Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bartospisti
csendes tag
helo egy emmerson ur 15 távirányítóhoz tudtok kódot?
mert van egy techwood tv-m és nincs könyv hozzá :s -
bartospisti
csendes tag
válasz
sing1ep1ayer #502 üzenetére
helo egy emmerson ur 15 távírányítóhoz tudsz kódot?
mert van egy techwood tv-m és nincs könyv hozzá :s -
balázs xp4e
tag
Sziasztok!
MAG250 típusú IPTV set top box-hoz szeretnék univerzális távirányítót programozni. De nem találok semmi kódot se automatán meg nem találja meg. -
andatti
senior tag
köszi a válaszokat... Amúgy nem okos a tv, mert "1000" éves Panasonic, hagyományos képcsöves 55 cm képátlójú, ma már batárnak mondott monstrum. Csak jó lenne már hozzá egy normális távirányító, amit rá tudnék hangolni, mert most mindig külön be kell kapcsolni és nincs standby módban... Bár már az is segítség volna, ha egyszer úgy ki tudnám kapcsolni, hogy standby legyen, mert a digitv-hez van távirányító... (de lehet, hogy hséget írtam és akkor is kellene a külön távirányító...
-
Kernel
nagyúr
Tanítható távszabályzóval semmire nem mégy, ha az eredeti nem működik.
A tanítási folyamat azt jelenti, hogy egy működő távszabályzó parancsait egyenként (gombonként) kell átvinni, amit a másik vesz és memóriában rögzít.
Ha LCD vagy plazma, azt kevésbé kezelik a hagyományos, univerzális távszabályzók, mert azok adatbázisa főleg a képcsöves TV-ket tartalmazza, de abból még a nagyon régi típusokat is. Az említett szétcsúszós Thomson is ebbe a hagyományos kategóriába tartozik.
eBay-en láttam LCD-hez ajánlott univerzálist, ahol viszont külön kiemelik, hogy régifajta TV-hez ne is vedd meg, mert ez már az újabbakhoz van felkészítve.
-
lacikati
csendes tag
cemtrum-xamba 160 gb dvd rec hez távirányítót keresek. ha valaki tud az üzenjen legyenszives !! köszönöm!!!!
-
andatti
senior tag
Úgy látom itt inkább mindenki csak kérdez és nem nagyon pörög a topic, de hátha...
Adva van egy panasonic tv, aminek tönkre ment a távirányítója. Ehhez vettem egy thomson szétcsúsztatós univerzális távirányítót, ami leírás szerint kezel(hetné)i a tv-t, de nem bírtam ráhangolni, sehogy se. Csak kidobtam több ezer forintot...
Nemrég láttam viszont lcd paneles/kijelzős távirányítót valakinél, aki mondta is, hogy az már "okos távirányító," mindent kezel a lakásban és ráadásul "okosítható". Sajna márkát és típust nem tudok... Hogy lehetne erre rákeresni? Van ennek pontos neve? Találkozott már vele más is?
/a tv-m nem okos!, csak olyat akarok hozzá venni, ami okosítható, tanítható, vagy mi a szösz.../ -
novoszath
senior tag
Üdv
Adott egy motorola univerzális távirányító és lehetséges hogy egy Technics erősítőt tudjak vele irányítani?
előre is köszönöm a segítséget
-
juhiimi
aktív tag
Sziasztok!
Univerzalis taviranyitot keresek,max 10k-ert,ami ki tudna szolgalni a kovetkezoket : Lg lcd tv+lg dvd+wd tv live+humax set top box es esetleg a sony micro hifim.Csakis olyan kene ami minden funkciojat tudja az alap taviranyitoknak,mert szinte minden nap kell hasznaljak nem csak alap funkciokat a taviranyitokon.
Tudok ajanlani valamit? -
Hát, ezt még nem próbáltam ki.
2-3 avi-t néztem, sztereo ac3 hanggal.Ne várd azt tőle, hogy egy fasza mindenes videolejátszó legyen. Nem mai TV és szerintem nem véletlenül lett letiltva benne ez a funkció.
Nem tudom, hogy lehet-e rajta szoftvert frissíteni, de majd utánanézek. -
"A távirányítón megnyomod az OK és a TV gombot egyszerre pár másodpercig,majd elengeded a távirányítón villogni fog a piros led,ekkor beütöd a 255-ös számot.(innentől már saját távírányitóval is lehet) Ezután a tv kéri a szervízkódot ez 0413,utánna a szervízmenü 3 pontjában a divx-nél a 0-át átállítod 1-re és kész,a back gombal kilépsz.Ekkor már nem csak zenét és képet,hanem videót is lejátszik.Remélem segítettem.
