- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
- 

leslie23 tag Sziasztok! Segítséget, vagy magyarázatot szeretnék kérni tőletek a következő probléma kapcsán, StackOverflow relevánsnak tűnő kérdéseit már átnyálaztam, de nem találtam számomra választ. Van egy WinForms alkalmazás, amivel SQL queryket szeretnék végrehajtani (kb. 70-80 darabot, egyenként 5-15 másodperc az execution time) a lekérdezések eredményeit pedig Excel-állományokba menteni. Nem parallel async végrehajtás működik, viszont kicsit tempósítandó a dolgokat átírtam Parallel.Foreach segítségével, a szimultán szálakat 15 darabban maximalizálom. Az SqlConnection using blokkban van, ennek ellenére az alábbi hibaüzenetet kapom: "The timeout period elapsed prior to obtaining a connection from the pool. This may have occurred because all pooled connections were in use and max pool size was reached." Ha a connection stringbe belefoglalom a Connection Timeout = 0 paramétert, akkor megintcsak lefut szépen a cucc. Próbáltam szintén a connection stringben állítani a Max Pool Size-et de nem volt hatása. Sajnos nem értem, hogy pontosan mi történik, ha jól értem a using végén a kapcsolat zárásra kerül és bekerül a connection poolba. Viszont ezután miért történik timeout, mikor a következő szálon ismét szükség lenne a connectionre?  Illetve ha Timeout van, miért nem tud új kapcsolatot létrehozni? Illetve ha Timeout van, miért nem tud új kapcsolatot létrehozni?Köszönöm, ha valaki rá tud világítani mi itt a kulcs. 
 És egyből egy másik kérdésem is lenne; a Excelt az Interop liben keresztül kezelem. Neten azt találtam, hogy maga a COM Interop nem thread safe, feltételezem ez az oka annak, hogy parallel futásnál időnként COM error, application busy üzenetet kapok (5 futásból egyszer). Alternatív megoldásként felmerült, hogy a parallel végrehajtásnál csak egy DataSetben tárolnám a lekérdezések eredményeit, majd ezt követően egy külön műveletben sorosan generálnám le az Excel-riportokat. A kérdésem, hogy mennyire célszerű nagy mennyiségű adatot (pl. 80 query, egyenként 30-40 mező és 10-12 ezer rekord) memóriában tárolni míg elér a folyamat az Exceles lépésig? Vagy mi lehet itt best practice szerintetek? Vagy mi lehet itt best practice szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Thinkpad E15 Gen2 15.6" FHD IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Samsung S25 128GB Navy Blue makulátlan állapotban garival eladó
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (2 akku) RC Pro - drón szett újszerű állapotban
- Akciós áron eladó ÚJ HP Dragonfly G4 /I7-1355U/16 GB/1000GB SSD/13,5"/FHD+/400nit/1 ciklus
- Lenovo ThinkPad P15v Gen 3 i7 12800H 16GB 256GB SSD
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3582, 100% Akksi
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 1000GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B250M i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD RX Vega 64 8GB DEEPCOOL Tesseract BF 650W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Illetve ha Timeout van, miért nem tud új kapcsolatot létrehozni?
 Illetve ha Timeout van, miért nem tud új kapcsolatot létrehozni? Vagy mi lehet itt best practice szerintetek?
 Vagy mi lehet itt best practice szerintetek?