Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez az új Virtualbox másnál is egy instabil f0s? Gyakorlatilag Win7 embedded, Win8.1 totál lefagy és többet nem is indul el az adott virtuális gép. Mindegy, hogy AVG, Avira, Nod32-őt telepítenék fel, a vírusírtó telepítésénél 98% körül befagy az egész, és megdöglik. De a Win 8.1-et például már sima lemezkarbantartó kinyírta... Régen ilyen nem volt, tudtam rajta tesztelni vírusirtót. Még egy Lubuntu 19-em van, azt még nem nyírta ki, meg a régebbi verziókkal készült Win2012, Ubuntu18 szerverem se...
-
válasz
body007
üzenetére
Nem! Nem kéne bekavarnia az igazi hálózatba, ezért nem bridgelt.
Nat+belső. Kipróbáltam úgy is, hogy csak belső, de attól megbolondult az Ubuntu szerver. Ebből a szempontból a Win 2012 jobb, ha dhcp-vel kapja megy, ha nem akkor is
Az ubi meg csak írogatja itt a végtelenségig a számokat...
Akkor csak kell valami routing az Ubuntura, ha normálisan tesztelni akarom... lehet csak belsőt hálókártyát kap, és a Win2012 majd oszt neki is dhcp-n, csak pont az lenne a lényeg, hogy a dhcp is Ubuntuval menjen meg a dns is, meg a fájlszerver is. -
Ha van 2 virtuális gépem nat-os hálókártyával, akkor azok miért nem látják egymást? Sőt mindkettő ugyanazt a 10.10.0.15-ös címet kapja alapból...ha átírom másikra, akkor se látják egymást.
Azt szeretném, ha a 2 gép tudná egymást pingelni, de ez csak belső hálón sikerül...De ha állítgatom a hálókártyákat akkor meg plusz idő stb... Az egyik gépen Ubuntu Server, a másik Win7 van. Az Ubuntu szervernek kéne net, mert a csomagjait onnan tölti le...Win2012 ennyiből jobb volt, csak telepítő lemez kellett neki, és lehetett normálisan tesztelni a szolgáltatásait.Esetleg legyen a szerverben egy nat-olt meg egy belső hálókártya? Windows 2012-es szerverrel végül így csináltam meg, és a kliensek rajta keresztül kaptak netet... Linuxon ezt meg nem tudom még, hogy kell.
-
Sziasztok! Feltettem egy Windows server 2012r2-őt virtuális gépre. Az a kérdésem, hogy a virtuális gépen levő IIS webszervert miért csak bridgelt hálózati módon látja a host gép? NAT-on adtam port továbbítást (ha jól értelmeztem, akkor a host gép virtual box ip címét kellene itt megdani, vagy amit a normál ip címét? )
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az ubi meg csak írogatja itt a végtelenségig a számokat...