Új hozzászólás Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
Újabb probléma:
Szeretnék login formot használni, de nem tudom hogyan kell.
Alapprobléma: kb. 40-50 usert kellene kiszolgálni, mindenkinek külön felhasználónév, jelszó, jogosultsági szint.
A következőt gondoltam: a userek adatait eltárolnám egy adatbázisban.
ID
Név
Jelszó
Jogosultság
Többi adat
A login formra felteszek egy TextBoxot (TextBox1), amibe beüti a felhasználónevét, valamint egy másik Password (TextBox2) boxot is. Emellett lerejtek két másik mezőt is, amikhez nincs hozzáférése és nem is látszanak (TextBox3, TexTBox4).
Amikor a felhasználó beüti a TextBox1-be a felhasználónevét, valamint a TextBox2-be a jelszavát és az OK gombra klikkel, akkor egy paraméterezett lekérdezést futtatnék, ahol a paraméter a felhasználónév lenne. Ha van találat az adatbázisban (vagyis van ilyen felhasználó), akkor ugye a TextBox3-ba beolvasom az adatbázisból a felhasználónevet, valamint a TextBox4-be az adatbázisban tárolt jelszót. Ezután már nincs más dolgom, mint összevetni a begépelt és a beolvasott jelszavakat.
Ezt így meg is csináltam és működik is. Valszeg biztonsági szempontból szart sem ér, de tökre örülök neki.
Két kérdés:
1. Lehet ezt valahogyan elegánsabban csinálni? Mondjuk a TextBox3 és TextBox 4 kiküszöbölésével? Gondoltam, hogy beolvasom egy változóba egyből az adatokat, de béna módon csak vezérlőkre és azok értékeire tudok hivatkozni. Szóval valahogyan direktbe el lehet érni az adatbázist (MS SQL szerver)?
2. Szükséges az adatok titkosítása? Jelenleg az adatbázisban nincsenek titkosítva a jelszavak, mert minek. Mondjuk nem is tudom, hogy ezt hogyan lehetne, egyáltalán ott célszerű őket tárolni? Úgy kellene megoldanom, hogy azért tudják változtatni, tehát érdemes lenne tárolni őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Siemens SL 45 - magyar, dobozos, ingyen Fox
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest