket kössek bele és fenn tudjam tartani a szerelhetőségét, cseréjét folyamatosan. Úgyhogy inkább elpasszolom, mert kell a pénz belőle, egyúttal gépcserét is tervezek, mert már annyira nem köt le egy játék se hogy hülyeség egy ilyen gépet fenntartani netezni. Egyúttal egy újabb konfig amit buzerálni lehet amíg összeáll, hogy utána mi lesz azt nem tudom.
A maradék pénzből pedig akváriumot tervezek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hszilard666 #28965 üzenetére
Hát ez tényleg nem a szépségéről híres, de minek kell bele ennyi radi meg egy ezres táp egy karihoz? És még csak nem is HEDT platform.
-
törölt tag
válasz Tito30 #28912 üzenetére
És egész nap hallgatod majd? Vagy csak tuningkor aztán ha netezel meg csak lefogja a passzív áramlást az egész. Egyébként sincs semmi értelme ekkora ventit rátenni, mert kicsi a felülete, egy sima PC venti elég rá ami felfele fúj. Szinte semmivel se lesz jobb eredményed ha erősebb ventit teszel rá.
-
törölt tag
válasz seniman #28843 üzenetére
Annak meg mi értelme? Akkor a másik helységbe egy Mora rá 4 venti lassú fordulaton és kész.
Tito30
Felesleges túlbonyolítani. Azt nem tudom, hogy a Solo blokkja vajon jobb-e mint a D-tek meg nem-e hangosabb. Ezt a legfontosabb megtudni. Ha mégis megveszed akkor elég ha a Solo megy, a Reseratorból ki is lehet venni a szivattyút meg átalakítani HF csatikkal, tuningolni a belső csővel stb.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tom_tol #28841 üzenetére
Terhelve sehogy a hagyományos radiátorokkal. Vannak passzív radiátorok [link], de ezekből is kéne legalább egy gép méretű összerakva hogy a rendszeredet elvigye. Nem tudjuk pontosan, mert itt nem nagyon foglalkoztunk még ilyennel, hogy egy cső mekkora hőt bír el.
Esetleg azt lehetne hogy a procit passzívan egy Mora vagy Nova mert azzal még elbirkózik, a vidit meg ilyen csöves cuccok külön körön akkor kevesebbel is beéri.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ViZion #28830 üzenetére
Az Alpha nekem is úgy meg volt tépve, nem is feszegettem mert mondom még eltöröm zsír újonnan.
Ez a videó is arról tanúskodik hogy az életben nem szereltek még semmit a ház körül. Mondjuk így már nem is meglepő, érthető hogy az egész megvalósítás kicsit defektes lett így el lehet nézni valamennyire. Ami a PC-n kívül esik ahhoz nem nagyon értenek hiába van köze hozzá.
A szűrő és az UV fertőtlenítő jó ötlet. Bár ha normálisan meg van csinálva, rendes folyadékkal feltöltve akkor nem kellenének egyáltalán, de én beszerelném így is mert jópofa ha más nem is. A tartályt viszont marhára nem értem még mindig miért nem lehetett átlátszó legalább egy oldala és valami nagyobb tisztítónyílás rá hogy az ember keze kényelmesen beleférjen...
Érdekel hogy vajon a szűrőt hova teszik, hova kötik be, remélem nem szívóoldalra.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz m0h0senator #28802 üzenetére
Gondolom az első 4 a CPU core, a középső a package, az alsó három meg a gpu, vrm1, vrm2? A legalsó meg a HDD.
Teljesen jók. -
törölt tag
válasz ImpersonatoR #28729 üzenetére
A 36mm az inkább slim még, 45mm körül van a normál.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz seniman #28642 üzenetére
Gondolom az AVC Herculesre gondol. Az egy egybevíz amit asszem Dell gépekbe szereltek OEM, csak maradt egy valagra való és raklapszám osztogatták. Annak idején mikor mentek 3500 körül lehetett kapni jó emberektől, én is szórakoztam velük volt jópár darab. Kis kínai vacak izé, de ennyi pénzért simán bevállalható volt. A mostani 8 ezres árakat amit elkérnek érte azt viszont sose adnám ki már érte.
-
törölt tag
válasz KAMELOT #28601 üzenetére
Ha megvan legalább 45 vastag a radi akkor már mehet, a 280 az kb azonos a 360-nal ha egyforma vastagok. Erősebb szivattyú nem kell.
Ja igen a procit benéztem, már késő van. Intel s2011 az bírja a sülést meg normális pasztája is van, úgyhogy ha a radik megvannak legalább 45 vastagok akkor mehet egy körre, max kicsit melegebb lesz.
Úgy se fog sose peak menni a három cucc együtt hogy annyira fűtsenek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hszilard666 #28594 üzenetére
Gondolom akkor az ágankénti terhelhetőséggel van a bajod. Akkor érdemes rákérdezned a tápos topikban, ugyanis normálisabb tápok el tudják osztani másképp is a terhelésüket. Pl nálam is a max 210W-os ágon elment a 280-at zabáló kártya. Nem feltétlen kell másik táp.
-
törölt tag
Valaki talált már a Watercool Heatkiller GPU-X3 Core blokkról belső képet? Mert szétszedni nem akarom, de érdekelne hogyan néz ki belül viszont nem találok róla képeket sehol szétszedve.
-
törölt tag
válasz Tito30 #28526 üzenetére
Nem. Az aramlas kb azonos az egesz rendszerben, ha valahol szukited mindenhol lassul, nem lesz a rendsusr egyik feleben tobb viz.
Nyomoagra erdemes rakni, de amugy mindegy. Reseratornal nincs szivoag mert a tartalybol egybol felszivja a vizet, igy ilyen szempontbol csak nyomoaga van mindenhol es ezert is mindegy hova rakod.
-
törölt tag
válasz seniman #28456 üzenetére
Ha jól rémlik a Scythe szabályzóm nekem is olyan volt, hogy mikor áramot kap ellenőrzi a csatornákat és amin nem talál fordulatjelet azt utána lekapcsolja. Tehát csak RPM jellel megy. Valószínű nála is ez a baj, sőt biztos.
Az jó kérdés hogy miért nem látja a szivattyú jelét, lehet nem kezdi el a jelet kiküldeni annyi idő alatt a szivattyú és a szabályzó meg leáll a fenébe. Ha meg megy a szivattyú és úgy dugod rá az RPM vezetékét akkor meg ugye megy a kijelzés is.
Egy ventinek az RPM drótját kéne bedugni a szivattyú RPM drótjának helyére. Átverni a szabályzót.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz proci985 #28410 üzenetére
A szivattyú elég, a radiátor kicsit sovány lesz. Bár el fogja vinni, de ha be tudsz még tenni egy 120/60-at akkor érdemes volna. Monsta egy ventivel felesleges. És egy körrel hajtani. Talán ez az arany középút. A vidi a 295x2 legyen.
Másik megoldás, hogy a 280/30 radit meghagyod a procinak, a 120/45 radit pedig a 295x2 gyári vízhűtésébe kötöd és akkor annak két radija lesz így garantáltan halk marad, így kétkörös rendszered lesz. A procinak lehet sovány lesz a dupla, de ahhoz meg hozzáteszel egy 120/60-at és bőségesen jó vagy. De ez már megbonyolítja a dolgokat.
-
törölt tag
[link]
Tetszik a harisnyázott akrilcső. Munkanaplójában a kétprocis gép se semmi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Eszembe jutott kis izé. A magas tartályommal kapcsolatban ami a másik gépbe van. Belül a plexi csövet kitekerni, oda sima egyenes csatit tenni, ráhúzni csövet ami a tetejéig ér. Majd telerakni a tartályt mosott kaviccsal, vagy akváriumba való kavicsokkal. Persze nagy szeművel. Negyedig hagyni a tartály vízzel és akkor szépen csorogna lefelé a köveken.
-
törölt tag
válasz fatal1ty1984 #28388 üzenetére
Ja, csak nekem komplett gépre nincs ennyi pénzem, mint amibe egy ilyen alaplap kerül.
Jóvan nem offolok tovább. -
törölt tag
válasz fatal1ty1984 #28385 üzenetére
Persze, mert itt a gyári hűtés kicsi. Itt nincs hely nagy bordáknak úgyhogy melegedhet szépen. Meg gondolom a 4 slot x16 pci-e is valami extra chippel megy, mert a prociban nincs ennyi, a ramoknak meg eleve a PCIe csatiknak is kell a kraft. Ide már elkélhet a vizecske, ha ki is van használva az alaplap.
Bár ezeket a dögöket nem ismerem közelebbről, meg nem is nagyon fogom. -
törölt tag
Ezek a chipsetek lényegében déli hidak, még 10W-ot se fogyasztanak.
A 1366 azért zabált, mert ott még északi híd volt, azt hűteni kellett, ahogy a s775nél is. De a déli hidakat itt se kellett hűteni, ezeknél se.
A fetek hatásfoka 90% de inkább felette, úgyhogy egy 200W-os izomprocinál is 20W-ot fűtenek el kb. Összesen 30W amit le kell hűteni. Tök felesleges rá víz, ha rendesen meg van oldva a gyári hűtése. De ha már ott a blokk akkor mindenképp kösse be.A Rampage 3 azért sült le, mert ott még az északi híd is hozzá volt kötve (s1366), azt a +30W-ot már nem viselte a hűtés valami jól. Hatmagos procival ott már keletkezhetett 70W hő is, az valóban nem kevés.
-
törölt tag
válasz F e Z o #28373 üzenetére
Eszembe sincs költeni erre a platformra. Haswell Pentium lett volna eredetileg is, vagy akár egy Celeron mert már az is befogja a húzott Core2-kat, vékonyak már ezek a s775 procik mint a gilisztaszar. De a tuningmámor győzött, a Celeronnal nem sokra mész, bekapcsolod és mögy. Ezt meg szénné téped amíg el nem szublimál.
Platformcsere meg nem mostanában lesz, nincs pénzem erre. De akkor majd valami i5K lesz az biztos, tuning, négy mag, egy szálon is nagy teljesítmény. -
törölt tag
Akkor egy utolsó teszt a végleges konfiggal és végleges tuninggal, Prime+Furmark fél óra.
19 fokos szobában:
Core1: 52
Core2: 47
DispIO: 43
MemIO: 48
Shader: 54 -
törölt tag
Szereztem PVC cső szigetelőt, csőhéj ki hogy ismeri. De nem az a kemény műanyagos pufi valami amit a radiátor csövekre meg bojlerből kijövő meleg csőre húznak. Hanem nagyon puha szivacs és a külső fele kicsit keményebb. 110es csőre való másfél centi vastag szép fekete. Azt ha hosszában elvágom kijön belőle 6-7 téglalap a vinyók és szivattyú alá nagyon fasza lesz. Szerintem duplán fogom rakni, mert van annyi és akkor tuti a megoldás.
-
törölt tag
Na megjöttek a ramjaim végre, tolhatom neki a procit. 50 fokos 4.3GHz-en, azért igencsak meg lehet emészteni a vízhűtést is, bár a léghűtőim amik szintén nem voltak kicsik már 70 fokot mentek itt.
Legalább az algák megfőnek, főleg ha majd adok hozzá Furmarkot is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ZSZS-CMSC #28344 üzenetére
Három DDC. Bár nem látom túlsó oldalt a negyedik sarkán is van-e, de nem hinném mert a radi is három. Három körös rendszernek tűnik, különben nem kéne külön tartály. Hmmm. Proci, vidi. A duplra radira az alaplap, ram menne külön? Vagy 4way kártya és 2-2 két körön? Esetleg egy körön a proci, egy körön 1 vidi. És a többi vidi harmadik körön. A felesleg vga kiszedhető rendszerbontás nélkül.
Ki tudja....[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tartályban, csőben, ahol látod a vizet. Ott nyálkás taknyos izék fognak úszkálni, esetleg kisebb szilárdabb darabkák. Átlátszó vagy fehéres általában. Blokkokat eltömíti, hőfok romlik, áramlás csökken. Általában 1-2 hónap után jelentkeznek.
Ha a folyadékból válik ki valami anyag vagy színező, az változó idejű és lassabb. 1-2 hónap de lehet fél év is. -
törölt tag
Főleg hogy D5-öt használ, és igen csak a PWM van a lapra kötve....
-
törölt tag
Ha nem tudod a csövet megszerezni az se baj. Simán elmegy nélküle is. Vagy esetleg egy egyenes csatit tudsz betekerni a tartályban belül és akkor annyival magasabban lesz a nyomó oldal. Vagy akár csövet is húzhatsz rá, szépen nézhet ki a tartályon belül, pláne ha színes. Bár nem fog egyenesen állni a cső.