Felhívom a figyelmet hogy semmi mást nem állíts át!"Ezt olvastam az LG LCD TV topikban.
Én is így csináltam.Tényleg ne állíts át semmi mást!!!
-
Az LG kódja a 0032.
Ha ezt beírtad, akkor ezután nyomkodod a ki-be kapcsoló gombot, de ne túl gyorsan. Egyszercsak kikapcsol a TV (lehet, hogy 50-szer kell megnyomni, vagy még többször). Vigyázz, hogy kikapcsolás után ne nyomd meg többször a ki-be kapcsolást rögtön, mert tovább lépteted a távirányítót - ezért nem szabad túl gyorsan nyomkodni.
Ha sikerül nem továbbnyomni, akkor nézd meg a leírásában, hogy mit kell csinálni ekkor (valahogy ki kell lépni a kereső módból), és kapcsold be a TV-t - elvileg mennie kell. -
Sziasztok!
Van egy Bush márkájú 5.1 hangfalszettem, melyhez nincs meg a gyári távszabályzó.
Rendeltem egy Fully8 univerzális távirányítót ami egyébként is kell egy LG TV okosításához.Elméletileg a fully8 nem támogatja a hangfalrendszert.
Továbbá ugyanezt a távirányítót szeretném XBMC vezérlésre rávenni, holott a lirc szintén nem komázza a fully8-at.
Mi a megoldás eme két problémára?Szerezzek új távot, ami mindkettővel elbír, vagy a fully8 is rávehető ezekre?
Ha új táv kell, akkor mit javasoltokl? Persze, infót sehol nem találok arról, hogy a bush hangrendszerhez milyen táv volt eredetileg.Köszi!
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Van valakinek Meliconi GumBody Universal 5 Web távirányítója?
Most vettem egyet. Eddig még nem fogott ki rajtam semmi, de ezzel nem megy a tanítás...
Minden lépés megy, csak a végén nem nyugtázza, hogy sikerült (és nem is jó...).
Makrónál (memo function) még nyugtázza is, mégsem működik.
Tudtok segíteni? -
ziggi_zug
aktív tag
Igen. Vagy valaki, akinek van ugyanolyan távja és arról is megtanulható. Csak utána le kell menteni az adatokat. (Ha lehetséges a Chunghop SRM-403E-al ilyen. A képek alapján nem.) Ezért kell Harmony-t venni vagy valamilyen fejlettebb távot.
... vagy végigjátszod az összes beépített (pre) kódot. -
4d
aktív tag
Sziasztok!
van egy Toshiba S8 projektorom táv nélkül, meg egy Chunghop SRM-403E tanítható távom. Hogy tudnám ezt összehozni? mIndenképpen kellene hozzá az eredeti táv?
-
kendeee
aktív tag
Szia!
Manuális keresést kellene újra elvégezned, a DVD összekötve a Tv-vel bekapcsolva legyen, de a tv infráját addig takard le.
Amikor a dvd bármilyen reakciót mutat, legyen az akár egy tiltott funkció is, akkor rögzítsd a programot.
Bár lehet a léptetés is nem a megszokott helyen lesz a távirányítón, de tudod majd használni.
Remélem tudtam segíteni....
kendeee
-
Nyusz26
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy somogyi URC 21-es univerzális távirányítót, ami vagy nem ér egy kalapot sem, vagy én vagyok túl hülye ahhoz, hogy az egyszerűnek tűnő leírást követve sikerüljön beállítanom!
Nekem annyira kell a távkütyü, hogy a DVD-n tudjak léptetni a menüben, ha a többi gomb nem is működik le van tojva... Szeretnék egy kis segítséget kérni, hátha van valaki aki rájött már a hogyanjára. Végig próbáltam már mindent... a kódokat, az automata keresést, és a "manuálisat" is, amikor is fél órán keresztül nyomkodtam a power gombot, de nem történt semmi. A Samsung tv-hez találtam 2 kódot is, egy régi tv-hez is sikerült beállítanom, bár ott csak kikapcsolja a tv-t, vissza már nem tudom kapcsolni vele... Szóval mivel 1 eszközhöz betudtam állítani, így gondolom nem a távirányító a rossz. Orion vagy Hyundai dvd-hez kéne beállítani! A megadott kódok nem működnek! Ha esetleg valaki ki tud segíteni kódokkal, vagy bármilyen más ötlete van, rettenetesen hálás lennék érte.. Köszönöm!
