Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sokimm

senior tag

válasz Alexios #9768 üzenetére

Bár mindenkinek szól a válasz, de neked lett címezve, sry :)
    Egy dinamikus tartalmú SQL táblából táplálkozik, és grafikusan meg kell jeleníteni egy fa struktúrát, aminek a szintjei és a szinten található elemeinek darabszáma nem konstans.
    Erre a táblán belül hivatkozások vannak, ki kinek a gyermeke, de nem tudunk egyéb infót.
    Ciklusok futtatásával darabszámot előre definiálni lehetne, ha strukturált lenne a fa, de van ahol a 4. mélységben ágazik 100 felé, van ahol egy szakaszon a 2. szint szépen növekszik arányosan. Erre kellene egy dinamikus tárhely, amit előre nem foglalok le (vagy nem is deklarálom), mert lehet ma 4 array-ből megúszom, lehet holnap 30 lesz, vagy több.
    Ha a két dimenziós tömbbel gondolkodom, akkor az első cím információ tombom[x][9]=7;
    nem tükrözi azt, amit az adott fa leszármaztató ID lehetne, amikor én adok neki "nevet".
    int[] arrayname4 = new int [];
    Így még kell egy kapcsolótábla is, hogy melyik array melyik fő x címei alatt mit is kell "érteni".
    arrayname4 == tombom[1][...]
    arrayname34 == tombom[2][...]
    Szándékosan ugrottam 30-at, mert nem biztos, hogy a köztes elemek fa elágazások. Azok "példányok" is lehetnének, tovább nem osztódnak. :D

A dictionary-s megoldásnak utána nézek thx! (nagyon dinamikus a méret, a sorrend, bár nem én fogom változtatni c#-ból a tartalmat, én csak "használom" az információkat)

A végén a monitoron szeretném látni. :)
    Viccet félretéve, ha van egy arrayname34-es elágazásom, ami alá csak "begyűjtöm" az adott array alá tartozó elemeket, akkor meghívni / kiolvasni, csoportban kezelni (grafikus tábla struktúra) el tudom képzelni, de így most minden "ős" alá kell egy ciklust írnom, hogy fussa végig kik tartoznak alá. Ez így elég erőforrásigényes.

Ha c# ban nem lehet, akkor még érdekelne, hogy melyik nyelv képes futás időben deklarálni változót, ennyi az érv. :) js-ben lehet? Utána nézek thx! :)

Új hozzászólás Aktív témák