-
törölt tag
Alul a három lyukból az egyik, amin végigér a menet oda egy plexi cső megy a tartályon belül. Az ugye megvan hozzá? Az lesz a bemenő, tehát abból folyik ki a víz. Mellette a kettőből pedig amelyik tetszik a másik csőé lesz, az a szívó. Azért kell így, hogy a buborékok a csövön fent jönnek ki és feláramlanak, alul meg buborékmentes vizet szívhat vissza a szivattyú. Alul a harmadik lyuk pedig hőmérő, vízszintmérő, led, csap stb. elhelyezésére szolgál.
Értelem szerűen a tartály után a szivattyú jön, és lehetőleg a tartály magasabban legyen, abból könnyen ráfolyik a víz a szivattyúra. Ezzel megkönnyíted a feltöltést és a légtelenítést. A további sorrend mindegy, érdemes úgy hogy a csövezés a legegyszerűbben jöjjön ki vele.
A tartályon a felső lyuk meg arra kell ha nem alulról van bekötve a két cső, hanem fentről az egyik. Illetve ha van olyan keskeny töltőd, tölcséred akkor feltöltőnyílás is. Ha nem akarod a tartály egész tetejét letekerni.Ha fordított ház van, akkor a prociszivattyú van legalul elvileg. Akkor abba kéne folyatni a vizet a tartályból, ami magasabban lesz gyanítom. És a prociból mehet fel a vidibe, majd onnan a radiba és onnan a tartályba.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az ezüsthöz visszatérve. Érdemes megemlíteni, hogy az ezüstnek hitt étkészlet, pénz, ajtókilincs stb. nagy része nem ezüst hanem alpakka. Lényegében kamuezüst, nikkel, réz, cink. Ezüst nincs is benne. Az evőeszközökben lehet kicsi ezüst is a strapabíróság, színe miatt, de elég jelentéktelen.
Én átkutattam az összes régi fiókot, mindegyik evőeszköz alpakka. Még az ezer éves csicsás antik izé is abból van. Ezekben reménykedtem pedig hogy biztos igazi ezüst, de a francokat.
Úgyhogy okosan használjon bárki is ezüst cuccokat a tartályban, mert nagy eséllyel nem is ezüst az.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hszilard666 #28253 üzenetére
Az egyáltalán nem sok, proci mennyi? Tehetsz be még radit, de ez már fanatikus túlhűtés inkább.
-
törölt tag
válasz idegbeteg18 #28236 üzenetére
Maradhat a gyári.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Kbhont #28219 üzenetére
Akkor eddig hárman vagytok, meg én persze. Meg ha visszatúrok és küldök privátokat biztos lennének még 1-2-en olyanokból akik nem járnak ide sűrűn. Majd valamelyik nap elkezdem, addig még hátha jön érdeklődő. Meg addig eldöntöm hogyan is nézzen ki sematikusan azt bedobok példákat stb.
-
törölt tag
válasz ViZion #28202 üzenetére
Autós topikokban is van ilyen, csak ott a "TIR-ben". [link] Itt viszont nem tartom jó ötletnek ezzel terhelni mert majd másra kell a TIR, szakmai dologra, leírásokra stb. Ezért menne külön Logoutra ez. És ehhez nem kell se moderátor, se topikgazda hogy szerkessze, mivel az én blogom.
Csak pár kép, rövid leírás. És egy helyen mindenki gépe, nem kell a topikot fél hétig átolvasni ha valaki kíváncsi a gépekre.
Mindegy, az ötlet adott ha senkit se érdekel akkor kuka.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem tudom van-e ilyen, ha esetleg igen akkor sztornó.
Arra gondoltam, hogy csinálok egy Logout blogot, aztán mindenki vizes gépét betehetném aki szeretne benne lenni. Amolyan Vizes topik tagjainak gépei. Képek, alkatrészekről, cuccokról leírások. Csak tömören.
Ha lenne elég érdeklődő akkor összedobnám. -
törölt tag
válasz Drizzt01 #28159 üzenetére
Színező koncentrátumba van valami algásodást gátló anyag vagy csak festék? Mert szerintem ott lesz a baj. Nem volt benne semmi ami az algát megakadályozta volna a terjeszkedésben.
