Hirdetés
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- Akciókamerák
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Gabesz...81 #3867 üzenetére
Én az alábbi beállítást használom általában progressive FullHD és HD videonál Handbrake esetében:
Filters: minden Off
Codec: x264
Fps: Same as source/Variable framerate
Constant quality: 21.5 (linux esetében 22), ha a forrás sem tökéletes -> 23
Encoder preset: Medium
Encoder tune: Film
Encoder profile: High
Encoder level: 5.1SD video esetében az Encoder level nálam 4.1 és CRF 21.
Tény, hogy a 4.x szint kompatibilisebb és elég is lenne FullHD tartalmakhoz, de a saját kamerás felvételeimet FullHD/60Fps-el rögzítem és ahhoz már kellene az 5.1. Emiatt eleve ezt használom, illetve 1080i felvételek esetén én a deinterlace-nél a félképeket interpolálom és így dupla FPS értéket kapok, ami szintén megkívánja az 5.1 Level-t.Persze lehet van ennél jobb beállítás, de nálam ez vált be.
A filmeket mobil eszközökön, Linux alapú x86 HTPC-n és Raspberry Pi3-on nézem főként. Ezeken bevált a dolog.[ Szerkesztve ]
-
Ueda
senior tag
válasz
Most ránéztem a Handbrake progira (portable). Az Encoder Preset -nek semmiképpen nem kellene medium alatt lennie (Fast), de legalábbis ffmpeg -ben a medium alapbeállítást szoktam meg. Sőt x265 alatt a slow -nak kellene az alapbeállításnak lennie, mert az x265 medium is elég kompromisszumos (trükkös?). Csak x265 slow már kurva lassú.
[ Szerkesztve ]
-
Ueda
senior tag
válasz
1920x1080 felbontásig tökéletes a h264 is. A múltban írtam a CRF-ről, én ezt preferálom. Eleinte én is azt gondoltam, hogy jobb a x265 (ffmpeg), de pár év tapasztalata alapján inkább nem kínlódok vele. Pl. a dupla futási idő is sokszor nem éri meg.