Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz peternac #6910 üzenetére

    Ezerhála, a honlap persze egyértelmű hogy melyik sorba melyik nevű adatot kéri, de így elsőre megijedtem, mert én is a démász terület szerint értelmezném elsőre, aztán látom hogy okt. 24.-én felszerelt mérőórám eddig csak T2 éréket jelez ki. :D
    937 kWh van benne azóta, 23+ fölött igyekszem tartani a kényelmet a 23nm szobában, így a keményebb -10 fokos időkben naponta kb 180-250 hufot spórolok a konvektorhoz képest.
    Az előző hasonló időszakkal összevetve a mostani "H" tarifát még mindig napi 100 huf a különbség.

    Nekem azért érte meg mert anyagárban volt a szabványosítás mivel főnök intézte, valéamint így már ugye nem a nappali mennyiségbe kalkulálódik a klíma fogyasztása, tehát nem futok ki az éves kedvezményes 2521-ből.
    De elhiszem hogy szabad piacon nem mindenkinek éri meg a szabványosítás során az extra költséget.
    Csak sokan elkövetik azt a badarságot, hogy az egyébként nem jó állapotú 1x16A-ről történő teljes munkálat költségét vetik össze azzal mintha semmit sem csinálnának a mérőórával, tehát mint ha csak azért kéne szabványosítani, mert "H" tarifa lesz.
    Pedig szabványosítani minden régit érdemes, nem véletlenül változott a szeparált hálózatra az általánosan ajánlott érintésvédelmi rendszer.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák