Hirdetés
- Hírértékűvé tette a Lenovo, hogy az ASUS támogatja a kézikonzolját
- Mobilhálózatokra szabott EPYC-kel ugrik az 5G-s homokozóba az AMD
- Kiemelt figyelmet fordít a biztonságra az MSI szélsebes SSD-je
- Kis híján zsebre vágható 2 az 1-ben gépet villantott a TENKU
- A végletekig optimalizálja a SensorPaneleket az új AIDA64
- Ügyesen előzi meg a 12V-2x6 tápkonnektor leégését a Dell
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Objektívek topikja
- Milyen széket vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackWoOd
aktív tag
A Delphire/object pascalra szerintem hozzáértő sosem mondta, hogy tisztán objektum-orientált nyelv...

Abban teljesen egyetértek, hogy nem Dephiben kell megtanulni az objektum-orientáltság mibenlétét, de ez legalább annyira igaz más nyelvekre is.
Az objektum-orientáltságot papíron, elvi alapfogalmakon keresztül célszerű megérteni, majd a gyakorlatba átültetni. Erre az ember fia vagy eleve tisztán objektum-orientált nyelvet használ, vagy saját bőrén megtapasztalja, hogy mit és hogyan célszerű megcsinálnia (ez természetesen pascalt használva tovább tart).
A ''jól programozni'' egy erősen szubjektív fogalom, nem tudom, hogy te mit értesz alatta. Az én értelmezésemben a jól programozni inkább algoritmus-szintű jóságot feltételez, csak másodrendű a nyelvi sajátosságok maximális kihasználása (persze ez a két dolog gyakran összefonódik, természetesen).
Én sem arról írkáltam, hogy ha delphiben tud valaki programozni, akkor ugyan olyan szinvonalú (frappáns, elegáns megoldások, stb) forrást hoz össze C*-ben, minden nehézség nélkül, de a probléma-megoldás és a tanult/_tapasztalt_ algoritmusok alkalmazása vitathatatlan előnyt jelent számára.
Valóban szemléletváltás szükséges a régi jó moduláris / struktúrált programozás módszereihez képest.
Szerintem amire te utalsz (delphiről átnyergelt programozók) ezen az ''apró'' lépésen nincsenek megfelelő módon túl, talán átugorták (esetleg az általad említett kényszerképzet okán), talán sosem ismerték fel.
Szvsz programozni ''megtanulni'' nem nagyon lehet, tapasztalati úton sokkal több/hasznosabb tudást lehet begyűjteni.
Mindegy, nem akarok vérre menő vitába bonyolódni, főleg nem off-ban.
Szerintem valami nagyon hasonló dologról beszélünk mindketten, csak az ellentétes oldalról.
Apróság, de szerintem RAD alatt nem egyszerűen a GUI összehányása értendő.
(Arra meg tényleg csak kíváncsi lennék, mi a ''gúzsba köti az ember kezés'' jelentése pascal vonatkozásban.)
mod.: offba akart menni...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- PayPal
- Ügyesen előzi meg a 12V-2x6 tápkonnektor leégését a Dell
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Okoslámpával vinne fényt az OpenAI a sötétségbe
- Diablo II: Classic és Resurrected
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 12/512GB zöld használt, megkímélt 6 hónap garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4513
- Apple iPhone 16 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest