- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Speciális kiadású AMD-s alaplapot villantott az ASUS a 20 éves ROG-jubileumra
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
ollie
MODERÁTOR
sziasztok!
egyik ismerősömnek egyéni igényeket kielégítő programra volt szüksége, amellyel könnyen és gyorsan lehet a képernyőt lementeni. így alkottam meg a PrintScreen v1.1a nevű kis programot.
itt letölthető (állítólag csak 10-szer)
tesztelve xp32-n. vista 32-n nem volt alkalmam, bár nagy valószínűséggel működik, vista x64-en tuti nem működik.
működési problémák csak azért lépnek fel, mert egyszerűen nem tudom, hogy hogyan kell a dll-eket és az ocx-eket 64 bites op-ken regisztrálni. 32 biteseken a regsvr32 erre tökéletes. és habár ezt a setup elvégzi, de 64 biten akkor is kiírja, hogy unregistered component, stb.
és még egy dolog: számomra ismeretlen okokból ha a programot a setup-ban az összes felhasználónak telepítitek fel, akkor ha éltek az autostart lehetőségével a programban (ez direkt nem a setup-ban van szabályozva), akkor nem írja be a program a szükséges registry bejegyzést a regisztrációs adatbázisba. de ha csak saját magatoknak telepítitek, akkor működik.
3d-s fullscreen alkalmazásoknál is működik (tehát játékoknál)? Egyébként már sajnos nem lehet letölteni.
-
ollie
MODERÁTOR
Hátizé...
Szerinted az and meg az or akkor nem bitművelet? Sőt van olyan, hogy egész osztás (vagyis jobbra lehet tolni a biteket), na meg szorzás is (balra tolja a biteket). -
ollie
MODERÁTOR
-
ollie
MODERÁTOR
Eccerű, a VB egy objektum orientált (khmm, inkább objektum alapú) nyelv. Egy objektum viszont önmagában csak akkor fog létezni ,ha először létrehozzuk, erre szolgál a Set parancs. Na most a filerendszer is önmagában egy objektum, és ez az objektum tartalmazza pl a fileokat, a megnyitó (open) parancsot, stb.
A te példádban az fso csak az objektum neve, ez bármi lehetne. -
ollie
MODERÁTOR
Kéne egy kis segítség!
Van egy képnézegető progim. Társítva vannak hozzá a jpg formátumú képek. Tehát ha megnyitok egy képet ezzel a progivan indul. Ez müxik.
A progi ablaka alján van egy Drive egy Paht egy File list. Amikor futtatom a progit itt tudom keresni a képeket és megnyitni. Azt szeretném hogy amikor képet nyitok meg (kep = command ; kepmegj.Picture = LoadPicture(kep) - érted.) akkor a Drive, Path és File elemen a kép útvanala legyen.
Pl.: A kép útvaonala ''e:\kepek\vegyes\uj.jpg''. A Drive1.Drive legyen ''e'', a Path1.path legyen ''e:\kepek\vegyes'', és a File1.path is ugyan így.
Nos ezt hogy lehetne megoldani? Nagyon fontos lenne!
Előre is köszi!
[Szerkesztve]Használd az inStr és az inStrRev kereső funkciókat
pl: mid (filename, inStrRev(cstr(filename),''\'')+1, 255)
ha a filename =''e:\kepek\vegyes\uj.jpg''
akkor a végeredmény uj.jpg lesz
A meghajtó betűjelét nagyon egyszerű megállapítani (ugye csak az első karaktere a filenévnek), a maradékot meg e kettő levágásából kapod.
Egyébként ez VBScript, de gondolom VB-ben is ugyanígy kell használni.
[Szerkesztve] -
ollie
MODERÁTOR
Közben találtam egy DAO360.CHM nevű file-t, pont ami kell nekem. Az Office 2000 telepíti.
Azért kössz. -
ollie
MODERÁTOR
hi!
Nekem VBScript DAO (ADO jelen esetben nem jó) példaprogramok (vagy tutorial) kellenének.
El tudtok irányítani valahova? MSN Techneten jobbára csak ADO van. -
ollie
MODERÁTOR
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: épp nézegetem a Visual Basicet és nem tudom eldönteni, hogy adatbázis kezelésre mennyire lenne alkalmas. Eddig Accesst használtunk, de szeretném magát a felületet átteni VB-re. Úgy gondoltam, hogy az adatbázis szerkezetén nem változtatnék, hanem ahhoz kellene hozzáférnem VB-ből (az Accesshez hasonló űrlapos megoldásokkal). Az eddigi benyomásaim vegyesek. Egyrész viszonylag könnyű használni, de design szempontjából kevés lehetőségem van. Pedig itt most pont az lenne a lényeg, hogy egy teljesen letisztult profi külsőt kellene kölcsönözzek a programnak. Emellett persze minden olyan lehetőséget ki tudjak használni, ami accessben megvolt.
Esetleg tudnátok valami más programnyelvet ajánlani, ha ez nem jönne be?Az új VB Express nagyon jó erre a célra (és ingyenes), de arra készülj fel, hogy nem lesz benne vizuális SQL szerkesztő, mint az Access-ben. De amúgy jó. Ja és az Access űrlapjait nem fogod tudni használni benne, max a táblákhoz, lekérdezésekhez férhetsz hozzá, tehát újra kell designolni az egészet.
-
ollie
MODERÁTOR
Nem kéne feltenni SQL szervert?
-
ollie
MODERÁTOR
Beírtam ezt a kódot és a helyett hogy elvenné az első betűt, az egész szöveget törli

txtkijelzo = Right(txtkijelto, Len(txtkijelzo) - 1)
itt a teljtes program :
Bővebben:� link
Eh, már látom a hibát én is.

