Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• leslie23

tag

Sziasztok!

Segítséget, vagy magyarázatot szeretnék kérni tőletek a következő probléma kapcsán, StackOverflow relevánsnak tűnő kérdéseit már átnyálaztam, de nem találtam számomra választ. Van egy WinForms alkalmazás, amivel SQL queryket szeretnék végrehajtani (kb. 70-80 darabot, egyenként 5-15 másodperc az execution time) a lekérdezések eredményeit pedig Excel-állományokba menteni. Nem parallel async végrehajtás működik, viszont kicsit tempósítandó a dolgokat átírtam Parallel.Foreach segítségével, a szimultán szálakat 15 darabban maximalizálom. Az SqlConnection using blokkban van, ennek ellenére az alábbi hibaüzenetet kapom: "The timeout period elapsed prior to obtaining a connection from the pool. This may have occurred because all pooled connections were in use and max pool size was reached."

Ha a connection stringbe belefoglalom a Connection Timeout = 0 paramétert, akkor megintcsak lefut szépen a cucc. Próbáltam szintén a connection stringben állítani a Max Pool Size-et de nem volt hatása. Sajnos nem értem, hogy pontosan mi történik, ha jól értem a using végén a kapcsolat zárásra kerül és bekerül a connection poolba. Viszont ezután miért történik timeout, mikor a következő szálon ismét szükség lenne a connectionre? :F Illetve ha Timeout van, miért nem tud új kapcsolatot létrehozni?

Köszönöm, ha valaki rá tud világítani mi itt a kulcs.

És egyből egy másik kérdésem is lenne; a Excelt az Interop liben keresztül kezelem. Neten azt találtam, hogy maga a COM Interop nem thread safe, feltételezem ez az oka annak, hogy parallel futásnál időnként COM error, application busy üzenetet kapok (5 futásból egyszer). Alternatív megoldásként felmerült, hogy a parallel végrehajtásnál csak egy DataSetben tárolnám a lekérdezések eredményeit, majd ezt követően egy külön műveletben sorosan generálnám le az Excel-riportokat. A kérdésem, hogy mennyire célszerű nagy mennyiségű adatot (pl. 80 query, egyenként 30-40 mező és 10-12 ezer rekord) memóriában tárolni míg elér a folyamat az Exceles lépésig? :B Vagy mi lehet itt best practice szerintetek?

Új hozzászólás Aktív témák