Nálam is sima desztvíz megy benne mondjuk még mindig, de eddig még nem történt semmi egy hónap alatt. De most már megvárom amíg betrutymósodik, utána kap egy alapos mosást és megy bele új desztvíz meg ezüst. Mert ha elmegy fél évig is trutyi nélkül akkor a franc se szedi szét addig.
-
törölt tag
Felesleges belefújni, mert a víz lemossa. Pláne a WD40-et. Ha fagyállós lesz a víz vagy gyári lötyi az elég neki.
Ha esetleg nem múlna el a zörgés, akkor meg érdemes alaplapra kötni és szabályozni, mert bizonyos fordulaton elkussol.Sasmadár
Biosban át van állítva PWM szabályzásra? CPU fan csatihoz tedd, mert azt szokták szeretni az alaplapok. -
törölt tag
válasz Csokiii #28087 üzenetére
Kurva jó kép. A matricára mi van írva? És van valami összekötés a 4 pin között vagy csak a két drót meg a két üres pin mellette?
Szivattyú oldalára nincs semmi rászitálva amúgy? Nekem rá volt írva fehérrel hogy 10W. És milyen színű a rotorja, a lapátok?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Úgy döntöttem mégse adom el a másik régi szett vizemet, hanem összerakom az előző tartalék E2160-as kis fos gépemet és beleszerelem abba. Nem fogom használni, csak összerakom, aztán ha kell akkor tartaléknak ott van, vízzel beépítve. Szekrény tetején dísznek is jó. Addig se darabokban van. Nem is erőlködöm az eladásával, mert egyben lehetetlen eladni, külön se tudtam eddig se. Inkább összerakom.
Viszont egy kérdés. A réz az alut kikezdi akkor is ha nincs használva a gép? A vidiblokk réz a radi meg alumínium. Fel lesz töltve folyadékkal, menetkészre lesz csinálva, de nem fogom használni, ott fog állni a szekrényen. Akkor is el fogja zabálni az alut vagy csak úgy ha használva is van a gép, keringet a szivattyú?
Mert akkor lehet inkább jobb ha nem töltöm fel vízzel. -
törölt tag
válasz Snip3r_HUN #28053 üzenetére
Még nem néztem végig, mert nem volt rá időm. Igen valószínű csapvíz van benne. De nem mindenhol olyan kemény a víz, mint nálunk. Illetve a megfelelő adalékokkal a csapvíz is használható, ezért is ilyen élénk színű, mert nem sajnálták ki belőle.
Kicsit összetákolt, ami annak fényében hogy ők ráadásul kik, még inkább kicsit hanyagságra utal. De azért működik. De ezt minden videónál elmondtuk többen is kb. Érdekes koncepció mindenesetre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz bombibmw #28033 üzenetére
Na igen, az a helyzet hogy kicsit nehezen fog belendülni a topik, mert mindenki a CPU hűtősbe van vagy a szett külön topikjában. De idővel majd csak rászoknak, az ötlet jó.
Pracli88
Külső szettek mindig is iszonyatosan drágák voltak. Vagy azért, mert passzív vagy mert a radi, szivattyú, tartály stb egy külön külső egységbe van szerelve és arra kérik el a plusz pénzt.carr
Sima alap AVC? Jól felment az áruk akkor, én anno mikor raklapszám vettem őket akkor 3500 volt darabja, mondjuk azért mert egyszerre sokat vettem. De amúgy is 5-6 ezerért mentek, aztán később láttam 8-ért is, ezek szerint megy fel az áruk.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pracli88 #28003 üzenetére
Mivel kezdő vagy és amúgy is csak procit hűtenél, ajánlott inkább a szetteket nézegetni, megveszed és összerakod. Nem kell külön vásárolgatnod.
Innen tudsz válogatni. [link]
Pénztárcádtól és attól függően hogy akarsz-e később vga-t is hűteni. A procihoz dupla 45 vastag minimum, ha vga is lesz akkor tripla 45 vastag minimum. Illetve még az is kérdés mekkora fér be a házadba.
És lehetőleg olyat keress amiben nem DDC szivattyú van. Jó kis szivattyúk azok, de feleslegesen erős ilyen szettekhez és a többi szivattyúhoz képest minimális hangja azért van.
Ha értesz a külföldi rendelésekhez akkor a kiválasztott szettet vedd meg onnan, mert általában gyorsabban ideér (kevesebb adminisztrációs késés a bolt/raktár stb között) és akár olcsóbban is.bombibmw
Az a helyzet ezekkel a szétszedhető egybevizekkel, hogy amíg nem nyúl hozzá pontosan ugyan olyan mint a nem szétszedhetők. Majd ha köt bele más blokkot meg plusz radiátort akkor már jöhet ide is. De amíg csak sima blokkszivattyú és dupla radi, pontosan ugyan azt tudja mint a többi, semmivel se különb. Ha majd bővíti, vagy legalább csövet cserél, folyadékot cserél és érdekli milyen cső megy rá, milyen folyadék stb, akkor jöhet ide. De azért hogy megveszi és berakja a gépbe, mit kell azon elmagyarázni? Amit meg el kell azt elmondják a CPU hűtős topikban is. Így érthető már?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Apollo_21 #27979 üzenetére
Igen, ugyanaz. Mondjuk. Volt ilyen hűtő a kezeim között, teszteltük is, pár fokkal lett hidegebb. Mikor megláttam már tudtam, hogy ez dísznek jó rá.
PH kedvenc lettem. Mi a fos.
Az a peltier elem kb 20W-os. Így legfeljebb idle fogja tudni a vizet lehűteni szobahő alá, de ahhoz még a radin a ventit le kell kapcsolni különben hűti az egész szobát is vele, a vizet meg fűti vissza. Ehhez viszont szét kell választani a mostani egyventis közösített megoldását.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Apollo_21 #27973 üzenetére
Az egy peltier elem, a vizet hivatott lehűteni, a meleg oldalát meg léghűtővel hűti. Nemrég beszéltünk róla elég részletesen, hogy a módszer miért nem fog működni hatékonyan, viszont a kolléga szeret barkácsolni így semmiképpen se beszéltük le róla. Meg amúgy is mint dizájnelem, vagy különlegesség a sok egyhangú vízhűtés után, jópofa.
-
törölt tag
válasz Daffchy #27955 üzenetére
Nem értem mi van, részleteznéd?
A hőmérő az 5V-ot kap mert a két kábele a molex 5V-hoz csatlakozik, ebbe dugtad a D5-öt is, az meg a 12V-ra van kötve. Ez így teljesen jó. Vagy te csak a 12V-ot húztad ki a tápból, nem az egész molexet? De akkor meg annyi lenne csak, hogy a hőmérő be se kapcsolna, mert az 5V-os ágon semmi sincs. Vagy te az 5V-os ágára is ráhúztad a 12V-ot? Mert akkor tényleg a hőmérő beszopta. Bár lehet még működik. Szerencse hogy a D5-nek nem kell 5V-os ág, mint egy vinyónak pl, mert egy vinyót kinyírt volna ez a manőver.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz idegbeteg18 #27952 üzenetére
Na ilyen kéket akartam volna én is, jó lett. De aztán megbékéltem az átlátszó löttyel.
-
törölt tag
Heron szökőkút. Na ez egy érdekes dolog, a valóságban is működőképes. De inkább a hőmérséklet különbözeti keringetésre kéne ráfeküdni, azt már próbálták is páran PCben. Valószínű oka van hogy miért épp ezt és nem a Heron féle megoldást.
Nem tudom milyen eredményeket értek el PCben, de sok jót nem mert nem találkozni vele. Az a baj hogy mindegyik megoldásnak brutálisan kevés az áramlási sebessége meg az hogy végtelenül kicsi ellenállást kell nekik biztosítani. És a PC komponensek nem épp olyanok, hogy csak úgy felmelegedhetnek kedvükre akármeddig. -
törölt tag
válasz balazsur1987 #27898 üzenetére
Radiátor használtan egy tízes, attól függ mit veszel. Mert lehet olcsóbban is ha szerencséd van stb. A blokk meg amit kinéztél pont van most is egy használtan fent, az asszem 5-6k körül megy.
Nem tudom milyen proci az, de az normális hogy a radiátor langyos csak vagy annyi se.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Drón topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Óra topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tudományos Pandémia Klub
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- További aktív témák...