[Szerkesztve] -
ollie
MODERÁTOR
-
ollie
MODERÁTOR
De akkor nem VB kell neked, hanem VBA (Visual Basic for Applications). Nem ugyanaz. A sima VB egy programozási nyelv, melyet lefordít a fordító, az utóbbi meg script, amit az Office alapból tud értelmezni. A gond, hogy nem ugyanaz a kettő.
-
ollie
MODERÁTOR
Most fogok áttérni pascalról és kéne egy normális könyv. Én is láttam a kék könyvet, de a prog.hu-n semmi leírásszerű nem volt róla. Majd még körülnézek hátha van valmi hogy kb mi van benne + ienek, de ti is adhattok linket ha ráértek

Akkor már miért nem Delphi-t tanulsz?
-
ollie
MODERÁTOR
Helló VB-sek!
Nos leszögezem az elején nem vagyok programozó, csak otthon hobby
szinten könyvből próbálom elsajátítani a dolgokat. Szal ne üssetek a láma kérdéseimért.
Nos egy olyan gondom van,hogy:
Írtam egy rém egyszerű progit ami számol egy sorozatot a végtelenségig, jobban mondva amíg meg nem állítom. Nos csináltam két Command_Button-t: egy start és egy stop-ot. Boolean típusúak. A gondom az, hogy a számol részt nem tudom hova tegyem. Először azzal próbálkoztam, hogy a start formjába irtam a számol részt és akkor ugye hiába nyomom meg a stop gombot, meg hiába teszek be egy if-et hogy figyelje a stop gomb mikor lesz false hiszen sose jut el addig hogy beolvassa a stop buttont. Próbáltam a generál részbe is, de itt meg mindig leállt
vmi fordításí hibával. Akkor próba szerencse alapon megpróbáltam a Form nevű formba beleírni, de itt se csinált semmit a progi. Szal a kérdés röviden:
hogy tudom azt megcsinálni, hogy a program elinduljon a start megnyomására és a stop ra meg megálljon?
Nos eddig a progi így néz ki:
Dim X As Double, Y As Double, z As Double, a As Boolean
Private Sub Command1_Click()
a = True
Do
For X = 1 To 1000
Y = X * X
z = 2 * X - Y * 1.5
If a = False Then
Exit Sub
End If
Next
Loop
End Sub
Private Sub Command2_Click()
a = False
End Sub
Azt ne nézzétek, hogy mit számol mert oda csak éppen hasra ütöttem vmit.
Ja még vmi a goto parancsot hogyan kell használni? Mert ebbe a rohadt könyvbe
nem találtam (Programozás Visual Basic 6 nyelven, Kék könyv)
Előre is kösz a segítségetekA gomb on Click eseményébe kell beletenni a kódrészt (ha a form sezrkesztőben rákkattintasz 2x a gombra, akkor automatikusan oda tesz a kódban), bár úgy tűnik, hogy ott is van az általad bemásolt kóda lapján. Viszont honnan tudod, hogy nem fut? Ránézésre semmit sem jelez ki program, szóval akár futhat is a nélkül, hogy tudnád. Tegyél be a végére egy msgbox függvényt, hogy lásd, hogy lefutott e.
-
ollie
MODERÁTOR
-
ollie
MODERÁTOR
Idáig OK. A gond akkor van, ha a programból szeretném módosítani az értékét. Konkrétan van egy mező, amelyben a dátum szerepel, és én a (mindig változó) year(date) kifejezést szeretném beletölteni.
A UserForm_Click() eseményre megcsinálja egy kattintással, de a UserForm_Load()-ra (vagyis a elvileg a form betöltődésekor) meg nem csinál semmit.
Próbáld az On Open és az On Got Focus eseményeket. Az On Load több minden miatt nem működhet. Pl még lehet a form a memóriában attól, hogy nem látod.
-
ollie
MODERÁTOR
Sziasztok! Abszolút kezdő lévén, kérelek Benneteket, ne haragudjatok meg ezért a (nyilván) triviális kérdésért.
Szóval már az elején elakadtam. Nem tudok beállítani néhány default értéket a beviteli mezőkbe (pl. dátum). Van ugye a Form_Load() eljárás erre a célra, de nekem egyszerűen nem működik. Pl. a Form_Click()-re szépen megcsinál mindent, dehát nekem az kellene, ha automatikusan működne. Próbáltam rendes VB6 alatt és az Office2000-hez adott editorban is, de az eredmény ugyanaz (semmi).
Kérem, aki tudja, mit csinálok rosszul, írja meg! Előre is köszönet!VBA-ban tudom. A Form-on a Text Box tulajdonságainál a Data fülön keresd meg a Default Value értéket. Amit oda beírsz, az lesz az alapértelmezett.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Konzol Screenshot
- Battlefield 6
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- HPE ProLiant 32GB DDR4 ML350 Gen9 Hot Plug 8SFF Rack Szerver! x2 XEON + HDD
- ÚJ Lenovo IdeaPad 1 - 15.6" FullHD - Ryzen 3 7320U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR - 2 év gari
- Ultimate előfizetés akár 3471 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Dell UltraSharp 24 USB-C Hub Monitor - U2422HE - 27% ÁFÁs
- Corsair K70 RGB TKL Gaming Billentyűzet + PBT Double-Shot Pro Keycap
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest