Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gonosz

csendes tag

Ez az oxidálás dolog szvsz hülyeség. Az ón nem lép semilyen reakcióba a vízzel. Gondolj bele, ma már mennyi olyan eszközben van elektronika, amit magunkal hordunk télen nyáron (pl mobil, laptop, walkman...). Szép is lenne ha egy kis párától mindezek behalnának. Ennek a ''szárítsuk ki dolognak'' max akkor van értelme, ha ez az eszköz egy vinyó (de ott ugye a fejek védelmében kell így eljárni), vagy ha nagyon nagy mennyiségű víz csapódik le (ami zárlatot okozhat).
    Szóval ez így ebben a formában nem igaz.
    Én személy szerint inkább a feszegetéstől félnék jobban. Ugyanis a GPU-k leginkább BGA tokozású IC-k, ami azt jelenti, hogy a nyáklap és a tokozás között kis óngolyócskák jelentik a kontaktust. Ha ezek közül akár egy is (akár egy legbelső) megsérül (a nyáklap vmilyen fokú rugalmassága miatt) akkor ez okozhat érdekes ''hol megy, hol nem megy'' hibajelenséget. És itt igazából az átforrasztás sem lehetséges.
    De ez csak az én véleményem, lehet hogy azért annyira nem rossz a helyzet és annyira rugalmas ez a tokozási forma, hogy egy ilyen akciót kibírjon. Nem tudom, ez csak egy tipp.

Új hozzászólás Aktív témák