-
Irvkhf
aktív tag
Van valakinek használati utasítása univerzális távirányítóhoz Chunghop rm 33 e típushoz?
-
Tudtok ajánlani olyan 1xű távirányítót, ami:
- A power gombbal 1xerre képes be/kikapcsolni a box-ot és a tv-t. (Ezt jelenti a makrózás?)
- Képes megtanulni az Albis 8000 távirányító kódjait.
- Könnyen beszerezhető, és olcsó. -
-zaki-
tag
Sziasztok,
Tudtok jó tanítható, makrózható távirányítót max 10eFt-ért? Philips SRU6008-at szerettem volna venni, de már nem lehet kapniOne For All Smart Control URC 7960-ról vélemény esetleg? Bár van egy URC7950-em, aminek 4 év után használhatatlan lett pár gombja, többek közt a power, így tartok kicsit a márkától..
-
gergely909
csendes tag
Sziasztok,
One for All urc8206 távom van, alapvetően elégedett vagyok vele. Újabban viszont zümmög, a fényerőtől és a megjelenő gomboktól függően. Nem hangos, de baromi idegesítő. Mi lehet a baja?
-
villamos
őstag
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy szükségem lenne egy univerzális távirányítóra, ha létezik nekem megfelelő áron, olyan 20k körül tudnék rá áldozni. Egy Samsung LCD -t (LE40 C650) és a T-home ISB2001 típusú csodáját szeretném vezérelni mindössze. Bár a boxé képes vezérelni a tévét, de egyrészt nem lehet vele beállítani a képarányt (bár ez a kisebb gond), másrészt pedig kegyetlenül ortopéd formája van, egyszerűen nem esik kézre az egész. Ezért ki szeretném váltani valamiféle eszközzel, amennyiben ez lehetséges. -
tukko1
aktív tag
válasz
pacman789 #505 üzenetére
Nekem volt sru6008-am! Gyorsabb, mint egy logitech, de a logitechnek jobb az online adatbázisa és könnyebb programozni. Ha csak ezek közül kellene választani, akkor philipset vennék. Ha javasolnom kellene valamit akkor Sony rm-vlz620. Gyors, sok gomb van rajta, esztétikus, 2 elem kell bele és sokáig bírja, agyon-vissza lehet konfigurálni. Hátránya hogy csak "kézzel" programozható (nem pedig számítógéppel), ennek következtében nincs online adatbázis! Én most ezt használom, meg van mellette egy Logitech Harmony 300-am a netes adatbázisa miatt!
Ha gondolod elküldöm a Sony rm-vlz620 pdf-jét. -
kendeee
aktív tag
válasz
sing1ep1ayer #506 üzenetére
Home by somogyi urc 10 távom van nekem is. Ez az eredeti kódlistája a samu tv-hez.
-
sing1ep1ayer
őstag
Közben kaptam egy levelet a Somogyitól is, mivel megírtam nekik, hogy elhagytam a kódlistát. Voltak olyan kedvesek és emailben elküldtek nekem egy pdf-et, ami az eredeti használati útmutató és a kódlista másolata egy Home by Somogyi URC 10-es távirányítóhoz.
Az egyetlen dolog amit furcsállok, hogy abban Samsung televíziókhoz csak a következő kódok szerepelnek:
0026, 0033, 0043, 0159 0160, 0170, 0175, 0212, 0215, 0702, 0703, 0716Te ezen felül írtad még a következőket is:
0664, 0711, 0730, 1000, 1015, 1016, 1029, 1031Honnan szedted őket?
Az én tévémhez egyébként az 1029 volt jó.
-
pacman789
aktív tag
Valakinek van tapasztalata Philips SRU6008-al kapcsolatban?
-
kendeee
aktív tag
válasz
sing1ep1ayer #502 üzenetére
Samsung kódok:
0026, 0033, 0043, 0159, 0160, 0170, 0175, 0212, 0215, 0664, 0702, 0703, 0711, 0716, 0730, 1000, 1015, 1016, 1029, 1031
-
kendeee
aktív tag
válasz
sing1ep1ayer #500 üzenetére
Szia!
Mire vagy legfőképpen kíváncsi? Van URC 10 kódlistám, de apró betűs, 8 oldal és nincs scanner-em....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest