Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zapkorte

tag

válasz garga01 #3170 üzenetére

Hát ez még régen vót, még a P4-2200 + winxp korszakban, IDE merevlemezek, 512MB operatív tárak idején, a windows movie editor című remekkel. Talán még win7-tel próbálkoztam egyszer, de azóta elengedtem a dolgot, mert nem volt szemmel látható minőségromlás analóg átjárón át sem, és akkor legalább hardverből be is gyúrta mpg streambe az eszköz, mehetett egyből a dvd/re, pendrive-ra, és nem szüttyögött még órákig vele a tömrítő.
    Ja, meg a másik, amitől kiborultam idegileg, hogy a firewire-en át benyalt dv-avi-ban valahogy fordítva volt a sorváltás, úgyhogy még arra is külön ügyelni kellett konvertálgatáskor, hogy visszacseréljem... na neeeeem, ehhez nekem elfogyott a türelmem, úgy döntöttem, hogyha a tévé studiókban a digital betacam bejátszókat össze lehet kapcsolni analóg kábelen, akkor a konzumer dv-t is össze lehet, slusszpassz.
    Volt még néhány ilyen kudarcom, példul a minidisceket sem tudtam USB-n át benyalni, hiába vettem olyan eszközt, mert a sony jól megvédte a szerzők jogait tőlem, és volt olyan is, hogy dvd kameráról kellett analóg kábelen digitalizálnom, mert egy-két lemezt nem tudott lezárni a dög, és semmi sem olvasta őket, csak ő maga. :-D
    Egyesegyedül a DAT kazettákat tudtam digitális formában átrakni a gépre egy megflashelt adatmagnóval, az működött. De mondjuk a DCC-t megint csak D-A-D konverzióval tudtam.

Most meg már erőst örülök, hogy eltűntek már az életünkből ezek a mindenféle szedett-vedett mechanikus eszközök. Pedig amikor billgéc bemutatta 1995-ben a "multimédiját", ami akkoriban egy pár perces 320x240-es indeo avi volt, amivel koppig tele volt a hdd-m, még azt gondoltam, ez hülyeség, gyermekjáték, nem jó semmire. Persze, akkoriban még az okostelefon-szerű eszközök is sci-fi filmek témái voltak...

Új hozzászólás Aktív témák