Hirdetés
- Kibertámadás: rávették az IT-s ügyfélszolgálatot, hogy resetelje a jelszavakat
- Felfüggesztették a nemzetbiztonsági tanácsadó által választott üzenetküldőt
- Betörne a filmiparba a Google
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbazsi
veterán
Szerinem az egész arra való, hogy rca video és rca audio jelet rá tudjak kötni a kistv-re.
amugy az antenna csatlakozóhoz is van egy átlalkító, ami sima jack dugót csinál a normal antennavégből, s
szóval szerinem itt is erről van szó, hogy a kistv felülete ne csupa csatlakozókból álljon.szépen nézne ki egy ilyen kistv-n 3 rca, egy antenna, fülhallgató, stb... -
L3zl13
nagyúr
A #3 alapján nem hiszem, hogy komplett D/A konverter benne lenne...
Ráadásul ahogy a leírásban van, (''car rear vision'') ez valami autós cucc lehet. Azaz ott is TFT-van valószinűleg, nem biztos, tehát, hogy van D/A átalakítás. Valószinűbb, hogy az a cucc valami meghatározott digitális jelet vár.
Talán autós szetteknél ez még valamilyen szabvány, vagy kvázi szabvány is lehet. De normál PC-s vagy szórakoztatóelektronikai eszközökben nem valószinű.
[Szerkesztve] -
mbit
tag
van a kábeltvégben egy d/a konverter és rádughatod tvre, hogy azon nézd amit a tft-n néznél, nem?
-
betyarr
veterán
bár nem ide tartozik,de talán hamarabb kapok választ,mert kicsit sürget az idő.
kérdésem a következő lenne:
szerintetek az elképzelhető hogy a digitális koaxálisan összekötött számítógép-erősítő párosításból eredhet olyan probléma,hogy nem bírja a számítógép vagy az erősítő tápja a dolgot?(mármint azt hogy koaxálisan van összekötve) (12 méter koax,75 ohmon).tegnap ezt ecsetelte nekem valaki az egyik számtech boltban,de nekem olyan hihetetlen a dolog.
vagy akadhat valami probléma,ami bonyodalmat okozhat? -
Pushy
tag
Üdv!
Szerintem ez egy összezömített (ólcsó) készülékben alkalmazott (szabványtól erőssen elütő) csatlakozó használatához készült adapter csatlakozó lesz.
Mintahogyan előttem is leírták, az USB egy soros digitális adatátviteli busz (Universal Serial Bus). +5V, data+, data-, föld lábkiosztással. Szimetrikus jelvezetés miatt miatt van data+ és -, de ua megy rajta ellenfázisban, így zavarvédettebb....
Nos, a csatlakozó megbízható, strapabíró, és ÓLCSÓ! Így ezt építették be
Kíváncsi lennék, mi ég ki, ha valaki a számítógépéből kilógó kábel végét beledugná...
Gondolati szinten sem érdemes foglalkozni vele...
Pushy -
L3zl13
nagyúr
Nos alapból az USB-n megy táp is, az RCA-n meg tudtommal nem.
Az USB-n digitális jel megy, a szórakoztatóelektronikai eszközökön lévő RCA-n viszont csak analóg jel.
A szabványos audió/videó RCA-n kompozit analóg jelnek kéne mennie. USB-n egyátalán nincs is szabvány videó/audió továbbításra szerintem, hanem csak sima adat folyamként kezeli az audió/videó jelet.
Ezért mondom, hogy elektronika nélkül nem megy. Lehet, hogy az elektronika a kábelhez való eszközökben van, de hagyományos TV stb nem tudna vele mit kezdeni szerintem. Rossz esetben elszálna a csatlakozó rész, vagy az egész cucc. -
sbazsi
veterán
Van egy kábelem, ami a következőképpen néz ki:
Az egyik vége sima mezei USB
A másik vége 4 részből áll, amiből 3 RCA, a negyedik pedig ránézésre nemtudom mi lehet. A kézikönyv azt irja slug. ez mond valakinek valamit? (talán földelés)
A 3 RCA: piros, fehér és sárga.
Piros: audio input (usually connected to VCD)
Sárga: video 1 input (usually connected to VCD)
Fehér: video 2 input (usually connected to the car rear vision)
Az egész kábelt egy mini TFT tvhez kaptam.
Így ott egyérelmű a felhasználási terület.
De a kérdésem az, hogy használhatom-e számítógéphez? Ha bedugom,nem száll el a gép, vagy az amit rádugok az RCA végére? Milyen progikkal érdemes próbálkozni? Teszem azt, megoldható, hogy TV-tunerként üzemel? Gyanítom, hogy nem, de kósza gondolatként felmerült bennem.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Predator Helios 16 - Intel Core i9-13900HX / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 4,5TB SSD / 250Hz MiniLED
- Twelve South Curve laptop állvány
- V-Moda Crossfade M-100 Master
- Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB DDR4 512GB NVMe SSD gar
- Precision 5550 15.6" FHD+ IPS i7-10850H T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest