- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- OLED TV topic
- RAM topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Latzycha
csendes tag
Szia!
Örömmel jelentem, hogy UTP kábelen keresztül írom ezt az üzenetet! Visszamentem a boltba és a rajzról leírt szín sorrendet kértem. Otthon egy kicsit megijedtem, mert a színek sorrendje ugyan megfelelt a leírásnak, de nem az 1-es "láb"-nál kezdődött, hanem az utolsónál... (fordított sorrend) Ennek ellenére tökéletes. Köszönöm a segítséget! Üdv. Laci
-
Latzycha
csendes tag
Szia!
Köszi a választ! A 2. napon meg is értettem, hogy mit nézzek a rajzon
Az a helyzet, hogy a színek sorrendje nem úgy van, mint az általad ajánlott rajzon, de a
bekötési sorrend ugyanúgy "egyenes", azaz mindkét felén ugyanabban a sorrendben követik egymást a színek. Konkrétan: kék-fehér, kék, narancs-fehér, narancs, zöld-fehér, zöld, barna-fehér, barna. Ennek ellenére ez lehet a gond? Bocs, hogy értetlenkedem, de nem értem a logikáját. Talán a különböző színű kábelek, különböző vastagságúak és ezért nem mindegy, hogy melyik hova kerül? Ez hülye kérdés volt, de nem tudom megfogalmazni, azt amit nem értek.
Utóbbira nem muszáj válaszolni, elég annyi, hogy "EZ A GOND, HÜLYEGYEREK" és már húzok is.
Üdv
Laci -
Latzycha
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan gondom van, hogy a jelenlegi wifi kapcsolatomat szeretném kiváltani UTP kábellel. Ennek több oka is van, most inkább nem részletezem. Ott akadtam el, hogy vettem egy 18 méteres CAT5E UTP kábelt és a két végére a boltban nyomtak csatlakozót. Összedugtam a routert és a PC-t (egyébként diginet), de nem talál hálózatot. Azért nem értem a dolgot, mert tegnap próbáltam ki egy rövid (1 méteres) kábellel és tökéletesen működött. Először a kábel hossza miatti jelgyengülésre gondoltam, de mindenhol azt olvasom, hogy 100 méterig röhögve kell mennie... Ehhez képest nálam semmi. A másik PC eredetileg is kábellel van rákötve a routerre, (az kb. 10 méteres) de ha lecserélem erre, akkor ott sem műxik. A bekötést megpróbáltam egy multiméterrel kimérni, úgy tűnik minden a helyén van. Van valakinek tippje, hogy mi lehet a gubanc?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Politika
- Akciókamerák
- Revolut
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Robotporszívók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest