A kábelmenedzsment művészete

Igazi minimalmod remekműre bukkantunk a Bit-tech.net fórumát böngészve. A lowfat művésznéven alkotó modder egy hatalmas, kerekeken guruló, Lain Li szerverházat vett kezelésbe. Eredetileg kétprocesszoros rendszer lakott benne komolyabb átalakítás nélkül, csak a vízhűtés csövei és a tápkábelek harisnyázása volt egyedi. Idővel kikerült belőle az egyik processzor és az egyik grafikus kártya, ezzel a beépített alaplap is kisebb lett, így kifejezetten szellőssé vált, ami jó alapot jelent egy letisztult minimalmodhoz.


(forrás: bit-tech.net) [+]

Elsőként az ATX alaplap fordult meg új alaplaptálcával, ezután pedig az első traktust elrondító és amúgy is fölösleges meghajtóhelyektől vett érzékeny búcsút modderünk, aki egy akkumulátoros fúrótól eltekintve csak kézi szerszámokat használt az átalakítás során. Aztán jött a vizesblokkok polírozása, ventilátorok újrafestése, kábelezés előkészítése és egyéb feladatok.



(forrás: bit-tech.net) [+]

A végeredmény szerintünk nagyon látványos lett, igazi remekműve a maga kategóriájának. A jobbára fekete, kevés ezüst és átlátszó elemmel kiegészített belsőben pompásan mutat a kék kábelezés és a vízhűtés szintén kékre harisnyázott, derékszögben hajlított csőrendszere. A legszebb részlet pedig az, amit sokan inkább el is rejtenek, az alaplaptálca mögötti kábelezés. Szerencsére nem csak moddernek, hanem fotósnak is egészen jó a készítő.


(forrás: bit-tech.net) [+]

További képekért és a mod építésének részleteiért irány az (angol nyelvű) munkanapló.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés