Hirdetés

Aktív témák

• Yaye

őstag

Én szívtam egy párat a közelmúltban velük, két teljesen triviális tulajdonságuk kapcsán. Az egyik a burkolat masszivitása. Szerintem jó, ha a csatlakozó körüli rész egy darabból van, nem pedig két félből összeragasztva, ugyanis a drive-t nem mindig mértani pontossággal húzod ki a gépből, könnyen megfeszülhet esetleg munka közben is (főleg ha laptopban használod), és ilyenkor a csati tövénél a két darabból összerakottak könnyen hasadnak, válnak szét. A másik a burkolat mérete. Némely gyártó képes a kb 12 mm-es flash chipet annél alig szélesebb nyákra szerelni, mások nem. A széles és vaskos fajtákat nagyon sokszor egész egyszerűen nem lehet bedugni, mert nincs hozzá hely, főleg szintén laptopoknál nincs hely, útban van a többi csatlakozó, vagy az asztallap, vagy mélyebb kialakítású előlapi kivezetéseknél. Nagyon bosszantó. Ilyenkor a mellé csomagolt kábellel kell vacakolni, ami elég snassz megoldás.

Ja, épp nem rég kellett lecserélni valami nagydarab, noname vacakot, kértem helyette Twinmos-t, és az még nagyobb, még gagyibb lett, ráadásul belül a chip Samsung.

Aktív témák