Új hozzászólás Aktív témák
-
j0k3r!
őstag
válasz
Vasinger! #1921 üzenetére
<szvsz>
most lehet, hogy en vagyok a helikopter, de mi ertelme volt szamolni a megadott neveket (hossz), ha a vegen a for ciklust igy szervezi:
for(hossz=0; hossz<50; hossz++)
igy fuggetlenul attol, hogy 2, 12, 49 nevet adtal meg mindig vegig fog iteralni a tombon.
logikusabb lenne:
for(int j = 0; j < hossz; j++)
aztan a cikluson belul, ahol hossz van, ahelyett j-t irni
nomeg a while(hossz<50) helyett az itt megbeszelt feltetelt irni, mivel ures string eseten ugyanugy belep a ciklusba, es azon belul ertekeli ki, hogy ures-e. (az itt megbeszelt megoldas pedig mar a ciklusba lepes elott kiertekeli, hogy ures-e)
a sok ilyen kis 'hiba' korrigalasaval nagyobb feladatoknal jelentos cpu idot lehet sporolni.
</szvsz> -
kingabo
őstag
válasz
Vasinger! #1921 üzenetére
"Félre értés ne essék. Nem azért nem használtam a Te módszeredet mert nem jobb, vagy én nem akartam volna"
Ok, csak láttad Te is mennyi elgépelés volt egy ekkora progiban is és utána mennyi problémát okozott."hanem mert a tanárnak feltűnt volna és nem tetszett volna, ha nem az ő módszereit használtam volna."
Ez az ember aztán igazán tud programozni!Nem a tanárnak programozol, hanem magadnak. (sztem)
Hossz = 50 helyett, akkor már mehetett volna break is.A substringes hack-elés meg lassú és gáz. Ráadásul csak az első névnapost köszönti.
Szerintem az itteni megoldások szebbek voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire RX 470 Platinum Edition videókártya
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest