Új hozzászólás Aktív témák
-
Andie
őstag
Bepróbálkozok, hátha bekukkant ide valami guru.
Olyat köne csinálnom, hogy szinessel kiiratni echo-val valamit. Igy kicsit kiugrana a sárga standard outputok közül a saját üzenetem. KSH-ban vagyunk.
Valami 5let? -
jeszi
tag
Úgylátom befagyott a téma....
-
jeszi
tag
Hali!
SCO UnixWare 7.1.4 alatt az összes felhasználóknak be akarom állítani a ''password'' szót jelszóként. Linuxban van chpasswd parancs, így ott könnyű a dolog:
$USER_NAME:password | chpasswd
De SCO Unix-ban nincs. A sima passwd parancsal nem tudtam mit kezdeni. Ez rossz:
passwd $USER_NAME < password
Sok felhasználó van, mindenképpen scriptet akarok írni. Tud valaki segíteni? -
barnam_
nagyúr
Nem akartam új topicot nyitni, remélem feléled ez a topic.
Abszolút nulla a tudásom Unix-ban, sőt még nem is láttam ilyen oprendszert. Viszont most az egyetemen ezt tanuljuk. Két kérésem lenne:
- Ha valaki tud jegyzetet, leírást, egyéb anyagot alapszintű Unix ismeretekről, plíz linkeljen be címet.
Létezik Unix-ból ingyenes/próbaverzió?
- Ha igen, akkor arról is plíz egy-két linket.
thx -
Tangerine
senior tag
Kis átalakítással műxik. Hát őszintén szólva egyszerűbbre gondoltam, de legalább műx, és space-es fájlok nincsenek. Mivel a minden fájlban van ./ (./filenév) le kellett vágni az elejét:
for FILE in $(find . -type f -ctime +9 -exec echo {} \; | cut -c 3- | grep -v '/') ; do ls -l $FILE ; done
Ja, és köszi!
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
válasz
Tangerine #12 üzenetére
Jajj, HP-UX, brrr.
Akkor esetleg probald meg azt, hogy odamesz a konyvtarba, es azt mondod (Bourne shellben), es ha tetszik, akkor a boldos echo-t kicsereld rm-re:for FILE in $(find * -ctime +999 -exec echo {} \; |grep -v '/') ; do echo ''$FILE'' ; done
(Sajnalatos modon ennek gondjai lesznek azokkal a file-okkal, amiknek a neveben space van - bar ezt is meg lehet oldani nemi hekkelessel)
[Szerkesztve] -
Tangerine
senior tag
Hogy csinálnátok meg, hogy egy adott könyvtárban, és csakis abban, kitörölni az X napnál régebbi fájlokat?
-
törölt tag
Telepíthető alap Unix-ra lenne sürgősen szükségem. Ki tud tanácsot adni, hogy honnan tölthetnék le villámgyorsan alap Unix telepítőt?
-
zrubi
senior tag
válasz
flittegern #7 üzenetére
Hogy látod, hogy fut, ha nincs a ps kimenetében
-
flittegern
csendes tag
Full lama vagy unixból, szal jól jönne egy kis segítség. Egy java programot indítottam el unix szerveren a háttérben, nohup-pal. Az a hézag, hogy látom hogy a processz kikapcsolás után is működik, csak éppen se a ps, se a jobs parancs nem jelzi. S így job szám és processz azonosító híjján nem tudom lelőni a processzt, ami melleseleg egy végetelen ciklus. És ez nagyon gáz, mert folyton full disk van az egyetemi tárhelyemen.
Remélem érthető a probléma,nagyon jó lenne ha tudnátok tanácsot adni
Köszi Flitt -
FullLamer
csendes tag
A másodikra is. Hát, ez izgalmas téma volt!
-
FullLamer
csendes tag
Az első problémámra közben megkaptam a választ, kösz!
[Szerkesztve] -
FullLamer
csendes tag
Ha esetleg valaki awk-ban tudja ugyan ezt, annak is örülnék! -
FullLamer
csendes tag
Köszi, de ezen a honlapon már jártam korábban, vagy nem ezen de a szöveg ugyanez volt. (innen vettem a \a-t is) Persze lehet, hogy csak én nem értem tisztán, de nem láttam rajta amit keresek. (elágazásnál nem a seden belül akarok valamit csinálni, hanem mondjuk ha b értéke eggyel nő, ha k-ra végződik a sor.)
Azért kösz! -
chicken
senior tag
1. Bővebben: link
[Szerkesztve] -
FullLamer
csendes tag
Helló!
Lenne egy-két Unixos kérdésem, ha valaki tud segíteni!
1, hogy lehetne elérni, hogy sed-el ha hozzá akarok fűzni valamit egy sorhoz, akkor azt ne új sorba írja? Én sed a\ -el próbálkoztam, de úgy nem ment.
2, egy fájl minden sorára grepet illeszteni és utána soronként if-el elágazni? Eddig csak úgy sikerült, hogy ha az egész file-ban talált egyet, amire illeszkedett, akkor ment rá az if-re.
Örök hála!
FL
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest