Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Srácok, van a formon egy groupbox, azon pedig 7 db checkbox (vizuálisan beragadó gomb formájában). Ezek a hét napjait reprezentálják.
Addig eljutottam, hogy a bekattintott napokat (egyelőre a control neveit stringként) bedobom egy listbe:List<string> days = new List<string>(gbDays.Controls.OfType<CheckBox>().Where(chk => chk.Checked).Select(chk => chk.Name).ToList());Nekem viszont olyan kéne, hogy a groupboxban betöltött indexük szerint (ahol az első checkbox a 0., az utolsó a 6.) kellene inkább egy List<int>. Feltéve ha egyáltalán van ilyen indexük.
Szerintetek?Közben rájöttem, hogy elvileg a fenti LINQ kódot lehetne továbbvinni úgy, hogy a mostani listában szereplő index kerülne bele a végső, int listbe. Ugye?
Pszeudo:
int[] dayindexes = ListOfControls().WhereChecked().ToList().IndexesFromSourceList().ToList();Nem tudom, ez mennyire érthető így.
Szerk2: ez nem biztos hogy jó ötlet. Összezavarodtam
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Tab M10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 2in1 WUXGA Touch i5-1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE 4G LTE W11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 Gen2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest