Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zoleeh
    csendes tag

Nem tudom teljesen reprodukálni az alaphelyzetet, de van itt egy egyszerű megoldás. Új standard modulba beírtam ezt:

Sub FormatZoleehDates()
    For Each c In ActiveSheet.UsedRange.Cells
    c.NumberFormat = "m/d/yyyy"
    Next
    End Sub

Nyilván a numberformatot lehet még alakítani. Kipróbálás: beírtam pár dátumot egy tartományba, átkapcsoltam custom -> general beállításra a formatot, utána kijelöltem, és ráküldtem a fentit.

Köszi!

Kipróbáltam, de nem működik, ahogy az én megoldásaim sem. Átállítja a formátumot, de csak F2 + Enter után veszi azt fel az adott cella.
    Közben találtam egy megoldást, itt a fórumon olvasott alapján. Mivel az én esetemben az 1., 6. és 7. oszlop tartalmaz átalakítandó ("m/d/yyyy h:mm" formátumra) dátumot , de az 1. és 6. mindig ugyanaz, és a 6. és a 7. csak az időben különbözik mindig. Ezért működik ez:

For n = 2 To ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
    Cells(n, 1).FormulaR1C1 = DateValue(Cells(n, 1))
    Cells(n, 6).FormulaR1C1 = TimeValue(Cells(n, 6))
    Cells(n, 7).FormulaR1C1 = TimeValue(Cells(n, 7))
    Next n

Dehogy ha mindhárom oszlop más napot és időt tartalmazna nem tudom mi lenne a megoldás. :((

• Nem tudom teljesen reprodukálni az alaphelyzetet, de van itt egy egyszerű megoldás. Új standard modulba beírtam ezt:

Sub FormatZoleehDates()
    For Each c In ActiveSheet.UsedRange.Cells
    c.NumberFormat = "m/d/yyyy"
    Next
    End Sub

Nyilván a numberformatot lehet még alakítani. Kipróbálás: beírtam pár dátumot egy tartományba, átkapcsoltam custom -> general beállításra a formatot, utána kijelöltem, és ráküldtem a fentit.

Csak egy kis kiegészítés, mert a szerk. idő lejárt: nyilván más esetekben célszerűbb lehet inkább Selection.Cells kollekcióra futtatni a ciklust, a példában egy töküres lapon csak a dátumos cellák szerepeltek, ezért volt mindegy.

Új hozzászólás Aktív témák